Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Wind-Storm

őstag

válasz UBO #11827 üzenetére

Hehe.. :)

Elég beszédesek már csak a képek is az oldalon.
    A lényeg, hogy a wireless fülön az interfészhez a továbbítandó hálózat nevét írdod be, majd hozzáadsz egy virtual interfészt és oda meg azt a nevet amint továbbítani szeretnéd vele (ugyanaz is lehet és te ezt szeretnéd ha jól értem). Ezután a security fülön beállítasz mindkettőnek egy titkosítást.
    Ennyi volna.

De viszont nem a legjobb ötlet ez az azonos néven továbbítás, mert például a win7 hálókezelője egy és ugyanazon hálózatnak látja a kettőt ha titkosítva vannak, hiába eltérő a MAC címük. Pont az előbb próbáltam ki, ha az egyik nincs titkosítva, csak abban az esetben látja két külön hálózatnak. Ha az egyik WEP a másik meg mondjuk WPA, akkor csak az erősebb titkosításúra tudsz csatlakozni, tehát az utóbbira, mert a másik még mindig nem látszik.

A probléma abból adódik, hogy ha mondjuk még elér a messzebb lévő AP-nak a jele ahhoz az eszközhöz amivel épp rá vagy csatlakozva, de már nagyon lassú a kapcsolat sebessége, nem tudsz átváltani a másikra, míg elég messze nem vagy ahhoz, hogy csak a közelebbi látszódjon.

Erre a mai napig nem tudok megoldást, hacsak valami intelligens hálózatkezelő nem létezik... márpedig én nem nagyon hiszem, hogy létezne.

Új hozzászólás Aktív témák