Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A fénynél gyorsabban
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Asszociációs játék. :)
- VodkaTV kiegészítő Kodira
Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Kérdezném ,hogy mennyire fogja vissza a DDR2-es memória ,játékoknál a kártya teljesítményét a normál méretű testvérein lévő DDR3 -hoz képest?Sapphire Radeon HD3650 512MB DDR2 Low Profile PCIe
Ebbe a konfigba szánom:
Gigabyte GA-MA78GM-S2H
Amd Athlon 64 X2 4850E BOX(45W)
Geil Black Dragon ddr2 800Mhz 2gb Kit cl4
Samsung 160gb SataII
Pioneer 110 D
Delta DPS-300AB-9CSzerintetek,megéri csak a low profile végett vagy vegyek a normál kártyák közül egyett?
Melyik kártyát ajánlanátok ? -
zodo
nagyúr
Szia!
De igen, még mindig a HD3850/3870-es a nyerő , csak a házamba riser card-al tudom betenni a normál méretű karit.
Gondoltam megkérdem mennyire gáz a ddr2-es alacsony verzíó,mert a ház szellőzése talán "egy fokkal" jobb lenne ,ha függőlegesen állna a kártya.
És még nem sikerült meggyőznöm magam melyiket is vegyem a táp véget ,én jobban szeretném a 3870-t,de kérdéses maradt részemről.
Riser card-ra úgyis várnom kell még kb.2 hetet,addig olvasgatom a 4670-es fejleményeit.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Kártyavásárlás előtt állok, még mindig az int.vga-al (hd3200) tolom.
Lényeges szempont a pénztárca: max.25k
Terveim közt szerepelnek: hd4670 , hd3850 vagy 70 ill. 9600gt
Sajnos a gépem nem túl kajak, egy X2-es 4850e dolgozik benne.
1440x900-ba szoktam játszani ,ha van ídőm.Tehát nem az fps-eket vadászom csak élvezhető szintű játékélményre hajtok. Tuninghoz nem értek,de egy venti cserét még megtudok oldani. Szóval a szokásos kérés: olcsó,l ehet halk és ha kérhetem linkeljétek be az általatok választott karit,mert nem vagyok képben a bő kínálatból adódóan,hogy épp melyik-melyik. Előre is köszönöm. -
zodo
nagyúr
válasz Alister71 #24198 üzenetére
Hát...konkrétan vele szemezgetek,de lehet,hogy az első linkeden lévő Sapphire 4670-es a tuti választás.
Igen , ezeknek már olyan vga kinézetűk van. Láttam már sok tesztet,de mindben full brutál cpu-al az enyémhez képest. Így nem tudom mennyire fogná vissza ezeket a karikat. Persze ez sok tényezős,szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz Alister71 #24204 üzenetére
Fenti gépem volt kb. 5 évig ,most cseréltem GIGABYTE GA-MA78GM-S2H lap + 4850e proci párosra csak az akkori ár töredékéért (még egy negyedében sincs) és kb egyforma a teljesítményük,sőt videokódolás terén még jobb is.
pigatt: köszi csak érdeklődtem,nem akarom fejleszteni.Az érdekelt volna,hogy anno mennyire választottam jól össze az elemeket. Már csak porosodnak.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz Blaze71 #24207 üzenetére
Szia!
Nem vagyok ász a témában,de ha érdekel akkor megosztom veled amit tudok.
Mindkét kártya ventiszabályzása rossz gyárilag , megoldás a rivatuner progi mindkét esetben vagy atiéknál bios csere. Nvidiás kariba nem ástam bele magam,de hangos az tuti. Kérdés szerintem,hogy mivel játszol általában, mert az nvidia saját maga malmára hajtja a játékfejlesztőket. Ha az a pár ezer nem kérdés akkor a választ megadja a Ph-s teszt vége: 9600gt kapott ajánlást a Hd3870 nem. -
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Jelenlegi konfigomhoz mit ajánlanátok a Hd 4670 ddr4 helyett ?
23"-os 1920x1080-as felbontású monitorra váltanék, amihez már nem elég.
Lényeg, a szokásos: olcsó, szabályzott halk hűtés, powerplay, hdmi nem szükséges. -
zodo
nagyúr
válasz RootRulez #34193 üzenetére
Köszönöm szépen, én is pont ezzel szemezgettem.
Láttam, olvastam a hsz-d a kártya topikjában és tényleg nem egyértelmű a döntés 512 vs. 1G között. VgaSpeed.hu oldalán nézve a grafikonokat, szinte nincs is különbség a kettő között + - 1-3 fps, de ár és teljesítmény összevetve az 512 lesz a befutó.
Ezért átmegyek olvasgatni a topikjában, mert van még egy pár nyitott kérdés előttem. -
zodo
nagyúr
válasz CHIPman #34198 üzenetére
Ha felmutatod a +20-30% teljesítménykülönbséget a két memoria között akkor a drágábbat veszem, de addig marad az 512mb-os.
Direkt linkeltem a 2 kártya tesztjét, nem láttam ekkora különbségeket.(#34199) RootRulez
Pénz nem számít az a legkevesebb. max. veszek fel jelzálogot.
-
zodo
nagyúr
MZsoltee, zuchy, CHIPman, RootRulez
Köszi a segítségeket.
Örülők, hogy sikerült RootRulez-nek kibogóznia a szállakat, helyettem.
4850 512mb marad egyenlőre, de mint említettem még kérdezősködőm és meglátjuk.
Természetessen nem vagy elzárkozva a 4870 vételétől sem, meglátjuk.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Valaki tudna nekem abban segíteni, hogy mekkora teljesítmény különbség lehet egy Ati XPRO 600 ill. a HD4670 ddr4-es kártya között.
Kb. %-ban ?
-
zodo
nagyúr
válasz Silentfrog #34350 üzenetére
Sajna én sem tudom. Ilyen kártyám nem voltak, mert akkoriban még int. vga-al vagy egy 9200SE 64mb-os karim volt később pedig 6600gt-m.
Eladnám a Hd 4670-es karimat egy srácnak akinek van a kérdéses Xpro 600 -a és ő kérdezte mennyi lehet köztük a különbség.
Sosem követtem a piac fejlődését, így nem tudom ezért kérdeztem.
Szóval azt se tudmom, hogy a te X600-od és a srác kártyája között mi a különbség.
Ezekszerint ezek elég régi kártyák, ha ennyi pontot kaptak....,de azért köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz RootRulez #34370 üzenetére
Gondoltam, de ennyi erővel lehetne a Vapor-X is dual slot-os.
Nekem kisértetiessen hasonlítanak a Vapor-X venti lapátjai a mostani 4670-es karimon lévőekre. Ezért kicsit afelé húzz a szívem. Jó volna valami teszt, amiben a "hangerők" is fel vannak tüntetve, mert lehet, hogy az a kiegészítő hűtőborítás miatt esetleg hangosabb a kelleténél. Bár, ha jól látom le lehet csavarozni a bordákról.
Na asszem nekiállók keresgélni, hogy is nézz ki a kártya ennélkül és mit tudnak hangerőben.Szerk: Találtam is egyett.
Közel 30 fokkal hűvősebb lenne ez a verzíó a társaihoz képest?
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz RootRulez #34373 üzenetére
Kár, hogy nincs benne.
(#34374) fekeandras
Igaz nem épp videokártya téma, és se az atomos lapokat se a pci-os videokarit nem ismerem csak hallomásból. ( hogy gyenguszok )
Ha jót szeretnél magadnak akkor inkább költs egy már bízonyított chipset-el ellátott lapra.
Igaz többletköltségeket vonz maga útán, de megéri és azt kapod amit szeretnél, kompromisszumok nélkül.
Tehát a jelöltem egy Jetway Minix
és itt a rajta lévő chipsetről, némi teszt amiben a Hd-s videonyagok lejátszása is szerepel.
Nagy gépembe is ez a chipset lakózik, melette egy 4850e proci volt ill. hd4670 karival a HD 1080p filmek lejátszása pl. 5-7% cpu terheltségi szinten futott. -
zodo
nagyúr
4850/1Gb Vapor X-es kártyát nézegetem, de most látom, hogy 3 féle is kapható.
( sapphire oldalán, nem látni ennyi félét )Sapphire 4850 1GB DDR3 VAPOR-X Lite Battlestation Edition
Sapphire 4850 1GB DDR3 Vapor-X
Sapphire 4850 Vapor-X 1024MB Battlestation Pacific
Talán, legfőképp az órajelekben különböznek, de mégis melyik lenne az ajánlott vétel ?
Ezeknek szabályzott a venti vezérlése, ha jól tudom, de a powerplay-ről még nem olvastam a kártyánál, tudja automatikusan kezelni az órajeleket ?Szerk:
Ennek a kártya típusnak a dobozában mi található, mert ahogy elnézzem mi ismét a kisebb packot vehetjük meg.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz SpongyaBob #34417 üzenetére
Köszönöm, estleg megírhatnád akár priviben is a tapasztalataidat a kártyával kapcsolatban.
Szerk: útközben talán megfejtettem a "Battlestation " mibenlétét, az valami játék melléklet a csomagban, ha jól gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Ilyen Ac-s hűtésű hd 4770-t, hol tudnék vásárólni a PIXmania-n kivűl?
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Új kártyát szeretnék a ref. hűtős Sapphire 5770 helyett.
Ettől "gyengébbet" nem szeretnék és max. 40k környéki a költségvetés.Elvárásaim: (a szokásos)
Halk és hűvös legyen még terhelés alatt is. Nem szeretnék hűtőt is cserélni.
Legfontosabb, hogy ekkora helyre be kell férnie. Kép, KépMit ajánlotok?
-
zodo
nagyúr
Tudunk róla, bővebben?
Nagyon rákattantam a topikjában szereplő "new edition"-ra.Az előbb el is felejtettem link-elni, hogy ő a favoritom és ezt kellene a megadott elvárások mellett, túlszárnyalnia a jelöltnek.
Szerk:
pl. nVidia oldalon azt sem tudom hol tartanak a Asus 6600GT Extreme 128mb óta.
Szerk2:
Jah és csak is bolti, új kártya jöhet szoba még ha drágább is.
Szerk3:
Priviben , dobhatnál pár képet, infóval, ha van róla.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Arra a kártyára csak barkácsolás útján tudtam volna feltenni új hűtőt a képeken látható hely méretei miatt.
Hangja zavart terhelés alatt, hűtése nem annyira.
Teljesítménye is elég, mert csak a Grid-el játszom, max egy-két Tomb Raider.(#48249) vzsryl
Értem és köszi. Az "edition" résszel tisztában vagyok!
Sajnos a nagyobb fogyasztást nem engedhetem meg a ház ( SG05) FSP300-60GHS 80+ tápja miatt sem. Igaz, hogy profi, de azért kímélném és hát a plusz hő sem hiányzik. Hang meg pláne nem kívánatos.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Már késő, eladtam.
,de mint már elkezdtem írni a ref Sapphire kártyára nem lehet feltenni akármit, szinte csak barkácsolás árán, mert a GPU közelebb van a hátsó panelhez, mint más kártyáknál ill. a dupla DVI csati burkolata is útban van.
Plusz a ház méretei miatt tovább csökkent a felszerelhető hűtők típusa 0-ról -2-re.
Kártya felett csak 2 cm szabad hely van a túl logó hűtő számára.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz x123456 #48254 üzenetére
Nem halottam még ilyen esetről
, de nézd csak meg a kártyán lévő hűtést és láthatod, hogy az jóval feljebb van, mint az esetlegesen akadályt képező kondi páros. Szvsz. -
zodo
nagyúr
Szerintetek melyik lenne a helyes döntés?
Mindkettő jól hűt és csendes (állítólag), nem húznám őket vagy csak kis mértékben.
Házam szellőzését illetően, szerintem bármelyik jó választás lehet csak hát az ár difi.Sapphire ATI Rad. HD 5770 1G GDDR5 DP Lite (rövid nyákos, közép ventis) 43K
vagy
Msi R5770 Hawk ATI HD5770 1024MB DDR5 49k
Sajnos csak ezeket az árakat találtam, ha egyáltalán stimmel a webshopos képük és az elnevezésük (sapphire) ill. raktárkészlet függő.
-
zodo
nagyúr
válasz RootRulez #48258 üzenetére
bartucc & RootRulez
Köszi a tanácsokat, de későbbi hsz.-ben leírtam, hogy miért váltanék.
ref. sapphire-t már eladtam.
Olyan kártya kell ami a hűvős és halk, minden esetben és beférjen a kuckójába.
Tudom, hogy pénzkidobás a csere, de ez van. Hűtőt nem lehet cserélni a ref. karin a kötött kereteim közt.
5850 már nagyon drága nekem és talán a táp sem bírná, mondjuk nem néztem mennyit fogyaszt egy olyan kari.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz RootRulez #48261 üzenetére
Ok, semmi probléma.
Én is csak amit vagyok bajba.
Talán (számomra) jobbnak tűnhet a Hawk hűtője, de a Sapphire is tudja szinte ugyanazt.
Közeljövőben nem tervezek pc-t építeni, ekkor viszont a Hawk lenne nyerő a tartalékai miatt.
Sajnos nem vagyok tisztában a mostani fogyasztási adatokkal és a majd, húzott hawk fogyasztásával. Rá lehetne venni, hogy ne adja be a kulcsot, ha kicsit még bírnia kellene?
,mert tápot, pláne SFX méretűt igen, nehéz és drága mulatság cserélni, ezért kihagynám. -
zodo
nagyúr
válasz bartucc #48266 üzenetére
Ezek szerint, ha most spórolni szeretnék Sapphire-t veszek, ha viszont a jövőbe nézek ( egy kicsit ) akkor Hawk a választás.
Jól értem?
(#48267) Izzé
Persze, visszafelé semmikép.
Táp meg teljesen jól tűrte a ref. Sapphire karim 80 fokos hőjét is. Mondjuk azon a hátsó panelen távozott a hő nagy része és ugye egy ekkora és ilyen szellős házban nem is marad sokáig a meleg levegő.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz bartucc #48269 üzenetére
Szerintem, sincs túl nagy különbség csak a hűtője vagányabb és némi plusz, amit talán egyszer kihasználnék.
bestbyte-nak nem tud valaki egy központi telefon számot mondani ?
, mert tegnap óta csak írók nekik és senki nem válaszol ill. még a saját partnereiknek se teszik.Esetleg egy Budapesti lelőhely is jó lenne a Sapphire kártyával kapcsolatban!
Ilyet keresek, mint a képen max. 43K-ig, mert egész hónapban él az akció. -
zodo
nagyúr
válasz RootRulez #48272 üzenetére
Pedig, most már tuti, hogy az lesz! Megrendeltem!
bestbyte is végre válaszolt, a sokadik házon belüli továbbított leveleimre.
Kérdés egyszerű volt: Azt a kártya típust kapom, amit a webshop termék képnél látok?
Mellékeltem a levelemben 2 képet is, hogy tutira menjek.
(csak azért, mert jártam már úgy, hogy más típust kaptam a rendelt terméktől)Szóval: Mindenki szabin van és rossz a központi e-mail rendszerük.
Röviden: Sajnos nincs készletük, de rendelhető!
Plusz némi infóval is kaptam, gyári azonosítója: 11163-02-20R
Próbáljátok ki, megér egy keresést!
Ti melyiket vennétek? -
zodo
nagyúr
válasz x123456 #48288 üzenetére
Miért a fotókat nézegeted ?
"De... "2 X 75Watt 6-pin PCI Express power connector is required." Ez mit jelent?"
Mit szeretnél azzal?
Kapsz a kártya, dobozában egy ilyen átalakítót, amit igénybe vehetsz, ha nincs a tápodon Pci-e 6 pin-es csati.
-
zodo
nagyúr
válasz x123456 #48305 üzenetére
Bocs akkor nem figyeltem kellő képen.
Azt hittem a konfig adott már csak a Vapor X-et veszed.
Ebben az esetben kéznél lett volna a alaplap.Találtam neked egy jó képet a kártyáról. Pci-e csati érintkező lábai főlé érne a kérdéses kondi még akkor is rengeteg hely van a hűtő burkolatának aljáig.
Biztos nem ülne fel a kondikon (ilyenről még nem hallottam), pláne, hogy a két kondid a kártya hátsó feléhez vannak közelebb, így még inkább elférnek, mert ott már szinte nincs is jelen a kártya hűtőburkolata.
Ha megnézed, szinte minden alaplapon ott tanyázik az a két kondi a Pci-e csati közelében és még sincs gond ebből. Kicsit sután jönne ki a mai világban, bármelyik gyártótól egy ilyen malőr vagy nem ?Szerk: OFF
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest