Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
 - D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
 - Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
 - sziku69: Szólánc.
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 - Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
 - btz: Internet fejlesztés országosan!

- 

LOGOUT

Ajánlott ingyenes Windows programok 

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik! 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Olyan opció szokott lenni a szinkronizálókban, hogy a 0 byte hosszú fájlokat kihagyja, de ez nem mindig járható út, mert ez attól függ, hogy az adott progi milyen módon hozza létre a fájlt.
A legegyszerűbb, amikor másoláskor létrehozza a fájlt, 0 byte hosszúságú méretbejegyzéssel megjelenik a célmappában, a fájl lezárásáig 0 byte hosszú is marad, csak azt követően jelenik meg a mérete. Ez esetben a fenti módszer működik, viszont az olyan elvű copy-nál, amikor ún. buffered olvasás-írás van, ekkor a másolás alatt a fájl mérete folyamatosan változik a lezárásig, egy progi sem tudhatja ily módon, hogy mikor is kész a másolás.
Ettől függetlenül kipróbálhatsz pár progit, mert amíg a videófájl épp készül (amíg nincs lezárva), addig a sync progik nem férhetnek hozzá a fájlhoz.
 - 

- 

válasz

janos1988

üzenetére
						Egyre emléxem, amiben egy szoba forgott, tele műszaki kütyükkel, meg minden tárgy repkedett a levegőben és ilyen "x-aktás fuvolaszerű" zene ment a bench alatt...
Na az ez: Unigine Superposition
Arra viszont ügyelj, hogy arra is emléxem, hogy elég sok hír röppent fel a progi kapcsán, nevezetesen, hogy taccsra tett jó pár VGA karit.
Lehet, hogy csak kamuhírek voltak, de az is lehet, hogy nem mind volt kamu, szóval csak saját felelősségre próbáld ki, nehogy elfüstöljön a zsugád...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
 - 

Mint ahogy korábban írták, nem minden esetben kerül ki a hívásrögzítés a híváskor...
Most megnéztem a régi Doogee x5 Pro-n ott is kint van (azon 6-os Android van) ill. a Redmi 7A-n is ott figyel. Olyan lehetőség is van (ez most szintén a Redmi 7A), hogy a hívás beállításokban automatikus rögzítést állítasz be, majd megadod azt a számot, amit minden esetben rögzítsen.Nem tudom milyen telóról beszélünk, de a beállításokban ha rákeresel a hívásrögzítés-re, akkor talán feldob olyan lehetőséget is, mint feljebb, azaz automatikus rögzítés és talán olyan opció is előkerül, ahol pl. ki lehet tenni a hívásrögzítő ikont a hívás felületre stb stb...
 - 

Android 8-9-10 esetén (lehet, hogy korábbi estén is), amikor hívást kezdeményezel, vagy fogadsz, van lehetőség a rögzítésre. Ilyen "magnószalag szerű" ikon van a hívás felületen, ha arra rányomsz híváskor(ami után létrejött a kapcsolat) vagy Téged hínak, akkor automatikusan felveszi a beszélgetést...
 - 

- 

- 

- 

How to Take Screenshots of PC Games [6 Methods]
Valamelyik módszer csak jó lesz... - 

válasz

üzenetére
						Sajnos bizonyos oldalakról nem lehet ilyen WebCopy alkalmazásokkal sem menteni.
Abban tudok neked segíteni, hogy megadod, annak az említett másik oldalnak a címét és meglátom mit tehetek. (A most linkelt oldalról már csokorba szedtem az összes kép linkjét (a nagyfelbontású direktlinkeket))
Az lenne jó, ha használnál olyan letöltésvezérlőt, amibe be lehet illeszteni csoportosan linkeket vagy ha úgy tetszik importálni tudna szöveges állományból URL címeket...
Van ilyen böngészőkiegészítő is pl. Firefox-hoz, Download All Sources néven, ami nagyon egyszerűen működik, pl text fájlból (amit majd küldök) kijelölöd az összes direktlinket és copy/paste-el meg beilleszted az addon-ba és már szedi is le az összes linkről a képeket ezerrel...
Szóval ha gondolod, várom a másik oldal linkjét privátba, szívesen segítek.
 - 

válasz

Gergello

üzenetére
						Windows beépítettjével utoljára Vista esetén próbálkoztam, aztán azóta sem.
A helyreállító média létrehozásánál is padlót fogott, a telepítőlemezről kellett zsonglőrködni, hogy egyáltalán létrehozza. Ezt követően készítettem egy teljes rendszermentést, majd kicseréltem a HDD-t (vettem egy nagyobbat), de az új HDD-re már nem engedte visszaállítani a korábbi mentést... Adtam a xarnak egy pofont...
Nem tudom, hogy W10 esetén ez a helyreállító meghajtó készítés mizéria még jelen van-e (W8.1-nél még megvan) ill. hogy másik meghajtóra enged-e visszaállítani, nem csak arra, amiről a mentés készült, nézz utána, de az viszont biztos, hogy pl. a Macrium Reflect Free nagyságrendekkel jobb progi, mint a Windows beépítettje, és a fizetős backup/restore progikat is megeszi reggelire a mai napig.

- 

válasz

Gergello

üzenetére
						"Ha valami képfájlba menti a rendszert majd ez a program, akkor hol érdemes azt a képfájlt tárolni ? Ugyanabban a gépben másik partíción vagy külső merevlemezen ?"
Másik merevlemezen, hogy ez külső/belső HDD az mindegy, de semmiképp sem a rendszermeghajtó másik partícióján, hisz ha a rendszermeghajtó bekrepál, akkor a mentés is megy a levesbe...
 - 

válasz

tpeter77

üzenetére
						1. ponthoz nem tudok hozzászólni
2. AOMEI Partition Assistant Standard Free | MiniTool Partition Wizard Free
OS alól csak adatpartíciót lehet konvertálni, rendszerpartíciót nem...
 - 

A legutolsó PowerPoint Viewer támogatja a 2003-as PPT-ket is ill. a 2013-as PPTX-t is. Ezt azért tudom, mert az év elején tettem fel pár versenyzőnek.
Azt, hogy a 2016/2019-es PPTX-t támogatja-e, azt nem tudom biztosan, csak feltételezem, hogy igen (legalábbis az egyszerűbbeket, pl amiben nincs makró kód stb stb)Egy próbát talán megér: PowerPoint Viewer14.0.4754.1000
UI:Azért nem tudom most kipróbálni a 2019-es PPTX-el, mert épp most húzom fel a rendszert egy új vasra, még nincs felpakolva a 2019-es Office...

- 

válasz

philoxenia

üzenetére
						Telefont...

- 

- 

- 

- 

1. bekezdésed -> nem tudom, az sem biztos, hogy sérültek
2. bekezdésed -> ha sérülhettek, akkor pl. a legegyszerűbb ok az lehet(persze ez közel sem biztos), hogy a merevlemezed kezdi megadni magát... Persze ha más állományoknál nem tapasztalsz olyat, hogy egyik nap még meg tudtad nyitni (kép/zene, doksi stb stb), aztán meg pár nap múlva nem, akkor ez is kizárható.
3. bekezdésed -> leírtad hosszan, amit kérdeztem...
"Tehát Virtual Hard Disk állományokat nem tudsz felcsatlakoztatni a Windows lemezkezelőjében?"
Az, hogy ütsz egy enter-t vagy duplakatt a VHD-n, akkor az alapértelmezett VHD-hoz társított alkalmazás indul. Ha viszont valami sérült a rendszeredben, akkor máris nem Ok a dolog. Ezért kellene elindítani a lemezkezelőt (WIN+R->diskmgmt.msc és enter) és a Művelet menü/Virtuális merevlemez csatlakoztatása pontot választani, hogy akkor mit csinál/ír ki a rendszer.Mindezektől függetlenül (mielőtt valami VHD repair tool-al nekiesnél) azért lenne értelme kipróbálni a javasolt progik valamelyikét, mert akkor kizárható lenne, hogy esetleg a rendszeredben történt valami gebasz...
 - 

Tehát Virtual Hard Disk állományokat nem tudsz felcsatlakoztatni a Windows lemezkezelőjében?

Esetleg VirtualBox vagy VMware Player segíthet, de ha ezek sem bírnak a VHD állományokkal, akkor esélyes, hogy valóban megsérülhettek. - 

- 

válasz

pruzsi

üzenetére
						A Recuva-nak van portable verziója is, így nem kell telepíteni. A lényeg, hogy a letöltéskor ne arra a HDD-re mentsed, ahonnan eltűntek a videók (mert, ahogy előttem is írták, azzal csökken az esélye, hogy vissza tudd állítani a fájlokat), hanem simán egy pendrive-ra is menthető, pendrive-ra legyen kicsomagolva és onnan futtatva.
 - 

Paragon Backup & Recovery 17 CE (Free)
Tud titkosítan illetve több metódust is ismer.
Remélem ez jó lesz.Ezen felül -ha valamiért- nem jönne be a progi, akkor javaslom kukkants bele ebbe a régi tesztembe: Windows 7 költöztetése HDD-ről SSD-re - Klónozó alkalmazások tesztje
A 2 táblázatot sasold meg (persze ha érdekel, át is olvashatod...), egyrészt azért, mert ott vannak ingyenes progik is, másrészt meg azért (és ez a fontosabb), mert már akkor is voltak olyan progik, amik csúnyán elvéreztek, pedig az a régi teszt még Legacy BIOS beállításokkal (MBR partícióstílus) volt elvégezve, leheteséges, hogy UEFI (GPT partícióstílus) esetén még rosszabb lenne a helyzet. Sajnos ez utóbbit nem tudom, mert nem ismerem a régebbi tesztben felsorolt progik legújabb változatait (Macrium-t, Acronis-t igen, mert ezeket gyakran használom)
 - 

- 

válasz

Ronyman

üzenetére
						"Ha jól tudom van egy olyan programjuk, ami a képet cnc kódokká alakítja..."
Légy szíves kérdezd majd meg, hogy milyen néven illetik ezt a progit, mert érdekelne.
UI: Tisztelettel, de Én nehezen tudom ezt elképzelni... Egy 2D-s alakzatból, hogy a retekbe lehetne CNC kódot gyártani...
 (Elnézést, ha valamit félreértettem) - 

válasz

Cs1csó

üzenetére
						Az is jó, de egy ideje, a 2018 Studio változatot is ingyenessé tette az Ashampoo.

Ashampoo® Burning Studio 2018pc360
A CDBurnerXP is remek progi, de pár hónapja nem biztos, hogy nem virnyákos... [link]
(Kaspersky telepítéskor egyből fogja, blokkolja és törli, szóval akkor az is..) - 

- 

válasz

TomMusic

üzenetére
						Esetleg ezt is megpróbálhatod: FastStone Image Viewer
 - 

válasz

Donki Hóte

üzenetére
						Többet tud, mint amire neked szükséged van, de van benne alaprajz tervező menü (cm-ben lehet falat rajzolni, méretvonalzó opcióval meg felméretezi/feltünteti az adott fal méretét, kint egy műszaki rajzon)
 - 

Jogos, amit írsz, csak Én sem vagyok biztos benne, hogy miről is van szó....
Erről, hogy "...laptopomban lévő SIM-ről a mobilnetet...", arra gondoltam (aztán, lehet rosszul), hogy egy phablet-ről WiFi HotSpot-al megosztott net-ről van szó, szóval Én erre gondoltam...
UI: Amúgy jó újra itt lenni, mert "egyéb" okból sokat kihagytam,,,,

- 

válasz

tylerddd

üzenetére
						Meg lehet oldani a Windows beépített tűzfalával is, de nem javaslom, mert leírni is sok, és ezt hozzám hasonló "aberáltak" meg tudják erősíteni... ("pár" ősz hajszál jelentkezik egyből..
 )
Az egyik legegyszerűbb megoldás az ún. MAC Address Filtering.
Mivel neked nincs router-d (már ha jól értem , mert az egy phablet(tablet, ami SIM-t fogad)) így csak megint feltételezem, hogy WiFi HotSpot-ként osztod a netet..Minden hálózati eszköznek van egy egyedi azonosítója, ez az a bizonyos MAC Address. Ezt úgy képzeld el, mint pl egy irányítószámot, ami egy adott települést azonosít avagy pl a személyi számot, ami meg egy adott emberkét azonosít stb stb...
Minden hálózati kommunikációra alkalmas eszköz rendelkezik egy EGYEDI ún. MAC Address-el. Ez lehet alaplapi (integrált, pl laposoknák) hálókari avagy alaplapba külön vett hálókari, vagy BlueTooth/WiFi/MiFi stb stb hálózati eszköz (Switch/Bármilyen Router avagy tényleg bármilyen hálózati eszköz)
Ezen MAC Address alapján be lehet azonosítani minden hálózati eszközt (abba most ne menjünk bele, hogy ezeket megfelelő hozzáértéssel másodpercek alatt lehet pl klónozni stb
 ), de a lényeg, hogy (talán legegyszerűbben) ezen MAC Address alapján lehet szabályozni pl a hozzáféréseket (és még sok mindent).Sajnos (mint feljebb írtam is) a Windows tűzfala erre nem igazán alkalmas...
A megoldás az, hogy egy "normális" tűzfalat telepítesz, amiben van ez a bizonyos MAC Address Filtering (Filtering = Szűrés) lehetőség, és akkor (miután tudod a phableteted WiFi Hotspot MAC Address-ét) komplett gépeket/gép csoportokat/felhasználó(ka)t stb kizárhatsz az internet használatából.
Most ("hirtelen") azért nem tudok többet segíteni, mert nagyon sok tűzfal van a piacon (fizetős és ingyenes egyaránt) és azok közt van egyszerűbb (amiben persze a MAC Address Filterin alap) meg van olyan is, ami "kicsit" (nagyon) összetett pl Comodo Firewall)
A lényeg viszont egyértelmű, azaz le kell cserélni a Windows tűzfalát egy külső gyártó tűzfalára, amiben van olyan opció, amit már sokszor említettem, azaz MAC Address Filtering....
Ha ez meg van, akkor a MAC Address alapján tényleg Te mondhatod meg, hogy melyik gép/felhasználó/eszköz/server stb stb kaphatja a netet a a SIM-rőlm és ki/mi ami meg nem...
 - 

Kresz oktató program kellene, de olyan, amiben T-kategóriás jogsi tananyag és gyakorlat is megtalálható. Thx!
UI: Online cuccok kizárva.
 - 

Önmagában a Windows természetesen nem tudja, de azért vannak régóta alkalmazások, amik telepítése után igen... Ez biztosan, mert azóta használom, mióta megjelent.
 Paragon ExtFS for Windows®UI: Mondjuk vigyázni a víruskergetőkre, mert azok blokkolják(sajnos számos esetben kérdés nélkül), szóval ismerd a kergetőd...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
 - 

Ehhez nem kell külön plugin/addon...
Belépsz a gmail fiókodba, keresősáv jobb szélénél katt a "balra-jobbra mutató nyilacskán" és engedélyezés és ki is léphetsz a gmail fiókból. Hogy megtörtént-e a beállítás azt ellenőrizheted a Chrome-ban:
Chrome/Beállítások/Speciális beállítások megjelenít/tartalombeállítások gomb/kezelők csoport alatt kezelők kezelése gomb és ezt (vagy hasonlót) kellene látnod: [link]innentől ha egy mailto linkre kattintasz (és persze pl az automatikus bejelentkezés a gmail fiókba is beállított), akkor egyből a levélírás felület jelenik meg.
 - 

válasz

kraftxld

üzenetére
						Mondjuk Én voltam a balfék, mert egy "aprócska" dolog lemaradt, nevezetesen, hogy USB kábellal akartam volna összekötni a gépet a telóval. Na most Airdroid-nál látszólag beállítható a dolog, de nagyon akadozós volt a dolog, WiFi-n kacsolódva pörgősebb volt, de az Airmirror (asszem ez a neve) funkció aktiválásakor (ez felelne, azért, hogy a PC-n lássam valós időben a dolgokat), voltak igen komoly akadások.
Odin89
Igen, logikus és kézenfekvő választás lenne(napi szinten használom a TV-t, kezelésével nincs gondom), ha USB-n keresztül is működne, nem csak internet kapcsolaton keresztül.Ettől függetlenül inkább letettem az USB-s "mókolásról", és marad a Teamviewer, majd viszek magammal egy Accesspoint-t (mert a teremben, ahol az előadás lenne, igen gyenge és ingadozó a jel), aztán repeater-ként bekonfigolom előtte, így a probléma letudva.
Köszönöm a segítőszándékot!

Újabb progi
Megint kellene egy "érdekesebb" progi... Egy ismerősöm keresett meg azzal, hogy a facebook-ra nem tud MP3-t direktbe feltölteni(ezen azért meglepődtem, de lévén, hogy sosem voltam tagja egyetlen közösségi hálózatnak(így az FB-nek sem), ezért elfogadom amit mond).
Ahogy keresgéltem a neten, azt találtam, hogy alapvetően 2 lehetőség van
1. valamilyen tárhelyre feltolni az MP3-kat és onnan a megosztási linket beszúrni az FB-be (na ezt kizárnám, ismi ilyennel nem fog mókolni)
2. Átkonvertálni az MP3-t MP4-beA 2. megoldás a járhatóbb út, viszont olyan progi kellene, ahol csoportosan lehet MP3-ból MP4-be konvertálni, de úgy, hogy meg lehessen adni egy statikus képet, amely a konverziót követően, az MP4 lejátszásakor az elejétől a végéig mutat (MP3-ban ugye nincsenek video adatok)
(találtam jó és ingyenes szoftvert, csak az egy üres, statikus fekete hátteret tesz be)Jó lenne, ha lenne ilyen szoftver, mert nagyon sok MP3-t szeretnének feltölteni és ezért az nem járható út számomra, hogy a konverziót követően, xyz video editorral én tegyek képet minden egyes MP4-be...
Előre is kösz a javaslatokat.
 - 

Üdv!
Egy előadás kapcsán lenne szükségem bizonyos progira. Androidos okostelefonok témakörben lenne (projector, laptop és az erre csatlakoztatott okosteló) és ebben a felállásban kellene olyan alkalmazás, ami az android képernyőjét megjeleníti a laposon valós időben(nem klasszikus értelemben vett screen recorder-t keresek, mert nem akarom felvenni a képernyőt, de persze, ha ilyen opciója is van az adott alkalmazásnak, akkor az nem gond, csak tudja a valós idejű képernyő megjelenítést.)
Ezek a feltételek
# W8.1 x64 alatt fusson
# Ne legyen JAVA alkalmazás
# Ne kelljen ROOT jog a telón
# Gyártófüggetlen legyen (azaz ne csak pl Samsung telókkal menjen, hanem minden androidos telóval)
# Android 5.1-t támogassa
# Stabil legyen
# Ingyenes legyen vagy legalább 1 napig teljes funkcionalítású trialTermészetesen keresgéltem a Google-n, van is jó pár, de az eddig kipróbáltak mindegyikének volt valami nyűgje, volt amelyik fel sem ismerte a telót, volt amelyik sehogy sem tudott kapcsolódni, volt ami lefagyott stb stb. (Természetesen ez nem az én- avagy a telóm miatt van, mert amúgy USB-n vagy WiFi-n is kifogástalanul tudok kapcsolódni más alkalmazásokkal a PC-hez)
Annyit had kérjek, hogy lehetőleg olyan szoftvereket javasoljatok, amik a saját tapasztalatok alapján javasoltok(természetesen ki fogom próbálni előtte mindenképp), nem pedig a Google első találatát belinkelve, mert nem szeretnék az előadás alatt/közben egy bináris hulladék, lefagyó szoftver miatt égni, mint a Reichstag, thx!

- 

válasz

DrojDtroll

üzenetére
						Konkrétan böngészőt nem tudok, ami alapból tudja(de lehet, hogy van), viszont sok ilyen kiegészítők létezik a feladatra pl FF-hez és Chrome-hoz is, talán érdemes lenne kipróbálni egy-kettőt...
(gyakorlatban nem használtam még ilyen kiegészítőket sokat, viszont FF esetén EZ jól teszi a dolgát.) - 

válasz

Benhill

üzenetére
						Ha esetleg használsz CCleaner-t, akkor az is tudja, illetve rengeteg ilyen progi létezik neten.
 - 

válasz

Predator2

üzenetére
						PDF-XChange Viewer | Foxit Reader
Az utóbbi progi is remek, csak sajnos a "magyarítása" az kritikán aluli.
 - 

válasz

dodopek

üzenetére
						Akkor VirtualBox és próba(de csak akkor, ha az LPT alapvető adatait úgy adja vissza a konverter, mintha az fizikai LPT port lenne, ellenkező esetben az XP-s driverek nem biztos, hogy bármit tudnak vele kezdeni).
Ha ezzel sem megy, akkor marad az "fizikai" XP.UI: Utólag telepített (W7 után) XP, le fogja takarítani az indítófájlokat, a W7 nem fog indulni, nem lesz választható, de ezt az EasyBCD-vel utólag orvosolhatod.
 - 

válasz

dodopek

üzenetére
						Linkelnéd akkor a printer gyári oldalát(vagy legalábbis, hogy hogy néz ki), mert a Deskjet 520-as az biztosan párhuzamos portos(LPT), azt nem láthatja USB-snek.
(csak hogy tiszta legyen, mert a Designjet T520-nak W8.1 x64 drivere is van, nehogy más printerről beszéljünk)UI: őszintén szólva a Virtual PC és/vagy XP Mode nem biztos, hogy Starter alatt menni fog, de ez nem 100%...(legjobb tudomásom szerint nem fog menni)

- 

- 

- 

válasz

aviator

üzenetére
						Én is ilyen páros szoktam használni, HWINFO + HeavyLoad = screenshot
 - 

Esetleg ezekkel próbálkozz: A-Ray Scanner | Copy Protection Detection
 - 

válasz

SpongyaBob

üzenetére
						HWiNFO, MSI Afterburner (videó készítője írja is a kommenteknél)
 - 

válasz

Kékes525

üzenetére
						mekker
Értékelem, hogy segíteni próbálsz, de a warez téma minden formája tiltott itt PH!-n, szóval inkább önként kérj meg egy modi-t, hogy törölje a hozzászólásod, nehogy figyelmeztetés vagy pihenő legyen ez miatt.
(Láttam, hogy van Free változata is és az is ki tudja szedni az audio-t MP3-ba, de nekem beépülő/addon kellene FF-hez, ahhoz meg pont nincs neki. - 

Ide is belinkelem, hátha hamarabb kapok valami ötletet, mert az FF topikban leült az aktivitás, mint a sovány malter.
 - 

- 

- 

válasz

BullZeye

üzenetére
						DOS alól boot? Felejtős(értelmetlen)...
Macrium Reflect Free (boot-os eszköz elkészítése a leírásban)
Force Macrium Reflect to ignore bad sectors szekció. - 

- 

válasz

Bjørgersson

üzenetére
						 - 

válasz

Core2duo6600

üzenetére
						Z-DATdump. Van freeware változata is(persze korlátozásokkal), de hátha az is megfelelne a kritériumaidnak, szóval talán érdemes lenne kipróbálni(a fizetős változata sem drága)
 - 

A megoldás "egyszerű", összekötni a "kellemest a hasznossal"... Oyan vírusvédelmet kellene alkalmaznod, ahol ezt magas szinten űzik. Ott nem csak a futtatás, hanem a rendszeren elvégzett minden módosítást felügyel a szoftver(egyszerű telepítés mellet 30 kérdés...)
Az ilyen szintű védelmek védelmi mechanizmusát nevezik ún. Proactive mechanizmusnak.
Ennek 2 kimagasló képviselője van (ezek olyan szinten űzik az ipart(megfelelő beállítás mellet (just4PU), hogy ahhoz is külön engedélyt kell kérned, ha WC-re szeretnél kimenni...)
Ingyenesben: Comodo Internet Security a D+ al telepítve(Defense+), a piac egyetelen korlátlan gépen használható védelme, üzleti célra is
Fizetősben meg: Kaspersky Internet SecurityItt ezen tulajdonságokkal tesztelik a védelmeket, vannak szép számmal más (akár) ingyenes szoftevrek is, de a fennemlített 2 szoftver kimagaslóan jó (sok-sok éve) : [link]
UI: Ha nem szeretnél ennyire "brutal" védelmeket, akkor min. olyan is megfelelhet, amiben sima ún "alkalmazás felügyelet" van, mert azok is simán tudják blokkolni egy adott app futtatást.
 - 

- 

Évente 1x fel szoktam tenni ezt a kérdést, ezidáig hiába, talán most tud valaki megfelelő alkalmazást. [link]
 - 

válasz

Rodzser Mór

üzenetére
						Nyomd meg a középső gombot. Ha olyan ablakon/ablakban teszed, ahol függőlegesen meg vízszintesen is lehet görgetni, akkor az egeret mozgatva, különböző sebességgel mozoghatsz "minden" irányba.
olivera88 - Libreben is lehet.
 - 

- 

- 

válasz

kisgyerek85

üzenetére
						ISpy-t nézd meg, hátha benne van az adott típus az adatbázisában.
 - 

válasz

aram01

üzenetére
						Nagyon sok IP kamerát támogat alapból, de nem ismertet is megpróbálja megkeresni/beazonosítani és igen, IP és port címet is megadhatsz(egyedit is, ha nem találná meg a kamerát) és ha beépetős hálozaton van a kamera, arra is ad lehetőséget(számos egyéb dolog mellett, amit nem írok le).
Az IP Kamera Varázsló lehetőség lépésről-lépésre végigvezet ezen, nem fog gondot okozni a használata. Szerintem telepítsd fel, és próba, remélhetőleg minden szuperálni fog.
 - 

válasz

A_ScHuLcZ

üzenetére
						Az jó lenne, ha meg tudnád tenni, amit kraftxld javasolt, mert akkor bele tudnánk "kukkantani", hogy mit is takarhat ez a kiterjesztés. (Mert sok minden lehet, pl VOC, régi Vivid avagy épp pont "semmi", mert pl egy adott szoftver által támogatott egyedi formátum stb stb)
 - 

Boot miatt, mert a BIOS-ok nem támogatják (2 hete pakoltam össze olyan konfigot, amiben olyan deszka van, ami legkorábban 3 hónap múlva jelenik meg itthon és az sem támogatja) és (szvsz) egyetlen deszka sem fogja már/jövőben támogatni(elmúlt ~6 évben nem támogatták, akkor nem is fogják, manapság(is) nem pálya))...)
 - 

válasz

LonGleY

üzenetére
						"Csak sokan a nyomorék TC-vel kezelik..."
Azért ilyen marhaságokat ne írjunk már le, tisztelettel...
Amit nem lehet RAR-al(beépített TC "plugin-el") megnyitni, azt mással sem(WinRAR-al), mert a "ruszkik" teljes egészében(megfelelő jogosultsággal) elérhetővé tették a full algoritmust, szőröstűl-bőröstűl...(meglehetősen sok fejlesztő-nyelv számára legyártották a Library-kat, full info-val társítva és az már csak hab a tortán, hogy együtt dolgoztam az egyik fejlesztővel annó(DOS volt csak))![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
UI: Azt hiszem tőled származik az a zöldség is(ha nem, akkor bocsánat), hogy nagy kapacitású pendrive-okat FAT32 KELL formázni, mert az NTFS miatt rommá lesz írva. Látom, hogy szakmabeli vagy, ez tény, de azért arra kérnélek(tényleg tisztelettel), hogy szakmai fórúmba ilyet ne javasolj, mert nem igaz...(Ha ismernéd a FAT32 fájlrendszert, meg az NTFS-t, akkor pontosan tudnád, hogy a lehető legrosszabb megoldást javasoltad(még1x, ha nem Te írtad, akkor tárgytalan a hozzászólásom, és elnézést))

- 

válasz

The.Bali

üzenetére
						nem feltétlen kell külső alkalmazás
(CRC-t semmi nem ellenőriz, lévén, hogy az írás művelethez nem kell(irás hibánál maga az OS vág az arcodba hiba ablakot) Ha mégsem sikerül bebootolni az adott pendrive-ról, annak mindig a pendrive vagy az ezeréves BIOS avagy annak helytelen beállítása az oka). - 

- 

- 

- 

PDF Converter-t keresek, ami
# Nem online
# Mindegy, hogy ingyenes vagy fizetős
# Tud JPEG-be konvertálni ÉS ennek minősége állítható
# Kézi/egyéni képméret átméretezési lehetőséget biztosít
# DPI megváltoztatására is alkalmasCsak olyan progi(k)ra kérnék javaslatot, amely valóban megfelel a kritériumoknak és a gyakorlatban is működik (nem az érdekel, hogy hány találatot dob ki a Google).
Köszönöm!
 - 

- 

válasz

MZsoltee

üzenetére
						A memtest proginak van direkt ilyen telepítője, ami legyártja/elkészíti a boot-os pendrive-t: Auto-installer for USB Key (Win 9x/2k/xp/7)
(W8/8.1 alatt is megy) - 

- 

- 

- 

válasz

Peter Kiss

üzenetére
						Ha valóban klasszikus értelembe vett Wipe/Secure Erase progi kell, akkor LonGleY által javasolt progi a megfelelő számodra, pontosabban a System Tools/Erase Disk alkalmazás (több példányban megnyitható)
Viszont ha ez a "zero fill" csak azt jelentené, hogy legyen 1x 0-val felülírva minden sector, ahhoz nincs a Parted Magic-re szükség, mert a lassú formázás pont ezt teszi. W7/8 telepítőlemezről bebootolva a parancssor is több példányban elindítható (SHIFT+F10)
 - 

válasz

McSzaby

üzenetére
						HDTune Free vagy az összetettebb Anvil's Storage Utilities
 - 

válasz

Draken

üzenetére
						Macrium Reflect Free (mentést is készíthetsz, de ha meglesz az SSD, akkor klónozhatsz is közvetlenül)
 - 

válasz

Mercutio_

üzenetére
						Az íly módon megjelenített könytárszerkezet(és az abban való "navigálás") azért sokak arcára teszi ki a nagy D betűt, és belátják, hogy egyszerűbb egy TotalCommanderben vagy UnrealCommanderben alt+shift+enter-t ütni...

Persze van "barátságosabb" progi is, pl ez Folder Size
 - 

válasz

bradam

üzenetére
						Esetleg ezek? WinDirStat | SpaceSniffer (ez utóbbi igen brutál megközelítést/kezelhetőséget használ, nekem bejön, sokak menekülnek tőle)

- 

- 

válasz

Kezdő vagyok

üzenetére
						[link] (tud magyarul, telepítést követően preferences-ben majd átállítod és újraindítod)
 - 

Olyat magától nem tud a ThunderBird(meg az általam ismert egyik email client sem), hogy dátum szerint létrehoz mappát és azokba gyűjti az adott dátumú leveleket(már ha jól értettem, amit kérdezel). Olyat viszont természetesen tud, hogy dátum szerint csoportosíthatod a leveleket [link]
 - 

Létezik, csak az egyetlen "kellemetlenség" az lehet, ha gyárilag előtelepített W8-ról van szó, mert ott "kicsit" trükközni kell és úgy sem feltétlenül garantált a siker. (Én már klónoztam előtelepített OS-eket, szóval kivitelezhető amúgy)
Ha kérnél segítséget ebben, akkor keress meg privátba, válaszolj a kérdésemre(előtelepített vagy sem) és dobj egy képet a lemezkezelőről, ahol a rendszerlemez összes partíciója jól látszik.
Utána majd eldől, hogy van-e értelme a dolognak, vagy tényleg az az egyszerűbb eljárás, ha újrahúzod. - 

Ebben teljesen igazad van, hogy vannak dolgok, amikre oda kell(vagy lehet) figyelni, de ez a felhasználói progik nagy részére igaz (főleg ebben a kategóriában). Pl a legfelhasználóbarátabb particionáló progival is le lehet amortizálni teljesen a rendszert vagy az értékes adataid.
Erre szoktam azt mondani, hogy attól, hogy én késsel a hagymát kockázom fel, más meg a szomszédját, attól még nem a kés a hülye.
 - 

válasz

csabika0001

üzenetére
						 - 

Helium Audio Converter
Kicsit töri a magyart, de az almappákkal elbánik, az eredetivel azonos helyre tudja menteni a fájlokat és törölni is tudja konverzió után. (persze ez utóbbit csak akkor jelöld be, ha meggyőződtél róla, hogy minden rendben a konvertálással) 
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1 év garancia
 - 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
 - BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370P i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB RAMPAGE Shiva A-data 600W
 - BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(Elnézést, ha valamit félreértettem)