- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
Archttila #53845 üzenetére
személyeskedünk?
csak hogy értve legyen a kolléga mivel szívja a vérem:lspci -tv
-[0000:00]-+-00.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse Root Complex
+-00.2 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse IOMMU
+-01.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse PCIe Dummy Host Bridge
+-01.1-[01]----00.0 ADATA Technology Co., Ltd. XPG SX8200 Pro PCIe Gen3x4 M.2 2280 Solid State Drive
+-01.3-[03-29]--+-00.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] 400 Series Chipset USB 3.1 XHCI Controller
| +-00.1 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] 400 Series Chipset SATA Controller
| \-00.2-[20-29]--+-00.0-[21]----00.0 Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
| +-01.0-[22]----00.0 Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
| +-04.0-[25]--+-00.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Oland [Radeon HD 8570 / R5 430 OEM / R7 240/340 / Radeon 520 OEM]
| | \-00.1 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Oland/Hainan/Cape Verde/Pitcairn HDMI Audio [Radeon HD 7000 Series]
| +-06.0-[27]--+-00.0 JMicron Technology Corp. JMB363 SATA/IDE Controller
| | \-00.1 JMicron Technology Corp. JMB363 SATA/IDE Controller
| \-07.0-[28-29]----00.0-[29]--+-04.0 VIA Technologies, Inc. VT6306/7/8 [Fire II(M)] IEEE 1394 OHCI Controller
| \-05.0 Adaptec ASC-29320ALP U320
+-02.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse PCIe Dummy Host Bridge
+-03.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse PCIe Dummy Host Bridge
+-03.1-[2a]----00.0 Broadcom / LSI SAS1068E PCI-Express Fusion-MPT SAS
+-04.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse PCIe Dummy Host Bridge
+-05.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse PCIe Dummy Host Bridge
+-07.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse PCIe Dummy Host Bridge
+-07.1-[2b]----00.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse PCIe Dummy Function
+-08.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse PCIe Dummy Host Bridge
+-08.1-[2c]--+-00.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse Reserved SPP
| +-00.1 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse Cryptographic Coprocessor PSPCPP
| \-00.3 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Matisse USB 3.0 Host Controller
+-08.2-[30]----00.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SATA Controller [AHCI mode]
+-08.3-[31]----00.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SATA Controller [AHCI mode]
+-14.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SMBus Controller
+-14.3 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH LPC Bridge
+-18.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Matisse Device 24: Function 0
+-18.1 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Matisse Device 24: Function 1
+-18.2 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Matisse Device 24: Function 2
+-18.3 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Matisse Device 24: Function 3
+-18.4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Matisse Device 24: Function 4
+-18.5 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Matisse Device 24: Function 5
+-18.6 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Matisse Device 24: Function 6
\-18.7 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Matisse Device 24: Function 7
erősen offtopik, ez nagyon nem mITXegy ATX deszkában sem fér el riserek nélkül.
-
fatpingvin
addikt
válasz
#25954560 #53753 üzenetére
igen, vele nagy levelezésekben vagyok amúgy is, most is nálam van egy vasa tesztelésre. a Volarit is tőle vettem
ha megnézed az AGP-s posztját, ott is ott vagyok
igazából az általa megvalósított megoldással csak azért nem előztem meg időben (a jó öreg Matrox kártyámmal) mert nem volt pénzem erre a csuda PCI-AGP adapterre.
Amúgy elkezdtem tervezni egy PCIe-AGP direkt átalakítót, csak nem nagyon találok olyan PLX chipet ami ténylegesen tudja ezt a sávszélt (PCIe x4 kéne és PCI-X 66MHz a másik oldalon, ilyet egyelőre nem leltem) -
fatpingvin
addikt
válasz
#25954560 #53746 üzenetére
hülyéskedsz, ÉVEK óta próbálok egyet vadászni, pontosan ugyanezen célból... nyilván megismerem iylen előnytelen szögből is. még az XGI Volari Z11-et is hajlandó lennék érte cserélni (bár komoly szívfájdalommal) ami csak legacy BIOS deszkákkal pajti... a lkét M9120-ast meg örömmel hajítanám akárki után aki felajánl nekem egy ilyen kártyát.
bagy egy PCIe-PCI-AGP adapterláncot, csak ugye az így összerakva kb 40k környékére jön ki.
szentimentális dolog de az első asztali videokártyám egy Matrox G450 volt (itt van mellettem kitéve a falra, működik), és imádom hogy mind a mai napig van támogatott és fejlesztett Linux driver ezekhez... sajnos csak a G sorozathoz, amiből nekem az összes megvan, sajnos mindegyik AGP-s szóval nem igazán tudom összeházasítani az alaplapommal -
fatpingvin
addikt
válasz
mpierre #52329 üzenetére
erre potenciális megoldás lehet ha nem vizet használsz hűtőfolyadéknak hanem valami kisebb viszkozitású ásványolajat. csak ugye akkor meg a csövezés a jó kérdés hogy bírja-e, a szilikongumi tudom hogy igen, inkább a tömítés a necces. viszont cserébe ha kilyukad akkor se lesz zárlatos.
vagy átmenni full Borisba és vodkahűtés. -
fatpingvin
addikt
válasz
cinemazealot #52301 üzenetére
egyre reálisabb hogy ez lesz... a procihűtésen nem nagyon kell mit molyolni, egy szép egybe alu tönk van a procin. igazából az lenne a legjobb ha egy darab venti tudná a procit és a kártyát is fújni
és csak most esett le hogy nem pontosítottam: ez a routeremnincs monitor meg semmi ilyesmi, csak az UTP kábelek mindenhova meg egy serial az asztalihoz (igen, én vagyok az a szociopata állat aki 2021-ben is használ serial konzolt)
ha találok valahol olcsón egy angled PCIe risert vagy szalagkábelt akkor esélyesen ez lesz a folytatás. köszi a választ! -
fatpingvin
addikt
Sziasztok!
inkább teoretikus kérdés de mivel nem hagy nyugodni megkérdezem:
van nekem egy viszonylag egyszerű kis mITX konfigom, thin mITX alaplap egy full size, 1 slot széles PCIe kártyával.
Az lenne a nagy kérdésem nekem hogy ezt szerintetek hogy lehetne a legkézenfekvőbben és legolcsóbban bedobozolni úgy hogy minél kevesebb helyet foglaljon?
most egy szétesett mATX házban lakik, egyedüli szempont az volt hogy a kártyát tudjam úgy rögzíteni hogy ne törje ki oldalra a slotot
valami olyasmire gondoltam hogy angled PCIe riser és valami spéci ház de nem tudom ezek konzumer piacon mennyire vannak.
ja és tápnak nem kell benne hely, tud menni laptoptápról is. esztétika se érdekel különösebben, nem nézegetni akarom hanem használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Napelem
- Könyvajánló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest