- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attyspocak
aktív tag
Nincs Roccat topic, vagy legalábbis én nem találtam. Ezér itt teszem fel a kérdést:
Kb. másfél éves Roccat Kova+ egerem elsődleges gombja szóakozik velem. Hol nem érzékeli a katintás, hol duplának érzékeli. Egyre gyakrabban. Mi lehet az oka és mit lehet csinálni? Már leszámíva a "vegyél másik egeret" megoldást. -
attyspocak
aktív tag
válasz
oregcsóka #14651 üzenetére
Nem tudom, hogy másoknak hogy van, más gépeken, de nekem a memókariról átolvasott fotók fájl készítési dátuma (óra perc adattal együtt) megmarad, így percre pontosan tudom, hogy melyik mikor készült. A totalCommander-t használom másolásra, és hasonlókra. Abban be kell állítani (ha alapból nem így volt) hogy őrizze meg mozgatáskor a fájl eredeti dátumait. Akkor nem írja felül. Mivel a fájl készítési dátuma megegyezik innentől kezdve az exif adatokkal, így bármelyik képkezelő, ami sok képet képes egyszerre megnyitni, elvileg sorba tudja rakni név, vagy dátum szerint is.
Az Xnview is tud böngészni és sorba rendezni és ingyenes. -
attyspocak
aktív tag
Valaki tudja, hogy ez mi a fenét jelent?
"A kiszolgáló nem támogatja a szükséges HTTP protokollt. A háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás használatához (BITS) szükséges, hogy a kiszolgáló támogassa a Range protokollfejlécet."
Egy letöltő üzeni ezt.
-
attyspocak
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #9256 üzenetére
Az ötleteket köszönöm, de ez nem egy most beszerelt vinyo, hogy tápegység gondom lenne.
-
attyspocak
aktív tag
Vista alatt több merevlemez is van a gépemben, melyek közül az egyik MAXTOR ATA lemez ma reggelre hibaüzenetet okoztt bekapcsoláskor.
A Fájl attributumlistájának ... bla bla bla hibája... Fájlrekordszegmens sérült, illetve árva.
Milyen program tudná leellenörizni és helyrehozni? Mert a beépített chkdsk egy kalap .....
-
attyspocak
aktív tag
válasz
attyspocak #4198 üzenetére
Senki nem tud megoldást az OpenGL gondra?
-
attyspocak
aktív tag
Van egy játék a The Chronicles of Riddick Escape from Butcher Bay, amit régebben még a 6x sorozat elötti kártyámmal tudtam futtatni. Most egy 8800GT karim van és a játék a telepítést követően nem indul el. Valami olyasmit ír ki, hogy OpeGL 1,3 kell a futtatásához. Valaki tudna segteni, hogy lehet egoldani, hogy fusson a gama?
Rendszer AMD X2 5200+, 2x1GB Dual chanell Corsair memo, 8800GT VGA és Vista 32bites.
-
attyspocak
aktív tag
válasz
attyspocak #4188 üzenetére
Megoldódott.
-
attyspocak
aktív tag
Van egy MS klaviaturam, ami a magyar nyelvu oprendszerek alatt tisztesseges ekeyetes karaktereket jelenit meg gepeleskor. Viszont most egy XP64 angol lett telepitve es a klaviatura elfelejtett magyarul a veyerlopultban sincs a magyar nyelvu vinben megszokott valtasi lehetoseg.
Valaki tudna segteni, hogy lehetne a klavin ismet ekeyetes karaktereket hasznalni?
-
attyspocak
aktív tag
válasz
Dr. Romano #4016 üzenetére
Szerintem külön konvertáló nem lesz, de lehet, hogy tévedek. én telepíteném az OOo-t és azzal a mentés másként funkcióüval megoldanám, kivéve, ha sok anyagról van szó. Akkor csak az éppen szükséges fájlt konvertálnám. Egyébként szerintem jobb sok szempontból az OOo.
-
attyspocak
aktív tag
válasz
Winner_hun #3992 üzenetére
Én tudom, hogy láma vagyok, de ez nem MAC-ra van készítve?
Operating System Requirements:
This product is designed to run on the following operating systems:Mac OS X 10.5 Intel
Mac OS X 10.5 PPC
Mac OS X 10.4 Intel
Mac OS X 10.4 PPC
Mac OS X 10.3.9
Additional Requirements:
Mac OS X 10.3.8 or higherZalaymate nem írta hogy Mac alatt keresi, de az Everest használata utal rá, hogy nem!
-
attyspocak
aktív tag
A legtöbb grafikai szoftver képpes interpolációval és egyéb módszerekkel valamilyen szintű nagyítására a képeknek, de az élek minden esetben gyengűlnek. Apró betűk kapcsán szinte kizárt, hogy érdemi eredményre juss. Persze ehez tudni kellene, hogy egésszen pontosan mekkora képről és azon belűl mekkora betükről van szó. Aztán az sem mindegy, hogy milyen a fájl. GIF, JPG, BMP stb.
Javaslom az ingyenes XnView progit. Annak menüjében : Kép/átméretezés. Itt beállíthatod, hogy milyen mértékben és milyen módszerrel tegye.
-
attyspocak
aktív tag
Hogy pendrive-hoz jó-e nem tudom, de titkos partict létrehozni és igen komoly védelemmel ellátni a PGP tud. Vannak fizetős és ingyenes verziói. Bár az ingyeneseket már nehéz fellelni.
Aztán itt egy másik ingyenes progi, de ezt nem ismerem.
-
attyspocak
aktív tag
XP vagy vista alatt? Vagy akármi más oprendszer?
Mert ugye ez nem emindegy. Vista alatt ott a slide bar, amire vnnak ilyne kiegészítők, pl. a Driveinfo nevú, ami támogaztja a több HDD kijelölést.
a driveinfó közvetlen letöltési helyét már nem tudom megadni, de az adatlapja szerint thomp123@gmail.com címmel rendelkező Kris Thompson nevű alak tette közzé. -
attyspocak
aktív tag
válasz
konzol1990 #3886 üzenetére
Várj csak. Napi egy órát enged, vagy egyhuzamban egy órát?
-
attyspocak
aktív tag
válasz
konzol1990 #3880 üzenetére
Az nem lehet, hogy igazuk van? Pl. a kockafejüek klubbjába jársz?
Én is tanulok, - bár munka mellett - és biza le kell mondani ilyenkor -most még vizsgaidőszak is van - a játékról. Csak e-mail, pár fórum átnézése marad, ami meg bele fér az egy órába.
De tényleg és a sport? -
attyspocak
aktív tag
válasz
konzol1990 #3875 üzenetére
Gratulálok a szüleidnek a nevelési sikereik és módszereikhez, és persze azért kiváncsi lennék, mi elől tiltottak el.
A keyloggert én nem javaslom, mert egyrészt etikátlan, másrészt veszélyes játék mások tevékenységét tudtuk nélkül megfigyelni és adataikat így megszerezni. Értem ez alatt, hogy hozzá lehet férni egyéb jelszavakhoz is. Aztán meg jönnek a visszaélési lehetőségek csábításai..... -
attyspocak
aktív tag
válasz
Tomitosz #3845 üzenetére
Az első kérdésre: A 64bites rendszeren a 32bites programok többnyire elfutkorásznak, így a driver is feltehetően.
A másodikat nem egésszen értem. A DVD-re íráskor az író programot mit érdekli a fájl formátuma? Alapesetben a DVD feliratai nem SRT-k, Beágyazott feliratok vannak benne.
-
attyspocak
aktív tag
Kicsit utánna olvastam a freki mérésnek, hogy számodra is legyen célja a topic pörgésénk Azt találtam, hogy műszer nélkül nem igen fog menni, mert csupán szoftverrel ez nem megoldható. Olyan szoftvert találtam, ami a műszer mérését a pc-n megjeleníti és még hangbemenetet (voice) is kezel.
Bár ez beszédhez lett készítve úgy tűnik a leírásából, ettől talán alkalmas lehet a gitárhoz is, persze műszerrel kiegészítve.
-
attyspocak
aktív tag
Tudom mire van és megértettem elsőre is, de eltérő a véleményem erről. Ennyi.
Winner stílusával van gondod? A tied aztán sokkal barátibb volt! Nevetségesnek tartottál és feleslegesnek a hozzászólást, amit nem is palástoltál. Hát ez mennyivel szebb stílus?
No ennyit erről.Igen szerintem kritika. Nem volt sértő, nem volt céltalan és nem volt alaptalan sem. A kötözködés céltalan és alaptalan.
-
attyspocak
aktív tag
válasz
Vhaerun #3735 üzenetére
Szerintem csak azzal a programmal, illetve olyannal, ami lekódolta. Ezt vélhetően nem maga a katalogizáló program tette, hanem a feltörést végző személy éített bele egy kiegészítést. Persze ha van benne gyárilag kódoló funkció, akkor lehet, hogy csak azt állította át a törés készítője.
Ha telepítesz egy azonos vagy újabb - ha van - verziót rá ami nincs törve, az nem segít?Az jutott eszembe, hogy ezt a törést talán a gyártó megbízásából készítették.
-
attyspocak
aktív tag
OFF: Jó hogy eldöntöd kinek felesleges az írása!
Mint írtam az kritika volt, nem kötözködés. Tudod mi a különbség? Ha igen, akkor talán értékelni is tudni kéne a különbséget. Ha nem nincs miről beszélni.
Arról nem beszélve, hogy ha már te engem kioktattál - hiszen a reagálásod inkább volt kioktató, mint kritikus - akkor ezt megtehetted volna pontos adatokkal és ismeretek birtokában és nem ílyen felületesen. Gondolom erre reagált Wiinner.
-
attyspocak
aktív tag
válasz
Winner_hun #3734 üzenetére
Köszönöm a kiállást!
-
attyspocak
aktív tag
Nos én tényleg új vagyok, de ismerem pl. azt a funkciót, hogy kedvencek közé betesz. Gondolom ezt mások is ismerik. Azok, akiket egy adott téma érdekel, ezt használják is szerintem. Hiszen így több ezer topic-ot nem kell átböngészni. Aztán van kereső funkció is.
Bozonyos, hogy a főoldalon megjelenő topicokba is bele bele néznek olyanok akik nem olvasták még azt, de szerintem azok, akik tényleg foglalkoznak a témával és ezért tudnának neked segíteni, nagy valószínűség szerint nem véletlenűl találnak rá, hanem tudatos keresés eredménye képpen, vagy a fent említett beállítás miatt.Így szokták? És amit "szoktak" az csak jó lehet?
Megjegyzem, hogy egy kritikus megjegyzés is tartalmasabb és értelmesebb, mint az - eszerint engedélyezett bár nem az általad közölt mennyiságben
- UP-olás.
Persze ehez a kritikát érteni, értelmezni kell. -
attyspocak
aktív tag
Bár én még igen csak új vsgyok itt ,de azt tudom, hogy ebben a tipusú fórumban az up-olás igen csak felesleges. Hiszen itt nem fog egy-két hét alatt eltűnni a hozzászólásod a süjjesztőben. Ha valaki tud választ és olvassa a kérdésed, úgyi fogsz kapni tőle infót, ha nem tolod tele a topikot ilyen uppolással.
-
attyspocak
aktív tag
Azt szeretném tudni, hogy HD (1920x1080) felbontású TS fájlok mivel szerkeszthetőek úgy, mint pl. az mkv fajl az mkvmerge progival. Egyesítés darabolás felirat bele integrálás.
-
attyspocak
aktív tag
MOV kiterjesztésű fájlt milyen progival tudok szerkeszteni? Vágni, esetleg feliratozni.
-
attyspocak
aktív tag
válasz
Pollux66 #3678 üzenetére
A gépet csak te használod otthon? Szülők, hazás - élettársad, gyereke(i)d?
Legközelebb mielött a futó folyamtokról csinálsz képet, lődd ki a játékokat, és egyéb általad szándékosan telepítet és biztosan tisztának vélt nem állandóan futó alkalmazásokat. Sőt azokat is, melyekben megbízol, de állandóan futnak, mint pl. O&O.
Nekem a wscntfy.exe gyanús.
-
attyspocak
aktív tag
válasz
Pollux66 #3673 üzenetére
Idézem: " A láthatatlanul működő program naplózza a billentyűleütéseket, azok időpontját, s azt is megtudhatjuk, hogy melyik alkalmazásban. A feljegyzéseket a beállított időpontban megküldi a megadott e-mail címre. A rendszeresen készített pillanatfelvételek révén vizuálisan is tájékozódhatunk arról, hogy a megfigyelés alá vett számítógépen mit ügyködik a munkatárs, a családtag stb. A naplót titkosíthatjuk, HTML formátumba exportálhatjuk. Megjegyzés: A teljes értékű próbaváltozatot 21 napig tesztelhetjük. "
Vagyis, ha a program fut és te elindítottad az IE-t, majd a kezdvencek közúl a bankod oldalát választottad és begépeled a belépéshez szükséges adatokat, akkor ezt mind elküldheti a program egy e-mailra. Az e-mailt a telepításkor adta meg, aki telepítette. Az e-mail alapján - ha nincs SMS megerősjtő kód - a számládhoz hozzáférhet.
-
attyspocak
aktív tag
válasz
Pollux66 #3673 üzenetére
Ez egy leütés figyelő szerintem. Loggolja a billentyűzet használatot. Ha az és nem te (ti) telepítettétek, akkor bajban vagy! Ennek a segítségével bárki, aki a log fájlokat megszerzi megismerheti a jelszavaidat, belépő azonosítóidat, sőt bármit. Hiszen eltárolja a leütött karaktereket.
Lásd pl. honosító műhelyen : keylogger
-
attyspocak
aktív tag
válasz
Winner_hun #3626 üzenetére
Az mkvmerge fel van telepítve, de nem találok benne ilyen opciót, hogy subtitle save as, vagy egyéb hasonlót, ami a felirat kimentésére volna jó.
Használtam már felirat kikapcsolásához, amikor is kiveszem a kis pipát a felirat elötti négyzetből és utánna ujra menti a filmet, vagy adtam hozzá már feliratot, de nem találok olyan részt sem a parancssoros leírásnál, sem a grafikus felületen, hogy felirat kimentése.
-
attyspocak
aktív tag
Matrjoska film konténer (MKV) fájból feliratot kimenteni hogy lehetne?
Van benne egy rakat, de magyar nincs és a fordítást szeretném megcsinálni az angol alapján, de ugye ehez az egyik ASS vagy milyen fájlt ki kellene menteni a MKV kontánerből.
Már volt, hogy hozzá adtam egy másik filmnél magyar feliratot, de nem találok olyan funkciót, ami a kimentést végezné el, csak olyat, ami kikapcsolja amit akarok és így zárja vissza a konténert. Azonban attól nem lesz elérhető a feliratfájl.
-
attyspocak
aktív tag
Azt szeretném tudni, hogy MKV kiterjesztésű fájlban lévő felirat sáv is ki-be kapcsolható? Illetve leszedhető-e a filmről?
-
-
attyspocak
aktív tag
válasz
Bioshock #3568 üzenetére
A pendrájvon kell legyen a egy komplett oprendszer, ami nem nagy gáz, de csak olyan jelszó feltörőt ismerek - ami nem jelent semmit - ami az éppen bekért jelszavak kapcsán tud dolgozni, vagy az adott fájlt ( pl xls doc,zip, rar, stb ) vizsgálja végig és töri fel a jelszavát. Hogy létezik-e ilyen op rendszerre??
-
attyspocak
aktív tag
-
attyspocak
aktív tag
válasz
Bioshock #3562 üzenetére
Nem próbáltad az alaplapi reset-et? Az be kellene válljon. Ezzel ugyan a naptárt és az órát is lelövöd, de elvileg - ha a Bios-ba volt a jelszó beállítva, akkor azt kikapcsolja. Ha za op rendszerben akkor nincs jobb ötletem, mint a reinstall. Esetleg a telepítéskor a javítás funkciót alkalmazni.
Ha az oprendszer volt csak védve, akkor azt sem ártana tudni - annak aki segíteni akar - hogy milyen op rendszer volt. -
attyspocak
aktív tag
Azt seretném tudni, hogy egy TS kiterjesztésű fájolkból álló HD (1920x1080) filmből hogy lehetne minőségromlás nélkül DVD-t készítnei? Lehetőleg úgy, hogy az srt fájlokat is (ki-be kapcsolási lehetőséggel) integrálva.
-
attyspocak
aktív tag
Hi!
Segítség kéne!
Mediaplayerclassic progival játszok le .ts kiterjesztésű fájoból álló HDReady filmet.
Ebből a filmból szeretnék képeket kivágni.
Miként lehetséges?
A lejátszónak nincs ijen funkciója és a printscreen ugyi nem ér semmit filmeknél. -
attyspocak
aktív tag
válasz
Winner_hun #2853 üzenetére
Bocsi, de Vista alatt csak felvétel funkció van a hangrögzítőben. Fájl megnyitás nincs!
-
attyspocak
aktív tag
válasz
Winner_hun #2840 üzenetére
Mármint a médiaplayer programmal? Azt használom és nem találtam benne ilyen funkciót. Mármint, hogy visszafelé játsza le az audió anyagot. Csupán a sebességet tudja változtatni egyes formátumoknál.
Persze ha tévedek mond el, hogy miként érhető el a visszafelé lejátszás funkciója. -
attyspocak
aktív tag
Tud valaki olyan audió lejátszó programot, ami visszafelé is lejátsza a fájlokat, ha akarom?
-
attyspocak
aktív tag
Segitség!
Angol billentyúzet kiosztásom van, amin nincs hosszú ''i'' betü.
A kis alakú hoszsú ''i''-t az [ALT]+[j] kombináció adta a nagyot az [ALT]+.
Most frissitettem a Nero programcsomagot és azóta a [ALT]+[j] kombináció nem a hosszú ''i'' betűt irja, hanem a Nero Showtime progit indtitja el.
A beállitások alatt nem találtam annak lehetőségét, hogy ezen változtassak, bár korábban is volt telepitve a Nero és nem volt ilyen gondom.
Tudja valaki, hogy miként lehetne ezt kiküszöbölni?
Kérem, hogy ''a cserélj klaviatúrát'' tipusú válaszokkal kiméljetek!
attys
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elektromos cigaretta 🔞
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- iPhone topik
- További aktív témák...
- HPE Aruba switch, 48 port, Layer 3, PoE+
- UTOLSÓ DARABOK - REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3348, 93% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest