- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bati0501
őstag
-
tormakri
csendes tag
-
fezsoo
aktív tag
Holnap itt vannak az új akciók az [Emag] -on!
Ha a nagy BF-ről lemaradt valaki. -
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Samsung 65, vagy 55" Q60-as LED-et szeretnék. Tud valaki, valahol esetleg bomba áron ezekből? -
mlado
csendes tag
Hát,kár volt böngésznem kicsit.Elolvastam rengeteg külföldi tesztet.Rangsort 55 "-ban.Az S helyzet,amit jó közel kategóriásnak ajánlanak,és ami kb 200-250 körül mozog azt itt nálunk nem találtam.Ennyire szar piac Magyarország?
Kinnt ajánlott típusok, Hisense H8G,Hisense H9G g,TCL 5ös és 6 os sorozat,pl 55 R635,Samsung UE55Tu8500,illetve Sony x900 ad sorozat.Az van ,de itt 300 az ára.Szo sem esik kinnt egy Q60 As samsungrol pl.Amit esetleg ajánlanak az Q70 ,de inkább Q80.Fogalmam nincs mit vegyek ,kb 220 körül.Teljes a homály sajna... -
cuko
aktív tag
válasz
rainman72 #51428 üzenetére
Koszi szepen a gyors valaszt!
Sajnos a meret korlatozott, igy nem tudok 50'' fole menni. Sony-nal beneztem akkor a panelt, koszi!Emlitetted a 43Q60-at, a Samsung QE50Q60TAU vagy LG 50Nano793 jobb vetel lenne akkor a fentieknel? Elobbi 180k, utobbi 170k lenne, viszont errol az LG tipusrol nem talalok jo tesztet, a NANO85/90-esekrol pedig nem tul jo, amit irnak az alacsonyabb kontraszt es nem tul jo black uniformity alapjan. A betekintesi szog nem annyira fontos, mert az esetek tobbsegeben szembol neznenk, maximum couch coop jateknal lenne szelesebb szogbol nezve (de ott meg ha kicsit rosszabb a minoseg, nem akkora problema szerintem).
A tesztek alapjan nem egyertelmu szamomra, hogy jobb-e pl az altalad is emlitett 50TU8000-nel (az 30-40k-val olcsobb, 140k lenne). -
bali93
tag
Sziasztok!
200k körül keresek 65"-os TV-t az alábbi szempontok szerint:
- 4k
- szemből néznénk, inkább esti filmezéshez kellene
- Airplay-t tudjon (Mac-ről dobnék rá tartalmat)
- Időnként koca gaming Xboxról
- Hang nem annyira szempont, van hangfal szettem hozzá, inkább akkor a színek legyenek jobban ott.
- Nem értek a TV-khez, de nem lenne rossz, hogyha a szofver frissítések hiánya miatt nem kellene eldobni 2 év múlva (mint némelyik droidos telót).Ezeket néztem:
- LG 65UM7450PLA
- Samsung UE65TU7022KXXH
- Hisense 65A7100F
- Hitachi 65HK6100
Szerintetek? Esetleg más modell? Vagy engedjem el, hogy 200-ért találok ilyet? -
Gino20
őstag
A leírtjaid alapján nagyjából a Pana, philips szerintem kiesett, mert LCD vonalon maximum jó ár/érték arányú ,,olcsó" belépő és talán középkategóriás LCD-t készít (Pana jó LG OLED-el szerelt készüléket is tud, de ez ugye nem játszik), így marad az LG meg a Sony / Samu.
Ha jó feketét akarsz, akkor megint szűkül a kör és marad a VA panel, ami Sony és Samu (jobb kontraszt, jobb fekete, de gyengébb betekintési szög, míg az LG IPS panelos, aminek jobb a betekintési szöge). VA vs IPS-ről az összefoglalóban is olvashatsz.
A leírtak alapján, vagyis a még megfizethető, de mégis jobb LCD vonalon a Te barátod talán a Sony X9-es sorozat lehet vagy esetleg a samu Q80T.
Samu esetén más nem igen van ebben az árszegmensben, míg a Sony-ból akad pár szóval ezek után lehet inkább a releváns tapasztalattal rendelkező pl Sony topkiban a tulajok között kellene érdeklődni, hogy XH9096, XF9005 (ez régebbi modell), XG9505 stb....... vagy rtings-en találsz pár tesztet [link] -
rainman72
Topikgazda
Best buy tvk nem igazán vannak,amiket felsoroltál azok se,belepőszint!
Esetleg a TU8000 van fölötte,de az is csak árnyéka önmagának!
A 49s Sony meg IPS!
Estleg 300e és fölötte 1-2 model!
Oled 55"-ba akcióba 350e vagy drágább!
Qledből ki lehetet volna fogni talán 150ért ebben hónapban egy Samu
43Q60-t,ami szintén alap!
Esetleg meg lehet próbálni az Lg 50Nano793-t,ami nano VA panel kivételesen és nem IPS!
100-200ezres kategóriában nem nagyon lesz képminőségben eltérés!
Ha minőséget akarsz legalább a Samu Q70-el kell kezdeni! -
Ebben igazad van, erre nem gondoltam. Ahol nálunk minőségi tartalomfogyasztás van (értsd, nem a gyerek nézi rajta a rajzfilmeket) ott házimozi van alatta. A gyerek által nézett tévén jobb is, hogy nincs semmi ami felerősítené a borzalmat, de van hozzá egy jó kis BT fülesem, ha valaki ott nézne valamit este.
-
cuko
aktív tag
Sziasztok,
49-50'' meretben mik a legjobb ar/ertek aranyu, avagy bestbuy keszulekek most?
Elsosorban VA panelben gondolkoznek, Samsung 55nu7023-t valtana, az uj lakasba nem fer el sajna sehogy, max ~110 szeles teve.
Kovetelmenyek hasonloak, legyen szep a kepe filmezni, alap smart funkciok kellenenek csak (de gondolom ezt mind tudja - YT/Netflix), elsosorban 4k Netflixre (illetve kis mertekben couch coop jatekokra, vagy egyeb mediafogyasztasra pendriverol) lenne hasznalva.
Ha kicsivel dragabban sokkal jobb minoseget kapok ekkora meretben QLED/OLEDben, az is erdekelne persze.Amiket neztem eddig:
> Samsung UE50TU7102 135k
> Samsung UE50TU8002 140k
> Samsung UE50TU7172UXXH 140k
> Samsung UE50TU8072UXXH 140k
> Sony KD49XG7096BAEP 150k
(emagon neztem, a virus meg a tomeg miatt kivetelesen nem szeretnek elmenni megnezni oket szemelyesen, hanem berendelnem ingyen visszakuldos helyrol, ha nem tetszene a kepe)Koszi szepen!
-
venom8888
őstag
Samsung UE65TU7100 65" HDR Smart 4K TV with Tizen OS
vagy LG 65UN73006LA 65inch HDR 4K UHD LED SMART TV WiFi Freeview HDErrol tudnatok valamit mondani? Megeri megvenni? 208k ba kerul itt kint.
-
milan26
senior tag
Amúgy azt olvastam most egy angol fórumon, hogy a 100 hz sem kell okvetlen, amikor lassù a mozgás, még zavaró is lehet, mert ugyanazt a képet ismétli. Szolgáltatók forrása is ki tudja milyen, lehet eleve nincs értelme.
-
asdf_
veterán
válasz
milan26 #51420 üzenetére
És nagyon nagy eséllyel két távirányító, ami megntcsak egy ilyen kizárt dolog kaliberű törtlénet. Persze lehet, hogy szándékosan valami tucattermék infrakódjával megy, aminek lehet hazudni a távirányító felé, és az elvezérli, de ezzel meg kísérletezzen akinek hét anyja van. Ha lenne egy ilyen ultimate DAC, akkor szerintem már ezt mantázná mindenki, amikor a füles kimenet előkerül, hogy tesó, ezt vedd, innnen, ennyiért, megy működik, no para.
-
milan26
senior tag
Van egy Genius hangfalszettem, de azon csak analóg bemenet van, és nincs hozzá táv, viszont nagyon szép a hangja. Nem füleshez kell. Amùgy letisztult már kicsit a kép a fejemben. Ha kapok régi Philipset olcsón, akkor az, ha nem akkor a kisebb különbözetet már megéri a Samu. Jack ide vagy oda, mert van egy tűrhető régi Samu házimozim is, azon van mindenféle bemenet, van távirányító és hangerőszabályzás is. 😊
-
asdf_
veterán
Azért, mert a lapostv-k hangszórója jellemzően khmmm, erős kihívásokkal küszködik a jó hangzás terén (lásd még: a fizikát nem lehet megbaszni). Ha van füles kimenet, akkor egy jó(!), fadobozos aktív pc-s hangallal max 15 ezerből csodákat lehet tenni, és ennek hangerejét a TV távírányítója értelemszerűen szabályozza.
Ha nincs füles kimenet, akkor a 40-50 ezer forintos BT-s soundbar ahonnan indul a történet, ha jobb hangot akar az ember. Az az összeg meg egy belépő TV árának a harmada, a fadobozos aktív hangfalnak meg duplája, de inkább triplája. És aki nem nyomtatja a pénzt, az nem feltétlen akar értelmetlenül egy vagyont elszórni hangra, amikor tudja, hogy sokkal olcsóbban meg lehetne oldani, ha a köcsög gyártó nem spórol ki kb. 200 Ft-nyi alkatrészhalmazt a tv-ből. Én pl. soha a budös k életben nem adnék 50-et egy soundbarért. Már csak elvből sem, mert tudom, hogy egy 50e-s soudnbar egy felulárazott szemét, harmada, negyede a tényleges értéke az árához képest, ilyeneket én meg pl. nem szoktam vásárolni, és valószínű, vagyunk még páran így ezzel.
(Olyanra ki sem térve, ha esetleg van line inputos sztereó erősítője, minihifije az embernek, akkor semmi nem kell, csak egy 1000 Ft-os kábel és készen vagyunk). DAC-t meg ugye hiába vesz az ember, az optikai kimenet hangereje nem szabályozható a TV-ről, ott csak kimegy a bitstream. -
-
milan26
senior tag
Értem, köszönöm még egyszer. Akkor csak el kell döntenem, hogy megér-e nekem kb. 80k pluszt a Samu jobb panelje, világítása és elvileg szebb képe +10k a Dac kb. LG meg úgy tud olcsó lenni, hogy játszik a számokkal, máshová lövi be a kategóriákat ezek szerint. Régen nézegettem már azt a Philipset, nem emlékszem a részletekre, de ezek szerint nem volt véletlen.
Auchanban csak 200k most online akciósan.
Ja meg a 100hz is...
-
hito
nagyúr
Sziasztok!
Tegyen már valaki rendet a fejembe. Őrület, hogy manapság ha az ember TV-t akar venni, hónapokat kell bújnia a netet. De az is csak arra jó, hogy egyre hülyébbnek érezzem magam, nem értek hozzá és nem is akarok érteni hozzá, csak legyen öröm ránézni és ne verjem át magam a tudatlanságom miatt. 10 évente 1x veszek TV-t, nem szeretnék pórul járni.
OLED-től indultam, aztán arról letettem. Nem elég, hogy piszok drága, egyfolytában remegni kell a beégéstől, amire ráadásul a garancia sem vonatkozik. Emellett arra jöttem rá, hogy filmezésnél a "tökéletes" fekete idegesítene, mert az AMOLED kijelzős telefonjaimnál is zavart. Jobb volt a szememnek a film jó minőségű és színhű IPS-en.
Ez az origó és innentől el vagyok veszve. QLED, vagy nanocell, meg a többi 3-5 betűs rövidítés, ilyen meg olyan gyerekbetegség, meg bevilágítás és egyéb dolog amire figyelni kell.Lényeg és hívószavak: 300eFt környékén (ha alatta az sem gond), 55, max 58-as, jó szín visszaadás, minél mélyebb fekete (de nem OLED fekete), 4K (HDR-t már majdnem az összes tudja), nem rossz ha a hangkeltője nem a telefonok szintjén van. Amik szimpatikusak: Samsung, LG, Philips. Panasonic és Sony is, de azok gondolom árban az előbb említettek fölött vannak.
Kb. ennyi és köszönöm előre is a segítséget, tényleg elkel most.
-
milan26
senior tag
Köszi!
Tényleg nincs rajta füles, azt benéztem, mert az árukeresőnek hittem, hivatalos honlap mást mutat. Nyilván annak kell hinni. Adatlapja szerint 100hz. Akkor az kamu? Vagy valami játék a számokkal?
De ha szar a képe, akkor mindenképpen felejtős. Kár érte, mert van hozzá légegér meg jó az OS...Marad a Samu vagy a Philips. Akkor viszont már 100hz miatt inkább a Samu. Modernebb panel, világítás. Egyedül a jack szól a Philips mellett, de nem hiszem, hogy az a legfontosabb szempont.
-
milan26
senior tag
-
milan26
senior tag
Sziasztok!
Elsősorban sport nézésre (gondolom magas frekvencia lenne jó) keresek tévét 200-250k körül max, ha van olcsóbb az persze nem baj. Márkában Philipset preferálom, de nem ragaszkodom hozzá okvetlen. Bármelyik ismert márka jó lenne, Samu, LG, Panasonic, sony, Sharp is, csak ne fagyogason. Fontos lenne, hogy külön lehessen állítani távirányítóval a fülhallgató kimenet hangerejét is (szerintem az okos tv-k már mind tudják ezt), ne kelljen hozzá távos DAC, ha távirányító nélküli analóg hangfalam van. Panelból nem is tudom mi lenne a jó, talán IPS vagy VA, az a lényeg hogy ne felhősödjön, meg azért valami fekete legyen rajta, ne csak sötétszürke. Oled, Qled nem szükséges, mondjuk azt hiszem, az messze nem is ez az árkategória. Méret 50-55". Oprendszer mindegy, az talán az LG-ben a legjobb, meg ahhoz adnak légegeret is. Lan/Wifi nyilván okostévén alapvető.
-
AL
addikt
válasz
TeebyKay #51400 üzenetére
Próbálj tanácsot kérni a Samsung topickban, bár mindenkinek más tetszik. Igazából minden tévénél, minden környezetben más beállítás a jó. Nekem Sony és Panasonic van. A Sonyt sokat állítgattam, de a Panasonic gyári beállítása olyan tökéletes, hogy szinte hozzá sem kellett nyúlni. Először a kép módok ( normál, sport, élénk, cinema, stb) közül kiválasztottam, amelyik az ízlésemnek leg megfelelőbb, majd egyenként próbáltam ki - be kapcsolgatni és változtatni a tucatnyi beállítást. Ha nagyon rossz lesz, akkor törölni lehet, visszaállítani a gyári képbeállítást. Az a legjobb, ha ezt valami HD adásnál, vagy minőségi jelforrásnál csinálod. Arra számítani kell, hogy szinte minden TV csatorna kicsit más és így vannak a DVD, Blu Ray filmek is. Egy studióadásnál, vagy sportműsornál, ami HD, jó élethű színeket lehet beállítani. Üdv.
-
HF77
őstag
4K HDR adásokra van valami bevett, standart beállítás?
pl fényerőt, kontrasztot, háttérfényt vagy pl a színt milyenre érdemes állítani?
vagy tévéje válogatja?
köszi -
válasz
JanesKing #51389 üzenetére
Nem tudom milyen tévéd van, de pl. az újabb Samsungokon, Philipseken (ezeket ismerem csak) be lehet állítani, hogy milyen bemenettel induljon. Rákötöd a HDMI1-re az AppleTV-t és amikor bekapcsolod rögtön az jön be, nem is látszik, hogy a tévének van okostévé rendszere. Ha az AppleTV távirányítója be tudja kapcsolni a tévét, akkor nem is kell a távirányító sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Diablo IV
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Philips LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Motoros topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bundle topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest