Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tylerddd
üzenetére
Feltétlen online kell? Mert ha nem, akkor ByteScout Barcode Generator, de ha használsz Word-t vagy Libre Writer-t azok is tudnak QR-t generálni.
Esetleg Firefox add-ons-ként? Ultimate QR-code Generator -
-
válasz
regener
üzenetére
A böngészőn keresztüli távelérésre gondolsz? Mert ha igen, az előfizetéses ügyfeleknek van csak, vagy nem? Főablakon is ez olvasható
Bevezetése óta ez van: The TeamViewer web client is available to subscribers via all popular web browsersVagy nem egyről beszélünk?

-
válasz
szmayer1
üzenetére
Ja, bocsesz, csak azt hittem, hogy csak helyi hálón belül szeretnéd nézegetni a képeket, nem a kamcsatkai félszigetről...
Akkor marad a remote desktop megoldások, mondjuk ez esetben egyértelműen a TeamViewer-t javaslom, mert ennél nem kell állítani semmit, felpakolod a PC-re, elindítod, automatikusan kapsz egy azonosítót meg egy jelszót(jelszót célszerű egy fix jelszóra cserélni, mert ha újraindul a masina, akkor újat generál(hat)).
Mobilra is felpattintod, elindítod, megadod a PC-n kapott azonosítót meg jelszót és már vezérelheted is a PC-s gépet allinone.Persze ha bátor vagy, van egy-két "elvetemült" felhő tárhely szolgáltató, ahol ingyen adnak 1024GB tárhelyet, pl: Dubox (Terabox)...
Kérdés, hogy ilyen helyekre meri vagy nem meri az ember gyereke felpakolni -az adott esetben személyes/privát- képeket...
[link] -
válasz
szmayer1
üzenetére
Simán megosztod az adott mappát a Windows 10-el mindenki számára és egy megfelelő IOS alkalmazással már el is éred a mappát az iPhone-ról.
How to Share Files Between Android and Windows on Your Network
(A How to Share Windows Files with Android résztől olvasd)
Ami ebből a leírásból kimaradt, az az, hogy rögtön az elején Windows 10 alatt át kell állítani a hálózat típusát Magán-ra.Kipróbáltam az itt javasolt Android-os FE File Exolorer app-t és kifogástalanul működik a megosztás elérése. A szóban forgó alkalmazásnak úgy látom van Ingyenes IOS változata is.
-
válasz
Csabex
üzenetére
16 Best Free Audio Bitrate Converter Software
Ha van kedved próbálgasd ki őket.Amit ezek közül kifejezetten javasolni tudok, az a QWinFF , mert ingyenes, van portable változata is, kezeli a FLAC-t (is), csoportosan tud bitrátát konvertálni és egyidejűleg fix hangerőt beállítani, és nagyon egyszerű a használata.
"...van egy minta fájl és az alapján végezné el a módosítást az összes többin."
Ilyenről Én nem tudok. -
válasz
pinnacle
üzenetére
"Teamviwerre gondoltam, de lehet van jobb program is erre."
Az relatív, hogy kinek mi a jobb, de ezekkel tehetsz egy próbát.
AnyDesk | NoMachine | Remote Desktop Manager -
-
válasz
w.miki
üzenetére
Automatikusan ne törölj minden találatot, hisz lehet, hogy nem mind az Avast-hoz tartozik.
Ha az alapértelmezett módon keresel (tehát kis betűvel írtad be az avast szót a keresőbe, kis- és nagybetű és csak teljes szó kikapcsolva, akkor előfordulhat, hogy olyan találatok is lesznek, amik ténylegesen nem az Avast-hoz tartozik(pl. padavanavast, ami biztos nem az Avast bejegyzése).
Én elsőre így szoktam keresni, azaz keresőbe Avast (tehát nagy kezdőbetű) és a kis- és nagybetű és csak teljes szó opció be van kapcsolva. Így kevés/kevesebb találat lesz, de az biztos, hogy az Avast-hoz tartozik. Utána természetesen a fentebb linkelt alapértelmezett módon keresek és átnézem, csak így kevesebbet kell átnézni, hisz a "biztos" Avast bejegyzések már törölve lettek. -
válasz
w.miki
üzenetére
Az Avast-nak van saját eltávolítója, ettől függetlenül maradhatnak a registry-ben nyomai.
Akkor erre lesz szükséged: RegCool (portable x86 és x64 változata is van és -többek közt- keresni is tudsz benne normálisan) -
válasz
w.miki
üzenetére
Ha kifejezetten Registry takarításhoz kell, akkor a Wise Registry Cleaner-t javaslom, szintén van portable változat x86 és x64 alatt is fut.
-
válasz
w.miki
üzenetére
Gyári oldalon fent van a portable változat, x86 és x64 egyben (kicsomagolás után azt indítod, amelyiket "szeretnéd", mert asszem x64-es OS alatt mindenképp az x64-es verzió fog indulni, 32 bites OS alatt meg értelem szerűen csak a x86-os változata futtatható)
-
Olyan Android Phone Manager érdekelne, ami csoportosan tud módosítan 1-1 mezőt a címjegyzékben.
Pl. kijelölök 20 versenyzőt a telókönyvből, de ennek a 20 tagnak csak a cím mezőjét akarom módosítani, mert mindegyik pl. Budapesti, ne egyesével kelljen a 20 tagot adatait szerkeszteni és 20x beírni a cím mezőbe, hogy Budapest...)
PC-n futó alkalmazás érdekel, nem olyan, ami önállóan az Android telón fut kizárólag. -
válasz
lanszelot
üzenetére
XnView MP (van portable változata is) | Batch Automatic Contrast
-
válasz
w.miki
üzenetére
LosslessCut (portable változata is van) | Hogyan?
-
-
-
válasz
SpaceJam
üzenetére
Esetleg Homedale | Vistumbler
-
BUGBEAR - Blender
Blender SCNE Importer kell hozzá. -
"van olyan process hacker amiben tudom osszesiteni az adott program thread ertekeit ?"
Őszintén szólva nem tudom milyen értékekre gondolsz (CPU időre talán/Ciklusokra?), de memóriát összegezni (thread "szinten"), olyan progi nincs.
Feladatkezelő teljesen jó erre célra, mármint hogy egy adott progi az összes folyamaával együtt és külön mennyit eszik.SpaceJam - "A feladatkezelőben látod a program összesítést és a thread-eket is külön."
Nem, azok Process-k, nem Thread-k... -
-
PicPick (ingyenes/van portable változata is)
1. fájlba mentsen
2. milyen néven és formátumban mentsen
3. hova mentsen
4. gyorsbillentyű-kombók -
válasz
Janos2015
üzenetére
Nem kell eltávolítani, simán telepítsd újra, de ezzel a beállítással.
-
-
Az is az eredeti hwi_712.zip-ben található eredeti fájlokat tartalmazza, csak SpaceJam fórumtárs (Ő "hegeszti" a neszetools oldalt) újratömörítette , mert betette a 2 fájlt egy mappába (ha belépsz a ZIP-be, akkor egy HWiNFO mappán belül lesznek a fájlok), amely mappa a gyári letöltések esetén nincs a ZIP-en belül.
-
Mindhárom helyről a gyári oldalról (FossHub/Local/SAC Ftp) letölthető ZIP ugyanazon állományokat tartalmazza, azokban nincs különbség, csak a SAC FTP (SK) helyről letölthető ZIP kommentet tartalmaz, ezért a ZIP méretbeli különbsége.
A legelső portable-t meg nem tudom honnan töltötted le, mert olyan a gyári oldalon nincs.
-
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Végül is az OTP topikban is érdeklődhetsz, mert az OTP nagyon penge a meg,-, a le- és kivágásban...
-
válasz
SpaceJam
üzenetére
Bízom benne, hogy amik W10 alatt mentek, azok W11 alatt is települni fognak.
Első körben úgyis meg kell majd néznem, hogy a fizetős cuccok TRIAL változatai alkalmasak-e (teljesértéküen) rendszer- avagy partícióklónozásra, mert ha nem, akkor kénytelen leszek beszerezni a teljes változatokat a "fekete piacról"... Ez van...
(amúgy nem warezolok, de ha csak így lehet tesztelni egy fizetős cuccot, akkor rövid időre átállok a sötét oldalra...)
-
válasz
SpaceJam
üzenetére
Most lesz egy kis időm, mert a héten már nem megyek sehova sem melózni + xar idő is lesz végig, kint sem tudok csinálni semmit, szóval lehet, hogy nekiugrok és csinálok egy új teszt cikket ilyen klónozó alkalmazásokról, amit már korábban (9+ éve, hihetetlen, hogy megy az idő bammeg
) készítettem. Meglátjuk a mai ingyenes és fizetős backup/restore progik mire jutnak a Windows 11 klónozásával (ha már hivatalosan megjelent), mert mint a linkben láthatod, a Windows 7 kapcsán is jó pár cucc megbukott, nem tudom mi lesz (ezért is érdekel), hogy mit kezdenek a W11-el... (természetesen minden W11 által megadott rendszerkövetelmény be lesz állítva/kapcsolva (UEFI/Secure Boot/TPM 2.0 stb stb) -
válasz
SpaceJam
üzenetére
Szvsz a Macrium Reflect 8 Free-t nehéz überelni, hisz otthoni és üzleti használatra is ingyenessé tették.
Az AOMEI Backupper is változott, sajnos -ahogy írod is- bizonyos funkciókat tekintve negatív irányba, de azért még bőven elég lehet egy átlag user számára.
(Nem próbáltam, de a partíció klónozással nem kiváltható a rendszer klónozás? Esetleg ez a feature sem a régi?)Amit esetleg kipróbálásra javaslok a számodra, az a MiniTool® ShadowMaker Free.
Mint láthatod, ez is erős korlátozással rendelkezik, legnagyobb hiányossága (számomra), hogy WinPE ISO-ról bootolva is megvágták a funkcionalitását, de aki beéri azzal, hogy Windows alól klónoz, ment- és állít vissza, annak szintén megfelelhet.
(Persze ki kell próbálni, hogy a klónozott rendszer (avagy backup-ból visszaállított rendszer) egyáltalán el indul-e...) -
"Hmm, most nézem a scriptet, akkor úgy tűnik, hogy dolgoztak a paraméterek kezelésén, mert korábban nagyon kényes volt a sorrendiségre."
Igen, jól megmókolták a paraméterek feldolgozását, ugyanis abban teljesen igazad van, hogy régebben a -ss param az a -i param elé kellett kerülnie, most meg nem, viszont a -sseof param meg csak az -i param elé kerülhet, mögé nem...
-
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
"1. Ha az első 10mp-et is szeretném a mappában tárolni, akkor hogy változik a kód? "
ECHO OFF
REM Fire/SOUL/CD - 2021
REM ffmpeg.exe alkalmazás útvonala (arra módosítsd, ahol nálad majd lesz)
SET _FFMPEG_="c:\Users\Fire\Documents\ffmpeg-2021-09-30-git-3ee4502753-full_build\bin\ffmpeg.exe"
REM Ettől a pozíciótól kezdődik a kivágás (ez esetben a film legelejétől)
SET _TRIMSTART_="00:00:00.000"
REM A _TRIMSTART_ változó értékétől (itt most "00:00:00.000", azaz a film kezdete)
REM A _TRIMEND_ változó értékéig vág ki a filmből egy "darabot" (itt most 10 másodpercet)
SET _TRIMEND_="00:00:10.000"
REM Egy másik példa: _TRIMSTART_ = "01:00:00.00" és _TRIMEND_ = "00:00:30.000", ez azt jelenti, hogy
REM a filmben 1 órára pozicionál és onnan ment ki 30 másodperces darabot, azaz
REM a filmben 1 órától egy fél perces részt
REM Ebbe az almappába kerülnek a vágott filmek
SET _TRIMFOLDER_="_TRIMMED"
IF NOT EXIST %_TRIMFOLDER_% MKDIR %_TRIMFOLDER_%
FOR %%a IN ("*.mp4") DO %_FFMPEG_% -i "%%a" -ss %_TRIMSTART_% -t %_TRIMEND_% -c copy -y "%_TRIMFOLDER_%\FIRST10SEC_%%a"
PAUSE"2. Ha végéről szeretnék vágni, akkor mit kell benne változtatni?"
ECHO OFF
REM Fire/SOUL/CD - 2021
SET _FFMPEG_="c:\Users\Fire\Documents\ffmpeg-2021-09-30-git-3ee4502753-full_build\bin\ffmpeg.exe"
REM Film végétől pozícionálva ennyit vág ki (ez esetben az utolsó 10 másodpercet)
REM NEGATÍV ELŐJELLEL kell megadni!
SET _TRIMSTART_="-00:00:10.000"
IF NOT EXIST %_TRIMFOLDER_% MKDIR %_TRIMFOLDER_%
FOR %%a IN ("*.mp4") DO %_FFMPEG_% -sseof %_TRIMSTART_% -i "%%a" -c copy -y "%_TRIMFOLDER_%\LAST10SEC_%%a"
PAUSE -
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Progit nem tudok, de ffmpeg és batch fájl segítségével megoldható.
1. Töltsd le az ffmpeg-git-full.7z fájlt és tömörítsd ki. a BIN mappában találod majd az ffmpeg.exe fájlt, ennek teljes útvonalára majd a batch fájlban kell hivatkozni (lásd lejjebb)
2. Az alábbi batch kódot mentsd el valamilyen névvel, BAT kiterjesztéssel, pl. ffmpeg_cutter.bat, majd másold bele abba a mappába, ahol az említett MP4-ek vannak, majd módosítsd az ffmpeg.exe útvonalát a BAT fájlban arra, ahol nálad található lesz és futtasd a BAT fájlt.
A kód a futtatási mappán belül létrehoz egy almappát és oda pakolja a megvágott MP4-ket. (Ha esetleg olyat tapasztalsz, hogy csak hang lesz, kép nem, akkor valami "elfajzott" kodek van az eredeti filmben/MP4-ben)ECHO OFF
REM Fire/SOUL/CD - 2021
REM A film elejétől számítva ennyit vág le/ki (ez esetben az elejéből 10 másodpercet vág le/ki)SET _TRIMSTART_="00:00:10.000"
IF NOT EXIST %_TRIMFOLDER_% MKDIR %_TRIMFOLDER_%FOR %%a IN ("*.mp4") DO %_FFMPEG_% -i "%%a" -ss %_TRIMSTART_% -c copy -y "%_TRIMFOLDER_%\TRIMMED_%%a"
PAUSE[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
válasz
w.miki
üzenetére
Kipróbáltam ezt a ConTEXT nevü progit, az általad linkelt és átkonvertált PDF-el, de nem találtam olyan beállítást, ami normálisan jelenítené meg. Unicode (nem kifejezetten UTF-8) beállítás van benne (Eszközök menü/Szöveg konvertálása ill. a beállításokon belül is alapértelmezetté lehet tenni a Unicode használatát), de hatástalan, így sem jeleníti meg rendesen a TXT állományt.
Én is csak azt tudom javasolni, amit regener is ajánlott, hogy térj át a Notepad++ használatára, abban minden OK.
-
válasz
w.miki
üzenetére
Ha konvertálás után jegyzettömbbel vagy Wordpad-el nyitod meg a TXT fájlt, ott nincs ilyen próbléma.
Nem tudom milyen progival nyitottad meg, de a karakterkódolással van gond. UTF-8 ÉS ANSI (Windows) opciót keress a progiban, és arra állítsd, úgy helyesen fog megjelenni. -
Photoshop-ban ez igen egyszerű feladat (Slice Tool), csak hát a PS az ugye ágyúval verébre...
A képen látható minden egyes Slice (négyzetes kijelölések) önallóan, automatizálva menthetőek külön képfájlokba.
Sajnos így hirtelen nem tudom, hogy az ismertebb ingyenes alkalmazások közül melyikben van hasonló lehetőség... -
válasz
fricc_
üzenetére
Permissions Reporter Free
Sajnos a Free változat egyik korlátozása, hogy csak HTML-be tud exportálni, de azért dobok róla pár képet, hátha mégis jó lesz számodra.Folder Tree | Folder Permissions | File Permissions
Export | HTML Tree View | HTML Table View -
-
válasz
lanszelot
üzenetére
1. Az, hogy folytatható-e egy adott letöltés avagy sem, ahhoz a letöltőprogiknak semmi közük.
2. Töltsd le a Filemail Desktop App-ot és használd azt, azért van. -
-
-
Talán a PDFsam Basic megfelelhet.
-
válasz
Andris246
üzenetére
5 Best Free Duplicate Song Finders
Valamelyik csak beválik.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ha megvannak a képek, akkor miért nem egy prezentációt készítesz?
(MS Powerpoint vagy ennek ingyenes megfelelője a LibreOffice Impress)A szoftverek "könnyen kezelik" a rétegeket, azért írták őket, max. a felhasználónak nem könnyű kezelnie őket...
A Paint.NET-ben van olyan funkció (Réteg menü/Importálás fájlból), amivel csoportosan kijelölhesz képeket és azokat különböző rétegre pakolja automatikusan (tehát ha kijelölsz 10 képet, akkor azt 10 különböző rétegre pakolja) -
válasz
Joker88
üzenetére
NPS Image Editor (jó a beta, portable is van belőle, ingyenes, de magyarul nem tud)
Az ilyen "négyzetes kitakarást" általában Pixelize funkcióval szokták megoldani.Ha más nem mond jobbat, még nézelődök egy kicsit, mert minden jó, amiben van Pixelize vagy Pixelate nevű opció.Fotografix ott a nyelvi csomag, van benne magyar.
természetesen vannak nagyobb tudású editorok is, mint pl. a Gimp, Inkspace stb stb, de csak ahhoz, amit szeretnél kivitelezni, nem biztos, hogy kell (ágyúval verébre...)
-
-
válasz
SpaceJam
üzenetére
VirusTotal - File Check | VirusTotal URL Check
Kipróbáltam letölteni, telepíteni, futtatni, majd rendszert ellenőrizni 3 esetben is, semmi gond nem volt.
# MS Defender + W10 Tűzfal
# Comodo IS
# Kaspersky ISTermészetesen értem az aggályod, hisz saját oldaladon nem lenne nyerő egy kártevővel megtűzdelt progit megosztani. Én ennyi infóval tudok szolgálni, a döntés a tiéd.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
SpaceJam
üzenetére
Igen, jó kis cucc, korábban is előkerült már, akkor konkrétan az OPUS formátum kapcsán.
UI: Pár hozzászólással előbb linkeltem egy Screen Recorder-t, teszteld, szvsz simán elférne az oldaladon az OBS és az oCAM mellett...

-
Esetleg ezt próbáld ki: Capture Screen Recorder (Ingyenes)
Nagyon egyszerűen konfigurálható, nincs túlbonyolítva, legszükségesebb alap funkciókat tartalmazza(egérklikk megjelenítése, Vízjel stb stb). -
válasz
SpaceJam
üzenetére
Igen, az tűnik a logikusabbnak, hogy a termékverzió szerepel az About menüben is, de várj egy kicsit, hátha valaki még benéz (aki használja is) és megmondja a tutit...
Szerintem is lényegtelen amúgy, a termékverziót vedd alapul, az az egy nulla nem számít, mindkét verziószám vége ugyanaz, 7174 és ez a lényeg. -
válasz
SpaceJam
üzenetére
Az egyik a fájlverzió, a másik a Termékverzió
(Nincs MS fiókom, így nem tudok belépni a Teams-be és az About menübe bekukucskálni) -
válasz
littleNorbi
üzenetére
Ha nem arról van szó, hogy olyan szintű alaprajzot/tervrajzot szeretnél készíteni, ami építkezéshez, annak engedélyezéséhez kell, hanem csak úgy, hogy magad tervezz meg egy épületet és lásd, hogy kb mégis hogyan fog kinézni méretarányosan, akkor Sweet Home 3D
-
-
válasz
üzenetére
Persze, tudja, csak a telepítést követően áll rá erre, hogy a rendszeralkalmazások, ismert progik, stb stb miatt ne kérdezgessen. ZA_FW_App_Ctrl (Off/Manual/Auto)
Természetesen, azon alkalmazásokat/folyamatokat stb stb, amit korábban AUTO módban engedélyezett, azt utólag is módosíthatod:App_Ctrl_Rules -
válasz
üzenetére
ZoneAlarm Free Firewall
Egyszerű megjelenésű, keveset kérdezgető fal, ami amúgy elég hatékony, sajnos magyarul nem tud. Annyi a dolgod, hogy feltelepíted, utána megnyitod és jobb felső sarokban UPDATE.
A szabályokat (alkalmazás szabályokat) alapban AUTO-ra teszi, hogy progik miattt se kérdezgessen feleslegesen. -
válasz
liszi70
üzenetére
Gyorsan felpakoltam virtualba a W10 x86-t, gond nélkül ment fel a printer driver és a Scanner driver és utility is.
Itt a telepítő várja, hogy csatlakoztassam a nyomtatót (ha lenne)
Itt meg a scanner utility-ben kellene megadni a scanner-t (ha lenne)
Remélem nálad semmi gond nem lesz a kütyükkel, jó esély van rá, hogy működjenek. -
válasz
liszi70
üzenetére
Hát a Scanner-hez van W7-es driver/Utility is, szóval annak is fel kellene cuppania W10 x86 alá: CanoScan 3200F W7/Vista/XP/2000 Driver/Utility
Itt még kompatibilitást sem kell feltétlenül állítanod(ha mégis, akkor értelemszerűen W7-re állítsd), mert a W10 el szokta fogadni legtöbb esetben a W7-es drivereket "szó nélkül" is... -
válasz
liszi70
üzenetére
Ha az XP nem azért kell, mert olyan régi progi(ka)t használsz, ami tényleg csak XP alatt fut(nak), akkor simán csak egy W10 x86-ra (32 bites) van szükséged, az alá simán fel kellene cuppannia a HP LJ 1000 XP x86 driver-nek...
lj1488hu.exe letölt, jobb egér/tulajdonságok/kompatibilitás fül és amdin joggal fusson és XP SP3 módban
(Most a 64 bites W10 alatt is kipróbáltam, simán lefutott a telepítő, persze drivert nem tudja felpakolni, de 32 bites W10 alatt fel kellene mennie)
Szóval egy próbát megérne a dolog, mert akkor nem kellene ezeréves progikkal sem foglalkoznod, akár egy másik merevlemezre élesbe is felpakolhatsz egy W10 x86-t, akkor virtuális gép sem kell feltétlenül...mezis
Igen, 15 perc alatt még tudok javítgatni...
-
válasz
liszi70
üzenetére
Azt megkérdezhetem, hogy milyen nyomtatóról lenne szó? (mert sokszor hallottam már, hogy X nyomtató nem használható W10 alatt, aztán mégis...)hátha tudok segíteni. PRIVÁTBA írj, nem ebbe a topikba való)
A Summatra 2016-os (ami még támogatja az XP-t), amit még megpróbálhatsz, az a PDF24 Creator (teljesen ingyenes) ennek az utolsó változata, ami XP-n is fut az a 8.6.1, ami 2018 szeptemberi...
-
válasz
liszi70
üzenetére
3.1.2 verzió (vagy korábbi) megy XP alatt, a képeden meg 3.2-es van...
Szóval Sumatra PDF 3.1.2 (és lehetőleg a 32 bitest töltsd le)
-
válasz
Panhard
üzenetére
Háát, ilyen progi? Erre mondják, hogy olyan, mint az eszkimó hűtőgépszerelő. Lehet, hogy van,. de ku.va ritka...
Ha nem több száz mappáról van szó, akkor a Total Commander-ben Kijelölés menü/Különbözőek jelölése, azonosak rejtése
Aztán szemrevételezéssel törölsz...Ami esetleg tudhatja, az ez: [Beyond Compare 4] , ha másért nem, legalább különböző színekkel/ikonokkal jelöli az azonos meg a különböző dolgokat... Sajnos nem ingyenes.
-
válasz
Panhard
üzenetére
Lehet, hogy nem jól értelmezem, de azért leírom a lehetséges megoldást.
Nyilván ehhez a feladathoz a Total Commander Mappaszinkronizálás funkciója lesz használva.
Az fontos, hogy a mappaszinkronizálás ablakon 4 beállítást kell alkalmazni:
Üres mappák, Almappákat is, Dátum nem számít, ezek legyenek bejelölve ill. az Azonosak gomb legyen inaktív. (Képeken majd látni fogod)A mappaszinkront most a példában úgy végeztem el, hogy BAL oldalt volt a forrás útvonal, JOBB oldalon meg a cél útvonal és BAL oldalon állva indítottam a mappaszinkront.
1. módszer, amikor nem jelöltem ki semmit: Eredmény
Ilyenkor mindkét oldal különböző mappái lesznek listázva.2. módszer, amikor csak a mappákat jelöltem ki (SHIFT+*, majd * vagy épp fordítva (magadtól is rá fogsz jönni)): Eredmény
Ilyenkor csak a JOBB oldalról hiányzó mappák kerülnek a listába.Abban a bizonyos listában még lehet különböző műveleteket végezni, amihez 1 vagy több listaelem is kijelölhető, jobb egeret nyomva megjelennek a lehetőségek.
Ebben a példában, ha klattyintanék a Törlés bal lehetőségre, akkor BAL oldalon törölné azt a szép hosszú nevű mappát.
A korábbi 1. módszernél található eredmény képet alapul véve ha megnézed, ott ha kijelölném az összes mappát a listában, majd jobb egér és a Törlés mindkét oldalon lehetőséget választanám, akkor értelem szerűen a BAL és JOBB oldalon lévő mappák is törlésre kerülnének.Nem tudom, hogy valami ilyesmire gondoltál-e avagy ez megfelelő módszer számodra, ha igen, akkor viszont óvatosan próbálkozz vele, nehogy valami menjen a levesbe, legyen másolat mindenről...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Weareus
üzenetére
Én most csak így "hirtelen felindulásból" követtem el HTTrack-el egy gyors próbát.
Ezzel a beállítással(semmi máshoz nem nyúltam), az lett az eredmény, amit már bal oldalt láthatsz, azaz dictsearch előtaggal jön létre egy valag html, ami egyenként egy-egy szót tartalmaz.
Viszont a HTML-ek sokkal több adatot tartalmaznak, mint amire neked -esetleg- szükséged van, pl. a lenyitható adatok tartalma is. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
"pl. Spiral, meg, Alga, no mi ebben a Similar? Te biztos meg tudod mondani, ha te nem tartod ekkora "balfax"-nak magad..."
Pl. abban, hogy kb. 50%-ban megegyezik a fájl neve is (ezt már veheti HASONLÓNAK a progi...)
08. Alga.flac vs. 08. Spiral.flac
Az meg nem látszik a korábbi képeden, hogy a két zene CÍME az audio TAG-ben, mennyire HASONLÍT egymásra, mert azt is SIMILAR-ba IS kerested...(similar title)... -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Bravo, Bravissimo...

És még azon csodálkozol, hogy miért olyan keresési eredményeid lesznek?
Az Audio TAG-ben keresgélsz, HASONLÓ (similar) beállításokkal (még a fájlnevekben is...)
Na akkor ki a balfax? (Nem, nem a progi...)
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ha esetleg használsz Total Commander-t, akkor nincs szükség egyéb progira.
Épp a közelmúltban érdeklődtek e felől a TC topikban, leírtam a menetét -
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Kb. pont azt akartam kérdezni, mint amit liszi70 topiktárs.
Ha másképp nem megy, akkor írd le pontosan, amolyan step by step for dummies módon, hogy mit is szeretnél...
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
1. Először elindítod a FreeFileSync-t (asztalon lesz az ikonja), beállítod a forrás- és célkönyvtárat, meg hogy milyen módon szinkronizáljon (balról jobbra, tükrözve stb), sync-kor feldobjon ablakot avagy sem, meg minden egyebet, amit csak szeretnél.
2. Ezt követően "Mentse kötegelt fájlként" opció (Állomány menüben vagy kis fekete lemez ikon) és ments el az asztalra például
3. FreeFileSync-t bezárhatod, indítsd el a RealTimeSync-t (szintén asztalon lesz az ikonja) és fogd és vidd módszerrel húzd rá a korábban az asztalra mentett kötegelt állományt a parancssor mezőbe és indítás. Leteszi magát a tálcára és így a háttérben fut és -alapbeállításban- 10 másodpercenként megvizsgálja a szinkronizálandó mappákat (kisebb időközökre is lehet állítani) -
-
válasz
tillatrilla
üzenetére
Háziállat?

Nálam 1x a macskusz melegedett a gépek mellett, aztán ráfeküdt a bill.-re. (Akkor 2 nagy gép volt, 1600W-os tápokkal, ventik meg fújták a meleget)
Én is furcsán néztem 2 nap múlva, mikor hazaértem...
(Még jó, hogy nem törölte a vínyó(ka)t
) -
válasz
tillatrilla
üzenetére
Elsőre (bocsi), nyomkodd a CTRL+ PLUSZ billetnyű kombót...
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tárgytalan, megoldva.
-
WhatssApp kapcsán lenne kérdésem (és azért itt teszem fel a kérdéseket, mert PC (W10) az érintett, nem az Android)
1. Azt jól látom, hogy nem lehet videóhívást kezdeményezni az asztali (PC-s) verzióban? (vagy csak a fogammal nézek)
2. Ha valóban nem lehet, akkor melyik Android Emulátort lenne ajánlott?
BlueStacks-t próbáltam, de sokszor beállt a videóhíváskor a kép, vagy megakadt alatta a WA. Tehát azt kérném, hogy tapasztalatból mondjatok egy stabil, gyors "nem akadós" fajta Emulátort (tudom, van jó pár, de ha nem muszáj, nem azzal ütném el az időmet, hogy kipróbáljam őket egyenként), ami alatt a WA megy rendesenUI: Édesanyám annyira rosszul lát, hogy még a 10"-os tablet sem az igazi, ezért kellene, hogy PC-n valahogy menjen a WA a nagyképernyős monitoron.
Van ugyan egy régebbi laposom, de azt mindenféle teszteléshez használom, nem szeretnék rá Android-ot telepíteni csak ez miatt. -
válasz
Kékes525
üzenetére
Talán az egyik legegyszerűbb progi a SketchUp Free (regisztrálni kell egy létező email címmel)
Sok bemutató videó is van a neten, pl [link] | [link] -
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kipróbáltam és pöpec...
Feltelepítettem egy játékot, egy kicsit játszottam vele, megnéztem a leveleimet, meg PH!-zok is, szóval korrektnek tűnik elsőre a progi. -
válasz
techlock
üzenetére
Akkor esetleg ezt sasold meg: ActivityWatch
"It is open source, privacy-first, cross-platform, and a great alternative to services like RescueTime, ManicTime, and WakaTime." -
-
válasz
Wolfskin
üzenetére
Tudok javasolni progit, ami megoldja a dolgot ill. abban is tudok segíteni, hogy ún. Icon Library-ba (ICL kiterjesztésű állomány) kimentem a 2019-es Word/Excel/Powerpoint stb (megírod majd melyik Office alkalmazás ikonjai kellenek) összes ikonkészletét és pl. megosztom Google Drive-on, majd ezeket az ICL fájlokat letöltöd és egy, ugyanazon mappába másolod/tömöríted ki és ezt követően a javasolt progival meg átállítod az ikonkészleteket.
Most csak poénból, az MP3 ikonokat cseréltem le Word doksi ikonkészletre:
Műxik Intéző vs. Ttotal Commander
(természetesen mivel ikonkészlet lett módosítva, így az Intézőben a Kis/közepes/nagy/ extra nagy nézetben is megtörtént a módosítás)Keress privátba, ha tudok segíteni.

-
válasz
Predator2
üzenetére
letöltöd, kitömöríted egy mappába, csatlakoztatsz egy pendrive-ot (amiről minden menni fog a levesbe), futtatod a kitömörítési mappában az imageUSB.exe fájlt, bejelölöd a pendrive-ot és a Write gombon katt. [kép]
Ha elkészült a pendrive, akkor erről lehet majd boot-olni.UI: A művelet végeztével a pendrive más célra nem lesz használható mindaddig, amíg lemezkezelővel vagy parancssorból a DISKPART-al teljesen nem lesz letörölve és újra nem lesz pariícionálva.
-
-
-
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Ingyenesben elsőre ezzel tegyél próbát: Recuva Free
Arra ügyelj, hogy a visszaállításkor egy másik meghajtót kell kijelölnöd, hogy oda állítsa vissza a fájlokat. -
válasz
HarryPotter
üzenetére
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A weboldalán nincs felsorolva(csak az ismertebb formátumok ill. hogy "... and bunch of others"), de a progin belül választható OPUS formátum, a képernyőképeken látszódik, ha meg nézed.[kép]
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem tudom, hogy ezt próbáltad-e: MediaHuman Audio Converter
-
-
-
válasz
Nerazim
üzenetére
FastStone Photo Resizer
(A FastStone Image Viewer részét is képezi, ami egy komplett képnézegető) -
válasz
Vertigo18
üzenetére
Aida64 Extreme - Persistent log files
Játék előtt bepipálod a Folytonos naplófájlok opciót és OK, amikor meg kiléptél a játékból, akkor ki veszed a pipát és OK.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- EAFC 26
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A Vivo S50 Pro mini is beáll a sorba
- Sorozatok
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3722, 100% Akksi
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3898, 100% Akkumulátor
- HP EliteBook 840 G10 - 14"WUXGA - i7-1360P - 16GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

)