- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
maestro87 #33936 üzenetére
Ezek már kicsit komplikáltabb dolgok, mert bár a monitorok vezérlése a szabványosított DDC/CI protokollon keresztül történhet, de ahhoz az AutoHotKey önmagában nem elég, ráadásul vannak gyártóspecifikus parancsok is.
Olyan is van, hogy egy általános programmal a fényerőszabályzás sikeresen módosítja a kijelző feketeszintjét (brightness), de az nem azonos a háttérvilágítással, amit mondjuk csak a monitor saját programjával lehet.
Az AutoHotKey nyelvén például így néz ki a keyremap, vagy parancsfuttatás, amiket én is használok:
MButton::!F4
F11::^a
F12::^c
Ins::^v
AppsKey::Run, C:\Windows\System32\DisplaySwitch.exe /internal
RWin::Run, C:\Windows\System32\DisplaySwitch.exe /externalMagyarázat:
középső gomb = Alt+F4
F11 = Ctrl+A, select all
F12 = Ctrl+C, copy
Insert = Ctrl+V, beillesztés
AppsKey = monitor
Jobb Win gomb = TVA billentyűk "kódnevei" le vannak írva a súgóban.
Monitor készenlétbe küldése:
valamilyen billentyű::SendMessage, 0x112, 0xF170, 2,, Program Manager
-
brd
nagyúr
válasz
maestro87 #33936 üzenetére
Nem megszakítás, ez a program beül a billentyűzet/egérkezelésbe, akár gombokat is le tudsz vele tiltani (nem küldi tovább az OS-nek az adott gomb lenyomásáról az eseményt). Az LButton pl. az egéren a bal gomb lenyomásának eseménye.
Bármit (szinte) meg tudsz vele csinálni, ami egy ilyen eseményre kell történjen és akár program futtatásával is kell járjon, sőt még dll funkciókat is tudsz vele hívni. Én pl. az Alt+F4 funkcióját a bizonyos időn belül 2x megnyomott ESC-re állítottam be, mert úgy kényelmes, vagy egy gomb lenyomásakor az egérgyorsítást állítja át, de csak a gomb lenyomva tartásának idejére (ez pl. rajzolásnál nagy segítség), vagy pl. képfelbontást is tudok állítani vele billentyűzetről.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest