Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kris87

aktív tag

válasz kali #13152 üzenetére

Azért említettem meg külön, mert a szóban forgó router kimenő teljesítménye meg sem közelíti a papírforma szerinti értéket, amit szíveskedtél belinkelni. Ahogy Te is említetted, mást is kell nézni, én csupán arra szerettem volna rávilágítani, hogy egy zavaroktól és akadályoktól mentes sík környezetben egy 100mWattos adó jele nem csillapodhatna annyit mint a 740/741-es esetében. A routertől 3 méterre -40 dBm, 6 méterre -55dBm, kb 30 méterre pedig -80dBm a vételi jelerősség, míg egy papírforma szerint ugyanilyen erős és ugyanilyen antennával szerelt másik router (pl. egy gagyi 542G, de nem a típus a lényeg) jele 30 méteren lényegesen erősebben fogható (-60 dBm). Azért ezt a 2 típust hoztam fel, mert ezeket volt alkalmam szabadtéren tesztelni, és nem, a 741-es nem egy hibás darab volt. A "vindóz" persze a -80 dBm-re is azt mondja, hogy "Jelerősség: Jó".

Beri: Egy Edimaxot és egy másik 741-est használtam a méréshez egy időben, ugyanazokat a vételi eredményeket mutatták ki. A 741-esen egy kicsit "okosabb" fw volt.

Új hozzászólás Aktív témák