- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kzkz
őstag
Nos mivel a brazos nem játszotta le akadásmentesen a 1080p-s youtube-os videókat, így ment vissza a boltba.
Amúgy a windows-ban is olyan nyögvenyelős érzés volt a "közlekedés"...Dühömben nem a legolcsóbb H61-es lapot vettem a G530 alá, hanem egy Asrock Z68M-ITX/HT-t, ez volt az egyetlen Z68-as ITX méretben, és ugyanannyiba került, mint a H67-es lapok, viszont adtak hozzá távirányítót is. Ezt legalább tudtam volna bővíteni, ha kevésnek bizonyul a G530-as celeron, de szerencsére elég!
Ma összeraktam, és frankón megy minden, nincs nyögvenyelős windows érzés (épp ellenkezője), az ominózus próbavideót is akadásmentesen viszi, bár a proci 75% környékén jár.
Egyetlen bibi, hogy ez alapjáraton 5-10W-tal többet eszik, terhelve meg veri a 100W-ot, bár ez utóbbi nem annyira fontos nekem, inkább az alapjárati fogyasztás.
Még a fogyasztásmérőm hitelesítése hátravan
A Codegen ház meg szép, mármár igényes is, főleg az eleje, egyáltalán nem hat gagyin rajta semmi. Persze a tápja jó zajos, de a ház táppal nem került annyiba, mint egy legolcsóbb normális/megbízható táp
-
kzkz
őstag
A picopsu hatásfoka is csak 80-82% körüli a téglával együtt: http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=207
Egyedüli előnye lehet, hogy ezt kis terhelésnél is tudja, míg a nagy (túlméretezett) tápok, ott leesnek 80 alá.
Ha csak az alaplap+proci+4-6 vinyót kell ellátnia, akkor a 180-300W-os népszerű, megbízható, 80+-os tápok közül kell választani valamilyen formátumút, ennek nem lesz horror ára, (cserében több helyet kell neki biztosítani, és van ventije).
-
kzkz
őstag
Olcsón úgy jössz ki, hogy veszel egy Codegen MX-31 házat a tápot átszereled az alaplap fölé, és a táp helyéről kiszereled a tartókonzolokat, és így elfér 4 vinyó is, de még talán több is ha ügyes vagy
.
Persze ez macerás, de az egész meglehet 10eFt-ból, ami fele, harmada... -
kzkz
őstag
Szia!
Nekem kb. 1 hónap ment rá hasonló ház felkutatásra, igaz nekem volt még 1 plusz feltétel, hogy ne lógjon a táp a proci fölé.
Mivel ez nálad nem feltétel, csak a CFI-A9849 lesz a megoldás, rendeld meg külföldről, talán 20e alatt maradsz (ha ma nem jelentett be a kormány valami "újdonságot"
, mert 50 font kb.
http://www.mini-itx.com/store/default.asp?c=42Üdv,
KZ -
kzkz
őstag
Azt hiszem megtaláltam olcsóbban a 120W-ost:
http://speedshop.hu/termekoldal/54854_led_modul_tapegyseg_transzformator_12v_10a_120w.htmlKét vinyóval induláskor (a valószínűleg nem túl hatékony codegen táppal) 100-110W környékére felmegy az érték, utána 60W körül mozog. Szóval szerintem ez elég lesz a picopsu 160-hoz, ez még nincs horror árban...
-
kzkz
őstag
Ez a kettő szerintetek kompatibilis, működne együtt?
120W-os adapter:
http://www.adapter.hu/webaruhaz/product_info.php?cPath=125&products_id=330160W-os picopsu:
http://www.wireless-bolt.hu/detailproduct.php?productid=426798Így 21-ből kijönne, egyébként a picopsu-hoz való "gyári" adatper 18e körül van
-
kzkz
őstag
válasz
SVLaller #10099 üzenetére
Szia Laller!
Az volnék
Majd írok PÜ-t jövőre akkor... Előre is köszi!!!
Közben ma lemértem 1-2 dolgot, íme az eredmények:
10W-os energiatakarékos égő: 10-12W
20W-os energiatakarékos égő: 28W
20W-os energiatakarékos égő (másik): 20-22W
100W-os régi típusú égő: 126W
750W-os kenyérpirító: 660W
100W-os infralámpa: 120-123WSzóval úgy tűnik jól mér, de most már mindenképp össze kellene hasonlítanom egy másik mérővel, mert ebben a Codegen házban is alapjáraton 60W-ot mutat két 3.5"-os vinyóval, kikapcsolva 12-14W-ot.
Mellesleg nem túl halk a tápja, szóval cserére fog szorulni szerintem, de szerencsére van hely a házban, több helyre is el tudom tenni, úgy tűnik jól átalakítható lesz az egész.
-
kzkz
őstag
válasz
Enszuke #10092 üzenetére
Köszi az infókat.
A fogyasztásmérőt kipróbálom újra, mondjuk egy 11W-os energiatakarékos égővel, meg hasonlókkal.
Más:
A PicoPSU két részből áll:
1. Belső rész, ami a gyár szerint kb 95%-os hatékonyságú
2. Külső adapter rész, erre viszont már 85%-os hatékonyságot írJól gondolom, hogy együtt akkor 0,95*0,85=0,8075 a hatékonysága?
Mert ha igen, akkor amennyibe a 150W-os pico cucc kerülne, ami 30000Ft, abból már ennél akár hatékonyabb sima tápot is tudnék venni...
-
kzkz
őstag
válasz
adamcucc #10084 üzenetére
Szia!
Milyen tápot használsz, hogy csak ennyit eszik a gép?
Vettem tegnap egy Asrock E350M1/USB3-as brazost, mellé egy 4GB-os RAM-ot, és egy régebbi 500GB-os vinyóval alapjáraton 45W-ot evett, terhelve 60W-ot is.
Ezt egy -azt hiszem- Chieftec GPS-500A 500W-os táppal produkálta, de az LC-power 75W-os paneltápos házában is ugyanilyen eredményt hozott egy hasonló brazos config.
Érdekességképp kipróbáltam egy régebbi COOLER MASTER RS-450-ACLY 450W-os táppal, ami az alábbi teszt szerint igen hatékony: [link]
Hát azt hittem megüt a dugta, mert ezzel, alapból 60W környékéről indult, és terhelve 80W fölötti értékeket mutatott
(Én hülye az e táp alatt lévő régi gépemet mértem ki, ami kikapcsolva 30W-ot, alapjáraton 113W-ot evett, és emiatt döntöttem úgy, hogy új, kis fogyasztású gép kellene. Aztán most kiderült, hogy a táp is hozzáadott a fogyasztáshoz jó sokat)
Szóval paneltápos házzal, és úgy tűnik jó minőségű Chieftec táppal se tudom 45W alá vinni. Ráadásul nekem min 2 vinyó lesz benne, az már 50W. Csak tudnám, hogy lehet elérni a 30W-ot, amiket írnak a prohardver-es tesztekben is...
Tegnap rendeltem a brazoshoz egy Codegen MX-31-es házat 300W-os táppal, mert ennél a Cooler Masternél már csak hatékonyabb lehet, (még táp nélkül is megéri a 8600Ft-os árát). Este lemérem, de ha ez is pazarol, akkor még ki kell adnom újabb 20e-t egy normális paneltápért, és így már nem igazán érte meg ez az egész dolog, aminek a célja a sokat zabáló gép kiváltása lett volna
-
kzkz
őstag
válasz
Enszuke #10015 üzenetére
Brazos-ból 29e lenne a lap a procival.
Intel ágon ASROCK H67M-ITX 24,6e + INTEL Celeron G530 2.40GHz 1155 BOX proci 11,4e = 36eViszont az intel procinak 65W a TDP-je, ami 35W-os, az már 19e (INTEL Pentium G620T 2.20GHz 1155 BOX)
De ha maradna a G530, akkor se tudnék mit kezdeni a gyorsabb procival, amikor a GPU meg lassabb, mint a brazos-é. Tehát játéknál külön vga nélkül a brazos nyerne. Ha meg plusz vga-t tennék az intel mellé, akkor már nem lenne elég a celeron, és máris egekbe szállt a költség, mert a 11e helyett már min 31 lenne a proci.
Nekem elsősorban nas-nak kéne a gép, és fullhd-s videókhoz, másodsorban játékhoz, de itt elég lenne valami régi sega emulátoros
Ez legolcsóbban 29e brazossal.
Ha már komolyabb játékhoz kellene, akkor gyorsabb proci kell, így viszont 55e a lap és a proci, és még a külön vga nincs is benne
A fogyasztásmérő meg jó volt szerintem, mert a 30W-os izzónál 31W-ot mutatott
-
kzkz
őstag
válasz
Enszuke #10011 üzenetére
Nem volt gond a méréssel, 1db 3.5-es 500GB-os vinyóval, 1db 4GB alapjáraton 40-45W-ot evett, full prociterhelésen és másoló vinyóval felment 60W-ra. Az alaplap Sapphire Pure Fusion Mini volt.
Viszont ha gyenge a proci a plusz vga-hoz, akkor felesleges meghagynom a két slot-ot a házon, és a vinyókat is áthelyezhetem a proci fölé, vagy az alaplap hátoldalára, így még kisebb lehet a ház.
Az eredeti tervem egy normál atx-es ház lett volna, amit írtam lejjebb, ebben elment volna egy durvább intel config is, de ez már jóval többe kerülne. Szóval ha marad a brazos, akkor felesleges nagyobb házat csinálni, úgyse lesz benne vga.
Úgy tűnik marad a picopsu 120 és hozzá kb. 120w-os adapter.
Ez szerintetek eredeti?
[link]
Gyanúsan olcsó, és a picopsu gyártójánál nem így néz ki a 120W-os példány:
[link] -
kzkz
őstag
Sziasztok!
PicoPSU-t szeretnék venni, de elég húzós a csúcsmodell ára:
picoPSU-160-XT + 192W Adapter + KabelEz kb. 29eFt mai árfolyamon számolva, amit "kicsit" sokallok...
Egy brazos-t kellene meghajtania, külön vga nélkül, eleinte két 3.5-es vinyóval, később max 4 lenne benne.
Érdemesebb a kisebbet venni, az is elég lenne hozzá?
Egy vinyóval 60W-ot fogyasztott egy ilyen lap LCpower házban 75W-os táppal. Ha jól tudom, akkor 1 vinyó kb 5W-ot eszik, tehát úgy tűnik 100W-os elég lenne.
Mi a véleményetek róla?
Úgy látom ilyen táppal egy plusz VGA már esélytelen lenne... vagy a 160W-os kihajtaná?
30e-ért már normál atx-es tápból igen jót lehet kapni, talán még venti nélküli is akad már ennyiért, de ennek még utána nézek...
-
kzkz
őstag
válasz
mrbig25 #9962 üzenetére
...és sajnos olyan ház sincs sehol, (még drága se) amilyet én akarok:
-min 3, de inkább négy 3.5"-os vinyónak hely, amik nem lógnak be az alaplap fölé
-más se lóg be az alaplap fölé
-akár normál táp is elfér, ennek hiányában a helyére pl picopsu külső tápja betehető lenne
-hűtése elölről nagy (12 v. 14-es) ventikkelMivel van NAS-om, és Médialejátszóm is, ezért nekem a fentiek mind kellenek, hogy kiváltható legyen mindkettő.
Egyedül talán a Fractal design-nek van majdnem jó háza (Arc v2 talán), ami 7 vinyót fogad, de az meg 55e körül van, és az se úgy hűt ahogy kéne, meg elég testes is...
Tegnap legóztam egy kicsit, és arra jutottam, hogy viszonylag egyszerűen csinálhatok magamnak olyan házat, ami kielégít minden igényt, és még kicsi is marad.
Veszek egy 20cm széles házat (ez fontos, a 18cm nem elég), aminek felül van a tápja. Ennek levágom az alját vízszintesen a 2 felső slot után. Továbbá függőlegesen levágom a táp + a 3.5 vinyó szélessége után. Az eredeti ház vinyótartóit átszerelem a táp mögé, merőlegesen a tápra.
Így kb lesz egy 30cm magas, 20cm széles, kb 25-27cm mély ház, aminek az elejére pont elfér 2db 14cm-es szabályozható (vagy nem 12V-on járó) halk venti, ezek egyike felül hűti a vinyókat, a másik alul az alaplapot és az esetleges vga-t. Tehát a levegő elöl menne be, és hátul a tápnál távozna, ami szintén 12 v. 14cm-es ventis lenne. Egy brazos-nál szerintem még a prociról is levenném a pici ventit, mert felesleges lenne, úgyis lenne bőven légáramlat.
Persze előlapot is kell csinálni a lecsökkentett méretű háznak, és az oldal és tető/talp lapokat is le kell csökkenteni, de összességében nem tűnik kivitelezhetetlennek a dolog, és kis méretű házat kapnék, ami minden igényt kielégít. Ha valakinek dvd író is kell, abból is be tud férni még egy slim típus, de nekem ilyen nem kell. (Őszintén szólva a két slot se kell nekem, így még csökkenthető lenne a magassága a háznak)
Szóval arra jutottam, hogy magamnak kell megcsinálni, mert egyszerűen sehol nem kapni megfelelőt.
-
kzkz
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- Update 08.12. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest