Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
cecil
aktív tag
válasz #75912448 #8995 üzenetére
Nekem w1070 van CNV motor 106" vászonnal matt white 1.0gain felülettel.
én kb 3,5m-ről vetítek, így szinte nulla zoommal pont 106" a kép...
Nem tudsz nagyobb vásznat felrakni?
Én is inkább megvettem a nagyobbat, mint a high contrast felülettel (annak csak 230 a látható szélesség)
Elég nagy fényereje van a Benq-nak nem hiányzik a high contrast vászon, persze én teljesen be tudok sötétíteni.Azért hívd fel őket, mert amikor én vettem se volt minden raktáron ami a honlapon, és csak a raktárkészletre vonatkozik az akciós ár.
-
-
szepi0808
senior tag
válasz #75912448 #10934 üzenetére
http://www.cine4home.de/
Konvergenciában és kép élességben javult, de nem nagy változás történt. Ha jobbat szeretnél, akkor inkább egy Sony HW55 előre lépés lenne.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
-
yodamastah
őstag
válasz #75912448 #10934 üzenetére
Érdekes.... nem írnak kontraszt mért adatokat. Csak annyit hogy nem valami jó a kontrasztja. Én 1200:1 fölé nem bírtam vinni natívban. SZerintem erre nem lenne szabad 9 out of 10-et adni egy 900e ft-os projektornál ilyen natív kontraszttal. Dynamic black-el persze jobb a kontraszt, de az meg tolja szét kicsit pontosságot. A mozgás közbeni árnyalatvesztésről se írnak semmit, pedig eléggé látványos volt ... Na mindegy lehet valóban nagyon korai sample volt amit én kaptam, vagy túl szigorú vagyok ( Ez utóbbi biztos )
[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz #75912448 #10938 üzenetére
A nagyvárosban nem tudom, de én vidéken szívesen megmutatom az enyém, csak egy kicsit messze vagyok.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
-
c4
őstag
válasz #75912448 #12638 üzenetére
Na meg BD és BD között is van különbség. Elég sok a tré képű kiadvány.
A JVC és Sony elég lágy képpel van megáldva, ezt ellensúlyozhatja a Darbee, persze mint mindennek, van hátránya is. A kérdés annyi, hogy filmnézés közben ez okoz-e élvezeti kifogásokat?[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz #75912448 #12636 üzenetére
Én szeretem használni és még sokan mások is, még nem találkoztam olyannak tulajjal, aki nem használta. Azért választható a kikapcsolása, hogy akinek nem tetszik, az nem kapcsolja be.
A400-at két napnál tovább nem bírtam elviselni a működését, és ott is, ha fel tologattál mindent, akkor nagyon durván beleszólt a képbe. A Duo-val nagyon elégedett vagyok, egy oppo-ért pedig nem fogok 3x-annyit fizetni, mert annyival nem jobb a képe, és még azok sem tudnak annyi és úgy, mint a Duo és itt a lejátszásra és kezelhetőségre gondolok, de ez már nem is ide tartozik.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
szepi0808
senior tag
válasz #75912448 #12707 üzenetére
Nem tudom mi bajod a Dune Duo-val, egyáltalán nem kevés, a base és a prime lejátszóktól is jobb képe és hangja van (teszteltem)
A400 volt, feltologatva a vxp-t műanyag képe van kissé, de a lejátszási problémák miatt kibírhatatlan. Oppoért nem adok 300kilót, hogy a mostanitól valamivel jobb legyen a kép és ott is szenvedjek file és felírat lejátszási gondokkal. HTPC meg a hátam közepére sem kívánom, így amíg nem ad ki egy jobb lejátszót a Dune, addig maradok a Duonál. Amúgy az A400-al is használtam az RC-t, nélküle nekem már, mint mondtam homályos, részletvesztős a kép.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
Norbi 72
veterán
válasz #75912448 #13264 üzenetére
Én 50GT60 árából vettem az 1070-et+mindent hozzá,és másodjára,vagy tizedszerre is ezt tenném.Egy mondatban:A GT60 képminősége messze nem éri el azt az élményt,amit az 1070-es ad 270 centis átlón,hiába sokkal jobb a feketéje/kontrasztja.
De persze,ez csak én vagyok.Meg talán még egy páran innen(is).
Még valami:Az 1070-es 144 hz-es 3D-je nagyon király,ebben a méretben tényleg van értelme.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #75912448 #13271 üzenetére
jó az az RC, majd persze kipróbálom itthon amint megtehetem, addig a legkisebb Sony-val szemezgetek a HW40-el, esetleg a Tieddel, ha épp váltani készülsz, mikor én beruházok életem első projektorába... Addig meg "korbácsolom" magamat a 46-os A551-es 2008-as Samsung TV-vel...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
-
törölt tag
válasz #75912448 #13943 üzenetére
Látom az ívelt vászon senkit nem hoz lázba. Helyre lettem rakva, úgy néz ki a HW55 mellé kissé drága mulatság lenne a kivitelezés, nálam sokkal okosabb szakember szerint ahhoz még néhány lépcsőt feljebb kéne lépni. Esetlegesen 2.35:1 vászon, anamorfikus lencse, ennek kiépítése összességében jóval túlmutat a HW55-ön. Csináld magad úton is el lehetne indulni valamilyen szinten, de a házimozi ezen része nagyon nem az én világom, ebben a kérdésben erősen tapasztaltabb kezekre vagyok utalva.
-
yodamastah
őstag
válasz #75912448 #13952 üzenetére
Ha van rá hely, legjobb "olcsó" megoldás egy 16:9 fix vászon, ahol a keretre alul felül fix maszkot tudsz beilleszteni 21:9hez. Az SMX-nek volt ilyen kézzel felrakható maszkos vászna, de sajnos az SMX tönkrement Pedig kiváló termékei voltak. (mondjuk olcsó nem volt )
A maszkot le lehet gyártani DIY megoldásokkal is. A lényeg hogy maga a vászon és keret legyen jó minőségű. Láttam már olcsó, de fos keretes vásznat. Mármint a keret jó volt, a vászon kifeszült, de az 1.0 mattnak árult vászon emelt fényerejű volt kicsit és becsillant, valamint rohadtul nem volt maszat volt a kép.
[ Szerkesztve ]
-
jracz
tag
válasz #75912448 #14409 üzenetére
Lehet, hogy nem fér be az anyagi keretébe a 1070.
De ha csak a 1070-et tudjátok ajánlani mindenkinek azt gyorsan be lehet írni egy első hsz-be és akkor megspórolunk egy csomó hozzászólást.Amúgy meg őszintén.
Melyik 1070 tulaj tol le heti 10-20 sorozat epizódot a vetítőn?
Arra egy ledes gép sokkal költség hatékonyabb.Vászonról meg, itt se szálljatok már el.
Én használtan kifogtam egy kétéves 106" Grandview CNV manuál rolós vásznat. Nem hullámos.
Került vagy 30-40E Ft-ba.
Miért is kellett volna 150-250E Ft-ért motorosat venni? -
xtremetuning
addikt
válasz #75912448 #14799 üzenetére
Amikor még finite elemente állványokat (4 polcos) használtam, nekem is fölé érkezett a 100-as vászon.
Nem haltunk bele. De ez függ a belmagasságtól is....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
válasz #75912448 #15007 üzenetére
Vártam, hátha másnak is feltűnik, hogy a 'rövid' oldalon van, (pláne ennyi szakértő mellett), de nem bírtam magammal.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest