Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kisbalazs83

aktív tag

válasz béke #41138 üzenetére

Pont azt írtam, hogy mielőtt tovább lépnél az ügyben, előbb a kezedben lévő ASUS RT-N18-ból próbáld kihozni a lehetőségekhez mérten a legtöbbet és ha a végeredmény még mindig nem felel meg az igényeknek, akkor kell esetleg plusz 1-2 routerben gondolkodni.
    -Megfelelő elhelyezés (lehetőség szerint a besugározni kívánt terület közepe és antennák \ I / állásba),
    -Adásteljesítmény növelés (módosított FW-vel egyszerűen)
    -Legkevésbé zsúfolt csatorna kiválasztása (inSSIDer program segítség hozzá.)
    Amit linkeltem módosított firmwaret, azt a gyári felületről fel tudod tenni és ugyanúgy is néz ki mint a gyári csak tartalmaz plusz dolgokat. Nem kell hozzá szakértelem. Adásteljesítmény-beállítás is a gyári csúszkával történik csak amíg a gyáriban 18dBm 80mW fixen, addig a módosítottban pedig ezek az értékek állnak rendelkezésre a százalék beállítása függvényében:
    < 25% (1-24)
    100mW (20 dBm)

25% =< 50% (25-49)
    200mW (23 dBm)

50% =< 75% (50-74)
    316mW (25 dBm)

75% =< 100% (75-99)
    500mW (27 dBm)

= 100% (100)
    708mW (28.5 dBm)

(#41145) farkas-j: igen, tudom, de tapasztalatból írom, hogy javul a távolabb lévő eszközök letöltési sebessége az adásteljesítmény növelésével, persze csak egy bizonyos értékig. Ezért is írtam hogy 50% azaz 316mW az ajánlott beállítás.

• Multibit

nagyúr

válasz béke #41138 üzenetére

Erősebb Routert? de mivel mindegyik ezt a 100mw... korlátozott akármit tudja,igazából akkor az sem lenne jó?
    Van olyan router, ami nagyobb akármit tud, mint az N18U. De a klienseid (laptop, telefon, stb.) is tudják a nagyobb akármit? ;]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés