Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kali

legenda

válasz w333 #42842 üzenetére

a linkelt hozzászólások alapján, nehogy csapdába ess!
    nem tudhatod látatlanban, hogy mi a kevés, nem véletlenül írtam korábban a mimo kapcsolatról, a jelenlegi nem mimo képes routered után a tl-wdr3600 is lehet jó, ha 2*2:2 mimo képes ellenoldallal csatlakozol fel rá - nem véletlenül erőltetem a notid wifi modul típusának a megállapítását -, mert az antenna dBi csak egy érték a sok közül, amik befolyásolják a wifi kapcsolatot, annak sebességét...stb.
    akik csak 50 - 60 Mbps sebesség környékén tudnak kicsikarni a 2.4 GHz kapcsolatból - ennek is több oka van/lehet, csak egyet említek; van olyan (notis) wifi modul, ami dual band ugyan, de 2.4 GHz sávon csak 150-es, 5 GHz esetén viszont 300-as -, 5 GHz sávon viszont simán átmegy a 100 Mbps net maximuma, azok 100-as net esetén is számottevő különbséget szoktak említeni, nem véletlenül.
    a 450 Mbps wifi kapcsolathoz megfelelő, a routerrel azonos képességű, 3*3:3 mimo ellenoldal kell, ami elég ritka, de azzal (ideális esetben) sima ügy a 100 Mbps net wan <-> lan irányú átvitel, nem úgy a 300-as kapcsolaton, az már nehézkes, nem gyakori.
    lehet, hogy nálad sem véletlen a wifi sebesség csökkenése az utóbbi időben a 2.4 GHz sávon, és ha az elérhető idegen hálózatok miatt van, akkor hiába veszel jobb, csak 2.4 GHz képes routert, nem feltétlenül jelent majd biztos, teljes megoldást.
    hidd el, bárhol olvasol bármit, egyik sem lesz garantáltan igaz nálad, a te környezetedben és ellenoldalaiddal, itt is csak támpontot tudunk adni, de kipróbálod és majd kiderül.

DonMaster; arányában nincs akkora különbség, a 150-es kapcsolat ha a speedtest - mérj rá valós letöltéssel, ne csak a sok szálon mérő oldallal és általában már nem is lesz annyi -, dob 100 Mbps körül (ami szélsőségesen jó, de ritka is -, akkor a 300-as már nem igazán szokott még 50 - 60 Mbps hasznos sebességet rádobni, legalábbis nagyítóval kell az olyan elleoldalakat keresni.

• DonMaster

addikt

válasz w333 #42842 üzenetére

vevötöl is függ, nekem a 4300-as 2,4ghz-n 150-es vevövel át lö speedteszt szerint 100-102-töt
    ami minden táblázat szerint jonak mondhato, de 300-as vevövel kb 150-16 lenne ha van 450-es vevöd már ha létezik szerintem 200nál nem tud többet azt is csak nagoyn jo jel eröséggel ygengábbel szerintem mondjuk 1 csikkal 50-re tipelem,

Új hozzászólás Aktív témák