- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
blizzrd #67543 üzenetére
"variator gorgo illetve kuplung csere hany kilometer utan ajanlott?"
Ez típusonként eltérő lehet, és a felhasználás módjától is rengeteget számít. Az sem mindegy, hogy milyen minőségű görgők vannak benne. Én azt mondom, hogy kb 2-3 ezer kilométerenként "kötelező" ellenőrizni, 5-6 ezernél meg már cserések szoktak lenni általában. De mondom, ez nagyon változó lehet, ennél mehet többet is és kevesebbet is. Ezért kell ellenőrizni. Én pl háklis vagyok az ilyesmire, és jóval hamarább szoktam cserélni, már minimális kopásnál megteszem.
Aki olyasmiről győzköd, hogy a görgő nem kopik, annak a tanácsait én figyelmen kívül hagynám a jövőben.
A kuplungra rátérve: az jóval tovább bírja. Pláne ha totál gyári az egész meghajtás. A felhúzott-tuningolt motoroknál van csak a kuplung kitéve az átlagnál nagyobb hőhatásnak és terhelésnek a magas fordulaton való elindulás miatt. Kilométert nem kell nézni ennél. Szétszeditek, és ha semmi rendellenességet nem láttok akkor egy jó darabig el lehet felejteni.
A szíjnál a +-1 mm-ert a szíj szélességére érted? Ha igen akkor inkább a +1 mm-ert kell választani.Ha a mínuszost választanád, akkor már alapból egy milliméterrel kevesebbel indulnál (mintha el lenne kopva), és bár kimondva nem tűnik soknak, de kopásban az 1 mm már igen jelentősnek tekinthető. Minél kopottabb a szíj annál kevesebb lesz a végsebességed.szerk:
(#67532) syler123 Az elméletileg az alapjárat állító csavar (a levegőé az külön van), de megmondom őszintén, hogy ennyire kiálló csavarral még nem nagyon találkoztam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest