Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1101) ottkar válasza IamMenyus (#1100) üzenetére


ottkar
addikt

Braun 5000.

(#1102) IamMenyus válasza ottkar (#1101) üzenetére


IamMenyus
tag

közben leesett, hogy elbeszéltünk egymás mellett,
a giccón csavarós lábrögzítés van, azért számít ott annyira, h ne forogjanak el a lábak :)

(#1103) heihachi


heihachi
addikt

Hali!

Hol tudnék venni braun 5000 állvány + oly e-520 kombóhoz gyorsrögzítőt (vagy hogy hívják :B ), ami jó a kettő közé? Mert ami van az állványhoz, annak a rögzítő pöcök nem nem kattan be az erre kiképzett kis lyukba, ugyanis nem ér el odáig.

"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD

(#1104) ottkar válasza heihachi (#1103) üzenetére


ottkar
addikt

De a gyorscseretalpak egy adott típushoz egyformák. Nincs olyan hogy máshol van a rúgós pöcök.Nekem a Braun cseretalp pöcke ugyanolyan távolságra van mint a Manfrottoé.

Amúgy minek a pöcök? Anélkül nem lehet a gépet használni?

[ Szerkesztve ]

(#1105) heihachi válasza ottkar (#1104) üzenetére


heihachi
addikt

Sajnos az Olynál máshol kellene lennie a pöcöknek és így hiába húzom meg a csavart bikából, a gép el tud fordulni a talp felett. A gépet nyilván lehet használni, de a rögzítés így elég pontatlan.

[ Szerkesztve ]

"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD

(#1106) kiskornel válasza heihachi (#1105) üzenetére


kiskornel
addikt

Huh... Én azt a pöcköt nagyon gyorsan kiszedném. Nekem leszedte a festéket az egyik drága obim drága állványgyűrjéről. Azt a pöcköt általában ki lehet tépni a helyéről. Ha nem illeszkedik tedd meg, vagy a fényképeződ alján lehet egy hatalmas karcolás.

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#1107) Pilács


Pilács
senior tag

Szeretnék venni egy állványt, egy Nikon D60 18-105 ill 55-200 -hoz, valamint előbb utóbb lesz egy 10-20mm-es obim is. Manfrotto Modo 785B -t néztem ki mert könnyű, de félek tőle. Van egy gagyi állványom, még kompakt mellé vettem, az is könnyű, és hát mit ne mondjak elég nehéz belőni (műanyag vacak), valamint egy kis szél belengeti. Ez mennyire lehet stabil jól használható e ez a fej kialakítás, gyors cserés-e, vagy ajánlhatnátok valmit, ami könnyen kezelhető, nem túl nehéz (kirándulások miatt), és kb 20e ft körül van az ára fejjel együtt.

Köszönöm!

Ajándék szesznek ne nézd a fokát!

(#1108) Degeczi válasza Pilács (#1107) üzenetére


Degeczi
nagyúr

DSLR-hez helyből felejtős...
(1 kg terhelhetőség = könnyebb kompaktokhoz jó)

én pl. ilyet vettem nem túl rég, és meglepően jó a minősége!
a magnéziumötvözet gömbfej precízen ottmarad ahol kell; a gyorscserés talpat egy biztonsági kallantyú is védi, így nem eshet le a kamera véletlenül elmozdítva a kart sem; az egész könnyű, mégis kellően stabil; a lábak teljesen szétterpeszthetőek; az egész nem volt 13e Ft - nekem nagyon bevált
(a "8 kg" egyébként valszeg elég optimista - de max. 2-3 kg-t teszek rá, így nem érdekes)

(#1109) Pilács válasza Degeczi (#1108) üzenetére


Pilács
senior tag

Helyből erősebb szerkezetű :D kb mennyit nyom az állvány? Nem leng be, ha kint van a középső szár? Apropó karral tekered a középső szárat, vagy hogyan működik? A képek elég keveset mutatnak (nekem)... (de ha innen rendelem meg, akkor rendelek mellé egy világító orrú malacot is :DDD )

[ Szerkesztve ]

Ajándék szesznek ne nézd a fokát!

(#1110) Degeczi válasza Pilács (#1109) üzenetére


Degeczi
nagyúr

olyan másfél kiló körül lehet az egész, ennek ellenére meglepően stabilan áll

az oldalt, a lábak tetejénél látható 3 ágú csavar rögzíti a középoszlopot (ill. a lábak között az oszlop körül lévő recézett gyűrű is a rögzítésre szolgál), ezt meglazítva kézzel húzható a kellő szintre

ki is szedhető, megfordítható az oszlop fölközeli makrókhoz, de akár az aljára is tehető lenne fej, mert van ott is csavar (akasztó viszont nincsen, így lehet, h majd inkább azt fogok barkácsolni a csavarra)

tipikus kínai utánzat (a lábak végén lévő műanyag gumi, ami padlón tapadást segíti ha az van kicsavarva, hetek után is elég büdös maradt), de egyáltalán nem rossz

(#1111) Pilács válasza Degeczi (#1110) üzenetére


Pilács
senior tag

Hümm hümm :) Te csak ezt az állványt használod? Tehát nem leng be ha teljes középoszlop magasságot használsz?

Ajándék szesznek ne nézd a fokát!

(#1112) ottkar válasza Pilács (#1111) üzenetére


ottkar
addikt

A könnyebben belengő állványok nyitott profilból vannak a merevebbek lábai csőből mégpedig nagyobb átmérőben. A középoszlop a mutatottnál közel egy arasz hosszban van rögzítve.

(#1113) Pilács


Pilács
senior tag

Azthiszem bemegyek valami boltba, és körbe nézek menyik mennyire szimpatikus, és ha látok hasonlót mint amit ide linkeltetek, akkor eldöntöm mi legyen. Ez sem egyszerü :D

Ajándék szesznek ne nézd a fokát!

(#1114) Joeey


Joeey
csendes tag

sziasztok! a tanácsotokat kérném, egy Nikon d60-osom van egyelőre kitobival, de a jövőben tervbe van véve egy teleobjektív is (55-200, vagy 70-300). És ezeket a állványokat néztem ki, nagyjából egy ár kategória, fontos szempont a tartosság, a minőség, könnyű kezelhetőség.
hama: [link]
erről sok jót írtattok itt: [link]
nagy a teherbírása: [link]
jár hozzá táska is: [link]

köszi előre is!

(#1115) Joeey


Joeey
csendes tag

az utolsó link rossz, szóval ehhez táskátis adnak, és így kép alapján ez a legszimpatikusabb:[link] viszont a 3,5 kg elég lesz?

melyiket ajánljátok és miért?

köszi

(#1116) ottkar válasza Joeey (#1115) üzenetére


ottkar
addikt

Itt eltérő sémájú állványok vannak a Braun a legmerevebb de nem terpeszthető lábú míg a többi két vagy három állásban terpeszthető.A terpeszthető állvány azért tepesztésben nem lehet olyan merev mint a középmerevítős. Neked kell eldönteni melyiket akarod.

(#1117) Joeey válasza ottkar (#1116) üzenetére


Joeey
csendes tag

Nem vagyok annyira jártás az állványok terén, le tudnád írni a hátrányait és előnyeit a terpeszthető ,illetve merev állványnak? Fotózás közben ez mennyire érint? Egy szituációt tudnál mondani, hogy el tudjam képzelni? HA jól értem, ha merev mellett döntök te a Braunt ajánlod, és mit ajánlsz a maradék terpeszthető állványok közül? Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#1118) ottkar válasza Joeey (#1115) üzenetére


ottkar
addikt

A Braunnak a legkönnyebb a lábait oldani rögzíteni a patent billentyűs a második a menetes a legnehézkesebb.

(#1119) ottkar válasza Joeey (#1117) üzenetére


ottkar
addikt

A teljesen szétterpesztett lábnál neked is hasra kell feküdni általában, vagy legalább négykézláb.Azt a szemléltetésből is láthatod ekkor nem lehet merev a gép állása. A Braun 2,80kg gömbfejjel.

(#1120) Joeey válasza ottkar (#1118) üzenetére


Joeey
csendes tag

Akkor valószínúleg a Braun mellett döntök, viszont a Cullmann-os elég kecsegtető a 10 év gari, és az is német. Ha jól értem, minél inkább széttrepsztem a lábait,pl, a Cullmannos állványnak, annál instabilabb lesz, ugye? Azaz bemozdulhat, stb..,

[ Szerkesztve ]

(#1121) ottkar válasza Joeey (#1120) üzenetére


ottkar
addikt

A tappancsok nagyon szétterpesztett állapotban csúsznak és a 1,5 méteres láb hajlik már.

(#1122) Joeey válasza ottkar (#1121) üzenetére


Joeey
csendes tag

köszönöm a segítséget!

(#1123) Joeey


Joeey
csendes tag

Most vettem észre, hogy a Giottos állványhoz nincs állványfej ([link])
Ez ugye azt jelenti, hogy addig nem is tudom hazsnálni míg nem veszek rá?
Viszont időközben gondolkoztam, és a braun túl nehéznek gondolom, túrázni nem biztos hogy az lenne a legjobb döntés. SZóval marad ez a Cullmann, német, 10 év gari, állványfejjel, 3,5 kg teherbírással ([link]), esetleg valakinek nincs róla tapasztalata, vagy legalább a márkáról?

(#1124) kiskornel válasza Joeey (#1123) üzenetére


kiskornel
addikt

Hát. Néztem a Cullmann linkedet. A fej gyorscsatija elég szar. Tudom, hogy a képek azt sugallják, hogy tegyél rá egy akkora DSLR-t, mint ami ott van, de ez a fajta csavaros gyorscsati, ami képeken látható, maximum egy kis videocam-hoz jó.
Ilyesmi megoldás volt nekem is... nem ajánlom DSLR-hez.

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#1125) Joeey


Joeey
csendes tag

Ottkar: Ma voltam lent az edigital-ban és megnéztem az állványokat, többek közt a Braunt is amit mutattál, hát tényleg marha masszív és tartósnak nézett ki, még 6-7 ezer forinttal drágább sherpák is elég gagyinak tüntek mellette, bár az biztos, hogy ennek meg van az ára, mégpedig a súly, de végülis mindegy számomra, teljesítménytúrára állványt biztos nem viszek:) Lenne pár kérdésem az állványodhoz kapcsolatban, ugye jól tudom hogy a gömbfej nem igazán alkalmas panoráma fotozásra (gondolom lehet vele, csak ügyeskedni kell vele), mennyibe kerül egy olyan fej rá amivel már lehetne? Köszi előre is!

(#1126) Frigetrus válasza kiskornel (#1124) üzenetére


Frigetrus
senior tag

Szia! nem akarok kötekedni, de miért nem jó ez a megoldás a gyorstalpnál? Miért nem jó Dslr-hez? köszi

(#1127) kiskornel válasza Frigetrus (#1126) üzenetére


kiskornel
addikt

Erről beszélek. Ez a megoldás nem megoldás:

kikopik, lötyög, és a talpon elfordul a gép, ha az állványt arrébb viszed. (Egy év nem túl megerőltető használat után). A 1,5-2kg teherbírás valójában csak fél kg. Az meg kb. egy gépváz. A forgatónyomaték miatt közvetlen az állvány elé, lefele nézni csak úgy szabad, ha rá is szigszalagoztad a gépet. Akkor vettem új állványt, mikor először kiesett a gépem belőle. Még szerencse, hogy a kezemben landolt, különben már mutatóba se maradt volna belőle egy alkatrész sem.

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#1128) kiskornel válasza Frigetrus (#1126) üzenetére


kiskornel
addikt

És a gyorstalpnak van még egy rögzítő pöcke. Az a pöcök kizárólag (az én tudásom szerint) videókamerákhoz használatos. Tehát azzal kell kezdeni, hogy azt ki kell szedni a talpról, mert összekarcolja a fényképező/objektívgyűrű alját. És ugyebár a (hordozható)videókamerák nagy része pehelykönnyű.

Amiről véleményt mondtam:[link]

Nos. Az állvány jónak látszik. Az talán valójában el is bírja az a 3,5kg-ot, de a fej... az egy kis esetlen valami.
A mondás szerint: ami túl jó ahhoz, hogy igaz legyen, az nem az.

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#1129) IamMenyus válasza Frigetrus (#1126) üzenetére


IamMenyus
tag

szerintem egy 100e ft-os (vagy sokkal drágább) 1kg-nál nehezebb felszerelést rábízni egy ilyen vacakra könnyen vezethet nagyobb beruházáshoz (új gép, új állvány)...

Gondolj a látványra amikor egy ilyen silány minőségű állvány/fej/cseretalp tartja a felszerelésedet, Te nem vagy mellette, és jön még mondjuk egy kisebb széllökés is... ;]

(#1130) Frigetrus válasza kiskornel (#1128) üzenetére


Frigetrus
senior tag

Hát nemtudom, nekem, tudom nem a legnehezebb gépem van (D40 + 18-55 vagy 55-200-al) és egy soligor lg-30-as állvány aminek nagyon hasonló a gyorstalpa. Mondjuk ott a csavar tetején fémből van az a kis "gyűrűszerű" amit kézzel elég erősen meg tudok húzni, de esetleg egy kisebb fogóval is rá lehetne segíteni, bár úgy még nem próbáltam. Ha rendesen rá van tekerve akkor nem tudna sehogysem leesni a gép. Elfordítani, volt hogy már sikerült, de csak azért, mert nem lazítottam ki az álványon a vízszintes fordulást leszorító "kallantyút" és úgy erőből sikerült valóban elmozdítani a gépet. Egyébként a én gépem setén nincs természetesen lyuk a kis pöcöknek, mint a kameráknál, de a műanyag úgy van kiképezve, hogy egy nagyon picitbe tud akadni, és ha sikerül is elfordítani a gépet akkor is nagyon kevés holtjátékot enged mivel a pöcök be tud akadni.
Ebből következhetne, hogy mekarcolja a gépet, nos ezzel sem volt eddig gond, főleg hogy a váz külseje "durvább" felületű még csak észre sem venni ha netalántán karcos lenne, de lehet mefogadom a tanácsodat, és kiszedem a pöcköt.
Egyébként a pozitívum az én álványomban, hogy bár a fej műanyag, de eléggé masszív, és jó tömör. Jahm, egyébkét igazad van , hogy maga a cseretalp az általad kommentált állványhoz eléggé kis felületen érintekezik, az én álványomnál sokal jobban megoldották ezt. ha érdekel linkelek majd képet.
Köszi a választ, csak aggodalmam volt, hogy mi gond lehet, most már jobb így. Szia

[ Szerkesztve ]

(#1131) kiskornel válasza Frigetrus (#1130) üzenetére


kiskornel
addikt

Mindaddig úgy sem érti senki az egészet, míg fel nem csatlakoztatja egy igazi gyorscseretalpra a gépet. Én szerintem ha a sajátomon megpróbálnám rögzítetten elfordítani a gépemet, előbb törne ripityára a vázam, minthogy a gyorscseretalp elcsússzon a váz alján. Mondjuk egy tank 18kg tbirású gömbfejem van...

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#1132) kiskornel válasza Joeey (#1125) üzenetére


kiskornel
addikt

"ugye jól tudom hogy a gömbfej nem igazán alkalmas panoráma fotozásra"

Nem jól tudod. Olyan gömbfejet kell venni, aminek az alján skála van. Az olcsóbb kategóriában talán a Benro fejek közt kell körülnézned (ezek olcsók, és jók [link]). Vagy Giottos gömbfejek nagy része rendelkezik skálával. [link]

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#1133) Frigetrus válasza kiskornel (#1131) üzenetére


Frigetrus
senior tag

Szia! És a komolyabb talpakon hogyan működik a rögzítés? Mert sajna még nem láttam közelről komolyabb darabot. Tudsz nekem képet mutatni?
Köszi

(#1134) kiskornel válasza Frigetrus (#1133) üzenetére


kiskornel
addikt

Ez például nagyon tetszik:
[link]
Ez is jól néz ki: [link]
És ez is: [link]

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#1135) IamMenyus


IamMenyus
tag

Nekem nem szimpik a Benro fejek :(

A képek, és olvasottak alapján nagynevű gyártók szabadalmaztatott fejlesztéseinek / termékeinek a silány másolatát árulják, ami - attól még hogy ezt kínában büntetlenül megtehetik - nekem még nem szimpi.
A lenti linken látszik, h mennyire komoly a minőségük:
BENRO fej szétszedve

Nekem 100szor inkább egy középkategóriás Giottos, vagy bármi más hasonló,
mint egy profi termék kínai másolata - esetleg oem változata.
Utóbbi legtöbbször egy újabb "olcsó hús..." tapasztalat lesz...

Ha vki beruházna rá, fél év használata után szívesen revidiálnám nézeteimet :R

(#1136) kiskornel válasza IamMenyus (#1135) üzenetére


kiskornel
addikt

Én Benro KB-2-es fejet használok, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Az említett hibák közül NÁLAM egy se fordult elő. Igaz én csk egy 100-400L-t raktam rá eredeti gyűrűvel 450D géppel. De én nem véletlenül túlméretezem! A mindössze 3,5-4,5kg-ra vettem egy 18kg teherbírású fejet... szóval nem hiszem, hogy problémám lesz vele.

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#1137) ottkar válasza IamMenyus (#1135) üzenetére


ottkar
addikt

"nagynevű gyártók szabadalmaztatott fejlesztéseinek / termékeinek a silány másolatát árulják, "

Ezt nem értem. Mi a silány másolat? Mert hiába mutatják mi van ez semmit nem mond. Ugyanis ha pontosan úgy van megcsinálva mint az eredeti tervezés akkor miért silány? Akkor az eredeti a gyenge nem? Ha nem abból az anyagból van megcsinálva mint az eredeti akkor lehet silány, ahhoz pld az alumínium alkatrésznek műanyagból kéne pld lenni. Azt meg nem csinálják meg még a kínaiak sem-

(#1138) j.bravo válasza ottkar (#1137) üzenetére


j.bravo
addikt

Arra gondol talán hogy az általa is linkelt, szétszedett fej csak kívülről néz ki úgy, mint az eredeti, a megvalósítás eltér (ld. például hogy a Giottos-nál a gömb és a belőle kiálló csonk egyetlen darab alumíniumból van kiesztergálva, a mutatott Benro példánynál pedig több darabból kimunkálva és utólag összerakva.)

Mindazonáltal szerintem újfent eljutottunk oda, hogy nem lehet egyszerűen egy-egy gyártó teljes termékpalettáját überkirálynak, egy másikét pedig gagyinak besorolni; hanem külön-külön az egyes modelleket kell értékelni illetve a konkurens termékekkel összevetni; minden gyártónak lehet jól sikerült modellje, és gyengén sikerült modellje is.

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#1139) ottkar válasza j.bravo (#1138) üzenetére


ottkar
addikt

Nekem a Velbon fej egy darabból van de a Braunhoz adott gömbfej pld a golyóba a szár menettel van becsavarva és azon van a géptalp szintén csavarozva, de az attól még kurvaerős és precíz.

(#1140) hege01


hege01
tag

Sziasztok,

Monopod állványt készülök venni és ebben kérném a segítségeteket.
Mire ügyeljek a választásnál, melyik típus használható könnyen, gyorsan.
Természetfotókhoz használnám,ott szerintem a háromlábú kicsit nehézkes.
Esetleg van olyan tip. ahol a gömbfejet tudom használni tripod-hoz is?

Üdv., köszi a segítséget
ja, sony a200 (18-70)+(55-200)

[ Szerkesztve ]

(#1141) j.bravo válasza hege01 (#1140) üzenetére


j.bravo
addikt

Hát, hogy mono- vagy tripod kényelmesebb természetfotóhoz, az ízlés dolga (a természetfotó amúgy is sok mindet jelenthet); ellenben ha fej nélküli monopodot veszel, és nem a direkt monopodhoz való csuklót veszed hozzá, hanem rendes gömbfejet, akkor az rá fog menni a tripodra is. A csavarmenet ugyanaz; szabványos :)

Whatever.

(#1142) ottkar válasza j.bravo (#1141) üzenetére


ottkar
addikt

Az állványon lehet 1/4"-os menet is meg 3/8"-os is, mindkettő szabványos. Nekem van Japán állványom 1/4-es menettel a német Braun állványon viszont 3/8-os van. Manfrotto 3D-s fejben 3/8 menet van és nem adtak hozzá szűkítőt, míg a Velbon gömbfejhez adtak. Szólva meg kell nézni milyen menet van az állványon meg a fejen is és össze kell hangolni.

(#1143) hege01


hege01
tag

Közben megnéztem a választékot a helyi MediaM-ben (mert fotobolt itt a környéken nincs) és
iszonyú gagyik voltak csak. Esetleg tudnátok ajánlani pár márkát amit érdemes megnéznem?
Aztán legfeljebb rendelek netről, bár jobban szeretem előtte kipróbálni, kézbe venni.
Egyébként amit "Ottkar" ajánlott Braun tripod volt és valóban super masszív profi állvány, de van súlya rendesen, túrázáshoz elég nehéz.
Eddig is köszi a tanácsokat.
Üdv.

(#1144) ottkar válasza hege01 (#1143) üzenetére


ottkar
addikt

Adott a Manfrotto amiből a legolcsóbb se gagyi. Az edigitálban sokféle van. És műanyag fejes állvány kerülendő.

[ Szerkesztve ]

(#1145) Pilács


Pilács
senior tag

Én ma néztem meg pár állványt, de sajna ahol voltam nem volt nagy választék. Ami ott és akkor megtetszett az a Manfrotto 728B 36.000 ft. Na ennyit nem szántam rá :) Először 20e ft körül gondolkoztam, de nem igazán találok... szal még mindig tanácstalan vok, és még nagyon teszteket, meg összehasonlításokat sem látok a neten. Na mind1 nem adom fel hehe :))

Ajándék szesznek ne nézd a fokát!

(#1146) kiskornel válasza Pilács (#1145) üzenetére


kiskornel
addikt

Ez talán tud neked segíteni:

[link]

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#1147) ottkar válasza Pilács (#1145) üzenetére


ottkar
addikt

Én azt nem értem állványokat minek kellene összehasonlítani, mi értelme. Az állványt aszerint kell nézni hogy az adott feleszerelést milyen mereven tartja. Azt lehet látni hogy önmagában milyen merev az állvány. A zártszelvényű állvány (cső) mindíg merevebb mint a nyitott.

(#1148) Pilács válasza ottkar (#1147) üzenetére


Pilács
senior tag

Ok, rosszul fejeztem ki magam. Nem összehasonlítás kellene, hanem tapasztalat, vélemény egyes állványokról, pont az, hogy mennyire stabil, mi az ami nem volt szimpatikus annak aki megnézte, és mit talált jónak. Tehát mi igaz abból, amit a gyártó ígért. Most, hogy fogtam párat a kezemben, én is látom, hogy mire kellene odafigyelni, csak sajnos elég szegényes erre felé a boltok kínálata, neten meg megrendelni elég zsákbamacska anélkül, hogy nem olvasnék róla pár kritikát.

kiskornel: Köszönöm, na ilyenre gondoltam, ahol leírja a véleményét az aki megnézte, vagy kipróbálta.Velbon Sherpa R600 elég szimpatikus lenne, csak nem vágom miért kell pl egy gyorscsere talphoz még biztosító? "nincs biztonsági zár a gyorscsatlakozónál" ezt ítra róla...

[ Szerkesztve ]

Ajándék szesznek ne nézd a fokát!

(#1149) johnjohn válasza Pilács (#1148) üzenetére


johnjohn
addikt

Amit a videón látsz, Slik Sprint PRO EZ- van a haveromnak, és a D 80 70-300 VR remekül el van rajta.Mondjuk a Sigma 70-200 azt hiszem nehezebb, mint a 70-300 VR.
Az Optiform üzletében ki tudod próbálni Pesten.

(#1150) kiskornel válasza Pilács (#1148) üzenetére


kiskornel
addikt

"csak nem vágom miért kell pl egy gyorscsere talphoz még biztosító?"

hasznos tud lenni.

[OFF] pl. szitu:
van egy gyorscseretalpad a géped alján. Ez a kitobi + gép konfig lesz.
van még egy gyorscseretalpad a 300mm-es obid állványgyűrűjén.

Először használod a kitobi konfigot. Épp annyira rögzíted be, amennyire kell. Minek megtépni a rögzítőfület / csavarni a kart, stb.. terminátoros módra, ha csak a kitobit kell rögzítenie.
Aztán elfelejted normálisan meghúzni a fejet, mikor ráteszed a majd 1kg-mal nagyobb súlyú 300mm+ gép konfigot (ami ráadásul nincs kiegyensúlyözva, és jó kinyúlik a fej forgási pontjától). Beakad a gyorscsertalp, de mielőtt még lerögzíthetnéd a gyorscseretalpat, az egész konfig kapásból úgy előre bukik... és akkor az obi szárnyal, csak szárnyal, mint Batman háztetőről-háztetőre. Csak itt a te pénztárcádra megy majd az egész. Na ilyenkor egy biztonsági pöcök állhat a "bosszankodás az miatt, hogy előrebukott az obim", és a "totális anyagi csőd" közt.[/OFF]

Gömbfejeknél nagyon kell vigyázni, hogy mielőtt felraksz rá valamit, az be legyen rögzítve rendesen!

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.