- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
FireKeeper #54658 üzenetére
Jelenleg olyan ingatag a piac hogy minden és mindennek az ellenkezője is megtörténhet, így erre bazírozni szerencsejáték, ellenben nyerni csak keveset lehet, bukni viszont sokat ha pl az építőipari ármozgásokat vesszük alapul.
-
Francia91
veterán
válasz
FireKeeper #54654 üzenetére
-
válasz
FireKeeper #54650 üzenetére
Nekem egyedül a 24pin volt rövid, mert még MeshifyC-be szereltem be. Szerencsére volt hosszabbítóm, fehér fésűs.
-
PROTRON
addikt
válasz
FireKeeper #54645 üzenetére
De ahogy erősebb intel prociknál sem az adatlapon szereplő TDP-re méretezel hűtőegységet, hanem a duplájára, úgy az RTX 3xxx széria esetén sem az elméletileg elegendő fogyasztással kell kalkulálni. Ennél a szériánál tele van a net azzal hogy lekapcsolnak a tápegységek túláramvédelmei ott is, ahol a szerinted "össz fogyasztást nézve meg tuti elégnek kellene lennie a 600W-os tápnak is", ennek oka hirtelen kiugrások 1-1 pillanatra.
Ebben a kérdésben a konkurencia azonos évjárata azért nem számít, mert ez RTX 3xxx specifikus jelenség. Az Nvidia úgy tudta elérni a nagyobb számítási teljesítményt, hogy elengedte a terhelési gyeplőt szabadon garázdálkodni ez pedig furcsaságokat eredményez, hirtelen kiugrásokkal.
Csak előre jelezni akartam, mert a kolléga beleírta az esetleges erősebb VGA-ra cserét, de látom közben átértékelte.Kedvencem amikor a youtubert megszivatták a kollégái, a dual RTX 3090 NVlinkes kombót rárakták az 1000W-os tápegységre, hiszen papíron csak 350-et kajolnak egyesével, tehát ezerbe belekéne férnie, kicsit csípősen.
Megküldte a full beállításokkal a Tomb Raider game-t, erre 10 sec után lekapcsolt a táp.
1600-assal már nem volt gond.
Miközben a fogyasztásmérő 1022 mutatott a falból vételezett teljesítményre. -
válasz
FireKeeper #54641 üzenetére
Köszi, ez hasznos infó!
"The new box doesn't have the "15% fanless" symbol and the warning text is talking about a temperature threshold and not a load one."
Is this Cooler Master sfx v650 revised version?A Revised Fan? Cooler Master SFX Power Supply Revision (2021)
#54643 PROTRON
Alap. A CM V650 egy ágon adja le a 649.2W-ot, ha jól látom. -
creation
senior tag
válasz
FireKeeper #54512 üzenetére
Igen, de akkor meg van az esélye, hogy a tápn túl és a VGA NYÁK-on túl tudok valamit csinál, vagy teszek az előlapi PUSH-PULL radira egy terelőt aminek az alső két vetije tolná a VGA-t....
Ezek úgyis egy Aquasuite Quadro-n vannak, tehát tudom külön szabályozni őket. -
Grave_444
nagyúr
válasz
FireKeeper #54339 üzenetére
Nem tudom mennyit bír az alaplapi port, ez a gond.
Az tényleg nem valami sok, viszont csak 1db ARGB ventilátor világítása menne róla, egyébként maga a ventilátor az alaplapi másik 4pin-re lenne kötve.
Legrosszabb esetben vegyesen kötöm a tervezett 5db ventilátort a cpu és sys fan csatikra, úgy biztosan nem lesz gond.Azon agyalok hogy fog elférni az új házban a sok kábel, mert jelenleg az alaplap alá rejtettem mindent. [kép] [kép] Nem lett az összes lefotózva.
Ezt ismerem.
-
RazoR
veterán
válasz
FireKeeper #54207 üzenetére
Várj egy kicsit, tegnap leveleztem a Seasonic-al és február végén kezdődik az értékesítése az új SFX tápjaiknak, lesz Gold és Platinum 550-750W-ig.
-
törölt tag
válasz
FireKeeper #53932 üzenetére
akkor en most szegyenlem magam. vettem egy phanteks t30-at es imadom
annyira ipari, hogy nem lehet nem szeretni. es ha megporgetem kezzel, csodasan forog. es nyilvan nem talaltam hozza csavart, mert amit adnak hozza nem passzol a hutombe. es a doboza is allat. es akkorat tol, mint egy mig21. -
hszilard666
veterán
válasz
FireKeeper #53927 üzenetére
Megértem, köszi az infót!
-
Horvi
őstag
válasz
FireKeeper #53932 üzenetére
Na igen, a value packot kapod meg kb egy noctua áráért
Még akarok majd ilyen szilikonos venti rögzítőt amivel kicserélem a csavarokat és akkor még kevesebb rezonancia lesz. -
Crabface
senior tag
válasz
FireKeeper #53927 üzenetére
Nálad nem nyekeregnek a P12-ők?
-
hszilard666
veterán
válasz
FireKeeper #53923 üzenetére
Nagyon király gratu, nem nagyon látni léggel hűtött cpu-t ebben a házban! Teljesítményre megfelelő?
-
chemand
aktív tag
válasz
FireKeeper #53923 üzenetére
Meg szabad kérdezni, hogy milyen cpu hűtést kapott?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
FireKeeper #53769 üzenetére
Nagyon jól néz ki.
-
Kowi84
aktív tag
válasz
FireKeeper #53769 üzenetére
Ez milyen házikó?
-
Archttila
veterán
válasz
FireKeeper #53657 üzenetére
-
dugo_
veterán
válasz
FireKeeper #53652 üzenetére
Ezek között nem találsz megfelelőt?
https://ipon.hu/shop/csoport/szamitogep-tartozek-szoftver/kabel/708?214=6721&511=1 -
Patice
nagyúr
válasz
FireKeeper #53652 üzenetére
Jobbulást!
-
PROTRON
addikt
válasz
FireKeeper #53604 üzenetére
Elvileg 99% az esélye hogy onmagában a 3.0 miatt nem szabadna semmilyen problémának lennie elindítás terén. Ha valamiért mégse indul, akkor 99% az esélye hogy ott bizony gyártási hiba forog fenn.
Adok 1%-ot, mert azért az emberi hülyeségnek sose lehet eléggé alacsony kerítést építeni. -
törölt tag
válasz
FireKeeper #53306 üzenetére
Az rendszerint csak "egy felület növelt ballaszt", nem hűtés. Nem arra van tervezve, hogy 20W-ot (6db tokozás, 3,2W max. tdp/tok) folyamatosan leadjon, hanem arra, hogy egy alacsony átlag terhelés pl.:5W mellett a 20W-os csúcsokat feleméssze maga az anyagmennyiség, így átlagoljon. Abban bíznak a mérnökök, hogy a CPU túlmelegszik és magától visszavesz, vagy véget ér a feladata addigra, mire a teljes VRM elérné azt a kritikus hőmérsékletet, ami miatt a vezérlője jelezné a CPU felé, hogy ezennel lefeleződött az áram, amit a VRM tud szolgáltatni..
Amúgy a Fet a PCB felé jobban közli a hőt - mivel arra van forrasztva - mint a gap padon keresztül a borda felé képes lenne, és ezért bizonyos megkötéssel még a borda indokolt sem lenne, ha nem saját maga akadályozná meg a légáramlást, a PCB-n/Fet-eken keresztül jutni. -
hoffman_
nagyúr
válasz
FireKeeper #53306 üzenetére
simán lehet hogy csak azért mert annyira fos a termikus kontakt
bármi lehet, de azért erősen meglepődnékamúgy komolyan, én nem értem miért nem lehet értelmes VRM hűtést tervezni
mert arra nem lehet ezerrel rányomatni a sast, sárkányt, baglyot, vagyamivan : ) -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
FireKeeper #53291 üzenetére
600-as Platinumhoz is adnak (Goldhoz nem).
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
FireKeeper #53288 üzenetére
Gyártótól és típustól függ, de ezen a kiváló
önsorsrontásonúton én is nem rég indultam el és az aránylag népszerű opciónak számító Corsair SF750 Platinumhoz van ilyen a dobozban. -
válasz
FireKeeper #53288 üzenetére
Gyártója válogatja, érdemes modellenként csekkolni a doboz tartalmát.
Külön Trolee fórumtárstól tudsz venni masszív példányokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Autós topik
- BestBuy topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Medence topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Belemásznak a reddites beszélgetésekbe az AI-alapú hirdetések
- További aktív témák...
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest