Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: Vágyak
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
humigabi
aktív tag
Szia!
Valószínűsítem, hogy családi házról van szó. De egy, vagy kétszintes, téglafal, gipszkarton, betonfödém, mi az amivel kalkulálni kell?
Nagymértékben befolyásolják az építőanyagok a rádióhullámok terjedését, akár a mobinetről, akár a wifiről van szó, ezért kellene tudni, miből van a ház.
Én is mobilnetet használok, próbáltam anno routerbe dugott stickkel, hát az nem volt az igazi, inkább azt ajánlom, felejtsd el.
Aztán vettem egy Huawei B525 routert, ami kitűnően működött, csak a híd funkció hiánya miatt lecseréltem egy Huawei B535-re.
Az 525-ös szórt wifit is (míg a főroutert kicserélték), 2.4 Ghz-en földszint és emelet, 5Ghz-en csak földszint, B535 csak híd funkcióban továbbítja a netet (nincs külső wifi antennájuk).
Viszont van külső Lte antenna csatlakoztatási lehetőség, méghozzá MIMO, vagyis kétcsatlakozós változatban.
Ez azért jó, ha a beépített anyagok nagyon árnyékolják a toronyról érkező jelet, lehet egy kültéri Lte antennát csatlakoztatni hozzá (nekem is így van) és mindjárt minőségibb a jel. Sebességet nem kimondottan emeli, de a jelminőség-jelerősség lényegesen javulhat.Én mindkét eszközt bátran ajánlom, igaz B525-öt már csak használtan kapsz, de akkor figyelj, nem szolgáltatói-e a készülék, mert akkor kártyafüggő lesz. B535-öt kártyafüggetlen változatban már kapsz 30k körül és ha nem vált be, van 14 napod visszaküldeni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Béta iOS-t használók topikja
- Gyorsan cáfolta az Xbox hardverek lelövéséről szóló pletykákat a Microsoft
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VG34VQL3A 34 180Hz VA 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest