Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
4GB-nyi DDR3 1333MHz-es RAM-ra lesz szükségem. Mi a preferált: 2x2, 1x4? (Gondolom DC miatt 2x2)
Illetve, ahogy néztem RENGGGGETEG féle van. Melyik a menő és bevált márka/modell manapság?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
Mert ezt ajánlották. Nagyon prózai.
i3-2100 és ASROCK H61M/U3S3 mellé lesz. VGA egyelőre a beépített HD2000, lehet kelleni fog külön, de nem terveztem első körben.
A hangsúly a halk üzemeltetésen van, az rádob rendesen az alap elemek árára.[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
-
Darko_addict
őstag
Üdv!
A képeket nézve milyen típusú ramok férnének be mellé?
NINJA 3Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Sajnos Corsair Vengeance LP 2x2GB memóriát nagyon kevés helyen árulnak.
Tudnátok ajánlani egyéb Low Profile ramot, 2x2GB 1333/1600 MHz kiszerelésben? Az ár persze fontos!Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
Üdv!
Kingston HyperX vs. HyperX BLU között mi az eltérés?
Egy helyen a BLU 400,-HUF-fal drágább (2x2GB), illetve egy 1333/CL7-es HyperX 600-zal drágább, mint egy 1600/CL9, ennek mi az oka? Lehet csak vásárlásösztönzés az egyik részről.1. vs. 2. - A két termék ugyanaz, csak az egyik helyen feltüntetik, hogy DC és ezért drágább. Egyszerű vásárlói megtévesztés, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
válasz Darko_addict #6741 üzenetére
Alaplapom RAM támogatása:
KHX1600C9D3LK2/4GX (Kingston 1600MHz DDR3 2x2GB), ehhez képest az egyik boltban csak olyat találtam, aminek a végén nincs X... Az mi lehet? Vajon fontos?Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
-
Darko_addict
őstag
Szasztok'!
Jól gondolom, ha az arányt (1.25 ns vs. 1.5 ns) nézzük, akkor egy 1600MHz CL10 RAM, ha csak egy kicsivel is, de jobb, mint egy 1333MHz CL9-es?
-
-
-
Darko_addict
őstag
válasz Tabort #23230 üzenetére
Számít, számít, de a géped vissza fogja venni gyengébb órajelre, szóval az olcsóbbat vedd. Itt elszáll a GSkill magasabb órajel-előnye, tekintve, hogy még a Kingston sem tudja majd leadni azt a teljesítményt a lapodon, amire alapvetően képes. Én Kingston-t venném.
-
Darko_addict
őstag
válasz KAMELOT #23248 üzenetére
Ahogy látom, elég komolyan veszed, ütős géped van.
Nekem egy szerény H77 + i3 kombóval nem sikerült 1600MHz-en működtetni a RAM-jaimat. Akkor arra jutottam, hogy a proci korlátja miatt lehet ez, mert a lapnak nem lett volna gondja vele. UEFI-ben egyszerűen nem lehetett 1333-nál magasabb értéket megadni (effektív 1333-at).Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
válasz KAMELOT #23250 üzenetére
Csak feltételeztem, hogy neki szerényebb a konfigja, mint i5k, és később írta is, hogy lehet valamikor vesz jobb alaplapot, plusz i3-as procit.
Nekem viszont Z77 van K-s procival. Nálam hogy működne egy 1866-os RAM órajelen tartása?
A kérdés csak teoretikus, mert azt írták, hogy nagyon minimális előnye van, viszont egy helyen csak párszáz Forint van az 1333 / 1600 / 1866-osok között.Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
Egyébként a memóriaárak kicsit tényleg fel vannak borulva, néhányan csak párszáz Forinttal olcsóbban hirdetik a használtjaikat, mint amennyibe az újak kerülnek.
Nekem kétszer szerencsém volt, hamarabb vettem és később adtam el egy-egy HDD-met és RAM-omat, mint ahogy az árak robbantak volna. A RAM árainak növekedése már nem emlékszem minek köszönhető (mennyire stabilak az árak mostanában, mi a tendencia?), de mikor elöntött egy nagy keleti gyárat az árvíz és nem volt alkatrész/HDD utánpótlás, nagyon megugrottak az árak. Mindkettő terméket sikerült drágábban eladni, mint ahogy vettem őket évekkel korábban.Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
válasz MK VII #23254 üzenetére
A lófogás tényleg ilyen, ott drágábban hirdetek meg mindent, mint itt, mert kevesebb a kompetens vásárló és sokszor nincs fogalmuk a dolgokról. Nem átverem őket, csak kevésbé jó áron adom.
Cserébe el kell viselnem olyan üzeneteket, hogy... 30 ezres termékhirdetés: 15be viszem postázd debrecenbe. Se szia, se helló. Hardverapró mellett nem tudok egy igazán értelmes helyet se. Régen szerettem az Apródot, de miután felvásárolták és eltűnt, nem szívesen hirdetek sehol máshol.Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
Rendeltem 1866 CL10-es RAM-okat, most már valójában is szükségem a tudásra!
Egyszerűen UEFI-ben lenne állítható?Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
válasz KAMELOT #23260 üzenetére
Alaplapom az adatlapja szerint viszi a 2800-at is (ki tudja, mennyire stabilan). Ez az 1866 speciel 200,-Ft-tal olcsóbb volt, mint az 1600-as modelltársa, szóval emiatt is döntöttem így. Egyébként meglepő [ez a teszt], tényleg van ugrás 1600-ról 2400-ra pattanva. A 2400 MHz-es RAM az adott kereskedőnél 7.000 Forinttal lett volna több. Ezt inkább beleteszem a VGA kasszába.
-
Darko_addict
őstag
válasz flash- #23274 üzenetére
Aquában a Ballistix-ek meglepően jó áron vannak, utána következnek árban 1-2-3 ezerrel drágábban a Kingston Fury modellek. Crucialra 3 év garancia jár, Kingstonra 10, én utóbbira adtam a voksom. A csicsás külsőn kívül az ugyanazon specifikációval rendelkező egyéb RAM-ok nem tudom mitől kerülnek 10, néha 20 ezerrel drágábba.
-
Darko_addict
őstag
-
Darko_addict
őstag
válasz dolbyman #23280 üzenetére
Eltérő infókat hallottam/olvastam, de úgy néz ki, ha Intel K-s procid van, ami támogatja a RAM-okat mondjuk 1600-ig, DE a lapod Z-s és az viszont bírná tovább is, akkor az a mérvadó.
Nem-K-soknál pedig az a kurrens, amit a proci adatlapja ír.[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
válasz robi212 #23286 üzenetére
Szevasz!
A KIT-ben ugyanaz a RAM van 2x. Ha te megveszel ugyanolyan egyedülcsomagolt RAM-ot kétszer, ugyanaz az eredmény. Általában a KIT-ek némiképp olcsóbbak kellene, hogy legyenek, hiszen ezért adják őket egy csomagban. Tudod, minél többet veszel, annál olcsóbb egy darabra vetítve. Valószínűleg találkoztál valami árazási anomáliával, de lehet, hogy csak a logisztikai rendszerük olyan, hogy a KIT-et régebben drágábban szerezték be, a single-t pedig később olcsóbban.
-
Darko_addict
őstag
válasz #24622464 #23296 üzenetére
Az olcsóbbnak magasabb az órajele és alacsonyabb az időzítése, számok alapján egyértelmű befutó. Mi bizonytalanított el?
U.i.: lapod elvileg csak DDR3 kompatibilis, amit linkeltél, azok DDR4-es ramok.
Ráadásul a lapod 1150-es foglalattal bír, míg a 6700k már 1151-et akar.[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
válasz flash- #23306 üzenetére
Nem merném hezitálás nélkül azt mondani, hogy JÓ LESZ, mert annyira nem értek hozzá, de az a tapasztalat, hogy nagy a valószínűsége, hogy jó lesz. Nincs semmi kirívó érték a RAM adatlapján, szóval elvileg olyan, mint egy sok közül. Én megkérdezném a lapod topikjában is (sajátommal is ezt tettem).
Nekem az utóbbi három RAM vásárlásnál mindig Kingston-ok jöttek ki nyertesként (4, 8, 16GB). Van rájuk 10 év garancia (vagy épp élettartam), néznek ki valahogy (tudom, hülye vagyok, úgysem látom), kiváló áron vannak, van választék teljesítmény terén stb. Alapigényeknek biztos, hogy megfelel. Ha vérbenforgó szemű gémer lennék, biztos meg tudnám magyarázni, hogy van értelme ugyanilyen tulajdonságokkal rendelkező RAM-ot venni 50-ért is, de egyszerű user vagyok.
-
Darko_addict
őstag
-
Darko_addict
őstag
válasz profchaos #23357 üzenetére
A te szériádat kivonták a piacról 2015.01. körül, s mióta bejött az új HyperX ennyit estek az árak. 9 hónap alatt a felére!
A gen. 1 HyperX-ből 8GB 25-26e Forint volt 2011-ben, egy évvel később már járt lent 8.000-nél, aztán jött a RAM krakk, ismét felment NAGYON és az utóbbi X időben pedig kezd "normalizálódni".
U.i.: Én annyira nem értek a kompatibilitáshoz, de azt fogják mondani az ebben jártasok, hogy inkább vegyél két egyformát.
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Mi történik a RAM-ok használt piacán, hogy a felhasználók hetek óta drágábban próbálják eladni az egyes modulokat, főlega HyperX-eket, mint az új áruk?
Tudom, hogy nehéz elfogadni, én is 36e-ért vettem azt, ami most 18e, de... Értitek. Mennyi idő kell, míg a használtpiac felveszi az új ártrendet? Olyan modult kellene vegyek (használtan), amit már nem gyártanak, de jobban járok, ha valami másból veszek 32 GB-ot.Don't give up your dreams. Keep sleeping.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest