Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Egon

nagyúr

válasz FixY67 #7792 üzenetére

Ugyan nem Digi, hanem tvnetwork PPPoE-vel jártam úgy (meg még rajtam kívül többszáz ember), hogy nem működött az adott router-ekkel.
    Az volt a probléma (és tudtommal a mai napig így működik), hogy más authentikációt használtak mint amit a szolgáltatók az esetek 99%-ában használni szoktak. Ugyebár a PPPoE egy login/jelszavas hitelesítéssel indul, ezt a szabvány (legalább) kétféleképpen is lehetővé teszi: PAP hitelesítés (csak a kapcsolat felépítésekor, egyszer), illetve MD5 CHAP (15 percenként). Ez utóbbit (CHAP) (régebben) a routerek 90%-a nem ismerte.
    A hibajelenség kétféle lehetett: vagy egyáltalán nem tudott csatlakozni a router, vagy 15 percenként megszakadt a kapcsolat pár másodpercre. A legerterjedtebbnek számító SMC 7004VBR-hez volt félhivatalos firmware, amivel javították a problémát, de sokan (köztük én sem) nem várták meg a támogatást, mivel több hónappal a probléma kezdete után adták csak ki. A szintén népszerű D-link routerekhez nem volt megoldás, az én Ovislink routerem se működött vele, és még egy jó pár típust beírtak a tvnetwork-ös topicokba. A Linuxos routerek elvileg problémamentesen működtek, de akkoriban egy Linksys cucc 20K-ba került, Asus meg még nem volt...

Új hozzászólás Aktív témák