Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gaben92

őstag

válasz blakey #103515 üzenetére

+woodworm:

Az újraindulás ténye nem gond, egyszer beállítja az ember és rendben van, de a viselkedés furcsa. Eltűnik a 2,4 és az 5GHz is de az 5GHz nem jön vissza 5 perc után sem. Aztán ha újraindítom az egész routert akkor megjelenik de van, hogy semmi se tud csatlakozni rá. Pedig teszteltem pár eszközzel (TP P15s/Win10, Legion 5i Pro Win11, iPhone 12 mini, iPhone 15 Pro, Macbook Air M2)

Korábban a Sagemcom cucc WPA3-ra volt állítva, ez gyárilag WPA2-n volt. Áttoltam WPA3-ra a 2.4GHz-et és az 5GHz-et is (Smart Connect kikapcsolva). Eldobta magát egy pillanatra mindkettő, 2.4GHz újraindult, az 5GHz sehol 10 perc után sem. A 2,4GHz-re tudtam csatlakozni, aztán meguntam és újraindítottam. Az 5GHz megjelent végre de semmi se csatlakozott amíg nem nyomtam egy forget network-öt. Utána is nekem a 12 mini felcsatlakozott, páromnak a 15 Pro nem akart. Visszadobtam WPA2-re, és ugyanez a történet. Reboot helyett enable/disable radio és megjelent az 5GHz de bármit állítok be, egy jó 5 perc mire észhez tér rendesen. Egy hete fut amúgy gond nélkül (beüzemelni voltam, párom volt itthon) leszámítva a TV/hangprojektor párost ami az istennek se akar csatlakozni.... Utóbbira amúgy tanácstalan vagyok mert koppra ugyanazokkal a beállításokkal mint ahogy a korábbi routereim voltak sem tudok csatlakozni.

Jelenleg ott vagyok, hogy ez mindenképp megy vissza csak kéne utód. Helyben jelenleg csak AX5400-at tudok venni, A4200/AX6000 csak rendelésre van. Szintén rendelésre akad TP-Link Archer AX72 Pro. Kicsit most elkezdtem fázni az Asustól, hogy őszinte legyek de meg tudom adni az esélyt annak, hogy kifogtam egy hibás modellt és/vagy csak az AX3000 v2 szimplán mocsok de a többi lehet jó.

• woodworm

veterán

válasz blakey #103515 üzenetére

Szerintem meg asusnál tipikusan minden állításnál újraindul az interface. Ha mellé dfs csatorna van beállítva, akkor újraindulás után, a szkennelés idején nem látható az 5 GHz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés