- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskutya
veterán
A hisense amit írtál egy magasabb kategória. Azt neked kell tudni hogy a pénztárcádhoz viszonyítva megér e annyit. Akinek hisense van úgy is az fogja írni hogy igen megéri! Nekem a c715 van én jól elvagyok vele. Egyébként amiket írtál annyival tud többet a hisense. Nekem fontos volt az hbo go ami ha jól tudom még nincs a hisense rendszerén.
-
gulyasa
őstag
válasz
zzztripzzz #57686 üzenetére
Szerintem csak a csatlakozók elhelyezkedése miatt ne szűkítsd le a választási lehetőségeket. Léteznek nagyon jó USB hosszabbítók is...
-
KicsiBGery
csendes tag
Sziasztok! Szerintetek melyik tv a legjobb nekem?
500000 Ft
Sportnézes, filmnézés számítógépről
3 méter
Inkább világos nappal
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix,
Majd erősítőről szeretném a hangot hallgatni,
mindegy, inkább középen
Android oprendszer a Sony, Panasonic a szimpatikus
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Köszi a válaszokat!! -
Opa
tag
válasz
rainman72 #57659 üzenetére
Köszi a választ!
Esetleg a TCL 65C715 és a Hisense 65U8QF közötti különbségről van tapasztalatod?
Nem tudom vajon megérné-e a plusz pénz. (260e<->300e)
A specifikációk alapján 120Hz és jobb fényerő a HDR-ez amiben biztos jobb.
Képminőség és a fekete megjelenítésben is jobb egy picivel? -
pana0017
senior tag
válasz
pana0017 #57692 üzenetére
Közben nézelődtem még. Mindenképp Telekomos vásárlás lenne azt kifelejtettem, szóval le vannak szűkítve az opciók. Viszont szűkösen de beleférhet egy 55Q70T is. A specifikációt tekintve látom a különbséget, de kérdés hogy a 120hz és a VRR megér-e ennyi felárat. Nem vagyok egy nagy gamer csak néha fifaznék meg gtaznék
-
pana0017
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi modellek közül melyik lenne szerintetek jó választás?
- Samu QE55Q60T
- Phillips 58PUS8505/12
- TCL 55C715Felhasználás tekintetében vegyes lenne. Lejátszás pendriveról, sima tv, netflix, jövőben ps5 de nem hardcore módon.
A márka és az Airplay2 miatt a Samsung felé húzok, élőben is tetszett. A Phillips mellett ott a +3" és az Ambilight. A TCL árban a legjobb. -
tibbike01
őstag
válasz
tibbike01 #57542 üzenetére
Sajnos újra TV-t keresek, mert a 239ezerért rendelt újracsomagolt Sony 55XH90 nem működött megfelelően. Nem volt kép rajta, csak a hang ment. Holnap jön érte a futár. Nagyon sajnálom mert amúgy remek TV lett volna.
Nem sürgős a TV vétel, úgyhogy várok tovább, samsung Q8, sony XH90 vagy XH95, illetve az újabb OLED-ek jöhetnek szóba szigorúan 250ezer környékén. Várok türelmesen
Esetleg mely típusokat érdemes még a látómezőbe helyeznem?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
xXxian #57684 üzenetére
Panat ajànlanám,de nem lesz HBO GO.
Streamre,sötétben tvzéshez jobb a VA panel,IPS feketéje inkàbb sötétszürke.
Nem tudom hol nézted de az Lg 65Nano793 most 200e.
Szóval sokkal jobb vétel most ezen az àron [65Nano79] -
zzztripzzz
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. Reklámok, programtáblák megjelenítésére használnám a készüléket.
Amit tudnia kéne:
- 140 cm
- 4K
- mp4 formátum támogatás
- Loopolható legyen a tartalom (rövid videót szeretnék pendrive-ról lejátszani, napi 8 órában)
- Fontos, hogy oldalt legyen az USB csatlakozója és ne hátul!
- Falraszerelhetőség
- Nem szempont, hogy milyenek a színek és a hangzás
- napfénymentes helyiségben lesz, mérsékelt fényerejű lámpák mellet
budget: 100 - 130 ezer forint
Köszönöm szépen előre is, ha tudtok valami jót ajánlani.
Esetleg ez: Hisense 55A7500F ? -
xXxian
senior tag
Sziasztok,
Leginkább film, napi szinten Xbox One is (ált. isk. kölykök), sport csak BL, EB, VB. Netflix és HBO GO fontos, HBO MAX nemtommi. Nappal is árnyékos, sötétíthető nappali, 3-4m távolság, szemből, vagy (szembőlhöz képest) max 30 fokos szögből nézve.
PANASONIC TX-65HX830E vagy LG 65NANO79? Miért?
Ár 300/320
-
rainman72
Topikgazda
Lg panel kisokos köszönet érte
#cidalain
-
rainman72
Topikgazda
válasz
#42308056 #57677 üzenetére
Lg-nél új webOs 6.0,új kezelőfelület és magic remote.
Több gyàrtónàl megjelenik a mini led.
Samu qledek nem lesznek rosszabbak viszont lesz olyan model amiben ips panel lesz va helyett.
Sony hozza a tőle elvàrható szintet.
Philipsnél lesz 120hz lcd tv újra illetve 4oldalas ambilight.
Több tvben lesz 2.1 hdmi és VRR mint tavaly.
rtings-en màr van több teszt is 2021s tvről.
Szóval nem lesz ez olyan rossz év. -
törölt tag
Sziasztok!
Van valami konklúzió 2021-es modellekről? Ismét visszalépés várható adott árhoz képest?
-
válasz
sexymusprime #57665 üzenetére
Szerintem nem. Q60T nagyon alap, amikor kijött a 2020as széria, eléggé lehúzták. 55Q70T alatt én nem vennék semmilyen Samu QLED-et.
LG-vel eddig mindenki meg volt elégedve + ott a webOS, Magic Remote. -
zolem
aktív tag
Gyors kérdés.
LG 70UN74003LA
Hisense 70A7100F
HISENSE 65U7QF
Melyik a jobb deal?
Csak a képminőség a fontos. Nagy a különbség u7 javára? Vagy Lg vs A7100 esetén jobb az Lg?
Köszi -
rainman72
Topikgazda
válasz
Gabeeeeen #57668 üzenetére
Mind2 általad említett tv jó vétel,az Lg van jobban akciózva amugy.
Egyik IPS a màsik VA.
Ha jóval többet van hasznàlva full sötétben akkor érdemesebb a Philipset hasznàlni a panel miatt illetve az ambi is ott adja ki magàt.
Viszont az csak inkàbb középről jó.
Az Lg FALD IPS tvje egy komolyabb model,de akkor is csak ips marad.
Sötétben ott se lesz igazàn jó a fekete szín,de nappal meg nem teljes sötétben viszont nagyon jó lesz.A HDR kezelése se jó annyira mint egy va panelnek(tesztek alapjàn,de az én IPS Philipsemen nagyon jó a hdr viszont vagy a Dolby Vision a Netflixen).Mellette szól viszont a nagy làtószög.
Ezek alapjàn mérlegelj,amugy nehéz vàlasztani,én se tudom pontosan,azért csak megnézném azt az Lg-t is,milyen otthoni körülmények között. -
rainman72
Topikgazda
válasz
sexymusprime #57665 üzenetére
Sztem igen.
Ha van rà plus 30e akkor a Samsung jobb vétel. -
Kapanyél
őstag
válasz
sladka_pani #57667 üzenetére
Akkora méretben a VA is szar!
Olyannak látom a képét sötétben, mint az összehasonlító videókban az IPS-t... El nem tudom képzelni, hogy ennél is világosabb feketéje lehet egy IPS panelnak! (UE82RU8009)
Csak ha pontosan szemből nézem és legalább 4-5m távolságból, akkor adja az igazi feketéjét, egy méterrel odébb bármelyik irányban már átdereng. Pont, mint a CAD-ezésre használt 43"-as VA monitorom, amit 1m-ről nézek. -
Gabeeeeen
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, az alábbi paraméterek alapján kérem segítségeteket:
Tévére szánt összeg, forintban?
200-250e
Film és sorozat nézés (Netflix ,youtube) illetve sportközvetítések
kb. 2m, 55” gondolkoztam
Világos szoba, viszont be lehet sötétíteni. A napszak is teljesen vegyes
Főelg szemből
Netflix, youtube
Nincs különösebb
Nem fontos
Nem lényeges
Nincs ilyen
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)
Csak új, garanciávalElső körben az LG 55NANO913NA tetszett meg, viszont az ambilight is nagyon vonzó, azok közül a Philips 58PUS8505. A fenti paraméterek alapján ezek jó vételnek tűnhetnek, vagy azért vannak mások is ilyen jók a ligában?
-
Kiskutya
veterán
válasz
sladka_pani #57664 üzenetére
Ha sötétben is filmezel kell a va.
-
sladka_pani
senior tag
Elkezdtem töprengeni azon, hogy LG 82" VA 499-ért vagy LG 86" IPS 550-ért... kell nekem az a VA? Kell nekem az a plusz 10cm? Azanyámot! Így sose veszek új tévét
-
Petibaba46
csendes tag
Kedves Fórumtársak! Van egy Philips 55PUS6704 típusú készülékem, DIGI előfizetéssel. Azt vettem észre, hogy a tv beépített "műsorfüzete" (ami mutatja, hogy épp mi megy, hánykor kezdődött és meddig tart), késik két órával, illetve a tv által mutatott idő szintúgy. A beállítások között van időbeállítás, automatikus, vagy kézi, de semelyikkel nem jó, találtam egy olyat, hogy nyári időszámítás, na ott csak egy óra lesz a csúszás. Valahol olvastam olyat, hogy az időzónát nem a valós GMT+1-re kell állítani, hanem GMT+2-re, csakhogy sehol nincs időzóna beállítás, legutóbb az első beüzemelésnél láttam. Érdeklődnék, hogy van-e valakinek ötlete a probléma megoldására? Köszi!
-
rainman72
Topikgazda
válasz
sexymusprime #57656 üzenetére
Ez nem majomkodàs,50"-ba nincs ips panel
Ezért kap minden tv va-t ebben a méretben.
Ha szimpi volt a TCL akkor az
50Nano793-al se lőnél mellé,mivel mind2 va panel.
Jó kontraszt jó fekete szín,egyedül a betekintési szög nem annyi mint az ips-nél.
Nem rossz vétel az annyiért.
De most akcios az eMagon az Lg 55UN73003,elviheted 130ért,az ips lesz. [link] Nincs nanocell réteg,de nem is igazàn észrevehető.
-
Opa
tag
Sziasztok kedves fórumtársak!
260e
Filmnézés (+youtube klipek). Számítógépre lenne rákötve.
A hangot nem a TV-ről hallgatnám.
3m -> minimum 65"
Félhomályos - Este nézném főleg
Főelg szemből
Nem fontos
Nem fontos
Nem fontos
Nem lényeges
Nincs ilyen
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)
Lehetne használt is.A kinézett TV a TCL 65C715
VA panelest szeretnék. (Nem szeretem az IPS sötétszürkéjét)Szóval ahogy látjátok a (1.)képminőség és (2.)a lehető legjobb fekete a legfontosabb. Minden más mellékes.
Van esetleg ebben az árban jobb választás szerintetek?
Előre is köszi a tanácsokat -
sexymusprime
tag
Üdv!
TV-t keresek 150k környékén. Az alzában kiállított TCL 50P616 nagyon szimpatikus volt, de tetszett az 55"-os NanoCell is. Ezért megörültem nagyon amikor megláttam, hogy az 50es változat épp akciós (50NANO793NE - 131k elég jól hangzik)... amíg rá nem jöttem a topikból, hogy majomkodnak a paneltípusokkal, és az 55ös IPS, az 50es pedig VA. Így nem tudom ettől a modelltől mire számítsak. Szerintetek?
Egyébként a teljesség kedvéért: 1. max 150k környéke jól esne; 2-5. főleg filmnézésre + ritkán játékra lenne használva, jellemzően szemből (2.5 méter), de néha játszunk partijátékokat többen, ilyenkor lehet valaki ~30 fokos szögből nézné, szoba világos de sötétíthető; többi kérdésre nincs preferencia ¯\_(ツ)_/¯. Első TVm lenne, eddig monitorokat bámultam csak. -
Sly189
senior tag
válasz
Peki12 #57619 üzenetére
Fú... 50 perc kemény dilemmát okoztál...
Eddig az 55U8QF volt a befutó, de mivel amit megosztottál nagyon jó áron van, és 10bit-es panel, és van rajta HBO GO (asszony feltétele) na meg nekem tetszik a légegér...meg amúgy is LG 2.1-es Soundbarom van.(lényegtelen persze)
Végül lecsaptam az LG-re, bármennyire is szimpatikus volt a Hisense.Köszönöm.
Azért a majdnem 5000Ft-os szállítási költség kiverte a biztosítékot mikor megláttamDe legyen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest