- Fórumok
- Hálózat, szolgáltatók
- Milyen routert?
- (kiemelt téma)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-19 09:15 Téma összefoglaló
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orchestra
kezdő
-
Orchestra
kezdő
Csak érdekességképp: már itt sem elérhető ennyiért. Bizonytalan előrendelések maradtak, vagy a felbontott Alzás.
-
Orchestra
kezdő
Eddig nem volt vele gondom, így is nagyságrendekkel jobb, mint az emag. Köszi a linket!
Ez így megmentette a helyzetet és sorrry a frusztrációmért a többiektől. -
Orchestra
kezdő
Igen és meg is rendeltem kettőt, de lemondtam, csak mert hezitáltam (ezért voltam mérges, hogy nem derült ki időben azt, amit ma már tudok). Az a 16 ezres nem valós, az valójában 26, ha rákattintasz. Jó nagy faszság volt lemondani részemről. Nem tudtam, hogy utsó 2 darab konkrétan és az allegróról is pont eltűnt.
-
Orchestra
kezdő
-
Orchestra
kezdő
Nem a WiFi 7 a lényeg, hanem hogy kicsit újabb és kétszer erősebb hardver úgy, hogy elvileg ugyanazt tudja a kettő szoftveresen, mellesleg olcsóbban. De ha nem szarakodtam volna tegnap ezen és vártam volna a választ, akkor nem maradtam volna le a 15 ezres áráról, ami főnyeremény. Mára már csak 21 ezerért elérhető. Állandóan így járok, hogy időben nem kapok értelmes választ itt (ez már a sokadik eset, hogy privátban kapok végül jó tanácsot, itt meg a flegmázás és a fél válaszok mennek csak, mivel kurvára nincs tapasztalatotok kb. egyikkel se), pedig hallgatnom kellett volna csak magamra tegnap. 6 ezrembe került ez most.
-
Orchestra
kezdő
-
Orchestra
kezdő
-
Orchestra
kezdő
Ezt ismerem, de a WR3600 sokkal újabb és még olcsóbb is erősebb HW-val.
Hogyhogy mégis inkább ez ajánlott továbbra is?Ezt a WOL emulator dolgot nem vágom. Nyilván most azért nem megy, mert a ZTE nem kezeli normálisan a belső hálót, elszeparálja az eszközöket, így nem tudom telefonról indítani a gépemet. Saját routerrel menni szokott.
Szívem szerint egy WR6500H-t vennék (vagy valami olyat, aminek a LAN potjai közül legalább egy szintén 2,5-ös), mert marhára tetszettek a kiterjesztett opciói, meg a VPN kezelés stb, de ide tényleg fölösleges.
-
Orchestra
kezdő
A weboldalon is csak a
sima,HésEverzió van.Egyedül pár port forwardra van szükségem, meg a WOL kezelésére (a ZTE eszközön keresztül sose ment), a többi funkció lényegtelen.
-
Orchestra
kezdő
-
Orchestra
kezdő
-
Orchestra
kezdő
Van egy DIGI-s optikai ZTE jelosztó (1 Gbps) a 3. emeleten, amivel nincs kifejezett probléma, de az 1. emeleten már rohadt gyenge a vétel (csak irodai használat). Sajnos nincs lehetőség kábelezésre.
Cudy cuccokat vennék mindenképp, de nem akarok erre sokat költeni. Melyik router + repeater kombót javasolnátok a Cudy-n belül? A routert bridge módban raknám a 3. emeleten, a repeatert pedig a 2.-ra.
A tippem: WR3600 (15 ezerért jó árnak tűnik) + RE3000
A repeater-ből a 3600-as elég drága.. viszont ez az RE3000 csak WiFi 6-os. A 7-es wifire amúgy sem lenne szükségem, így a routert a megfelelő üzemmódba tudnám helyezni, nem áll távol tőlem a beállításuk. Viszont a szabványok tekintetében nem vagyok otthon, így helyre tudnátok rakni nekem, hogy melyik mivel kompatibilis? A sebesség tényleg nem számít a repeater esetén.

-
Orchestra
kezdő
TP-Link Archer AXE75 vagy a CUDY BE11000 már triband-es, ahol gyanítom, hogy van opció a 2 különálló, 5 GHz-es SSID beállítására.
De talán a legegyszerűbb, ha veszek egy középkategóriás Cudy-t és a guest network-öt elszeparálom. Nem?
-
Orchestra
kezdő
Akkor most kell egy kontroller (gondolom OC220, mert ez egy újabb típus), meg kell 2 AP és még switch / gateway is? Az egész hóbelebancot darabonként átlag 50+ ezerért csak azért, hogy szeparálva legyen 2 ku..va wifi hálózat. Nemár.
Normális esetben semmi extra nem kéne, csak egy router a szolgáltatói jelosztó mellé + még egy darab mesh-ben a felső szintre és ennyi.
-
Orchestra
kezdő
-
Orchestra
kezdő
Értem.
Akkor lehet, hogy jó ötlet lenne megtartani az Ubiquiti EdgeRouter ER-X-et, ha már az adott és csak ahhoz venni AP-kat. Gondolom az ugyanígy kontrollerként funkcionálhat - javíts ki, ha hülyeséget beszélek. Annyi előnye is lenne a dolognak, hogy Ubikat legalább már konfigoltam. Ha jól látom, van hozzá idei 3.0.0 firmware.
-
Orchestra
kezdő
Köszi! Ezek közül melyik lehetne a fő egység és a 2 node? Nem igazán ismerem ezt a családot... Egy AX3000 6-os wifi bőven elég lenne.
Ezeknél már legalább látom a Multiple SSIDs-t a specifikációkban, akkor gondolom, ez az, amivel tudom őket szeparálni is.
-
Orchestra
kezdő
Teljesen szeparált kellene, nagyon fontos ebben az esetben a biztonság (a router mögött is jócskán bonyolítva lesz még a téma). A Cudy-nak van ilyen VLAN képes eszköze? És ha igen, ahhoz melyik node-ok elegendőek?
Vagy egyéb márka / típus, ami esetleg jobban ajánlott, ha a biztonság a fő lényeg és jól működik OpenVPN-ben is?
-
Orchestra
kezdő
Sziasztok!
Mesh hálózatot raknék össze, amihez kellene nekem 3 router (1 fő + 2 node). Ethernet backhaul mindegyikhez adott. Nem kell nagy lefedettség a wifik terén. Pár NAS lenne rajta UTP kábelen és pár laptop összesen. A net 1 gigabites. A routereknek két fő dolgot kellene tudniuk:
a) 5 GHz-es SSID-ből lenne egy közös, és lenne egy rejtett, ami szeparált belső hálózatot jelentene.
b) Normálisan beállitható OpenVPN szerver, amit eddig csak egy Cudy-nál láttam:

Mit javasolnátok? Lehet ezeket a Cudy-kat kapni mostanság? Vagy ha nem az, akkor mi felelne meg még ezeknek? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM4 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 Pro Max 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Dr.NX