Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pechman8: 300B vs GU50 A Herceg és a Koldus
- Arc összefoglaló szerkesztés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gilfoyle: Esetem a xiaomishop.hu-val
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddict
senior tag
És ezen még lassítana, ha WiFi-n kapom a netet ? Vagy csak az USB sebessége ennyire lassú, és nem prociterhelés miatt van ?
Én korábban 2-3Mbájt/s-et olvastam róla, hogy annyit bír USB-n. Azért az több lenne ennél...A WiFi is lassíthat rajta, de sokkal inkább behoz egy jókora bizonytalansági tényezőt (akadáyok, zavaró tényezők stb.).
Íme egy link ami összehasonlítja a különféle ITs adatátviteli technológiák elvi és tipikus gyakorlati sebességét.
Mint látható még a 100 Mbit/s-es Ethernetnek is gyorsabb a tipikus gyakorlati sebessége mint a 802.11n-nek.
Azaz, ha van rá lehetőség még mindig érdemesebb kábelt használni.Egyébként meg 2-3 MByte/s valóban igaz (sőt inkább 3-4 MByte/s az, pontos adatok amiket mértem kikereshetők a WL-500 fórumból) olvasásra. Azaz amikor az USB eszközről oszt meg a rotuer a LAN-ra (WiFi-re) adatokat.
Amikor írni kell az USB eszközre az jóval lassabb. Nem mennék most részletekbe, mert ez itten egy router fórum (pl. kiindulásnak Journaling file system, ez fontos, ne akard kikapcsolni).Tehát az a 10 MByte/s amit a fórumokban rebesgetnek az Asus RT-N16-nak szintén csak olvasásra (megosztásra) igaz, írásra inkább 3-4 MByte/s-ra tenném, szóval innen jön a kb. 30 MBit/s.
A fewgets egy egyszerű letöltő/web-es fájl manager (lehet más opensource routeren is működésre lehet bírni), alap dolgokat tud, de nem a teljesség igényével.
G-s Wifin amúgy egy jó vételi eszközzel, közvetlenül egymás mellett, zavaró külső környékbeli hálózatok nélkül mennyit tud max. ?
És 1 fal (25-30cm tégla) és 3m "közbeiktatásával" ?Ezt így nem lehet megmondani. Reflexiók is bejátszanak (több utas terjedés, pont ez az amit az n-es WiFi kihasznál). Még ha kipróbálod az sem feltétlen lesz mindig igaz. Valaki a közeledbe tesz egy másik kütyüt, aztán oda a sávszélességed.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- új állapotó, Apple AirPods 4, 1 év garancia
- új, makulátlan állapotú, Apple iPad 11" 2025 128GB WiFi Ezüst, 1,5 év garancia
- új, makulátlan állapotú, Apple Watch SE 2 Cellular 44mm Midnight Aluminium, 1,5 év garancia
- Sapphire Pulse RX 9070 16 GB - 3 év garancia
- Dell Precision 5530, 15,6" FHD IPS kijelző I7-8850H CPU, 32GB DDR4, 1TB NVMe SSD, Nvidia 4GB VGA, W
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3400, 94% Akkumulátor
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest