Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bela30
csendes tag
Sziasztok! Idegen nyelvű képregényeket hogyan, mivel lehetne a legegyszerűbben magyarul elolvasni?
Tudjátok, valami olyasmire gondolok mint amire pl. androidon a beépített Google Fordító is képes, tehát amikor csak ráviszed a telefont, pontosabban ugye annak kameráját egy lefordítandó szövegre és már dolgozik is.
Csak nekem windows 10-re kellene valami hasonló megoldás, mert az összes képregényem az asztali gépemen van.
Tehát windowson ezt valahogy úgy képzelném el hogy először elindítanám a fordítót ami elindulna a háttérben vagy kis ikonban vagy akárhogy, aztán pedig megnyitom simán, pl. XnView-vel a képregény egy oldalát is, és aztán meg az egeremmel szépen kijelölgetném neki a szövegdobozokat, tehát annyit mondjuk mindig segíthetnék neki hogy pontosan a képernyő mely részében kellene éppen angol, francia vagy egyéb más idegen nyelvű szöveget találnia, OCR segítségével felismernie, értelmeznie, majd pedig lefordítania.
Egyébként lehet ennél azért egy kicsit bonyolultabb is a dolog, vagy más, pl. egy olyan megoldásban is benne lennék hogy betallóznék neki a PC-ről egy vagy több oldalt, megvárom amíg dolgozik aztán pedig elolvasnám a végeredményt.
De ha esetleg online van is ilyen translator, nekem úgy is jó, csak lehetőleg persze ingyenes használatú legyen már. De ez persze vonatkozik egy esetleges windows install verzióra is.
De amúgy nehogy azt higgyétek hogy már nem futottam vele egy pár kört a neten. Mert de, találtam is pl. egy ilyet: https://devpost.com/software/comic-translator csak az baj hogy az alján a github-ra irányít, onnan meg sose értettem hogy mit és hogy kell letölteni Ezektől a github-os cuccoktól valahogy mindig is idegenkedtem.
Meg találtam egy ilyet is, amivel meg csak tényleg az a baj hogy nem freeware: https://www.basiccat.org/imagetrans/
Ja meg létezik egy bizonyos Crow Translate nevezetű program is, amit egy magyar oldal dicsért is nagyon: https://techwok.hu/2021/01/09/fordito-program-windowsra-ocr-funkcioval/ Csak ezzel megint csak az a gond hogy ez is a github-on van Tehát itt meg akkor segítenetek kellene elmagyarázni hogy egyáltalán mit és hogy kellene letöltenem onnan, mert én ennél a proginál is még csak az install fájlt se találom. Mondom, egyszerűen nem értek a github-hoz, nekem egyszerűen kínai az az oldal, az én computer tudásomat sajnos meghaladja.
Na de szóval valami ilyesmi, ilyen és ezekhez hasonló egyéb alternatívákat keresnék, vagy legalább ha a két githubos cucc közül valamelyik jó lehet nekem akkor meg tehát egy kis útmutatást arról hogy hogy töltsem le őket a github-ról.
Egyébként tisztában vagyok azzal hogy az OCR technológia sem egy csodaszer, mert tudom hogy minél rosszabb minőségű lesz egy-egy képregényem, minél "zajosabbak" lesznek a képek és ezáltal a szöveg buborékok is a betűkkel együtt, és minél hülyébbek a betűtípusok annál többször téveszt majd. Tudom. Mint ahogy maga a google fordítás minőségét is, de azzal meg már végképp ki tudnék egyezni, mert szerintem a google fordítója tényleg nagyon sokat fejlődött az utóbbi időben, én angol videókat is néztem már a youtube-on, automatikus fordítással, és teljesen érthetőek, élvezhetőek voltak.
Egyébként íme egy konkrét példa, egy kis ízelítő abból a stílusból amivel meg kellene bírkóznia annak a bizonyos, általam hőn áhított kép ill. képregény fordítónak: https://i.ibb.co/6vFnpXy/ford.png
Előre is köszönök minden javaslatot, segítő szándékot!
-
bela30
csendes tag
válasz
sztanozs
üzenetére
Sajnos nem vált be. (Persze gondolhattam volna előre,hogy nem lehet olyan szerencsém,hogy ilyen egyszerű legyen :-( )
A menü bejön,de az eddig is bejött,tehát már a linken található két fájl letöltése előtt is.Viszont lépegetni továbbra sem tudok benne,ahogy eddig sem.
Egyszóval,igazából nem változott semmi :-(
Egyéb ötlet még?
-
bela30
csendes tag
válasz
sztanozs
üzenetére
Köszönöm a tippet,csak egy baj van: hogy nekem nincs C:\ProgramData\aacs\ mappám.Vagy hozzak létre egyet csak úgy manuálisan,ahogy a Mac OS X soránál is javasolja?
A másik meg,hogy azt is írja hogy "VLC 64 bit on Windows: put that file in your VLC directory". Tehát ide? C:\Program Files\VideoLAN\VLC
Bocs csak biztosra akarok menni.Szóval tudom hogy ezek elég láma kérdések,de hát tényleg az vagyok,szóval bocsi ha most ezektől a kérdésektől a hajadat téped.
Amúgy nagyon örülnék ha beválna,mert a VLC-t amúgy is rendszeresen használom és imádom is,csak eddig nem tudtam hogy bluray ISO-k lejátszására is rá lehet venni.
-
bela30
csendes tag
Sziasztok!
Én a legjobb ingyenes PowerDVD alternatívát keresem.Tehát freeware érdekelne,és fontos,hogy a Cyberlink PowerDVD-hez hasonlóan támogassa és ez által tudja kezelni a bluray menüket is,tehát ha pl. elindítok egy BD50 iso-t,akkor ne egyből maga a film,hanem először egy ilyen felület induljon el,sőt,azon aztán még navilgálni is tudjak:

Szóval van-e ilyen?A Leawo Blu-ray Player már majdnem jó lett volna, de az nekem valamiért állandóan összeomlott valami Java-val kapcsolatos hiba miatt.Miközben a Power DVD meg nem,csak annál meg lejárt az egy hónapos trial időszak,és hiába próbáltam trükközni azzal hogy elvileg tényleg csontig leszedtem Revo Unistallerrel,amikor újra raktam akkor is tudta hogy már volt telepítve a gépre és azt is hogy már lejárt az egy hónap.
Tehát vagy freeware kellene,vagy akár PowerDVD-nél,akár más lejátszónál egy olyan megoldás hogy újraindulhassanak azok a triál időszakok,és akkor legfeljebb havonta újra telepíteném.Tört verziókkal nem szívesen foglalkoznék.
Előre is köszi!
-
bela30
csendes tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Mert azt olvastam hogy a Revo alaposabb munkát végez,vagyis alaposabban kipucol egy eltávolított program után.
Csak persze a pro meg még a free változathoz képest is,ezért is a kérdés feltevés,hogy a free akkor vajon hol állhat a kettő között,már ha a kettő között áll egyáltalán,és esetleg nem csak pont annyit tud amennyit maga az adott program uninstall.exe-je is.
-
bela30
csendes tag
Sziasztok!Engem az érdekelne,hogy mennyit ér a Revo Uninstaller free változata?
Tehát ha csak a free változatát használnám és azzal törölnék programokat,hogy már azzal is előrébb lennék-e az eltávolítás alaposságát illetően mint ha mondjuk a CCleaner-re vagy magára a program uninstall fájljára bíznám a dolgot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- Pokémon Trading Card Game csomag BONTATLAN
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest