Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
-
csibuka85
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia egy 4 szintes lakóparki épület. Kb. 56 nm es Nappali konyha egyben van és van egy hálószoba. A hálószobából nyílik egy 17 nm es erkély. Pont a sarkon vagyunk a 4. Emeleten szomszédok csak egy irányban vannak. Tégla építésű a ház. Van 2 db 140 es Samsung TV. Mindkettő wifis. Egy média lejátszóm és 2 db mobilunk. A számítógépben közvetlenül menne a kábel. A maximum kerrt olyan 50K lenne. Gondolom atért már lehet kapni elég jót. Egyéb igények a routerral szemben hogy : stabil legyen , ne ingadozulzon a sebesség, seedeljen, a netet kihasználja amennyire csak tudja, a wifi ne szakadozzon. Nagyjából ennyi.
-
Burt1793
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen, a két router között powerline-os LAN van most is, az jó?
Az 57es 13 ezer ft a mediamarktban, akkor sztem abból lesz 2. -
gyulank
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ott 3 van.
-
meri
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem, hardveresen erősebb ami a hálózat irányításában jól jöhet.
Ez esetben hogy érdemes bekötni. Van a szolgáltató router, itt a LAN portba megy az erősebb AX58U, majd ennek a LAN portjába megy a gyengébb AX55? Vagy AX58U és AX55 is a szolgáltató 1-1 LAN portjába menjen? A szolgáltató routere vajon nem lesz szűk keresztmetszet, hiába az erős AX58U?
-
IbrikPH
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ok, köszi szépen, megnézem ezeket is!
-
zolnagy
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
Természetesen kiadnék többet az AX-es eszközökért is, ha látnám értelmét. Mennyiben jobb kiszolgálni ezt a 200 Mbit sebességet egy AX eszköz, mint egy AC? Most tekintsünk el attól, hogy nincs AX kliensem. Mondjuk van. Ebben az esetben a 200 Mbitre jobb lenne az AX eszköz? Vagy az AX nem csak a sebességben jobb? Tényleg érdekel, nem ismerem, hogy mi az előnye az AX-nek ebben az esetben. -
Vérboci
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszi a választ, hát akkor mese nincs, 14 napos elállás terhére ki kell próbálnom pár típust. Remélem már az első beválik. Asszem egy C6-ra megyek rá, azt találtam olcsón, aztán ha az nem, akkor jön egy asus.
-
Kenderice
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Muszáj oda tenni.
-
dnielrable
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem feltétlenül, az új Mikrotik-eknél olvastam, hogy van 12 előredefiniált konfiguráció(kezdőknek). Egyből magamra ismertem, hasonlóan szeretnék vele foglalkozni, mint Linux-szal.
Néhány szűrés után ez az egy találatot mutatta az allegro:
MikroTik Chateau LTE12 4G LTE router
Van esetleg olyan márka Mikrotik-en kívül, amit érdemes lehet számításba venni és 0%-ban kínai? -
xrvman
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
Ugyanis jelenleg két AC66U B1 routert használok Meshben. Mu mimo miatt váltottam volna, de, jelenleg 1 készülékem támogatja, így elvetettem. Egyelőre még nagyon is jók.
Úgy vettem észre, hogy a hatótáv, kb 9 métert ha eléri. Ugyanis 1 fal van csak és mégis, kb. onnantól van, hogy a garázsban már nincs jel. -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az a baj, hogy 50K-t kiad valaki egy routerért, hogy majd használja 5+ évig...
Aztán itt van a 6E, melyhez érkeznek majd a kliensek és a routerek is ...
Wi-Fi 6E - mit tud a legújabb vezetéknélküli technológia? - PC World -
xrvman
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Erdemes "semmi játékra" 50eFt-os routert beszerezni? Nem elég 2 db AX55 Mesh-ben?
Ennyivel erősebb az AX58U jele? Bocs, a tudatlan kérdésért. -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Meshben voltak az asus routerek - most nincs mesh képes asusom, de gondolom az akkor aimesh volt - és amikor váltott az eszköz egyikről a másikra, akkor egy pillanatra ledobta az eszközöket a wifiről. Ez mondjuk egy messenger beszélgetés esetén a hívás megszakadását jelentette.
Patice: köszi neked is.
-
beller
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a segítséget, MaCS Neked is.
-
lypen99
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!

-
Gyuri27
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mondjuk ezekről nem hallottam még.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A tudás részét megoldjuk.
Vagy mire érted? -
pittlaren
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szuper, így már vágom. Köszönöm a segítséget!
-
pittlaren
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi az infót.
A gyakorlatban ez mit jelent? 2 routerem lenne? Vagy az utp kábeleket bedugdosom az újba, a régi meg wifin csatlakozik az újhoz? -
gabo01
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
2 szintes családi ház tégla
1000 es digi
10-15 eszköz
max 200k
legyen stabil és megbízható -
[Ixub]
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszi
-
hkari
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen!
Meg is rendeltem
-
dro0py
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ebben az esetben viszont a switch és a szolgáltatói router közé olyan router kellene, ami nem wifis, mert teljesen fölösleges a wifi rajta. Ilyen típust tudnál ajánlani? A szolgáltatói (Digi) router tényleg nagyon jelentősen visszafogja a teljesítményt ahhoz képest, mintha berakok a switch és a szolgáltatói router közé még egy routert?
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És egy kicsivel feljebb?
-
TommiStyle93
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szuper, köszönöm szépen mindenkinek!
-
gatesz
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ja hogy ez a Link Aggregáció dolog nem úgy működik, hogy akkor 1-1 kábel és akkor összeadódik a két 1Gbps-es kapcsolat, hanem külön előfizetés.
Akkor 2Gbps-es csomagot csak úgy tud kihasználni az előfizető, ha az ONT eszközön és a vásárolt router eszközén is van 1-1 darab 2.5Gbps-es csatlakozó? Gondolom úgy már működne a dolog rendesen. -
Alex91
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Inkabb ez az erdekes: [link] , 3. Scenario…
Szoval, ha marad a szolgaltatoi router modban, akkor a switchre kotott vegpontok eseten eleg lesz a terveinek a 4 eszkoz. Ha valamelyiket a 4 kozul router modban szeretne hasznalni, akkor 2 kabel kell, es az nem biztos, hogy ahova telepitene rendelkezesre all.
Es ez az Asus eseten ervenyes, a tobbinel nem tudom, hogy es mint
. -
baro32
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szeretnék reagálni erre a hozzászólásra:
Telekom 2 Gbps-os internet van itthon, jelenleg a Telekomtól kapott Sagemcom f@st 5655v2 AC modem/router van használatban.
ASUS TUF AX-5400-at néztem ki elsősorban.
Nem lesz meg a teljes előfizetett sebesség még kábelen sem.Akkor ezt most hogy kell érteni?
Ezt csak azért vetettem fel mert nekem is ez a Router van igaz még nincsen 2Gbites netem és érdekelne ha lenne is ne is álmodjak róla majd? -
Alex91
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Asusnal akkor is lesz egy fo eszkoz, ugye…
-
Alex91
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mivel az ONT-jenek csak gigabites portjai vannak, igy a 2,5 gigabites router se opcio…
-
dro0py
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ. Itt nem lesz olyan elvileg, hogy "elsődleges eszköz", mert a digi kábele egy gépészeti helyiségbe érkezik, ahol egy switch lesz csak, a switchből mennek a ház különböző helyiségeibe a kábelek (a fali csatlakozókhoz), és 4 ilyen bekábelezett szobában lesz a 4 mesh router. Tehát abban a helyiségben, ahová a net beérkezik és a switch lesz, ott nem lesz router. Ezért gondoltam hogy 4 db egyforma eszköz legyen. Nem jól gondolom?
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, már be is állítottam, minden ok.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ha jól értem, mindkét egységhez kell PoE router, ami a betápot adja és kezeli az adatfolyamot.
-
lipido
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszi. Ha kabeleznek, mit ajanlanal kulteri switchnek?
-
lipido
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nyilvan minel olcsobb. Mik a lehetosegek? Nem szeretnek furkalni a hazon. Ha tul draga a dolog, akkor persze kiviszem az utp-t, de jobb lenne nelkule

Kliens modu kulso eszkoz vs kulteri switch+furas faragas -
macilaci78
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Minél olcsóbban. :D De már változott az igény, elég, ha egy impulzusra hívást kezdeményez az eszköz egy bizonyos telefonszámra.
-
truefx
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a tippet. Azért megvettem az AX55-öt, meglátjuk mire lesz elég. Nem a OneMesh a lényeg.
A jelenlegi Asus egy RT-AC65P. Igazából nagy baj nem volt vele, de szomszéd helyiségben már szakadozott le róla 1-2 eszköz. Persze simán lehet hogy az új routerről is le-leszakadoznak majd, ez esetben ők a gyengék.
-
Bazsi81
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen!
-
LZs?!
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen.
Az Asus AiMesh koncepciója miben jobb/több, mint a TP-Link OneMesh megoldása?
Objektív összehasonlítást nem találtam, a (szubjektív) netes információtúrás alapján ugyanakkor hasonló minimalista basic solution mind a kettő.
-
szalas
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm, tanulmányozom.
-
szalas
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
1db? 1 is lehet olyan erős mint pl. 2db. Deco? Köszi.
-
tejmaffia123
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
tejmaffia123
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi az ajánlást ! Nézd csak mit találtam ! Elég jó akció mit gondolsz ? AC85P-20K
https://www.playitstore.hu/asus-rt-ac85p-eeu-13-peu-vezetek-nelkuli-600+1733mbps-router?from=arukereso -
zozy84
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Amúgy lehet, hogy az lesz. Akkor viszont elég lenne egy Tp-Link AX1500 is 19eftért.
Egy ismerősöm (unokatesóm barátja) régen kettő informatikai cégnél volt szervízfőnök, most meg MM-ben üzletvezetőhelyettes. Na ő mondta, hogy Asust nem venne mert mert valamiért az almás eszközök nem csatlakoztak rá és volt azért gond velük. Huawei szinten. D-link pláne. A Xiaomiról ne is beszéljünk. (Rengeteg garanciás problémájuk van velük.)
Azt mondta TP-Link.
Simán elég egy AX1500 meg amit a szolgáltató ad az 5g mellé. Ennyi.
Na mindegy. Majd ha aktuális lesz akkor visszatérek rá.
-
zozy84
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nincs Lan kapcsolata. De akkor ez tudja az 5g-t.
Az ennél komolyabb már a 86u ugye? Viszont az 100k felett van. Na az már sok nekem egy routerért. -
Lali-213
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A range extender a kompakt mérete miatt lenne jó, az Rt-AX55 nehezebben lenne jól elhelyezhető a szobában. Most is egy hasonló eszköz van használatban.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kösz a választ. 100 nm lakás, de alig van fal a router és a szobák között. Ez szám szerint 1-2 ytong fal. És van dlink wifi erősítő is, ha kéne. A lehető legolcsóbb, normálisan működő megoldás érdekel, de inkább kiadok rá pénzt, minthogy ne működjön. Ezek alapján mennyi egy normális modem? 10-20E között?
-
Memoris
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Kifejtenéd bővebben kérlek!
Szeretnék én is ebből tanulni, hiszen jelenleg szintén használok egy EA9500-t valamint egy 16 portos switchet, viszont próba termékként kaptam egy 3 részes Linksys WHW0303B-EU Velop eszközt.
Még nem bontottam ki, de nagyon csábít a gondolat
Köszönöm
-
Boukha01
újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sejtettem hogy ez lesz az ajánlott , köszönöm !
Amennyiben 2 vagy 3 eszközből épülő mesh lesz , akkor routerként célszerűbb egy erősebb példány? Node-nak pedig lehet kisebb? A műhelybe ez jó volna? : RT-AX53U AX1800(20.000) Fő routernek a lakásba nem tudok választani: RT-AX58U AX3000 / RT-AX92U AX6100 / RT-AX82U típusokat néztem, melyik lenne a legajánlottabb, esetleg más ? Illetve ha szükség volna egy másodikra a lakásban is ,akkor az ajánlott fő eszköz mellé mit volna érdemes tenni? Köszönöm! -
keriarpi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Annyi lemaradt, hogy a fontos kütyük (NAS, 2 PC, TV) vezetékkel csatlakoznak (cat5e) és a lassulás ezeket is érinti, ráadásul pont ezeknél fáj a legjobban. A max keret 40ezer, de tudnék ennél kevesebbet is költeni
Voda 500/100 a kapcsolat, sajnos ez is a maximum. Esetleg jó lenne egy 4 portosnál nagyobb router is, de azoknak még ennyire sem néztem utána, hogy mennyire férnének be a keretbe. -
keriarpi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kb 60 m2, egyelőre egy szinten, majd év végén tetőtér bővítés miatt 2 szint, oda kellene majd a mesh. Extra elvárás nincs a routerrel szemben, legyen megbízható, stabil a kapcsolat (főleg a vezetékes) és szolgálja ki a szolgáltató szerint sok (20) eszközt. Ebben van 3-4 mobil, 3 pc/laptop, 1 tévé, 1 NAS, 2 set top box, és néhány okoskütyü. A jelenlegi szolgáltatói router a technikus szerint nem tud kezelni ennyi eszközt, ezért időnként a béka segge alá lassul a hálózat, ennek csökkentése vagy még inkább elhárítása lenne a fő cél.
Köszi az ötletelést! -
Fernet
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
-
Boukha01
újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a segítő választ! AX eszközök esetén, melyik kombináció lenne a stabilabb? XD4 szett(2x-3x), 1Ruter + XD4 vegyesen, vagy 2 router?
-
QuadRacer
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mennyi lenne a beszerzésre?
40-45 ezer forint.Semmiképpen sem ajánlod a Deco-hoz hasonló megoldásokat?
Csak akkor érdemes, ha össze vannak fűzve kábellel, vagy úgy sem az igazi?Nem igazán szeretnék két routert, ha nem muszáj.
Két router esetén szintén wifinek tudnának csak egymáshoz kapcsolódni. Ilyen nagy különbség van az integrált és a rendes antennával ellátott eszközök között? -
Toca22
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mit ajnálanál ?
Valami mikrotiket? -
Asike
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ebben az árban még az Archer AX55 van amit néztem szóval e kettő közül vagy ha van másik javasolt melyik lenne jobb? Sajnos nem tudok többet szánni rá szóval ebben az árban papíron ez a kettő tűnt jó opciónak. Max a laptopom tudom kábelre dugni szóval kell egy normális wi-fi router és ha már veszek akkor ne a leg olcsóbb vacak legyen ami a netem 10%-át is alig tudja. A 10cm-es téglafalat gondolom át viszi némi veszteséggel bármelyik.
-
Asike
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, de a router mókolása engem nem érdekel. Nekem az kell, hogy kiveszem a dobozból, be dugom a konnektorba és megy. Megbízható legyen, az egy gigabites net nagy részét tudja wi-fi-n is ha már rám sózták (legalább a szobában ahova le rakom). Ez a 3600-as xiaomi jónak számít mókolás nélkül vagy nézzek valami mást ami stabilabb, megbízhatóbb? Papíron jó a xiaomi de ha tényleg ki van herélve akkor gondolom minden más router is ami eu-n belül van forgalmazva. (nekem ez a korlátozott teljesítmény dolog tök új. Még nem hallottam róla)
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!

Olyanban érdemes gondolkodnom, hogy valami LAN->Wifi átalakító?
Esetleg a NAS/torrent gép USB portjáról?Mert akkor nem kéne router, csak a szolgáltatói, ami jó lesz vendég wifinek, de a többi eszköznek adnék 5 GHz-est, esetleg több helyen a lakásban.
Vagy ez rossz ötlet? -
allnickused
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ.
Családi házban (azért írtam mindegy milyen router vezetékes vagy wifis) mert van ax20-am AP-ként az megfelelő a wifi-t igénylő eszközöknek. 10-nél sosincs több kliens. Egyelőre 200 mbps a netem, de remélhetőleg még az életemben lesz optika is kicsiny falumban. Mint említettem online játszom sokat és ehhez kellene egy stabil vas, gyors szoftverrel. Ez a legfőbb elvárásom (a hw-sw miatt ne legyen megnövekedett ping). Egy RB4011 áránál többet nem szeretnék kiadni rá. Az egy lélektani határ nálam routerért. A konfigurálással elboldogulok: Mikrotiken és ubiquiti-n szocializálodtam. -
esezmiez
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen, erre számítottam, de így nem napi néhány órát menne a torrent kliens, hanem állandóan. Egyébként meg kényelmesebb is lenne.
Sajnos a közeli jövőben nem várható nálunk a vezetékes net kiépítése, 100 megás csomagra lehetne még váltanunk, de ez nem az a jövő amiért többet költenék routerre. :) -
k.daniel91
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia,
tuf és ax között milyen különbség van? Ami számíthat nekem? -
Alex91
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
50 Mbites nete van…
-
Fall-N
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az az igazság, hogy bár utólag nem vonhatják vissza a liszenszet meglévő eszközre, de én nem bízom amúgy sem a Huawei jövőjében. Ki tudja mikor vonják vissza a WiFi használati jogát. Utána meg ottmarad támogatás nélkül.
-
esezmiez
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Téglaépítésű, 4 szobás, 80 nm-es kertes ház. 3 pc és egy tv van jelenleg vezetékkel a routerre kötve, egy másik tv, egy laptop és 4 telefon pedig wifit használja. Két pc-t a gyerekek online játékra használják, discord és messenger is szokott futni játék közben. A harmadik pc-n fut a torrent kliens, és erről megy a plex szerver is. A laptopot csak böngészni használjuk.
A tévéken netflixet, hbo go-t és prime-ot szoktunk nézni.
A net 50 megás mikrohullámú.
A jelenlegi router a házat és a kert egy részét kiszolgálja wifivel, ezzel nincs gond, csak (szerintem) már jócskán elavult, és elég gyakran resetelni kell, mert elmegy a net, vagy nagyon belassul. Újraindítás után pedig jól működik.
Az egyéb igény az lenne, hogy külső hdd routerhez csatlakoztatása után, a plexet és a torrentet a harmadik pc használata nélkül tudjam futtatni. -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sikerült beszerezni néhány használt eszközt.
(Offline) beállítások után kicseréltem a rútereket, és minden ugyanúgy megy tovább, mint eddig.
A sebesség nem sokat javult (~10Mb/s-t), de ez már lehet, hogy szolgáltatói/terhelési kérdés.
Mindenesetre lényeges, hogy nagyobb ságvszélességre fogadóképessé tettem a rendszert.Megpingeltem a még megmaradt 100-as routert (TP 841ND):
cappapa@cappapa-OptiPlex-7040:~$ ping 192.168.1.14
PING 192.168.1.14 (192.168.1.14) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.1.14: icmp_seq=1 ttl=64 time=0.491 msmajd az új szerzeményt (TP archer a5)
cappapa@cappapa-OptiPlex-7040:~$ ping 192.168.1.3
PING 192.168.1.3 (192.168.1.3) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.1.3: icmp_seq=1 ttl=64 time=0.324 ms
Válaszidő majd 150mikroszekundummal jobb.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nagyon szepen koszonom megegyszer a segitseget!

-
Lordus
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
az a baj, hogy a kabeles kapcsolat mwgoldott (minden szobaba megy kabel) de movel a wifi jel fent gyenge, ezert ha felraktam a masodik routert, az semmit nem ert. csak ha lent hagytam...
-
tvamos
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszonom! Akkor ezt a TP-Link vonalat inkabb hanyagolom. Most is van egy repeater, (pont egy TP-Link,) de nem olyan szep az atmenet a router-repeater kozott, mint szeretnem, es ha fejlesztek, akkor csak egy mesh lenne az igazi. Jol gondolom ezt?
-
tvamos
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
Most szembe jött velem olcsón TP-Link Archer C80. Ez megfelelő lehet a feladatra? Jo ez a TP-Link OneMesh™?
Van a falban cső a routertől az xboxhoz, meg a tv-hez, de csak 2 kábel fér bele. Nekünk 4 kéne. (Most a falon kívül lóg kettő.) A switch megoldaná a problémát. Jól gondolom?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a megerősítést!
ájjájjájjájjájj... ez természetesen az anyagiakra vonatkozik.
Bizony akkor beruházásra lesz szükség.
Az 3 wifi router, + 2 switch.
ájjájjájjájjájj...
(az idézet "Az istenek a fejükre estek" c. filmből van)
Na ezt a módozatot el kell adni a családi pénzügyminiszternek (asszony pajti). -
Alex91
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mondta, elnyomni a masik netet
! -
Blazkowicz
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a segítséget
, és a remek összefoglalót is.Az Asus RT-AX56U-t néztem még, de nem igazán találtam olyan pluszt ami esetemben megérné a 10-12000-es felárat az AX 55-el szemben. Ebben az is benne van, hogy hiányosak az ismereteim
.
Tetszetős az AX-55. -
tlecso
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Asztali gépből szerinted mekkora teljesítmény kellene, ami elroutolja ezt a sebességet?
Amim most van:
I5-3470 + 12GB Ram, valami Fujitsu szerver alaplapban.
Azon gondolkodom, hogyha veszek bele egy 10Gbit-es kártyát (ami tud 2.5Gbit-en linkelni), még akkor is jóval olcsóbban kijövök. Gép így is megy éjjel-nappal, ez nem számít.Ha ez elég lenne, akkor csak kábelt cserélnék a falban Cat6-ra és már repeszthetne is

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A gyakorlatban ez mit jelent? AX lenne a fő router, AC meg a node.
-
Kaci84
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem. Az mivel fog többet tudni mint most? Itt a faluba, de nekünk pláne nem lesz 1000 net. Csak mert kb egy 20-as a legolcsóbb. Nem a Wifi 6 drágíttja meg nagyon, mert az most menő? Pl. 12-ért egy Archer C6 az nem elég jó?
-
Scale
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
Amúgy egy lehet amatőr kérdés:
Az hogy mekkora lefedettséget ad egy routert az mitől függ? Mert pár napja pont volt olyan hsz-váltás, hogy pl nem az antennák számától. Itt persze most nem a helyi adottságokra (falak típusa, stb) gondolok ami egyértelmű hogy sokat számít de ha tegyük fel egy ideális helyen van a router akkor melyik jellemzője árulja el, hogy mekkora helyet tud lefedni?
Ezt azért is kérdezem mert pl nekem sose a wifi sebességével volt bajom a jelenlegi felálással sem, hanem hogy egy adott ponton nincs wifi egyáltalán, nyilván ha nagyon lassú az se annyira jó.
-
Scale
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az ax56U még nagyon talán beleférne egyik AC-s mellé ha ténylegesen megéri a 7k felárat, viszont az utóbbi (ax58u) már biztos nem, az már egy magasabb arkategoria. Ax56u megéri 7-8k felárat?
Ha így döntenék hogy "vegyesen" lenne, akkor a fő router melyiknek kellene lenni? Ezt azért kérdem, mert a modem a tetőtérben van, ott mellette lenne a fő router, a másik pedig egyel lejjebb a fő élettérben, ahol legtöbbet lenne használva wifi. Első körben wifi-n keresztül próbálnám ki a mesh-t osszeloni, csak ha nagyon muszáj akkor kötném össze őket kábelen.
Ha jól látom az ac1300g+v3 annyiban különbözik ac57u v3-tol, hogy a 2.4-es sávon többet tud, szóval az akkor jobban megéri. Főleg, hogy az utóbbit nem is nagyon látom árukeresőn, hogy lenne. -
qpakcovboy
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi. Végül AX5400 mellé vettem egy AX55-öt. Pofon egyszerű volt a beállítás, mindenhol van stabil wifi. És az AiProtection is tetszik.
Illetve ha jól látom, akkor auttomatikusan váltogatja a router a 2,5 és 5G-s kpacsolatot? Xiaominál nekem kellett eldönteni, hogy melyik sávra csatlakozom.
-
szpigi73
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A dx4 mininek csak 1db Lan portja van. Ha ráteszek egy 8-as switch-et, lesz valamilyen hátrányom ahoz képest, mintha 3-4 saját Lan-ja lenne és azokat használnám? Streamelés, torrent, Nas-ról 3D-s film lejátszás tekintetében gondoltam a kérdést. Játék nincs tervben neten keresztül.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, az AP-t elengedem, marad asus mesh. Indokolt lehet CAT6 vagy elég CAT5e?
#93309Gubek-Einste
Miért jobb a külső antennás router a zenwifi beépített antennás routerrel szemben? -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi. Archer AX20 40k , 20 at szánok a dologra ahogy írtam
Marad a AX10 -
szigetipk
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Én 1 hónapja vettem : ASUS RT-AX55 Router
Teljes magyar aplikációja van, és még nekem is egyszerű volt beállítani!
75 nm- es lakásba teljes lefedettséget ad mindenhol 5G-n is. -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi akkor az nem lesz jó.
Ha mesh hálózatot használok, akkor is szintenként át kell fúrni és átvezetni CAT6 (vagy gyorsabb kell?) vezetéket? Tehát a több mesh eszköz egymás között vezetéken kommunikál továbbra is? AP routerek használata mivel lenne rosszabb?
-
Scale
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Uh, hát ha ennyit kell rákölteni erre akkor most lehet skippelem, a jelenlegi hálózat sem teljesen rossz csak szeretném egy egysegesre lecserélni, mert felújítás is van folyamatban és útban a lenti meg hát nem túl esztétikus sem.
Amiket néztem eddig ezek az esztétikusabb eszközök mint pl TP-Link Deco M3/4/5 illetve Asus ZenWifi AC Mini CD6, ezek egyáltalán nem jók? Valami ilyesmi árban gondolkodtam, ezeket nézegetve. Ezekből 2-3-as pakkot is lehet kapni.
-
A214
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm Gubek-Einste és Masooo.

Idős otthonba egy szobába kellene kb 25mm2 .
1TV ,1 laptop és max 2 telefon csatlakozna .
Szóval amit a Digi ingyen ad usb sticket sim kártyával rádugom az asus AC57Uv3 router USB portra akkor működni fog?
Egy TP LINK TL-WR1043ND van ,azzal esetleg ideiglenesen megoldható? -
szpigi73
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Akkor kuka az Archer...
Lehet buta kérdés: az Asusokban van magyar nyelvű kezelőfelület, vagy ha ilyen routert veszek, google fordítóval végezzem a testreszabást?
Illetve találtam egy TL-SG1005D switch-et, ami lehet, hogy szükséges lenne a vezetékes eszközök csatlakoztathatóságához, csak nem tudom ez kompatibilis-e az újabb routerekkel, egyáltalán az Asussal, vagy ehelyett is modernebbet kellene vennem?
Egyenlőre kb 6-7 eszköz (TV, AVR, DVR, STBox, NAS, riasztó, laptop) csatlakozna vezetékesen és 2-3db telefon/laptop max a wifin. -
fezsoo
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm.
Akkor a Tp-Link marad. Abból még nem volt olyanom, ami tönkre ment volna.
Asus sajna már volt. -
Matchbox
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen a tanácsot!
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia,
megrendeltem az Asus AC65P-t, azóta se hozták ki és azt írják, már nem lehet kapni, majd visszautáljak a pénzem - de nem is annyira nagy baj, mert megnéztem az emulátorán a szülői felügyelet opcióit és hát nem voltam vele elégedett. A TP-linknek ehhez képest teljesen profi, mert ott külön csoportokat lehet kialakítani, szabadszavas szűrésssel és konkrét weboldalakkal is, mellé pedig időkontroll is beállítható. Próbáltam az openwrt-t, de azon sincs annyi lehetőség és olyan összetett, mint a TPLinkben, sőt, még gyakorlott openwrts programozók se tudják megoldani - se itt a PH-n, se nemzetközi fórumon -, hanem DNS szürést javasolnak, ami meg csak akkor működik ha a kliens előzményi törlésre kerülnek - tehát nem tudom ki-be kapcsolgatni bármikor a routeren - ahogy a TP Linkben, viszont a TPLinken meg hiába van USB nem támogatja az USBs nyomtatómegosztást... Jelenleg egy C6U v1e-m van, de ez kicsi, álandóan lehasal és eldobja a wifit - túl sok a kliens ráadásul elég masszív rendszeren dolgozunk HomeOfficban távolról, még a telefont is neten keresztül kell intézzük, szóval mindenképpen kellene egy erősebb vas... Nézegettem pár TPLink emulátort, de nem nagyon találtam olyat ami támogatná az USB-s nyomtatómegosztást, ráadásul ahogy elnézem az újabbaknál már valami Androidos programot is telepíteni kell, amivel be lehet állítani a szülői felügyeletet...
Gondolom előfizetéshez kötik, máskülönben nem nagyon értem minek kellene telefonos program ahhoz, amit eddig a routeren be tudtam állítani... Fentiek fényében kicsit átfogalmaznám a keresett routerrel szemben támasztott követlményeimet:
-tudja az USB-s nyomtatómegosztást,
-a szabadszavas weboldalszűrést csoportokban (ne általánosítsa minden kliensre) és az időkorlátos wifielérést - lásd TP Link szülői felügyelet
-legyen benne megfelellő méretü RAM, ROM és kraft a sok kliens és a terhelés miatt
+1 (de ezt még hajlandó lennék el is engedni, ha a fenti három sikerülne) a wanip-t tudjam valahogy feltölteni a saját weboldalamra ftp-vel -
Diosbejgli
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
-
fuwiradis
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia,
köszi az ajánlást! Többnyire mind ASUS, a supportjuk mennyire van rendben, pl. biztonsági frissítések, lehetőleg hosszabb távon is? Ha ennek megfelel a gyártó, akkor ezek közül fogok válogatni, amit javasoltál.Köszi!
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem köszi. Ennek a kitételnek megfelelőt is tudsz esetleg ajánlani? --> "Mindenképpen egy egyköz kell"
Az említett ax55 le tudna fedni ekkora területet egyedül?
-
vadorzó
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
2 szintes téglaház, nagy árnyékolás nincs, 3 telefon + tv, nem mindig egyidejűleg, 150 mbps, 20e Ft körüli összeget szánok rá, semmi extra igényem nincs.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem....
Mindegy a keret ennyi volt max, így az Asus mellett döntöttem. Egyelőre tesztelem
Köszönöm szépen a segítségeteket!
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Melyik a jobb mi alapján döntsek?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- TP-LINK routerek
- Sorozatok
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- PlayStation 5
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Call of Duty: Black Ops 7
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Asrock B75M-ITX + i5-3570k + Kingston 2x4GB ram
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(az idézet "Az istenek a fejükre estek" c. filmből van)
!
Gondolom előfizetéshez kötik, máskülönben nem nagyon értem minek kellene telefonos program ahhoz, amit eddig a routeren be tudtam állítani... Fentiek fényében kicsit átfogalmaznám a keresett routerrel szemben támasztott követlményeimet:
Dr.NX