Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kali

legenda

válasz tthom #31579 üzenetére

az sosem legyen szempont, hogy valami újabb, a technikai adatokat is nézd.
    amennyiben van 3 antennás ellenoldalad, ami képes kihasználni a jobb mimo adta többletet, úgy előnyös lehet a 3 antenna, de sajnos elég ritka az ilyen eszköz.
    amennyiben kell a dual band, úgy egyértelmű a helyzet.
    ezen a szinten úgy vagyok vele, hogy előnyösebb tl-wdr3600 alatti több ram, mert az az ar9344 560 MHz proci is bőven elég, nem véletlenül tud a router 800 megabit/sec feletti wan <-> lan sebességet, és a 128 MB ram nem fogy el könnyen, míg a tl-wr1043nd v2 alatt hiába az erősebb qca9558 720 MHz proci, a 64 MB ram véges, inkább elfogyasztható húzós terhelés alatt.
    igaz, azt is fontos megemlíteni, hogy a jobb - nem a több! - antennák miatt inkább képes az akadályozó környezeti tényezők leküzdésére a tl-wr1043nd v2, de ez csak 2.4 GHz alatt igaz, mivel csak azt tudja, és ez inkább csak szélsőséges környezetben jelent némi előnyt, ahol nagyobb távolságot és több falat kell leküzdeni.
    minden kompromisszumos, ezért mindenki vegy számításba, hogy számára mi a fontosabb, az sajnos ritka, hogy egy eszköz mindenben a legjobb.
    nekem van dual band képes eszközöm, de (jelenleg) nincs 3 antennás, meg előnyösebb is szerintem a több ram, így a tl-wdr3600 mellett döntöttem.
    amennyiben kellene a 3 antenna, úgy a tl-wdr4300 lenne/lett volna a választásom.

Mano66; nem kell oda ac router, csak a jelenlegitől erősebb hardver és jobb wifi, akár már egy tl-wr1043nd v2 képében.

Új hozzászólás Aktív témák