- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- petipetya: Nagy chili topic. :)
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
válasz
sladka_pani #58098 üzenetére
De én egy mezei tvre gondoltam magában.
Ez lenne az utolsó amit megnéznék itthon,de mást se igen. -
DraXoN
addikt
sziasztok, pár napja keresek valamit az alábbi paraméterekkel (ha létezik)
43 col (nem fér be nagyobb)
4k
freesync (VRR az azonos technológia lenne? vagy legalábbis "kompatibilis"? annyira nem találtam erre egyértelmű találatot)
120Hz (jó volna)
minimum 3 HDMI, vagy DP port (utóbbi lehetetten extra?)Monitornak lenne használva leginkább úgy 1 méteres távolságról, esetenként több eszközhöz. Nagyobb semmiképp se kell, fizikailag se férne el. Vennék én monitort is, de azokból "csak" 32col a teteje hagyományosabb képarányból.
Oledtől se félnék, de nem nagyon van ebben a méretben
-
törölt tag
Sziasztok!
Xbox Series X és Playstation 5 konzolokhoz keresnék jó tv-t. Emellett Netflix, Youtube megy sokat, tv adás alig, főleg sport műsorok.
Az Lg 48 C1 oleden gondolkodom, most 450 a Media Marktban. Ár érték arányban van jobb vétel?
A tv adatlapjàn a Hdr tartalomhoz írt 142 w fogyasztás az a maximum vagy az fixen annyi? Mert elég magas.
Köszönet
-
uhhKinos
csendes tag
Sziasztok
PS5-höz TV javaslatok? XH90-ben és Q80T-ben gondolkodtam de egyre inkább hajlok arra hogy felesleges HDMI 2.1, 120 Hz TV-t venni hozzá mert kevés játék fogja támogatni, vagy csak rontott grafikával. Szóval most inkább egy azoknál olcsóbb 60 Hz-es TV-t keresek, 50-55" méretben. Általában szemből van nézve, közepesen világos szobában szóval nincsenek speciális igények e tekintetben.
-
válasz
Rabbitf_24 #58085 üzenetére
Mondjuk ezeken a Samsung-okon ugyanúgy nincs jack, szóval ha ragaszkodsz ehhez, akkor maradnak a Philips-ek, vagy Panasonic TX-43HX580E, TX-50HX580E, ezek sem rosszak), de itt a BT mellett Ambilight sincs.
Ha nem kell a 3.5mm jack, akkor személy szerint inkább az LG-ket venném a barátságosabb ár, webOS, és Magic Remote miatt: 43-49" - IPS; 50" - VA panel.
-
válasz
Rabbitf_24 #58082 üzenetére
Ez az idei modell még kicsit túlárazott, a tavalyiból az 55"-os kerül ugyanennyibe:
Samsung UE55TU7102 -
rainman72
Topikgazda
válasz
Rabbitf_24 #58082 üzenetére
Végülis igen.De az árcetli nem zavarjon meg,egy fél év mulva ez is 115e lesz.
Ez olcsobban kb ugyanaz. [link] -
Czimby
addikt
Hát nem tudom, az én szerencsémmel egymás után 3 hibásat is kifognék.
Jönne menne a futár
De ahogy olvasgatok rá kell jönnöm jelenleg nincs tökéletes paneltechnológia, akkor marad az OLED. Annál is félő, hogy az LG termelékenység növelése a minőség romlására fog menni, jobb lehet most megvenni mint várni az újabbakra. -
Czimby
addikt
Múlthéten érdeklődtem, hogy milyen Tv-t ajánlanátok Nextgen mellé 55" méretben.
AZ lg bx oled tünt akkor befutónak, de kicsit jobban belemerülve attól is elment a kedvem.
Megláttam, hogy azért ott is akadnak ám képi anomáliák.
A kérdésem az lenne, hogy mi az a Tv aminél a legkisebb az esély a felhősödésre, és hasonló képi hibákra. Létezik egyáltalán olyan OLED vagy IPS aminél nem kell tartani attól, hogy gyengébb képességű panelt kapok? -
válasz
Rabbitf_24 #58065 üzenetére
+1 a lenti Philips-re, de éninkább 50"-os méretben venném, kicsit várva, akcióban.
Vagy megvárnám az idei belépő modelleket, azok már tudják a VRR-t.Jack nélkül egy LG 50UN8000, UN8100, 50NANO793NE-t mondanék... vagy ugyanezeket 43"-os panellel.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Rabbitf_24 #58065 üzenetére
A jack csati miatt ez a Philips pl [link]
Samsungon nem lesz. -
Rabbitf_24
addikt
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni egy TV kiválasztásával kapcsolatban.
Köszönöm előre is.1. Tévére szánt összeg, forintban?
max 150e FT
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Csak játék
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
max 1-1,5m messziről, 43"
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
sötét, kora reggel / késő este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Csak én, szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Egyik sem.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
HDMI / Optikai / Jack
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Jobb lenne középen, de ezen ne múljon
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Samsung (bármit meghallgatok / megfontolok)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Semmi extra igény
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Új, garival. -
pana0017
senior tag
Amúgy az EB-re szóló akciók szerintetek mikor kezdődhetnek? Illetve tapasztalat alapján ezek tényleges akciók szoktak lenni vagy csak parasztvakítás?
-
tibbike01
őstag
válasz
rainman72 #58059 üzenetére
Pl egy Sony XH90 sokkal jobb választás minden szemponból, mint a nano90. Most épp 290ezer a Mediaban. Rtingsen is lehúzzák a nano90et.
200korul ott a Q60-as qled. Kb ez az egy van, ami vehető, mert a többi 200körüli tv, meg az alattiak ugyanolyan fosok. E-felett van a Sony, majd jönnek a Oledek. Kb ennyi a lista.
-
rainman72
Topikgazda
Ezeket az idegen szavakat nem muszáj eröltetni nem biztos hogy attól jobban sikerűl egy hsz
Amugy egy hétig 203e volt az alzan az 55Nano91,annyiért jó vétel volt.
Most meg 210e az 55s Hisense,viszont akinek jobban bejön az Lg op.rendszere(ami jobb is és nem csak a HBO miatt) meg a magic remote annak hiába ajánljuk. -
rainman72
Topikgazda
válasz
tibbike01 #58056 üzenetére
Azért egy Nano90-t ne húzzunk már le
A saját kategoriájában igen csak jó tv még ha nem is mindig van jó áron.
Családi tvnek nappaliba vagy olyan helyre ahol nem cél a full sötétben tvzés ugyan csak jó illetve pl konzolokhoz.
Tv hd adásokhoz vagy aki HBO GO-t us szeretne szintén jó választás.
Nekem is ips van és igen csak jó az,ennyi erővel azt is mondhatnád hogy ne vegyen ilyen panellel tvt. -
rainman72
Topikgazda
Az a gond hogy alapjában 3 különböző tv.
Van egy oled ami jelenleg a legjobb választàs,tökéletes fekete,kontraszt,de sokan paràznak még jelenleg is a be égés miatt.
Van 2 FALD viszont az egyik VA a másik meg IPS.Ezek megint csak különböznek egymástól.
A nézési szokások, a napi használati idő,nézett tartalmak,elhelyezés,esetleg konzol-pc játék,pénzmag,képátló stb szóval van sok dolog ami át kell gondolnod -
cszsj
újonc
Sziasztok!
Nappaliba szeretnék venni egy legalább 55" tv-t, 200 e körül. Leginkább sport és filmnézés (HBOGo, Netflix) céljából. Továbbá a már kinézett SAMSUNG HW-Q70T soundbarral kötném össze. Igaz az, hogy ténylegesen jól csak Samsung tv-vel kompatibilis? Mert olvasva a kommenteket az LG Nanocell903 ígéretes, továbbá Hisense vonalon is nézelődtem. Nagyon megköszönném a megindokolt ajánlásokat.
U.i.: Európa bajnokság elé nézünk, előtte mindig lenyomják az árakat akciókkal. -
Dévis
csendes tag
Sziasztok!
Már egyszer voltam itt, tegnap bementem MM-be, megnézni két kiszemelt TV-t.
LG OLED55BX3LB és LGNANO913
És akkor megláttam kiállítva:
Hisense 65U8QFUgye itt is jobban az oled ajánlott, de valamiért, ahogy megnéztem őket a Hisense jobban megfogott képileg, LG mellett egyedül a távirányító szol. Próbáltam adást mindegyiken, illetve youtube tartalmat is. A felhősödést nagyon nem lehet látni ugye sok a fénymegvilágítás.
Ugye az ár is érdekes, Hisense most 280, Lg 340
Későbbiekre tekintettel az Lg jobb ugye a HDMI 2.1 miatt, szerintetek? -
válasz
Lootolok #58051 üzenetére
Philips 70PUS7805/12 - Saphi rendszer, nincs BT
Philips 70PUS8505/12 - Android rendszer, van BTTitkos tipp 200k HUF környékén: Sharp 65BN3EA
-
Lootolok
tag
Sziasztok. Bár lehet még korai, de hátha rendelni kell.
Július végére lenne szükségem 70" TV-re.
Nem kell semmi flacni, egyedül analóg és szabályozható hang kimenet kellene. Ha csak fejhallgató kimenet alkalmas erre, az is jó.
Meg persze a képe legyen elfogadható. Értem ez alatt, hogy a sötét, és szürke az ne legyen pixeles, mint több esetben láttam.
Tudtok ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest