Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cigam

titán

LOGOUT blog

válasz Ittnemaz #30168 üzenetére

Persze, igazad van, hogy nőnek a kockázatok, de!

A kérdés nem az volt hogy (tényleg) elavult-e, vagy van-e jobb opció. Amit most, tud, azt a támogatás megszünés után n+1 évvel is ugyanúgy tudni fogja. Természetesen fel kell hívni a figyelmet a kockázatokra, nem is ez ellen ágálok. Csak a ló túloldalát (pánikot, és világvégét) olvastam ki a hozzászólásokból.
    Akinek megfelel a mostani tudása, a gépe, vagy a pénztárcája nem engedi az új op.rendszert(nem beszélve azokról a HW kiegészítőkről amik nem működnek/támogatottak az új op.rendszer alatt), az kellő körültekintéssel (ahogy eddig is) használhatja tovább. Jövőre is működni fog a helyesírás ellenőrző, a pac-man ugyanúgy megeszi a "pellet"eket.
    A külső fejlesztők (pl. adobe flash) programjainak hibáiról, sebezhetőségeinek javításáról eddig sem az MS gondoskodott. A flash esetében egyedül az Adobe-n múlik, hogy meddig foltozza a flash player xp-n is futó verzióját.
    Mivel pl. Kínában mégis meghosszabbították a támogatást, sanszos, hogy jó pár cég még egy ideig támogatni fogja. Még az is meglehet, hogy a Kínában kiadott javítások felhasználhatóak más országok (nyelvi) verzióin is.

+ Nem 1 olyan alkalmazás van ahol az XP-t futtató gép nincs is az internetre kötve. A javitások elmaradása után is stabilan teszi a dolgát. Legyen az egy médiacenter (jó ez lehet online is, de offline is bőven használható), egy NAS, egy videómegfigyelő rendszer, egy garázs stúdió hangszerkesztő gépe, vagy egy mobil motordiagnosztikai rendszer ...

• Kernel

nagyúr

válasz Ittnemaz #30168 üzenetére

Túl vannak lihegve ezek a dolgok. Másfél éve még én is XP-n toltam, csak gépcsere miatt váltottam. De mai napig ugyanúgy elvégezné a dolgát, amire nekem kell, az alapvető rendszabályok betartása mellett.

Ha hirtelen itt teremne az öreg Ladám 1992-ből, az engem ma is ugyanúgy elvinne bárhová. Az XP is simán alkalmas lenne nekem a háztartási gép szerepére. Mindig SP integrált CD-t készítettem, arról telepítettem WinUpdate kapásból tiltva, nehogy összekócoljon valamit.

De ilyen témában mindenki csak hajtogatja a magáét, én meg általában csak röhögni szoktam ilyenkor, 12 év XP használat tükrében, WinUpdate nélkül, víruskereső nélkül, szoftveres tűzfal nélkül (router van csak).

Mivel az Álarc a felhasználókat megfelelően előkészített weboldalakon keresztül fertőzi meg, ezért a Kormányzati Eseménykezelő Központ szakértői azt javasolják a felhasználóknak, hogy a kéretlenül kapott elektronikus levelek megnyitásakor vagy az azokban mellékelt hivatkozásokra történő kattintás előtt mindig a megfelelő körültekintéssel járjanak el.

Hülyeség ellen nincs gyógyszer, ki mondta, hogy kattintgatni kell, ész nélkül...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés