- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
tvse1995 #9825 üzenetére
Talán kérdezz rá a topikjában: AMD Brazos Klub
Saját véleményem hogy passzív gép építése felejtős mert hűteni csak kell a hardvereket pláne nyáron.
Szóval minimum 1 db halk, nagy légszállítású venti javallott bármilyen gépről is legyen szó.(#9826) Nagytalp
Nagyokat megtalálod a gyűjtő oldalak valamelyikén egy két kivétellel.
Talán ez az egyik ahol talán találsz PCI / ddr3-as lapot. -
zodo
nagyúr
Brazos féle alaplapok az újabb generáció ezek közül.
Speciel az MSI megoldásáról nem sokat tudok de az Asrock, Shapphire biztosan és talán még a Giga lapjai is tökéletesek a céljaidhoz.
-
zodo
nagyúr
Kukkants be az alábbi topikokba:
-
zodo
nagyúr
Egész pofás ház de miért ilyen drága?
CFI CBI-A6819TG a felébe se kerül.(#9804) Laybee
Inteles motyókhoz pláne nem értek de ma már szinte bármelyik int. cucc viszi a filmeket.
Full integrált lapot veszel és hűtőd valami halk 12-es ventivel az már közel jár az elképzelésedhez. -
zodo
nagyúr
Ennek szép ára van
de ebben nem 160W táp van ? Honlap képei alapján annak tűnik.Épp kerestem a "sláger" házadat.
GIGABYTE MIB T5140
(#9798) Laybee
Ezen is érdemes elgondolkoznod ha nem lesz diszkrét vga.
(#9800) Laybee
Akkor már ketten vagyunk ezzel a kérdéssel.
(igaz az árgép oldalán 65W írnak de én a gyártónak hiszek vagy jó ideje a .ru -s oldalaknak) -
zodo
nagyúr
Nem, nem tudok más lapot.
Viszont ha nagyobb mATX házba kötözteted a gépet akkor miért veszel ilyen lapot?
Úgy értem talán olcsóbban kijössz plusz nagyobb teljesítményt kapsz mATX-ben és még válogathatsz is a lapok közt.(#9764) Máté94
Eddig szó nem volt a 6850-ről.
Az eddigi házak, tápok nem jöhetnek számításba, felejtsd el azokat!
toldy ajánlása a nyerő. -
zodo
nagyúr
"Elvileg meg lehet fordítani a tápot, nem?"
Nem értem, hova akarod forgatni a tápot.
3,5" helyre elvileg be tudod rakni a 2. hdd-t igaz nem láttam még olyan képet ahol ez a rész jól látható hogy milyen felfogatási lehetőségeket rejt de biztosan megoldható.
Antler és (hasonszőrű csak más néven futó) házakba csak SFX táp fér.
Ha csak a slim dvd és a 2 hdd elhelyezése a gond akkor javaslom neked a Spire PowerCube SPM210-300W házat.
(#9744) HuTi.HUN
Barátságosabb hőfokok.
Nekem ez a bajom kezdetektől fogva ezekkel a Q-s házakkal hogy szinte lehetetlen jó ház/vga szellőzést kialakítani bennük. Viszont egy kis tervezői odafigyeléssel már rég kihozhatták volna a tuti házat. -
zodo
nagyúr
Hát kis méretű/teljesítményű gépet tuti csak ezzel tudsz építeni még az SFX mérettel sem tudsz mit kezdeni hiába tűnik kicsinek a normál tesóihoz képest.
Ennek bizony ára van és ez ennyi.Viszont ha jól olvastam akkor mATX lapod lesz így a ház sem lehet már olyan mini ezért az SFX tápra voksolnék mindenképp.
Speciel régóta tervezgetem az egész kis méretű gépet az asztalomra amibe csakis panel táp lehetne de még drágállom az árát mert nem tudnék olyan konfigot köré építeni amilyet szeretnék így nekem nem éri meg még ha meg is tudnám venni.
HuTi.HUN
Jó kis gép, gratulálok.
Külön köszönet a mellékelt hőfokokért. -
zodo
nagyúr
Úgy tudom hogy az ASRock A330GC vagy a GIGABYTE GA-D525TUD lapok voltak az ajánlott vételek de kérdezz rá az Atom klub vagy Építsünk HTPC-t topikban.
(#9696) igi
Melyiket választanám az jó kérdés.
pl. kérdés milyen házba teszem, útban lesz a 24-es tápcsati a légáramlatnak?
Komolyra fordítva amelyik az igényeidnek megfelel.Nekem pl. jobban testszene az Asus mert több Usb kivezetése van ami nekem fontos.
HDMI-s, e-Sata-s cuccom nincs ezért ez is a Giga ellen szól.Szóval mindkettő jó lap de neked kell döntened a jelenlegi vagy jövőbeli felhasználása szerint melyik lenne az ideális.
-
zodo
nagyúr
válasz
Imike_80 #9691 üzenetére
Ilyen kis gépet olcsóbban is össze tudsz hozni ha nem ragaszkodsz az annyira kis mérethez.
Ház: LC-POWER LC-1320mi vagy GIGABYTE MIB T5140
Alaplap: valamelyik mini itx amelyik szimpiEz cirka 37k és nem melegszik/zajong úgy mint a Zotac kütyü.
Mondjuk cserébe buktad a beépített kártyaolvasót.Más:
Hova lettek az adapteráruházból az EPC házak?
-
zodo
nagyúr
válasz
EyEsOnU #9688 üzenetére
Ki tudja, semmi hír róluk.
FM1 -es lapokból is max. 3 gyártóról tudunk ebből kettő talán kapható nálunk is.
Asus F1A75-I Deluxe
Asrock A75M-ITX
Gigabyte GA-A75N-USB3 -
zodo
nagyúr
válasz
Nagytalp #9676 üzenetére
Filmekről tudtam hogy tökéletesen nézhetőek.
Szó mi szó zenei fronthoz nem igazán értek de most hogy kicsit utánaolvastam valóban inkább a memória mennyisége lehet meghatározó.
Kártya végzi a java munkát amit memóriában tárol egy rövid ideig és ehhez nem szükséges nagy proci teljesítmény.Köszi a helyesbítést!
Mondjuk nálad egy zenére kihegyezett os van a gépen ha jól gondolom.
Win alatt mit tudhat? -
zodo
nagyúr
Én se találtam és nem szoktam figyelni a történelmüket szóval passz.
Esetleg olcsóbban egy ASROCK H67M-ITX/HT
-
zodo
nagyúr
válasz
lassiee #9660 üzenetére
Szia!
Amd-s lapok sosem voltak olcsóak mindamellett hogy gyér a kínálat vagy sosem értek el kis hazánkig.
Jelenleg is beszerezhető lapok közül lehet mazsolázni.Normál DDR3-as memóriát fogadó lapok:
Sapphire IPC-AM3DD785G
ZOTAC 880GITX-A-E WiFi
ZOTAC 890GXITX-B-ENormál DDR2-vel szerelt:
So-DIMM DRR3-as memóriával:
Egy-két példa, használtan/kintről vásárolt amolyan "futottak még" kategória:
J&W MINIX 780G-SP128M
Zotac Nvidia Geforce 8200 WiFi
Jetway NC81Jelenleg a legújabb technológiájú FM1 foglalatos lapok:
-
zodo
nagyúr
Akkor ez bukó.
Mondjuk a mai lapokon már jó féle int. hangchip van. Átlag: Realtek ALC889Régebbi lapok jöhetnek számításba mint az Intelek vagy egy-két régebbi első generációs Atom lapok egyike (ha még kapni ilyeneket) ha a meglévő memóriáidat is fel szeretnéd használni. pl.: ASROCK A330GC
Ezeknél kérdés hogy mire vetted azt a kártyát és ahhoz elegendő-e az int. cpu teljesítménye.Esetleg az apróban keres a házhadhoz való lapot, hátha.
-
zodo
nagyúr
Szia!
Szerintem add el a régi cuccaidat és vegyél egy Brazos féle lapot. Itt a topikja.
Ez keveset fogyaszt és amire használnád arra tökéletes.
Amúgy hogy mi számít jónak az mindenki maga tudja mi a fő profil.
Játékra szánt konfig már nem olcsó és kompromisszummal jár(hat) előbb vagy utóbb.Amd csúcs lapjai:
Asus M4A88T-I Deluxe
ZOTAC 880GITX-A-E WiFiZOTAC 890GXITX-B-E
és a legújabb ASUS F1A75-I DeluxeIntel oldalon ezek a kedvencek:
GIGABYTE GA-H67N-USB3-B3
GIGABYTE GA-H61N-USB3
ASRock Z68M-ITX/HTÁltalános hogy prociból 95W max. fogyasztásút támogatnak a lapok.
Nyilván ha passzív gép a cél akkor valami alacsony fogyasztásút érdemes választani valami jóféle 120-as ventivel támogatott hűtővel.Szerk: Esetleg az 1.hsz is segíthet dönteni.
(#9652) erhas01
Nincs mit.
-
zodo
nagyúr
válasz
h1n1_900 #9554 üzenetére
Ez is jó lehet.
FSP általában egyenlő a minőségi darabokkal de miért nem jó amit az SG05 mellé adnak?(#9556) felora
Érthető az indok.
Tegnap kerestem de nem találtam a könyvjelzőim közt de talán még a Microdigit.hu oldalát lesd meg ez ügyben.
Náluk talán még találhatsz magadnak megfelelőt, jobb ötletem nincs.
Jelenleg nincsenek kint az árak de anno cirka 3 évvel ezelőtt igen drágállottam az akkori lapok árait de telefont megér.(#9557) Boolash
Brazos lapok filmnézésre bőven jók de komolyabb számításokhoz már kevés a proci.
Második variációra voksolnék.
Vga ha nem játszol, felesleges.
Házakat fentebb találsz de első körben a konfigot kellene tisztázni.(#9561) igi
Feltéve hogy az alaplapodon van 19 pin-es Usb3 -as kivezetés.
-
zodo
nagyúr
válasz
h1n1_900 #9551 üzenetére
Szerintem nincs jobb választási alternatíva ház terén (ha minél kisebb a cél) velejáró FSP 300W 80+ -os táp is tökéletes.
Van akinek hangos de én pl sose hallottam a hangját.
Ház anyagminősége nem épp első osztályú de nincs gáz vele max. ha szerelni kell mert akkor atomjaira kell bontani hogy kivedd pl. a vinyót.
Vga-ból meg soha rosszabbat.Amúgy már nagyobb kecóba költözött a konfigom de itt van pár kép ha érdekel.
SG05 és ASUS M4A88T-I DeluxeSzerintem is valamit elnézett EyEsOnU
Ph-s cikk a prociról amiben ezt írják:
"Maga a processzor külsőre teljesen megegyezik a korábbi Phenomokkal, a rajta található fémsapkáról leolvashatjuk az adott modell főbb specifikációit. Az AM3-as processzorokon 938 darab lábacskát találunk, míg az AM2(+) foglalatba illeszkedőkön 940 van (tehát az AM3-asokról két darab lábat eltávolítottak), így belepasszol az AM2-es alaplapokba is. Az AMD-től egy OEM verziót kaptunk, ezért csak külföldi tesztekből tudjuk, hogy a 955-ös mellé járó processzorhűtő gyakorlatilag megegyezik a korábbi AM2-es típusokhoz mellékelttel."
-
zodo
nagyúr
válasz
h1n1_900 #9546 üzenetére
Nem tudom segít-e de nekem is ilyen Asus lapom van.
Anno ezt írtam róla és magasnak vélték a V értékeket.
Nem értek hozzá így nem piszkáltam a bios-ban.
Ezek az értékek ahogy a gyári beállítás adja. -
zodo
nagyúr
"az sfx és moduláris táp mit jelent?"
Tápegységeknek is vannak típus jelöléseik mint pl. az alaplapoknak.
Ezen a képen bal oldalt az SFX méretű és akkor moduláris egy táp ha a kábelei nincsenek fixen beépítve hanem csatlakozók segítségével bővíthetőek az igényeknek megfelelően."corsair h60 ez vizes rendszer?"
Igen az ha egyáltalán befér abba a házba.
"Scythe Kozuti CPU-Cooler SCKZT-1000
Scythe Big Shuriken 2
ezek közül valamelyik jó lehet?"
"a táp és a hűtő belefér a Lianli pc-q25-ös házba?"Igen, sőt valami hasonló hűtőben kell gondolkodj mert ebben a házba nem igen fér el magasabb hűtő ha normál méretű tápegységet teszel bele.
"másik fórumon az okosok azt írták, hogy hagyjam a minitx-et, mert ez a konfig megfő benne... szerinted?"
Nem fő meg, megfelelő ház szellőzés mellett de elgondolkodnék hogy a vga is megfelelő szellőzést kap majd terhelés alatt is vagy sem a ház alján keresztül.
-
zodo
nagyúr
válasz
felora:) #9530 üzenetére
Szia!
Ez ügyben csak ezt a helyet ismerem.
-
-
zodo
nagyúr
válasz
Nagytalp #9505 üzenetére
Talán jó lesz az az Intel.
Amd vonal amúgy is nagyon gyér alaplapok terén.
Maximum hirdetésekben találhatsz pl. nVidia 8200-es vagy HD3200-as lapokat de ezek sem mai darabok.Gondolom combos gép kellene a kártyád alá ezért inkább matx méretet javasolnék amik közt kedvedre válogathatsz az igényeknek megfelelően.
-
zodo
nagyúr
Gyárilag nem sok létezik de pl ez a Akasa Crypto már a nevében is hirdeti ezt a rögzítési lehetőséget.
Ha más nem veszel egy ilyen fali tartót és meg van oldva.
-
zodo
nagyúr
válasz
D-LAN|FuRioN #9493 üzenetére
Igen, sajnos hosszú hónapok óta nincs nagy változás a választékot illetően.
Alábbiak csak a táp teljesítményében ill. burkolatukban és színűkben térnek el egymástól.
- Spire Power Cube
- Antler Supercase
- Thermaltake Element Q
- JCP MI-101 (ezt már nem árusítják ha jól tudom)
- APEX MI-008
- Point Of View Sidney
- Tagan A+ Cupid 3 -
zodo
nagyúr
válasz
D-LAN|FuRioN #9491 üzenetére
"Zaj, kinézet stb teljesen mindegy. Ár 10-15 között de inkább a 10hez húzok"
Apróban keres valami olcsó házat és jó napot.
Ha mégis új Mini-Itx házat szeretnél akkor a fentebb említett Codegen MX-31 vagy Spire PowerCube SPM210-300W
Mindkettőhöz van gyári táp de ettől olcsóbban nem igen találsz más típust.
Esetleg táp nélkül a Lian Li PC-Q07B -
zodo
nagyúr
Nem írtad mennyi és milyen típusú hdd lenne a gépben de sok vinyós és két slottos kártyát, Atx tápot fogadni tudó házat keresel akkor Lian Li PC-Q08 lesz a jó választás.
-
zodo
nagyúr
Itt olvashatsz róla bővebben.
Táp annyiban egyedi hogy oldalra fúj a ventije így jobb a szellőzés de persze beletehető bármilyen normál táp.
Vga-ból ahogy írtad csak egy slottos fér bele ezért amit linkeltél nem vagy csak úgy ahogy a cikk írója, kisza25 tette. -
zodo
nagyúr
válasz
pityke88 #9428 üzenetére
Kérdés hogy mi a halk de ma már vannak jó ventik amikkel megoldható.
Kérdés hogy hova szereled fel arra a házra hogy megfelelő légáramlást biztosíts.
Anno nálam elegendő volt 1 db 120P is a konfig hűtésére (blogom/Ipaq) igaz abban egy alacsonyabb (45W) fogyasztású proci dolgozott nálad elméletileg (73W) lesz ami több hőt termel ill. az enyémben nem volt diszkrét vga.
Szerintem a vga-t kell jól megválasztanod mert az tud hangos lenni és akkor oda a törekvés.
Sajna a vga kérdésben nem tudok segíteni mert úgy vélem hogy ami passzív az nem 1 slottos vagy ami az nem halk de nem vagyok konkrétan, jártas a témában.(#9431) mrbig25
Vagy itt van a konkrét megoldás. NT06-E
Ha majd meglesz a ház kiderül hogy fér el és mit tud az a táp így vagy úgy forgatva.
Ahhoz a procihoz nem kell nagy cirkuszt csapni a kérdésből. -
zodo
nagyúr
Még nem láttam, köszi.
Kb. pont úgy néz ki mint anno az InWin házak pl. BP655 csak ezt kissé drágállom.
Azokból legalább volt ami dupla low profile kártya hátlapi hellyel is rendelkeztek mint pl.: BM650(#9423) mrbig25
Én kíváncsi vagyok a végeredményre.
Képeket ne felejtsd el közölni.(#9424) pityke88
+1 a vízhűtésre.
Passzív az szép gondolat csak nehéz kivitelezni. -
zodo
nagyúr
válasz
szabi__memo #9385 üzenetére
Ez van sajna
lapos házakba csak 1 db 2,5 hdd tehető.
Nagyobb tesókban sincs 2x 3,5 hdd-nek hely.
Jó esetben 1x 3,5 + 1x 2,5-ös fellelhető.
Ha van több 3,5-ös akkor az már nem annyira mini pláne nem panel tápos.Ha mindenképp lapos a cél és nem gond a szélesség és mélység akkor inkább valami HTPC-nek szánt ház a célravezetőbb, szerintem.
Azokban simán van 2-3 vinyónak gyárilag kialakított hely és lehet olcsóbb mint a mini verzió.
pl.: Silverstone SST-GD04B -
zodo
nagyúr
válasz
szabi__memo #9383 üzenetére
Nem tudom melyikre gondolsz max. teszel bele.
Mi a normális méret?
pl.: Lian Li PC-Q09B
Általában az ilyen jellegű lapos, paneltápos házak kb. 68mm magasak ha így gondoltad.
pl.: Akasa Cryto Mini-ITX Case 60W -
zodo
nagyúr
válasz
Destloler #9379 üzenetére
Nem sokat árultál el a leendő konfigról de ettől függetlenül "kicsit" nem tudunk ajánlani mert nincs.
Alternatívák barkácsolás nélkül ha az ODD helyére teszed a második HDD-t.
Tápegységgel:
Spire PowerCube SPM210-300W
CFI CBI-A8989
Chieftec BT-02B
POINT OF VIEW ITX Fekete (180W)Táp nélkül:
3R System V20
Sfx méretű tápot fogad ami közel esik a laphoz! -
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #9372 üzenetére
I love you AC
Nekem is volt cpu és vga hűtőm tőlük szóval csak ajánlani tudom őket már csak a "hangjuk" miatt is.buca84 szerintem jól jár ahogy tanácsoltam és ő is írta hogy előbb megnézi a gyárit aztán majd dönt mert nem annyira vészes az a gyári pláne ha tesz rá/főlé valami pofásabb ventit mint én.
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #9370 üzenetére
Igazatok van
elnézést a fogalmazásért de rész igazság csak ki bújt a zsákból
Nem túl jó de legalább halk.
kb. ezt írtam én is.Különben is ennyi pénzért mit vár az ember. Mint írtam anno a Big Shuriken ami nem olcsó se egy hűde hűtő csak alacsony és csendes a gyári hűtőhöz képest ugyanazon procival összehasonlítva.
-
zodo
nagyúr
válasz
dabadab #9357 üzenetére
Alpine 64 Pro esetében, konkrétan ezt a tesztet néztem és igaz hogy nem vettem figyelembe kisza25 által említett venti sebességeket de nem véltem annyival jobbnak pláne ha a dB értékeket is hozzávesszük.
Thermaltake ISGC-100-nál pedig ezt a tesztet néztem. -
zodo
nagyúr
3,5 HDD-hez nehéz ajánlani mert minden ilyen alacsony építésű ház jellemzője hogy 1 vagy 2 db 2,5 szerelhető vagy barkácsolást igényel.
Igaz nem írtad hogy mik az elvárások a ház nagyságát illetően.
Viszont ha letöltő gép akkor gondolom minél kisebb és megfelelő hűtésű, halk gép a cél.Toldy által ajánlott Mode Com Feel 202/302 jó választás.
ANTLER Supercase Mini ITX MW-100 Lehet ilyet már csak használtan tudsz vásárolni.
-
zodo
nagyúr
Processzor teljesítmény és ház függő a kérdés de minden Am3-as hűtő jó lehet.
Első két AC nem sokkal jobb teljesítményben mint a gyári hűtő max. halkabb.
Fentebb említett Big Shuriken sem sokkal jobb hűtés teljesítményben de alacsony és halk ami fontos szempont lehet.
Talán a ThermalTake ISGC 100 ami még jó választás lehet de mindenképp megnézném a gyári hűtő miként teljesít. -
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #9307 üzenetére
Igen, matx-re van jó pár lap de az ajánlott boltban sincs legalábbis kereső nem találta.
Viszont talán ez volt múltkor is linkelve de itt is még csak rendelős.
Mindegy úgy sem váltok.Két típus közt (A6-3650 A8-3850) gondolom a GPU teljesítmény dominál.
Ki mit épít olyat vesz magának ami jól esik.
Hát ez a fogyasztás mizériát sosem értettem. :-)
Mennyit hoz a konyhára évente a - 0,0125 V ?
A6-3600-ot kell venni vagy később lesz biztos valami E verzió.(#9308) HookR
Köszi a visszamenőleges infót, biztos nem olvastam el mert akkor még nem tűnt fel a váltózás.
-
zodo
nagyúr
válasz
erhas01 #9304 üzenetére
Szia!
pl.
Ház: Lian Li PC-Q08
Alaplap: ASROCK H61M-ITX vagy ASROCK H67M-ITXPasszív alaplapot és Amd 3650-at szerintem nem gondoltad át, felejtős.
Ion, Brazos lapoknál esetleg jó házhűtéssel.Fő paraméterek: H61 vs. H67
Memóriából szerintem bőven elegendő a 4 Gb DDR3/1333 MHz
Procinak a i3-2100 3.10GHz 1155 BOX vagy az alacsonyabb órajelű és fogyasztású i3-2100T 2.50GHz 1155 BOX-ot szokták ajánlani.Panel és külső tápot innen vásárolhatsz. 90W-os elegendő ha jól tudom.
LIano procik még igen újnak számítanak és jó ha kapni őket de azon két típus közt is nagy a különbség, gondolom ezért ekkora az árrés köztük.
Itt a Ph-s teszt, biztosan segít dönteni hogy neked melyik is lenne a legmegfelelőbb.Mini itx lapok még nem érkeztek meg ezekhez a procikhoz de matx méretből már találni itt ott.
Táp lehet nagyobb kell attól függ mit választasz. -
zodo
nagyúr
Újabb ASUS F1A75-I Deluxe teszt.
Végül ezt a lapot így átszabták az első bejelentések óta vagy valamit benézek?
Jelenlegi formában nem megy rá a Scythe Big Shuriken (ha jól sejtem) feltéve ha diszkrét vga-t is tervezünk a konfigba.
-
zodo
nagyúr
válasz
nagynorbi #9290 üzenetére
Nagyjából sejtettük.
FSP300-60GHS tesztjét párszor már linkeltük a "hitetleneknek".
Ezt meg most találtam amiben a 6950-es karikat nyúzzák épp Furmarkal.
Gr a géphez!
-
zodo
nagyúr
válasz
dabadab #9276 üzenetére
Lapom dobozán meg egy pár hangdobozt és diszkógömböt látni.
Az talán már jelent valamit.Nem értek a számokhoz, értékekhez de itt az átlag ALC889 adatlapja.
X-fi -el kapcsolatban nem lettem okosabb csak hogy több típusa is létezik.
Creative oldalán sok oldalra azt írja "az oldal nem található" még a X-fi Titanium HD termékükre is ami gondolom az új termékek közt szerepel(ne).Na, végül itt a legdrágább ( €169.99) termékük adatlapja.
Olyan nagy dolgot nem szűrtem le belőle. -
zodo
nagyúr
Ezt eddig nem is láttam: Soundgraph Humming 3.03
Nem mintha kellene vagy egyáltalán tetszene de hát itt a helye.Kicsit bővebben, némi infóval, képekkel.
-
zodo
nagyúr
Jól sejted.
Sajna olyan gyér a piac hogy az is csoda hogy extrák (usb3) nélkül találjon magának az ember jó áron megközelítőleg, megfelelő házat.ha jól tudom akkor talán csak ezek jöhetnek szóba de ezek teljesen más stílust képviselnek.:
Lian Li PC-Q08A
Lian Li PC-Q11BKicsit laposabb a Lian Li PC-Q09B de ebben csak 1 db 2,5 hely van.
-
zodo
nagyúr
Akkor ha jól értem int.cpu-s lapok kiestek.
Sláger lap, GIGABYTE GA-H67N-USB3-B3
Sláger proci, Intel Core i3 2100THa a ház,táp megfelel akkor
2,5 HDD: Western Digital Scorpio Black 500GB
Memória: ebből egy vagy két modul, Kingston DDR3-RAM 2GB PC3-10667 vagy keresel valami 2 vagy 4Gb-os kit-et, szerintem bármit vehetsz ami árban és követelményekben megfelel. -
zodo
nagyúr
"Its output is 12V 18A and max output 220W"
Az szép.
8 pines csatira is van megoldás gondolom.(#9253) Mirman
SAPPHIRE Pure White Fusion E350
vagy
Asrock Fusion E350M1/USB3Házról nem írtál ezért: LC POWER LC-1320MI 75W
Tetszőleges memória és slim hdd, esetleg slim odd.
-
zodo
nagyúr
válasz
szacsee #9230 üzenetére
Super , grat a cucchoz és köszi az infót.
Ha jól tudom akkor az a proci 95W TDP-s és így játék alatt a 105-107W igen jó értéknek tartom, persze sosem érdekelt a fogyasztás.(#9232) toldy
Az nagyon szép, Giga lap, kell nekem.
Ez az a lap amiről múltkor írtál és akár egy megfelelő procival még játszhatnék is diszkrét kártya nélkül? -
zodo
nagyúr
Jó összeállítás lenne.
Lehet egyáltalán itthon kapni olyan lapot, házat ?Brazos-t talán csak azért vennék hogy ne kelljen külön a hűtővel vacakolni.
Persze csak a Sapphire Pure White Fusion E350M1W jöhetne számításba hogy ne kelljen memóriát vennem ill. ennél a lapnál elférne a hűtő a pci-e csati közt egy noti hdd.
Így igen lapos házba is beleférne a konfig.(#9130) user137
Persze, tudom én is hogy gyenge az atom de hát arra célra teljesen jó és még keveset is fogyaszt.
Nyilván ha többet szán rá vagy nagyobbak az igények akkor a te elméleti konfigod a nyerő választás.(#9136) Pista0001
Ventirács nélkül 1 cm, előlaptól mérve 3,6
Na de nem így ismerlek!
Miért áll meg a világ a ház vázánál?
Van ott még hely bőven az váz és a műanyag előlap közt.Ha az előlapi rácstól mérem akkor ha nagyon ráhagyok is van 4,3 mm ha a kiszemelt hűtőt elfér a rács rögzítési pontjain belül.
(#9145) mrbig25
Ebben a hsz.-ben lévő táblázat, segíthet dönteni.
-
zodo
nagyúr
válasz
user137 #9118 üzenetére
Nem az a lényeg szerintem hogy mi ósdi vagy sem hanem hogy mire kell, annak megfelel vagy sem és persze mennyiért.
Nem mindenki teheti meg hogy 2 havonta váltogassa a hardvereket vagy hogy több hónapon át árulja azt.
pl.: Van olyan rokonom aki még csak most váltja le a s939 foglalatú konfigját, és?
Szóval az ION teljesen jó alternatíva azokra a célokra amiket írt, max nem játszik de azt Brazos alatt se tudna.(#9119) toldy
Nem semmi.
Neked is elkélne egy nagyobb kekszes doboz.
(#9124) plazma74
Van egy ilyen topik, talán ott kérdezz rá.
GÉP / ALKATRÉSZ beárazás (olvasd el az 1. hsz-t!)Szerk: időközben elveszett a 9124-es.
-
zodo
nagyúr
válasz
Gabor970 #9108 üzenetére
Jó az az Asus lap csak hát az ára van túl mindenen.
Akkor már inkább a fullosabb elődjét ami igen jóra sikeredett kis pack.
ASUS AT3IONT-I DeluxeAsrock lapot is nézhetsz mert ahogy Chaser is említette utóbbi években nincs gond velük.
-
zodo
nagyúr
Csak a fantáziádon múlik
Van pár ötletem pl.: mit szólnál egy kis méretű Spiderman-es hűtő átalakításhoz ? -
zodo
nagyúr
válasz
Gabor970 #9086 üzenetére
Megtaláltam, ilyen kell neked.
-
zodo
nagyúr
válasz
dabadab #9075 üzenetére
Korrekt kis lapnak tűnik ez az Asus csak kár hogy mindig nem elegendő az int. vga teljesítménye a A8-3850-al sem és így nem lennék előrébb a jelenleginél.
Gabor970
Ha már szóba jött a Zotac/Amd/Wi-fi kérdés akkor ezeket is érdemes megnézned.
Kis fogyasztású ( pl.: Athlon II X2 245e/250e @ 45W) procival még jó is lehet.vagy más gyártótól ASUS M4A88T-I Deluxe
-
zodo
nagyúr
válasz
moli.hu #9023 üzenetére
Itt találsz három típust is ill. itt a legolcsóbb a panel + külső tápegység.
Itt újabb négy típus közül választhatsz.
Esetleg a Gigabyte MIB T5140 is jó lehet, igaz nem ipari.
Ennél egyszerűbbek nincsenek, max. kerítesz valami megfelelő dobozt és belefaragod a gépet. Nem vicc! -
zodo
nagyúr
Volt idő hogy leesett az ára de most sem vészes mert kb. ennyiről indult tavaly novemberben én is 33k-ért vettem. Gondolom nincs más alternatíva csak a Sapphire 25k környékén ill. amúgy sincs túlárasztva a piac Amd oldaláról és ez egy remek lap ezért biztos úgy vélték hogy akinek kell ennyiért is megveszi vagy vesz full int. lapot esetleg árfolyam emelkedés vagy nem tudom.
-
zodo
nagyúr
Direkt nem írtam le a Wesena -t mert ennyi erővel bármi más is lehetne.
,de szép kuckó.(#8951) kisza25
Jól teszed, sokat nem vesztesz rajta.
Én már csak tudom.(#8953) toldy
Hát ezek a Vaiko-k még mindig a toppon vannak.
Profi ötlet profi megvalósítással ami ház szerelhetőség, kinézetét és variálhatóságát illeti.
Kár hogy mi felénk nem kapni.Amúgy pont ilyen fincsi gép kellene nekem is max. kicsivel magasabb pl. 8 centis mint a Leap 80 csak előlapi Usb + Audio aljzatokkal.
-
zodo
nagyúr
Jelenleg egy darabot sem látok az apróban de mindegy is mert ahogy nézem talán még az is kevés lenne ha jól gondolom ezen teszt alapján.
(#8938) PeachMan
Nem igazán adnak távirányítót a házakhoz vagy ha igen akkor az nagyon drága múlatság.
Codegen mx31-nek volt egy szériája amihez volt de már rég láttam boltot ahol lenne még belőle. Amúgy így nézne ki.
Szerintem jobban jársz ha magad veszel hozzá pár ezresét pl. az apróban van pár hirdetés és beszereled. -
zodo
nagyúr
Nem sürgős csak gondoltam a mai (kapható) hardverekből is kihozható ez a szerény teljesítmény. Konkrétan az Intel-es Cpu-ba ágyazott Gpu-k teljesítményéről nincs semmilyen infóm mert sosem érdekelt.
Ha nem megy full integráltba akkor marad a low profile kártyás kiegészítés.Néztem pár Brazos tesztet de hát gyengék még a játékhoz pedig szimpi lenne.
-
zodo
nagyúr
Ha már Intel akkor mit ajánlanátok egy mini pc-hez?
Terv a következő:1680x1050-en full graffal elmenjen az rFactor (gépigény) és ne kelljen (ha megoldható) diszkrét vga-t tennem a gépbe. Ha mégis kell a diszkrét kari akkor csak is low provile, de abból melyiket?
Szerk: Mostani lapom int.vga-ja (hd4250) csak minimal graffal játszható. maxon kb. 30 fps alatt van offline de nekem online kellene hogy stabil 60 fölött menjen.
-
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #8863 üzenetére
Szerintem nem oszt nem szoroz az esetedben sőt talán felesleges pénzkidobás és vesződés.
Vegyük alapul az SG05-öt. Ha így fel tudnád fogatni, közvetlenül a ház teteje alá akkor nyerhetsz egy kevés helyet ahol jól áramlik majd a venti alatt a levegő de ház eleje tele lesz kábelekkel mert nem kevés madzagot kell eltüntetned ami csak rontja a házban lévő cirkulációt.
Ha lejeb szerelnéd be a tápot mint az R3 V20-ban látható az még inkább felejtős.Kicsinek tűnik az sfx táp de valahogy mégsem annyira kicsi. Van itthon régről (Ipaq-ba építettet) egy ilyenem de még nem jöttem rá többszöri nekifutásra sem hogy hogy tudnék igazi mini pc építeni vele.
Talán az SG05-ös verzíót érdemes kipróbálni vagy élére állítva a tápot be a ház sarkába úgy hogy a vezetékei fent helyezkedjenek el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Netfone
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- Futás, futópályák
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest