- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
PROTRON #52084 üzenetére
Köszönöm!
#52086 hegegabi80
Táp cserével szellősebbnek tűnne a ház, viszont alatta több kábel lógna.
Annyi előnye lett volna, felülre tehettem volna még egy ventit. Igazából a táp félpasszív módban van, ha annyira melegedne bekapcsolom állandóra rajta, az is szív valamennyit.
Igen, valaminek világítani is kellett.Az avatarom emblémája nagyon hasonlít rá. [link]
-
Grave_444
nagyúr
Nem csak ITX alaplapot fogad, viszont elég kis méretű házba költöztem, remélem elfér a topikban.
Az adatlapomon minden megtalálható.
A szerelésről annyit, sokkal körülményesebb volt, mint sok korábbi ennél kisebb háznál.
Szinte kivétel nélkül el tudtam vezetni a kábeleket az alaplap alatt.Csak a ház oldalát és a tetejét szedtem le hozzá. Gyárilag SFX tápnak van kialakítva hely, én ATX-et tettem bele a képeken látható módszerrel.
Az alaplapot 6 helyett csak 3 csavarral tudtam rögzíteni, mert a kártyát csak vele együtt lehetett berakni, így az elvette az alatta lévőket. A vga mivel szintén be van csavarozva szerencsére így is stabil. Ha a lap már a helyén volt a kártya elakadt a ház hátuljában. Keskenyebb vga-val talán nincs ilyen probléma. A tápcsatlakozóval ugyan nem kalkuláltam, kicsit feszíti az üveglapot, valószínű rendelek hozzá egy ilyen toldót.
Még az RGB kapcsolót is sikerült eldugnom, a táp és a ház közé is elfért a PCI-E tápkábel.Le se merem írni hány óráig készült és hányszor kellett kivenni az alaplapot, utána pedig óvatosan visszatenni, hogy az a sok kábel a helyén maradjon. Erre használtam szigetelőszalagot, ami természetesen nem ront az összképen. A kezemből néha szó szerint folyt a vér, nagyon élesek alul a szellőző élei.
Összességében szerintem megérte, legalábbis én elégedett vagyok a végeredménnyel. -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #52008 üzenetére
Nem feltétlen kell úgy beszerelni, ahogy az SFX megy bele, elforgathatom igazából, úgy max a cpu hűtőbe lógna bele. Köszönöm.
-
Grave_444
nagyúr
Eléggé off, de mégis csak Jonsbo házról és SFX tápról van szó.
Aki ismeri a V9-et megtenné, hogy elolvassa ezt és ír akár itt, akár privátban?
Az érdekelne vajon beleférhet-e ATX táp. -
Grave_444
nagyúr
válasz
kotibor #50244 üzenetére
Marha jól néz ki, szeretem az SG05/13 házakat, anno nekem is volt ugyanilyen hűtővel.
[link]
Az első venti elé kábeleket tettél vagy miért áll így, illetve hogy van rögzítve?
A ventilátor egy ellenállásos kábellel van bekötve az alacsony fordulatszám miatt?Nem kötekedésként, de...
Mire használod? Az a proci elég a kártyához?
Sata kábelekből feketét tettem volna.
Látom a lap miatt van így, de én személy szerint az M.2-t preferálom. -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #48909 üzenetére
-
Grave_444
nagyúr
válasz
SetCHOO. #48424 üzenetére
Ha simán bekötnéd 12V-ra mindkettőt ajánlott visszafogni.
5V-on mondanám csak halknak a gyárit is, ha nem érzékeny a füled 7V.
Ha a 3/4pin-es csatiból kihúzod a kábeleket molexre marha egyszerűen be tudod kötni.
Átalakítókat is lehet venni. Csak egy példa. [link]Ha csak max fordulaton használod szvsz marha hangos, ahogy kb az összes ventilátor.
AxBattler
Ja tényleg, én is túlgondoltam. Csak magamból indulok ki, hogy nincs a lapon 4pin és nem tudom szabályozni. -
Grave_444
nagyúr
Tudom, hogy nem bonyolult, de nincsenek eszközeim hozzá és időt se szánnék rá, ha kapható egyben. Körülnézek alin.
Ez vajon? [link]
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #47499 üzenetére
Anno volt hogy kicsit megfeszítettem a tápkábelt hasonló miatt. Semmi baj nem történt.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
kisza25 #47401 üzenetére
1. Nem, a táptól függ. 190mm szerintem sima ügy, talán hosszabb is. Táp ugye lehet 140-160mm magas is.
2. A felső nyílás igen, én tettem egy fix 5V-os ventit, amit ki is tudtam kapcsolni és meghálálta a kártya, szerintem érdemes egyet beszerelni. Befele fújt. (A hátsó pedig szívott kifele azt hiszem)
3. Igen. Kivéve ha akkora hűtőt raksz bele, mint én és alulra egy se fér.
Egyébként megfordítható az alaplap is benne minimális moddal vagy talán az se kell.
-
Grave_444
nagyúr
Zseniális.
[link]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
enginev3.0 #47063 üzenetére
Ezekre sajnos nem tudok válaszolni, csak képeket találta, róla. [link]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
enginev3.0 #47059 üzenetére
Csak volt. Miért?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #46838 üzenetére
Vagy panel/pico.
Csak alaplapi SSD-vel. Na jó, 1db 2,5" SSD akárhol elfér.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #46783 üzenetére
Az nem egy márka?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
tupacamaru #46362 üzenetére
A leírt hangkártya USB hubon keresztül csatlakozik, a kártya pedig m.2- pcie átalakítóval.
-
Grave_444
nagyúr
Akit érdekel az ITX dolog annak ajánlom figyelmébe az " STX-Box " néven futó hirdetést.
Kevés ennél kompaktabb gépet láttam, vagy talán egyet sem.
Nem az enyém, nem ismerem a hirdetőt, de a képek miatt érdemes megnézni. -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #45606 üzenetére
Mert semmi létjogosultsága már a hdd-nek ilyen ssd árak mellett.
Akkor hogy előnye is legyen, ha lenne HDD a gépemben az lenne a leghangosabb. Idle nincs mozgó alkatrészem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #45603 üzenetére
Ezt neked kell tudni mekkora helyre van szükséged. Én biztos maximum 1db 2,5" SSD-t használnék, esetleg még egy M.2. Bár semmi értelme 2db SSD-nek, vennék 1db nagyot. HDD mi a fenének már.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #45504 üzenetére
Szép munka.
Az a vicc nem is tudom már melyik fórumozó házán gyárilag volt ilyen tartó. Talán nem is Metis Plus, hanem a sima verzión.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
viperabácsi #45495 üzenetére
Ha Metis Plus és felül van egy ventilátor egész hűvös maradhat az a kártya.
Feltéve ha a ventik befele fújnak és a táp "szívja ki a meleget". -
Grave_444
nagyúr
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43770 üzenetére
Ennyire már nem emlékszem rá, de biztos nem rossz vétel ez a táp.
Alapból ha már SFX miért kell ilyen hosszú kábeleket gyártani rá, de a floppy is jogos.Le kell vágni.
-
Grave_444
nagyúr
Nem írtam volna, ha hibás darabot fogok ki. Elvileg nem volt baja, nem is értettem.
Azért kicsi a valószínűsége hogy a tied is ilyen legyen.Azt azért hozzátenném, hogy egy 400rpm-es venti hangját is hallom, ezért tettem kapcsolót a gépre így teljesen passzív, semmi sem mozog benne csak az áram.
Netezés, filmezés alatt a kis Metisben sem fő meg semmi passzívan, ha játszok akkor kapcsol be a 2 házventi 5V-ra meg a vga.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43765 üzenetére
450W-os verziójával nem volt bajom, csak az árával. Anno SG05 mellé járt azt hiszem, a kisebb táppal szereltben 300W-os FSP volt.
-
Grave_444
nagyúr
Nekem is volt, azt hittem kifogtam egy hibás darabot. Visszaküldtem gariba, azt mondták nincs baja.
Elhittem, eladtam és az új tulajnál is hibátlan.Nálam mindig ment a ventije, nem is kicsit. Gondoltam a ház miatt, kitettem az asztalra és csak a proci meg egy SSD volt rajta, úgy is hangos volt. Magamnak soha nem vennék ilyet az biztos.
Az utód egy Seasonic Platinum Fanless 520 azzal nincs gond.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43592 üzenetére
Csúnya lett nagyon.
De legalább nem látszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Béta iOS-t használók topikja
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Xbox tulajok OFF topicja
- Starlink
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Nintendo Switch Pro Controller (18000 Ft / db)
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest