Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bnss

veterán

válasz asadasad22 #3406 üzenetére

Olvasnivaló, elméletileg 2009. novemberében lesz véglegesítve a szabvány.

Megbízható router - Linksysnél maradva - pl. a WRT54GL, régi, klasszikus darab, open source támogatás.

A jel erősségét nem garantálhatja senki, a "tereptől", ahol használva lesz. Nekem eddig egyszer sem állt meg az említett router, hozzá kell tennem gyorsan, hogy Tomato fw. üzemel rajta.

WPA2 csak Vista alatt használható - windowos oldalt nézve. Azért vedd figyelembe, hogy elég sok esetben látható user error -t.

gurgo: ne haragudj, de nem sok fogalmad van a QoS-ről. a lényege, hogy a felhasználó által megadott portokat, protokollokat prioritásokkal lát el, amelyet szintén a felhasználó adhat meg. Ha nincs az adott priorizált porton forgalom - tegyük fel a WAN sávszél 90%-át kapná meg, akkor a többi protokoll vagy port osztozik a _teljes_ WAN sávszélességen. Azaz nincs fixen kiosztott sávszélesség. (Ennél érthetőbben most nem tudom megfogalmazni, bocs.)

A Linksys WRT54GL-re telepíthető számos 3-rd party fw, a teljesség igénye nélkül: Tomato, DD-WRT, Open-WRT, stb.

róland: ennyire nem mélyültem el a kérdésben, hirtelen csak ez a router jutott az eszembe, esetleg az érkező félben lévő FON Libertor - ahogy látom Te is nyomon követed a FON topicot, így ez nem újdonság. Mondhatnám a sokat emlegetett Linksys routert, hogy SD moddal rábírható torrent kliens futtatására, de az nem az igazi.

Új hozzászólás Aktív témák