Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wind-Storm
őstag
Hi!
Valaki tudna nekem adatokat szolgáltatni egy WRT54GS-ben található 8MB-os flash-ről? (elvileg intel)
-
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #11634 üzenetére
Áh...
-
Wind-Storm
őstag
Az most már mindegy, hogy más, mert a TE28F640 pont jó is lehetne bele.
USR5430_v1-ben WAP54G_V2 TE28F160 van és ha a proci lekezelné a TE28F640-et, akkor nem hiába lenne kicserélve.
Ezek is BCM4712 alapúak, így indultam el nagyobb flash-t keresni bele.A JTAG (mint az aláírásomból is sejthető) az nekem nem probléma.
-
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #11703 üzenetére
Hadd szálljak én is be a körbe.
USR5430 (WAP54G_v2 klón) AP, ugyanígy BCM4712-es és 2 flash /8MB RAM.
Micro dd-wrt-vel: bár lehet hozzáadni virtual interface-t, de az egészen egyszerűen nem jelenik meg kliens oldalon... Pedig már eltérő MAC címet is beállítottam minden v.AP-nak. -
Wind-Storm
őstag
Próbáld meg elérni a villogó power LED-et akár Intruder2k5 leírása alapján.
Parancssorban navigálj oda a cd paranccsal ahol van az ehhez a típushoz szánt hivatalos oldalról letöltött firmware fájl.
Ha netán nem villogna a power LED, még akkor is érdemes megpróbálni, hogy kiadod ezt a parancsot és rögtön utána bedugod a routert.
tftp -i 192.168.1.1 PUT firmwarefajlneve.bin
Ha végső soron semmi sem segít, akkor elhozhatod hozzám.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #11798 üzenetére
Nem, nem.
Meg kell várni míg felflashel-i!
Azután magától is újraindítja magát... -
Wind-Storm
őstag
Sikeres átvitel után ha csak azt a kábelt húztad ki, az nem baj.
Ha hosszú percek múltán sem csinál még semmit sem, akkor újraindíthatod egy rövid kihúzással. De a biztonság kedvéért ezt halaszd el minél későbbre.
Ha így sem működik, akkor meg kell ismételned a tftp-s fájlátvitelt.
Apropó.. ugye a gyárit küldted fel rá?
Csak mert az alternatív firmware-ket nem feltétlenül fogja kiírni.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
Helyes.
(#11798) Intruder2k5
Csak tudnám mit kell neki kiírni, és hova...?!
Egy 1,69MB-os fájl, kb. 3 másodperc alatt átmegy tftp-n.
Az eszköz közvetlenül a RAM-jába fogadja, ezután header és CRC ellenőrzést követően kiírja/nem írja ki a flash chip-jére.
Soros porton erről rögtön infót lehet kapni, hogy épp mit csinál.
Közvetlenül a flash-be fogadni jóval lassabb lenne annak közvetlen írása miatt és előnyös se lenne a hibalehetőségek miatt.
(#11806) UBO
A reset gomb fölösleges lesz.
Ha képtelen fölállni, akkor az NVRAM-ot nem fogja tudni törölni..
A sikeres felállásról általában a wireless LED világítása tájékoztat.Táp kihúz, bedug, aztán csekkol, hogy megy-e a cucc.
esetleg még egy dd-wrt micro-t rápróbálhatsz küldeni!
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #11810 üzenetére
Nem értelek...
Csak tudnám mit kell neki kiírni, és hova...?!
Ezt az előbb te kérdezted, és azt is te írtad, hogy készen van és reset-elhet, egy másodperc várakozást nem írtál, hogy várjon...
Én még véletlenül sem UBO-nak írtam, hogy ő írhatja ki, te értetted félre.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #11812 üzenetére
Ja, én sorry a pontatlanságomért.
Még én is gondolkoztam, hogy félreérthető, de ez már valószínűleg a második hsz-emben esett meg, amikor már másodszor említettem és átírtam másra, még utólagos szerkesztés nélkül.
Kiírja/felprogramozza/beégeti...[ Szerkesztve ]
-
-
Wind-Storm
őstag
Próbáld meg ezt a micro-t még esetleg.
(#11817) Intruder2k5
A CFE-t felülírni valóban nem fogja tudni, de egy olyan, akár csak véletlen hibából adódó NVRAM beállítás amiben nincs boot_wait, lehetetlenné válik a tftp-s visszállítás.
Bár jut eszembe... egy célzott memóriacímzéssel simán felülírhatja ami a firmware-ben lehet...
RTL8186-nál személyes tapasztalat, bár az nem CFE-s.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
Hehe..
Elég beszédesek már csak a képek is az oldalon.
A lényeg, hogy a wireless fülön az interfészhez a továbbítandó hálózat nevét írdod be, majd hozzáadsz egy virtual interfészt és oda meg azt a nevet amint továbbítani szeretnéd vele (ugyanaz is lehet és te ezt szeretnéd ha jól értem). Ezután a security fülön beállítasz mindkettőnek egy titkosítást.
Ennyi volna.De viszont nem a legjobb ötlet ez az azonos néven továbbítás, mert például a win7 hálókezelője egy és ugyanazon hálózatnak látja a kettőt ha titkosítva vannak, hiába eltérő a MAC címük. Pont az előbb próbáltam ki, ha az egyik nincs titkosítva, csak abban az esetben látja két külön hálózatnak. Ha az egyik WEP a másik meg mondjuk WPA, akkor csak az erősebb titkosításúra tudsz csatlakozni, tehát az utóbbira, mert a másik még mindig nem látszik.
A probléma abból adódik, hogy ha mondjuk még elér a messzebb lévő AP-nak a jele ahhoz az eszközhöz amivel épp rá vagy csatlakozva, de már nagyon lassú a kapcsolat sebessége, nem tudsz átváltani a másikra, míg elég messze nem vagy ahhoz, hogy csak a közelebbi látszódjon.
Erre a mai napig nem tudok megoldást, hacsak valami intelligens hálózatkezelő nem létezik... márpedig én nem nagyon hiszem, hogy létezne.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
Félreérthetően írtad az előzőben, akkor te nem is repeater módban szeretnéd használni, hanem kábellel lennének összekötve és így növelnéd a hatótávot ha jól gondolom?
A DHCP-t értelemszerűen csak az egyik routeren kell hagyni futni és persze, úgy az IP reservation fog működni a másodikon keresztül is.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz SteadyMan #11846 üzenetére
Esetleg overclockkal bírná, már ha támogatott?
Viszont ahhoz plusz hűtés is elkellhet már.
Mellesleg DD-WRT-vel már kaptam vissza DD-WRT-s USRobotics cuccot amit az illető oveclockingolt és a cucc képtelen volt felállni, aztán kitapasztaltam, hogy csak abban az esetben indult el ha bekapcs előtt benyomtam és tápadás után egy bizonyos övid idő elteltével elegnedtem reset gombot, aztán már felállt és kiírta a lehető legnagyobbra állított órajelet.
Ráadásul akkoriban még nem foglalkoztam JTAG-gal, max. soros TTL-lel. -
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #11859 üzenetére
Reset után már egyszerűbb a tftp a parancs után amit írtál: mtd -r erase rootfs_data
Tehát ezen parancs kiadása után már lehetne is enterrel indítani a tftp-s átvitelt a default 1.1 végű IP-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest