Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
stilo18
addikt
válasz
stevewonder #38598 üzenetére
Nálam otthon az egyik szobában MU8002 van, azon bár van egy nagyon jó tükröződésgátló bevonat, ha süt a nap picit, akkor a fekete olyan, mintha 0 nites lenne. Tényleg, minden túlzás nélkül... Értelemszerűen sötétben már más tészta...
-
stevewonder
aktív tag
válasz
grabber #38597 üzenetére
Szanaszét állítgattam amelyinek odaadták a távirányítóját. Egyszerűen nem jó. Olyan, mint a projektorom. Ugyanazt lehet látni rajta csak nem annyira feltűnő. Kell neki a sötétség. Nálunk négy nagy ablak és 2 dupla teraszajtó van a nappalin. Délután telibevilágítja a tv-t a nap. Kb nem is látnánk semmit belőle. Na jó ez így túlzás, de ez a VA negatívumaiból mindig kimaradt pedig párszor le van írva, hogy mi a különbség. Én ezt raknám második helyre. Majdnem olyan markáns, mint a betekintési szögbeli különbség.
Az meg azért nem életszerű, hogy mindig vak sötétben nézzen az ember tv-t. -
válasz
stevewonder #38593 üzenetére
VA akkor jobb ha sötétebb van és a fekete szintet is jobban észreveszed. Áruházban ahol nappali világosság van,apró sötétebb foltok semmennyire nem adja vissza,ha abban jobb az egyik TV min a másik.
Mi van ha az egyik TV-én a kontraszt fel van tolva maxra a másikon meg levették és amelyik TV-t el akarják adni,annál a jobb beállításokat alkalmazzák? Nagyon nem tudod összehasonlítani a kettőt,ha nincs jól beállítva és normális körülmény sem.
A kinézetet,az OS-t tudod tesztelni távirányítót,oldalról a szín fakulást,a tükröződést. -
Gudy
tag
Ahhoz, hogy ameddig nézek egy műsort a másikat tudjam rögzíteni, dual tuneres tv kell ugye?
55 colos Samsung LED-esből van ajánlott? UE55RU?Köszi!
-
stevewonder
aktív tag
válasz
stilo18 #38594 üzenetére
Nem oleddel. Az nálunk gyorsan feladná a harcot.
VA/IPS kb ugyanazon kategória és ár. Lg, sony, philips. Mindegyiknél azt láttam, hogy a VA nem szereti a fényt. Ez elég cumi, mert a nappali az normál esetben napos és világos...
Voltak valóban alacsonyra rakott készülékek. Ezek elé nyilván leguggoltam(fáj is a térdem).
-
stilo18
addikt
válasz
stevewonder #38593 üzenetére
Mivel hasonlítottad? Oled?
Illetve a másik, ami áruházban vissza tud ütni :
-Tükröződés
-milyen magasan volt a kiszemelt tv? Sokszor teszik alacsony asztalra, amit kvázi felülről nézel, ebben az esetben...torzulhat a kép.
Ilyenkor érdemes leguggolni a tv elé, egészen más lesz. (sokkal jobb lesz) -
stevewonder
aktív tag
Én most kezdtem még csak a kálváriát vásárlás ügyben. Azt itt olvasottak alapján kirajzolódott, hogy nekem VA, direct led, 120hz kell. Középkategória alját céloztam 55-65” méretben. Erre az üzletekben még véletlenül sem jött át a VA panel jobb feketéje és a 60hz vs 120 hz között sem láttam óriás különbséget. Mondjuk lehet, hogy vak vagyok
Ami viszont nagyon zavaró volt az az hogy a VA panel áruházi körülmények között nemhogy jobb feketében, hanem egyenesen rosszabb. Ilyen magas külső fényszennyezés mellett sztem nem jó. Lehet, hogy vak sötétben jobb, de így.... A nappaliba besüt a nap és kb kuka az egész.
Erre tud valaki mondani okosat? -
válasz
fjanni #38586 üzenetére
Hello! Sajna azt is vedd figyelembe,hogy a 49"-ba a Samsung gyengébb panelt rak. Az már a drágább TV-inél már túl kicsi méret.
Az 55Q70-et 280k-ért akciózzák. Drágább a kisebb méret?
Ha fontos a fekete szint,akkor a Q70 a legjobb ezek közül. Utána már csak az OLED a jobb. A Q70-en és a 9005 a legjobb a listából.
VA jobb panel,mert jobb a kontrasztja és a fekete is jobb rajta. CSerébe kevésbé látszik oldalról a TV képe,csak szemből az igazi.
50 HZ látszik. Sajna minél nagyobb a tv annál jobban előjönnek a hibák rajt. Minden apró dolgot észre lehet venni,főleg mozgásnál. Javasolt nagyobb képfrissítéssel rendelkező TV-t venni. Jobb ha direkt háttérvilágítás van,mintha oldalról kéne megvilágítani az egészet. MErt akkor lehet területeként szabáéyozni a fényt. Local dimming funkció eléggé hasznos. -
válasz
Zöldfülű8 #38583 üzenetére
Már csak a méret alapján is az LG a nyerő. Nagy különbséget ne várj ebben az árkategóriában. Csak 200k felett lenne egy minőségbeli ugrás. Sokkal fontosabb a méret. LG oprendszere pedig elég jó.
Én max 2 méterre raknám a 49"-olt,mert akkor már látszik a 4K felbontás. -
fjanni
tag
Egy kis összehasonlítás:
Sony Bravia KD-49XG8396 - 200-tól VA Edge 120Hz
Sony Bravia KD-49XG9005B - 285-től VA Direct 120Hz
LG 49SM8600PLA - 227-től IPS Edge 120Hz
LG 49SM9000PLA - 290-től IPS 10bit Direct 120Hz
Samsung UE49RU8002 - 170-től VA Edge 60Hz
Samsung QE49Q60R - 210-től VA Edge 60Hz 2tuner
Samsung QE49Q70R - 290-től VA Direct 60Hz 2tuner
Ezek a befutók, ezekből kellene választani.
Az látszik hogy a direct led-ért kb. 80 eFt plusz pénzt kérnek. Megér ez ennyit?
A Samsung 50Hz-es, akinek ilyen van észreveszi a problémákat amiket a fórumtársak jeleztek?
A 2 tuner szerintem jó dolog, mert mikozben az egyik adást nézed, a másiat felveheted. Az egy tuneresnél csak azt veheted fel amit éppen nézel, ennek meg nincs sok értelme.
A Sony-k ebben a kategóriában már VA panelesek. Rájöttek hogy ez szebb képet ad?
Az IPS direct leddel azért jelentősen javíthatja a kontrasztot, nem?
Ezek közül és ezen szempontok alapján melyiket és miért választanátok?
Esetleg más javaslat?
Filmekre és TV-re, nem játékra. -
klajax
csendes tag
Sziasztok!
Véleményetek szerint mennyire mennyire biztos, amit itt írnak egy készülékről?
Ha ez valóban VA paneles, nagyon jó vételnek tűnik házimozihoz /mármint a Sony/ -
klajax
csendes tag
Hali!
A Sony biztos, hogy ips? Honnan tudod? A köv. oldal szerint VA paneles, a sony.hu nem tudta a választ, vagy lusta volt utánanézni:
https://www.displayspecifications.com/en/model/795a1876
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest