Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dudika10

veterán

válasz dkess #89287 üzenetére

Most elultetted a bogarat a fulembe, pedig eddig boldog voltam.
    Mindenhol a legfrissebb FW van fent. A kovetkezo modon merek:
    Eloszor is az egyetlen kabellel csatlakoztatott gepen megnezem, hogy hogy mit tud epp a digi 1000-es internetszolgaltatasa, 900 korul meg szokott allni, de ez mar az a sebesseg, ahol a Gbit-es port az alaplapon is limitalhat siman.

1. Kihuzom a konnektorbol a repeatert:
    Korbesetalok a lakasban az AX-es laptoppal, a T3U-s laptoppal (meggyozodve arrol, hogy USB3-as port van hasznalva, de ez elmeletileg akkor szamit, ha 480Mbps felett vagyok, gyakorlatilag probaltam mindkettot, es nem volt kulonbseg, ez egy regebbi laptop, a sajat wifi-je 50Mbit korul tud max, csak 2.4GHz-en...) es a telefonommal.
    A T9UH a legtavolabbi szobaban van bedugva egy PC hatuljaba.

Speedtest.net-en merek parat kulonbozo szerverekkel, es a mar emlitett szamokat kapom.

Erdekesseg: ha a router config feluleten megnezem, akkor 600/600 koruli szamokat latok az AX-es es AC-s eszkozokre (neha 1200/800 is van AX eseten), 60/20 korulieket a 2.4GHz-en csatlakozo telefonokra, iwatch-ra.

2. Visszadugom a repeatert es megismetlem a merest:
    A leghatso szobaban es a mellette levo furdoben ~20% koruli javulas van.
    Ezen helysegektol eltekintve nincs valtozas,

3. megismetlem kulonbozo napszakokban a merest:
    Reggel sokkal jobb eredmenyeket tudok produkalni, de 350Mbps fele nem megy semmi.

Amit meg csinaltam: device managerben a windowsos eszkozoknel beallitottam preferaltra az AC-t / AX-et es az 5Ghz-et, mert kulonben nagyon gyaszos eredmenyeket tudnak produkalni...

Delutan csinalok egy gyari visszaallitast mindenre. Meg merek egy file masolast a kabeles geppel.
    Az AX73 oldalaba dugott USB-s merevlemezrol 40MBps (320Mbps) korul tudok masolni az AX-es laptoppal jelenleg, de azt is meg kellene neznem, hogy tud-e egyaltalan tobbet az a HDD.

Hol rontom el? :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés