Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dkess

őstag

válasz petyus_ #85300 üzenetére

Szia,

Én első lépésben, akkor a AC65P -re tennék egy OpenWRT -t (teljesítményállítással) és az előszobapolcon csak a routert behúznám a közlekedő felőli oldalra. Valószínűleg ez a kettő dolog már sokat dobna a WiFi élményen az erkélyen is.

Amennyiben az erkély még hagyna kívánnivalót maga után, akkor a 2. -es pontra raknék egy AP -t vagy repeater-t AP módba. Ugye a fő router miatt is nincs Mesh, de elegendő is lehetne mondjuk egy RE200 szerű konnektorba dugható repeater AP módban (kábelvégen) lekapcsolt 2.4 GHz -es rádióval és csak 5 GHz -en AC -s WiFi -vel (SSID lehet pl. "Erkelywifi_5G" :) ). Megijedni nem kell - nem fogja felzabálni a vezetékes hálózatot - 100 Mbps -es LAN csati van rajta ... Ez értelemszerűen korlátozza a WiFi sebességet is, de erkélyre talán elég lesz (ha nem, akkor teszel ide egy C6 -ot AP módba - gigabit -es LAN csatikkal switch -ként is használhatod illetve AC1200) ... Persze beszórja az egész nappalit is, de itt max egy-két "okoseszközt" raknék rá maximum aminél nem számít a sebesség és ezzel sem a fő router WiFi -jére terhelne rá ...

@Veron,

1.

Igen, értelek. Egyébként pont a feltételezett konyhai hidegburkolat miatt húztam eredetileg csak a sarokig (mondjuk nézzen a konyha felé) azt a piros vonalat. Ugye, ha lennének ott konyhai gépek vagy valami mögé be tudott volna menni, akkor mehetett volna tovább.

A szegélyes felvetést is értem. Ugyanakkor itt is, mint az élet számos területén érvényesül a "valamit-valamiért" elv. Kérdés lehet, hogy

- a csak nappaliban egy újraszegélyezés érné meg jobban,
    - vagy mondjuk egy Powerline -al (AV1000 -es vagy AV1300 -as alapokon) váltanánk ki az UTP kábelt (amennyiben egy fázison vannak az érintett konnektorok) - ekkor ugye bárhova lehetne a konyhába rakni ahol van konnektor és nem is horror a költsége talán,
    - avagy elengedjük ezt a "WiFi -t a konyhába" projektet. Személyszerint WiFi -s alapokon repeater dolgot nem feltétlenül erőltetném - nem is tudom, hogy ott a sarok környékén lenne-e épkézláb helyen konnektor meg szeretnéd-e azt nézegetni ott ...

2.

Kék körös pöttynél lenne a router? Upsz - azt hittem a nappaliban ...

Ez csak annyit változtatna a történeten a:

- UTP -s megoldásnál ahol az én képemen a router van oda egy 6K HUF -os switch kerülne helyette,
    - Poweline -os megoldásnál meg a "forrás" oldal nem a nappaliban lenne, hanem a kék pöttynél (a másik vége a konyhában) ...

@arkone,

Mondjuk RE200? WiFi -n OneMesh -be is köthető a C6 -al ... Amúgy 100 Mbps -es LAN port és AC750 -es WiFi. Előre szólok, ha két szint úgy az, hogy lépcsőfeljáró alja és teteje közvetlen rálátással a szintek közepén, akkor "sok mustárral el fog menni". Egyébként sírás lesz a nóta vége ...

UTP van a két szint között? Érdemesebb AP módba rakni kábelvégen (ekkor nincs OneMesh támogatás).

Amennyiben a fenti szint nagy kiterjedésű, sok val és sok szoba - akkor oda is menjen egy C6 AP módban kábelvégre ...

Új hozzászólás Aktív témák