Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: VGA-im eddig - képekkel bővítve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Adott egy Asus RT-AX1800U router amit sajnos inkább csak a házon belül látok.
Ezt szeretném elérni az udvarban is. Ezért a műhelybe szeretnék lepakolni egy kiterjesztést hozzá.
Viszont nem szeretném, ÚJ SSID jöjjön létre. Ha nem tévedek erre a MESH megoldás lenne a legjobb. A fenti routerhez milyet ajánlotok ? (Az csak + előny ha tud wifi/lan-t is "tovább osztani").
Előre is köszi ! -
Roxkex
senior tag
válasz
kpityu2
üzenetére
Nah az a lényeg akkor.
Jól sejtettem Én, mert találtam azért erre utaló jeleket
#99068: Ez az ami miatt kicsit megijedtem, hogy nehogy rosszat rendeljek
De akkor jó úton járok ! Köszi szépen ezt is, meg az U-ról való infót.
Továbbiakban, majd ha kell és custom firmwarezek (és lesz kérdés) akkor már az asus topikba megy. -
Roxkex
senior tag
válasz
kpityu2
üzenetére
Oh my f....god

Nah akk úgy teszem fel a kérdést, hogy a fentebbi linken megadott router ( [link] ) az openwrt kompatibilis ax1800u / ax53u jól gondolom ?mindig is rühelltem ezeket az ide oda brandelgetést, meg hogy sokszor a boltok nem írják ki hogy esetleg xyz néven is ismerheted.
-
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex
üzenetére
Nah végül az ax1800u / ax53u lesz
Főleg az openWRT support miatt.
Mondjuk az a fura, hogy az open wrt oldalon írják hogy létezik ax1800 / ax53 (tehá U nélküli) verzió és nehogy arra flashelje az ember az U-sat.
Innen [link] veszem s itt a cimben benne van az ax1800u és az ax1800 is. Nah akkor most melyik ? (Arra tippelek, jogy itt az ax1800 az a technologiára utal, míg az az ax1800u pedig a konkrét modellre) -
Roxkex
senior tag
válasz
Tompika777
üzenetére
De ha van egy szolgáltatói router/modem, arra ráköthető ? Mármint, hogy annak a "netjét" vegye át (kábelen) és ossza meg.
Illetve ha azt szeretném .egcsinálni, hogy a szolg. router/modemjébe lenne kötve egy asztali és az onnan használná még a router is külön rajta lógna (kábelen) és osztaná tovább azt meg lehetne oldani a tplinkel ?
(Mert alapvetően ha ezek megoldhatóak akkor teljes jó, mert max a jövőben - bár vszeg nem lesz erre szükségem - one meshre kell figyelnem, na bumm ha főleg combibb hardwaret kapok csak picit többért) -
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Remélem ilyen hajnali órákban, hozzáértő lelkekhet találok még.
Pár napja kérdeztem az asus routerek topikban, hogy mik a vélemények a "ASUS RT-AX1800U AX1800" routerről (ami ha nem tévedek az Asus RT AX53U néven is fut
) ekkor még ezt szerettem volna venni, viszont itt is olvastam, meg másutt is, hogy azért ennek a hardware "nem túl combos". Tehát ha esetleg rá van rakva egy külső vinyó amire töltenék le akkor a gigabitből eshet le egy kicsike.
Egyébként ez elvileg: Dual-Core 880MHz Mediatek MT7621AT
Kicsit böngészgettem és rátaláltam a TP-LINK Archer AX 20-ra aminek a hardware már kicsit erősebb (quad-core 1,5ghz-es proci, Broadcom BCM6755) és még cserébe meg is maradna az USB 2.0 sőt még a 4 LAN is hozzá jönne (ami nem feltétlen létszüséglet [egyelőre ?
] ) persze egy kicsit többe is kerülne de nem vészesen sok. Még a (számomra) lenyelhető kategória.
A kérdésem az az volna, hogy mi a véleményetek az említett TP-LINKről ?
Ez is tud a rádugott külső vinyóra (van külön tápja a vinyónak) letölteni vagy ehhez már esetleg más (nem gyári) firmware kéne ?
(Nekem alapvetően a "combosabb" hardware miatt jobban húz a szívem a TP-LINK felé)
Habár MÉG nem tervezem de ha esetleg igény lenne rá akkor ez a TP-LINK is köthető mesh-be ?aki olvassa az asus topikot is annak bocsi elsőre véletlen oda írtam
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Építő/felújító topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- HP ENVY X360 / TOUCH FHD / Ryzen5-4500 / 8GB DDR4 / 512gb NvMe SSD / WIN11
- Uher UA-160 R
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- MunkaGÉP HP STUDIO / i7-6700hq /16gb ram / 256gb NvMe SSD / NVIDIA 4gb dedikált / Világitó Bill
- Eladó egy remek állapotban lévő Samsung Galaxy Z Flip6 (512GB) okostelefon (garanciás)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Főleg az openWRT support miatt.
) ekkor még ezt szerettem volna venni, viszont itt is olvastam, meg másutt is, hogy azért ennek a hardware "nem túl combos". Tehát ha esetleg rá van rakva egy külső vinyó amire töltenék le akkor a gigabitből eshet le egy kicsike.
] ) persze egy kicsit többe is kerülne de nem vészesen sok. Még a (számomra) lenyelhető kategória.
Gubek-Einste
Dr.NX