Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
MobilosFeca
tag
válasz speed471 #2160 üzenetére
Mivel írtad, hogy minden tanácsot meghallgatsz... Mire szeretnéd használni? Mennyire szeretsz bütykölni? Mert amit én vettem (Anet A8) az jóval olcsóbb, mint a te kereted, de egy kis munkával tökéletes nyomtatót lehet belőle faragni otthoni felhasználásra és 120-150 gurigából teljesen összeáll. azthiszem 4 félresikerült nyomtatásom volt amikor összeszereltem a gépet, azóta (2 hónap) egyszerűen nem tudom elrontani amit csinálok vele. Az alap gépen kívűl jó ha veszel hozzá egy (inkább 2 mosfetet) rendes szíjakat, egy üveglapot az asztalra, (ha nem szertnél foglalkozni vele, akkor autolevelhez szenzort), és ha ABS-t szeretnél nyomtatni, akkor valamiféle doboz is kell neki. Persze, ha csak be akarod dugni és működjön, akkor kénytelen leszel többet költeni ennél.
-
Saccco
nagyúr
válasz speed471 #2180 üzenetére
Ha azt veszed még lokálpatrióta is lehetsz mivel magyar cucc.
CraftUnique
Én az ő szeletelőjüket használom. -> Craftware
Rajzolásra meg a Fusion 360-at.(#2181) kristof_:
Nem szoktam, mert büdös, meg a PLA megfelel, egyelőre.
Ha nem váltogatod a nagyon meleget és hideget, akkor simán kibírja.
A sima üvegnek 370°C körül kezd megváltozni a szerkezete és 700°C körül kezd folyni (mézes állag).█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz speed471 #2186 üzenetére
A CraftWare szeletelő azért is jó, mert szinte minden beállításhoz van leírás/grafikus ábrázolás, hogy mi is változik, amikor babrálod. Nem mellesleg több szálon dolgozik szeletelés közben. Elsőre 1-2 beállítás megtalálása nehézkes lehet.
A raft is klasszisokkal jobb, mint, amit a cura vagy slic3r ad.Amire érdemes figyelni:
- rétegvastagság
- sebesség
- alsó és felső rétegek száma
- hőfok
- retract (szál visszahúzás)Szerk.: illetve a nyomtató beállításokat minden indítás után módosítani kell, ha nem a Craftbot-hoz használod, a Tarantulá-nak kisebb a nyomtatható területe.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Zsolt74
senior tag
válasz speed471 #2180 üzenetére
A dupla nyomtatófejnek sok értelme nem igazán van.
Nekem egy sima Craftbot-om van, nagy előnye például a Wanhao Duplicator 6-al szemben hogy nagyobb a max nyomtatási mérete(250X200X200mm), ami sokszor nagyon nagy előny.
Ha most terveznék nyomtatót venni akkor nem tudom hogy a Craftbot-ot vagy a Wanhao Duplicator 6-ot választanám, mert mindkettőnek megvan a maga előnye- és hátránya egyaránt.
A Wanhao-nak tetszik a masszívabb mechanikája, csak átlagos a nyomtatási mérete (200X200X180mm),viszont elég hangos ,rosszabb a kijelzője, nehézkesebb emiatt a kezelése, gyenge a tárgyhűtés.
A Craftbot-nak nagyon jó a színes érintő kijelzője, nagyon halkan nyomtat, viszont a gyári fejet ki kell rajta cserélni egy átalakított E3DV6-ra hogy igazán jó legyen, és a csapágyakat is Igus műanyag csapágyakra hogy halkabb legyen és még szebben nyomtasson.
Ha most valaki azt mondaná hogy cseréljem el vele a Craftbotomat egy Wanhao 6-ra, akkor nem tudom hogy miképp döntenék.
Amúgy mindkét nyomtató nagyon jó.
Szerintem a Craftbot + és a Craftbot 2 is igencsak túl van árazva, nagyon drágák lettek.Zsolt
-
Zsolt74
senior tag
válasz speed471 #2213 üzenetére
Csak ezeknek a fényérzékeny műgyantáknak elég borsos az áruk, 1 kg legalább 20000Ft-és felette, nem lehet túl sokszor felhasználni őket, nem tudod az egészet a végtelenségig eltartani.
Elég gyengék ,inkább csak modellezésre lehet használni, mintsem a napi életben, masszív erős dolgokat nem igazán lehet belőlük nyomtatni.Zsolt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Sigma 150-600mm Sports objektív + táska ( Nikon )
- Nintendo Switch Oled / Farming Simulator Játékkal / Dokkolókkal / 12 hónap jótálással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest