- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BitRider
senior tag
Nem hiszem, hogy készen találnál ilyesmi programot.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52774 üzenetére
Azzal nincs semmi baj, tiszta és jó progi. Én arra használom, hogy billentyű-paranccsal bármit a system tray-be rakjak, legyen az az Opera vagy akár valami játék.
Nem ezért nem lenne jó neked, hiszen csak 5 MB memóriát fogyaszt a jelenléte (furcsa lenne, ha ennyid nem lenne rá), hanem mert az ingyenes verzió nem jegyzi meg ezt a beállítást. Nade messze kanyarodtunk onnan, hogy tök hülyék a Metánál, hogy ilyen alap beállítást kihagynak ..
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52771 üzenetére
Kísérleteztem vele egy sort a 4t Tray Minimizer Free-ben... de a kedvencek kezelése a fizetős verzió része, ami meg lifetime-ban 70 dolcsi, ami kicsit röhej. Virágosat meg nem találtam. A megoldás amúgy a következő lenne...
• hozzá kell adni a Messenger process-t a kedvencekhez
• mivel a Messenger-nek van saját system tray ikonja, ezért a 4t-s deaktiválandó:
• a lényeg két füllel lejjebb van: ha először jelenik meg, akkor hide-olja az ablakot
-
BitRider
senior tag
válasz
atoszmester #52767 üzenetére
Duplázod a profilt (jobb klikk > másolás > beírsz egy másik nevet) és azt beállítod a másik mappára. Ha megvan, egyszerre is ki tudod jelölni ezeket futtatásra.
Ha amúgy is minden mással megtennéd ezt a duplázást, egyszerűbb magát a
D:\Backup
mappát tükrözni azE:\Backup
mappába, miután a normál backup lefutott.Abban az esetben nem fog kétszer tömörítgetni, csak egy szimpla másolást végez, így hatékonyabb is.
-
BitRider
senior tag
válasz
atoszmester #52764 üzenetére
Persze, arra is van egy külön profil.
És semmi extra, azt csinálom vele, mint minden más programnál. Csak ez esetben a
%USERPROFILE%\AppData\Local
-ban lévő2BrightSparks
mappát mentem mindenestül (így néz ki) és nem, nem változik menet közben az ini, csak ha valamelyik profilt megváltoztatod. De azt futtatás közben nem teszed, szóval jó ez így.Ilyenkor, amikor egy adott mappát mentesz, akkor nem azt adod meg az elérési útban, hanem az eggyel fölötte lévő szintet, majd a fájlok tallózásánál csak a kívánt mappát jelölöd ki, illetve kikapcsolod, hogy az új fájlokat és mappákat is belefoglalja-e a mentésbe (így ni). Így nem csak a mappa tartalmát menti, hanem magát a mappát fogja bezippelni.
-
BitRider
senior tag
válasz
kivlov #52761 üzenetére
Valóban az ingyenes verzió csak ZIP-et tud, a többi változat tud 7-Zip-et is. Örülök, ha nálad jó egy régebbi változat a Cobian-ból. Én ilyenkor azt is mérlegelem, hogy mi az, ami nyugodt szívvel továbbajánlható. A Cobian kapcsán vegyesek a tapasztalataim, és ezt erősítetted meg te is. Ennyi, nem több, nem kell túlértelmezni.
-
BitRider
senior tag
válasz
adrian94 #52736 üzenetére
Pont ott, ahol keresel, felül ki lehet választani a típust (alkalmazás / dokumentumok). Emellett le tudod futtatni az O&O ShutUp10++ progit (menü > Actions > Apply only recommended actions), azt hiszem, ezeket a netes fölös kereséseket is kikapcsolja.
Plusz a start menü beállításaiból ki lehet lőni a fölöslegeket:
Ezután berendezhető szépen a Start menü (nekem mondjuk elég sok van bent, az ügyfeleknek fele ennyit szoktam bezúzni):
-
BitRider
senior tag
válasz
atoszmester #52737 üzenetére
Marha egyszerű, a tömörítés tab-on bepipálod a ZIP gyártást:
Ha több lefuttatott profil fájljait szeretnéd egyetlen ZIP-be rakni, ahhoz külön létre kell hozni egy profilt és azt kell utoljára futtatni. Az egyetlen ZIP-be tömörítés is legyen bepipálva értelem szerűen.
Így néz ki pl. az IrfanView appdatám mentése egy ZIP-be – ez a standard, amivel pl. a progijaim beállításait mentem:
A Cobian ehhez képest sehol sincs... -
BitRider
senior tag
válasz
TigerCat #52753 üzenetére
De ha ismered a fenti megoldásokat, és amúgy is néha szükséges a manuális beavatkozás, akkor nem tudom, mi kellhet még. Ez úgysem lesz még egy darabig kikerülhető és örülj, hogy ismered a legjobb szoftvereket a témában.
kivlov: Na, meg hogy lehet egy szoftvert úgy ajánlani, hogy a legújabb verziója eleve kerülendő?Amit a SyncBack progikban nem tudsz beállítani, olyan nem létezik. Csak egyszer kell eljutni odáig, hogy áttekinted a beállítási lehetőségeit.
-
BitRider
senior tag
válasz
wrongduke #52733 üzenetére
Ez esetben én egy szimpla külső meghajtót használnék egy beállított SyncBack Free-vel, ami automata szinkronizálná a beállított mappákat és ennyi. Nem ismerem a mentendő környezetet, de jó eséllyel fölösleges a többszörös mentés, elég a sima tükrözés, vagy max az inkrementális mentés (utóbbit nem tudja a free).
-
BitRider
senior tag
válasz
wrongduke #52731 üzenetére
• A SyncBack valamelyik változatával az összes mappa-mentős feladatot el tudod végeztetni, de a Free-vel is jó eséllyel menni fog.
• A Google Drive katasztrófa, legalábbis a Dropbox-hoz képest még mindig random káosz az, ahogy szinkronizál. Szerintem azt sem tudják, hogy mit fejlesztenek, akkora fos. A Microsoft cuccal nincs tapasztalatom.
• Rendszermentés Macrium-mal, igen.
• Nem tudom, milyen hardver fér bele 40 ezerbe, vagy egyáltalán mire van szükséged, ezt majd te kiszámolod. Ezek csak random gondolatok, nem kívánok kész tervvel előállni helyetted.
• Nem lenne célszerűbb egy NAS beszerzése hosszú távon? Egyszer kell rákölteni 200-250 ezret HDD-kkel együtt (Synology DS224+ / 2 x WD Purple 4 TB). Úgy a klienseik kezelnék a mentést, ami pedig redundánsan ment, így semmilyen egyéb szórakozásra, előfizetésre és hardverre nem lenne szükség.
-
BitRider
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52634 üzenetére
És kikerült, a
vokoscreenNG 4.0.0-ban már benne van a fordításod, többé nem ír hibát a főképernyőn ennek hiányában.
Cseréltem a screenshotokat is.
-
BitRider
senior tag
válasz
hódmaci #52723 üzenetére
A neten nincs frissebb driver hozzá? Ezért nem szokták ezeket menteni, mert neten van újabb, és nyilván azt érdemes felrakni, nem azt, amit kaptál hozzá eredetileg.
Mellesleg elég, ha a fájlokat kimásolod onnan, nincs semmi funkciója annak, hogy ISO legyen.
Hogy válaszoljak is: AnyBurn. De ez legyen az utolsó opció.
-
BitRider
senior tag
Nekem azt mondjátok már meg légyszi, hogy melyik a legegyszerűbb módszer arra, hogy nagy fájlokat peer-to-peer küldjünk egymásnak? Próbáltam a Rymdport-ot, de lassú, a SyncTrayzor-t pedig nem tudtam 10 perc alatt beállítani, pedig még port forwarding-oltam is. Furcsa, hogy ez még mindig ilyen nyögvenyelősen megy, pedig elég alap lenne.
A vége az lett, hogy RustDesk fájlküldés részt használtuk, ott a 125 MB/sec feltöltési sebességemet ugyan nem használta ki, de legalább 30 MB/sec-kel stabilan átment a 10 GB-os fájl. Szóval keresnék még valami célprogramot, mert rendszeresen szükség lenne erre. Egy FTP szervert fogunk rendszeresíteni, de ettől függetlenül érdekelne az ötlet.
-
BitRider
senior tag
válasz
Gabesz87 #52690 üzenetére
Nem lesz olyan, csak mondom. Teljesen fölösleges vacakolni, amikor vannak jobb és valóban ingyenes programok. Az összefoglaló tetejéből 2-t már írtak is. Szóval ezek az opcióid, mind ingyenes és beállítható úgy, ahogy szeretnéd:
Remote Utilities
RustDesk
Chrome Remote Desktop
A TeamViewer-re legjobban talán a Remote Utilities hasonlít, az AnyDesk-re meg a RustDesk. Az előbbinél annyi a vacakolás, hogy egyelőre a Windows az Agent-et gyanúsnak véli (ez az, amit azon a gépen kell futtatni, amit irányítanál). De ha rendszeres a távirányítósdi, akkor úgyis érdemes a Host verziót telepítened, a távirányító oldalra pedig a Viewer-t. Részletesebb leírás.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52662 üzenetére
Audio Mixer-ben.
A főképernyőn találod a Source részt, ahol a képforrást állítod be, mellette meg ott van az említett hangforrás. Ezeket a paneleket a Docks menüből tudod ki/be kapcsolni, ha nem látnád. A továbbiakban > OBS saját topik.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52656 üzenetére
Biztos, hogy jó helyen keresed? Ne a streaming beállításokat nézd, hanem alatta az Output szekciót! Ezt már én is benéztem párszor, csak azért. Ha meg nem ajánlja fel, azon nincs mit megoldani, vagy legalábbis nem neked, max a fejlesztőknek.
Hang: kikapcsolod az Audio Mixer részen mindegyik hangsávot.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52653 üzenetére
Nem, az OBS-nél meg HEVC-nek hívják, az tudja. De ha muszáj, max konvertálsz rajta egyet, arra meg ott van a
Handbrake vagy a
Shutter Encoder. De egetrengető különbségre ne számíts, általában nem ez a szempont, amikor felvevőprogit keresnek. Ha jól tudom, nagyobb a HW-igénye, ezért sem erőltetik live felvételkor.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52648 üzenetére
Miért, nem vagy admin, hogy telepítőt futtathass, vagy mi a gond a telepítővel? Mert ha nincs ilyen jellegű probléma, akkor nem harap az a vokoScreenNG setup. De a kedvedért csináltam belőle portable-t. Vagyis a beállításokat az AppData-ban tárolja, de elég csak kitömöríteni. Illetve ott van az említett OBS portable.
-
BitRider
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52641 üzenetére
Igen. Köszi, pont ilyesmikre gondoltam. Lesz miből mazsolázni.
-
BitRider
senior tag
válasz
norba69 #52637 üzenetére
Persze, gondoltam, beleírom a kérdésembe is, de mit használ az ember ebből? Egy Autorus-t esetleg félévente egyszer. Akkor már: Blacksun Software - ilyesmire gondoltam.
-
BitRider
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52634 üzenetére
Veo. A legközelebbi release-nél meglesem és cserélem a vonatkozó képeket és infókat.
Köszönjük!
-
BitRider
senior tag
válasz
Andris... #52627 üzenetére
vokoscreenNG - Teljes képernyő és régió felvételére ez.
ShareX - Scrollozós képlopásra ez.
mezis: oCam nagyon nem ajánlott, egy reklámos, elavult vacak, ami helyett van már sokkal jobb. Nem is értem, melyik kútból húztad ezt elő és minek. -
BitRider
senior tag
válasz
Feketelaszlo #52625 üzenetére
Ilyet én is keresgéltem, de nem nagyon találtam szimpatikusat. Max olyanokat, ahol manuálisan kell API kulcsot megadni valamelyik bizonyos szolgáltatóhoz – ami nem is feltétlenül jó és pontos itthon, meg külön regisztrációt és vacakolást jelentenek.
Androidon van a Weawow, ami szerintem messze a legjobb ilyen cucc, ahol a több beállított helyszín között jobbra-balra maszatolással lehet váltani és órára lebontott grafikonok is elérhetők. Sose szerettem a random kép dolgokat, de sokszor nagyon jó és az időhöz illő user fotókat válogatnak be a helyszínek alá borítóként.
A különféle modulok kiválaszthatók és a sorrendjükön is lehet változtatni. Teljesen ingyenes, jók a widgetjei és ami a legfőbb: szabadon lehet választani 8 időjárás-szolgáltató közül, amik közül nekem Bp-en a Weatherbit vált be legjobban (nem az a default).Szóval én ez alá nem adnám Windows-on, de ilyen szimplán nincs. Az ehhez legközelebbi megoldás mégis az lenne, hogy böngészőben futtatom a Weawow weboldalát, vagy... az Androidos appot virtuális környezetben.
-
BitRider
senior tag
válasz
gyulank #52614 üzenetére
A képkockák elveszésében igazad van, de te azt 120 Hz-es monitoron tervezed nézni? Vagy valaki más fogja, akinek nem is feltétlen van akkora framerate-es monitora? A 60 általánosabban használhatóbb. A hülyeségektől ettől függetlenül nem mentes, amiket írtál, de ez már szerencsére nem erre a topikra tartozik...
-
BitRider
senior tag
válasz
gyulank #52611 üzenetére
Nem 30, hanem 30. Ez mit akar jelenteni? A Blender pedig egy 3D modellező, köze nincs a témához. Meg ha egy 30 fps-es videót akarsz 100-osára gyorsítani, akkor miért két lépcsőben tennéd ezt? Tök érthetetlen, amiket írsz.
Olyan videoszerkesztőt kell nézned, ami képes hyperlapse készítésére. A VSDC-hez itt egy videó a mikéntről, de a többire is rá tudsz keresni, hogy tudják-e.
-
BitRider
senior tag
válasz
akoskodas #52607 üzenetére
Erre nem látok esélyt – legalábbis, hogy erre itt választ tudnánk adni. Aki benne van, az régóta nem tanulja. Esetleg pár olyan szoftver esetén, ami érdekes lehet, keresd meg a fejlesztőket és kérdezz rá erre! De a legtöbb eleve fizetős, vagy már kapásból online lesz, ami jó is. A maradék ötlet, hogy keress egy könyvelőt / tanfolyamot (bár az AI elsőként pont az ilyen területeket fogja először lesöpörni, szóval nagyon hosszan nem terveznék).
-
BitRider
senior tag
válasz
Zola007 #52599 üzenetére
vokoscreenNG – egyenesen az összefoglalóból. Kifejezetten felvételre elsősorban ez. Mindent tud, amit írtál, mellesleg gyorsan reagál a fejlesztő, ha lenne valami hiba. Amit én felvetettem, az már a mostaniban oké.
-
BitRider
senior tag
válasz
liszi70 #52597 üzenetére
Általános, hogy háromszor kell leírnom mindent, aztán pont most nem esett jól, mikor a hülyeügyfél nyaggat. De valójában nem feladatom mindenkinek minden problémáját megoldani, és több eszközt is biztosítottam neki, úgyhogy elengedtem. Éhesen meg valóban nem írkálok legközelebb.
-
BitRider
senior tag
válasz
BitRider #52594 üzenetére
Mondjuk nemtom miért kell ismételgetnem magam, ha már az első kérdésemben is leírtam mindent, kifejezetten aláhúzva azt, hogy a batch konverter rész nem jó. Erre mi történik? Ketten is a batch konvertert ajánlják. Erre nem tudok mi mást mondani: ha nem tudok olvasni, nem kell kényszeresen reagálni.
-
BitRider
senior tag
Ismerem a batch konverter részét a FastStone Image Viewer-nek (ezt hívják külön programként FastStone Photo Resizer-nek). Ezt próbáltam leírni, hogy az miért nem megfelelő: bonyolult felület, illetve nehézkes előnézet a színállításnál. Külön be kell állítani az output folder-t vagy azt, hogy rámentesz-e az eredeti képekre stb. Ez mind-mind külön pipa, külön fül, extra bonyolítás, ami abszolut kizárja a célszemély esetén a kezelést.
Az Image Viewer-ben közvetlenül látod a képeket, és ott is ott vannak a szükséges gombok a szín- és méret állításra, csak épp azt a jelölőkét hagyták le, hogy minden kijelölt képre vonatkozzon a beállítás. Ezt a ziccert ott kihagyták (lehet írok is a fejlesztőknek).
Szóval ehelyett kell olyan progi, ami mutatja a kiválasztott mappa összes képét thumbnail-eken, egyből van szín és méretállítás gomb (nem külön felületen, hanem ugyanazon, ahol a képek tanyáznak), majd egy szimpla mentés felül is írja a változtatásokkal az eredeti elemeket. Ezt tudja az Office Picture Manager.
-
BitRider
senior tag
válasz
BitRider #52591 üzenetére
Kávé után: szóval pont ez a baj, hogy a batch részeken nem lehet látni a színmódosítást, illetve egy iszonyat lame usernek kellene, ezért eleve nagyon bonyolult az ilyenek felülete.
Abban az Office Picture Manager-ben pont ez az egyszerű: kijelölöd a képeket, jobb oldalt nyomsz egy színmódosítást, látod egyből az eredményt és azt mindegyikre vonatkoztatja. Közben kipróbáltam az XnView-t meg egy rakás appot, de egyik se tudja ezt. Olyat is próbáltam, ami kifejezetten retus app, és ha a színeken egyszerre tudok is állítani, akkor meg átméretezés funkció nincs.
Amin leginkább meglepődtem, hogy a FastStone Image Viewer se tudja, pedig ott adott a bal oldali mappalista, a fő részen a képek kijelölési lehetősége, ráadásul van színállítás és átméretezés is menügombokkal, de mégse a kijelölt elemeken végzi el a módosítást, csak egy darabon, ami a
Ctrl + A
megnyomása előtt is ki volt választva.Sosem értettem, hogy miért ragaszkodnak az emberek ahhoz a vacak Manager-hez, de ezt a szimpla egyszerű dolgot ezidáig csak az tudta, így már kapisgálom...
-
BitRider
senior tag
Valakit próbálok leszoktatni a hullladék Office Picture Manager-ről... Mégis, van egy olyan funkciója, hogy az adott szerkesztést minden kijelölt képen elvégzi (átméretezés, színállítás).
A FastStone Image Viewer felületén hiába jelölöm ki az összes képet, az átméretezést / színállítást csak a fő kerettel ellátot képen végzi el, ami WTF kategória.
A batch converter-ek otromba felületei nem jók, egyszerű, közvetlen felület kell a módosításokra, és a színállításnál különben is jó lenne látni a változtatásokat. Ideális lenne magyarl nyelvvel, mert úgy néz ki, 50 évesen már nem ismerik fel az emberek az ikonokat.
-
BitRider
senior tag
válasz
gyulank #52570 üzenetére
Egyáltalán egy belső hálózaton van a két gép? Mert ha igen, akkor a fájlmegosztást be tudod kapcsolni (Win 10 - Win 10 között viszonylag egyszerű, vannak rá leírások, de pl. mindkét gépen meg kell adnod a felhasználódhoz jelszót is). Jah, és ezt csak akkor, ha nem DIGI-s jelosztód van, mert az pl. sokszor nem engedi át a belsőn hálón sem a dolgokat. Rendes router kell hozzá bridge módban stb. Szóval így, látatlanban nehéz ügy.
-
BitRider
senior tag
válasz
gyulank #52568 üzenetére
Távirányító programok léteznek (és ott vannak az összefoglalóban), de a kérdésed nem tudtam teljesen feldolgozni. Az egyik gép a másik HDD-jét használja? Mindezt neten keresztül?
A távoli elindítás megint egy másik témakör (WOL). De azt, ha nem a helyi belső hálóból tennéd, akkor a BIOS beállításon túl szükséges a router-en is port forwarding. Ezt és a fentieket nem fogja egyetlen szoftver megoldani neked.
Lehetséges, hogy azt a gépet kellene bővítened akkor, ha nincs elegendő tárhelye. Vagy "ezt", ha gyenge, nem pedig varázsolni...
-
BitRider
senior tag
válasz
gyulank #52562 üzenetére
Oké, leszűkítettem a kört, így hívják a célprogramot: Batch Photo Date Stamper
De direkt nem is linkelem, mivel nem ingyenes progi, helyette az IrfanView-ban így megvalósítható + pár egyéb megoldás a leírásban.
Illetve ott van a mindig említett
FastStone Photo Resizer, az ebben is sokkal jobb: részletesen ki tudod választani, hogy milyen infókat akarsz kirakni az EXIF-ből:
-
BitRider
senior tag
válasz
gyulank #52557 üzenetére
A
Honeyview kiírja, ha megnyomod a
TAB
-ot.A képre rámentést próbáltam keresgélni, de igen nehéz így, hogy minden leírás csak a megjelenítésig vagy az exportálásig jut el.
Még nem jöttem rá a megfelelő kulcsszóra.
Upd.: Közben kezdem kapisgálni...
• How to stamp photo with EXIF and photo information
• Inserting date stamp, EXIF info, comments into photo -
BitRider
senior tag
válasz
tpotyka #52536 üzenetére
Milyen rendszerről van szó? Itt tudod engedélyezni egyrészt a rendszerben elvileg a 260+ karakteres elérési út+ fájlneveket. Ezen kívül trükk még, hogy megpróbálod átnevezni a gyökér mappákat. Amúgy a TeraCopy-t tudom javasolni, illetve a program ellenére a szakaszos másolást. Végső esetben pedig valamelyik Live Linux-ot, hátha az alatt. Ezeken kívül nagyon más nincs szerintem.
-
BitRider
senior tag
válasz
gyulank #52453 üzenetére
Tök alap dolgot, ha jól láttam, nem kérdeztek meg: mégis melyik szolgáltató ez? Mert ugyebár oldalak el nem érése elsősorban rajtuk múlik. Esetleg még Google féle DNS-t beállíthatsz, hátha segít (8.8.8.8 és 8.8.4.4). Illetve a továbbiakban őket kéne keresni addig, amíg rendbe nem rakják a DNS szerverüket, vagy akármijüket.
-
BitRider
senior tag
válasz
tpeter77 #52434 üzenetére
Vagy egy Lubuntu 16-os, esetleg 18-as (ebből még van 32-bites verzió), utóbbi abszolút friss Firefox-szal. És akkor legalább a böngészés akadálytalannak és biztonságosnak mondható.
A gyenge, régi masinákon ez a megoldás, nem az, hogy a minden szempontból katasztrófa, foltozatlan Win 7-re böngészőket próbálgatunk. Alternatíva még a Xubuntu ugyanezen verziói. Ha az adott proci 64-bites, akkor lehet próbálkozni a 20-as verziókkal is, esetleg Linux Mint XFCE-vel. Mind a 3 rendszer tök egyszerűen beállítható, csak frissíteni kell rajtuk egy kört (nem újabb verzióra, csak az alapokat), tisztogatni kicsit a tálcát, majd restart és kész is.
-
BitRider
senior tag
Egyrészt kell egy reklámblokkoló (uBlock), amivel bejelölöd az összes reklámrészt és úgy próbálod újra a mentést (talán rekik nélkül sikerül). Vagy ne Chrome-mal mentsd, hanem valami célprogrammal, pl. WebCopy-val. Harmadrészt: ha ennyire trutyi az oldal, akkor nem jobb a tartalmat (szöveget + képeket) manuálisan lementeni és egy akármilyen dokumentum formájában újra létrehozni?
-
BitRider
senior tag
válasz
tylerddd #52379 üzenetére
Oké, de miért szórakozna bárki ilyen vackokkal, ha vannak célprogramok a feladatra
Utóbbi az újabb formátumokat is ismeri (WEBP, JPEG XL, AVIF), de még most lapátolja bele a fejlesztő a funkciókat ezerrel. Már van átméretezés is, de kell még pár verzió, hogy stabilabb legyen.
-
BitRider
senior tag
válasz
BitRider #52372 üzenetére
Van még a 4t Tray Minimizer Free is, ami billentyűkombinációval bármelyik megnyitott ablakot vagy programot felülre tud rögzíteni, átlátszóvá tenni, vagy épp a system tray-be csukni (a fullscreen appokat is). Ezt amolyan extraként írtam, a cetlikre sokkal jobb az előző megoldás, amiben alap az always on top opció (meg a normális backup és minden egyéb).
-
BitRider
senior tag
válasz
liszi70 #52370 üzenetére
A gagyi wines helyett:
Simple Sticky Notes
A weboldala alapján nem látszik, mennyire profi, jól beállítható jegyzetelő alapvetően cetli alapon, de anélkül is használható, jó kezelőfelülete van. Van csoportokba rendezés, témázás, szövegformázás, átlátszóság stb. Itt van hozzá egy normálisabb hangcsomag is az értesítéseknek.
-
BitRider
senior tag
Jah, de, most látom, hogy írtad a RAR-t.
Ebben az esetben Passware Kit Forensic.
Szótárral meg mindenféle dologgal tud zsonglőrködni. -
BitRider
senior tag
válasz
chrome11 #52352 üzenetére
A lejátszási sorrend változhat is? Mennyire rendszeres, hogy ugyanarra van szükség? Mert erre szerintem egy újravágás vagy darabolás lenne a megoldás. Ott van a LosslessCut, amivel jelenetekre darabolhatod a videót manuálisan, aztán a lejátszási listát kezelő VLC-vel ezeket olyan sorrendben nyomod, ahogy akarod. A másik verzió az, hogy újra összerakod a videót egybe, ha egy adott sorrendre van csak szükség. Ez esetben meg bármivel le tudod játszani.
-
BitRider
senior tag
válasz
liszi70 #52345 üzenetére
Bármennyire hiánypótló volt az egyszerű felvevőprogik közt, összességében gázos volt a weboldalával együtt, és nem fejlődött semerre. Helyette ott van a
vokoscreenNG, az egy az egyben cserélte az oCam-et. Ugyanolyan egyszerű, mégis többet tud, a fejlesztője egyből reagál és nem malware-ekkel együtt tudod letölteni – már csak azért sem, mert open source..
Ha valamit lecserélek, arra jó ok van, és biztos találsz jobb helyettesítőprogramot.
-
BitRider
senior tag
válasz
liszi70 #52342 üzenetére
A méretet nem kell számolni, az egy adott információ. A foglalt méret pedig mindig nagyobb, de ezt a Windows is jelzi, ezért van 2 érték a mappák és fájlok tulajdonságainál.
Az összehasonlító programok ezt max kiindulási alapként használják, hogy eldöntsék, melyikeket kell komolyabban, hash alapon is összevetni, ezzel spórolva a számítási procedúrán. De ezt szerintem már nem itt kellene kitárgyalni, illetve már túl vagyunk rajta.
-
BitRider
senior tag
-
BitRider
senior tag
válasz
liszi70 #52333 üzenetére
Ezt így nem tudom, de nem is vezet semmire. Ha fájlokat akarsz összehasonlítani, arra megírtam a megfelelő progit. Ha kifejezetten dokumentum tartalmakat akarsz összevetni, arra van még pár, pl. Beyond Compare (30 napos trial).
-
BitRider
senior tag
válasz
liszi70 #52330 üzenetére
Öööö... a bit a legkisebb (az meg ugye lehet 1 vagy 0), 8 bit pedig = 1 byte... A biteket ki sem írja a Win. Amúgy is, a méret sokszor nem jelent semmit. A hash alapú vagy a bitről bitre történő összehasonlítás az, ami ér is valamit.
Az, hogy egy program mekkora részegységenként meg hogyan csomagol egy-egy összetettebb szerkezetű dokumentumot, az megint egyedi lehet. Egy TXT-nél valóban egyszerű a dolog, minél több karakter van benne, annál nagyobb lesz (persze ott is számít az alkalmazott karaktertábla és a speciális karakterek összefüggése).
-
BitRider
senior tag
válasz
Magnat #52319 üzenetére
Igen, a Joplin is a szokásos Electron alapú benga állat 500 MB fölötti csomagban, 350 MB fölötti memóriahasználattal. NVMe SSD-n is 3 másodperc, mire betölt a felület. Nyilván más akkor már, ha már a system tray-ben ücsörög, de ez akkor is más liga, mint amit a fórumtárs keresett (a ResophNotes 20 alatti MB-tal operál és valóban instant nyílik).
Természetesen más esetben ajánlott lehet a Joplin, és érdekes lenne összehasonlítani a többi full jegyzetelővel Standard Notes, Trilium Notes, AppFlowy stb. Én egyébként ez utóbbit várom, hogy kilépjen a kezdeti fázisból, mert jó kis Trello ötvözet is egyben.
-
BitRider
senior tag
-
BitRider
senior tag
Ez a link. Ott nem az van, hogy ha kiikszelsz egy cetlit, akkor eltűnik, vagy már javítottak rajta? Ha cetlizés, akkor azért van kifinomultabb megoldás: Simple Sticky Notes
De instant jegyzetelésre az alábbi ResophNotes azért szerintem kiszámíthatóbb.
-
BitRider
senior tag
válasz
tylerddd #52305 üzenetére
A leggyorsabb az a ResophNotes. Instant megnyílik nulláról is, ha meg becsukod, a system tray-ben ül. A felületén bal alul tudsz hozzáadni új jegyzetet, ami egyébként Markdown kompatibilis. Nem kell külön mentést nyomogatni. Lehet vissza is rakom az ajánlásokba, nemtom miért töröltem.
Erre pont hasznos.
-
BitRider
senior tag
válasz
hotkar #52296 üzenetére
Ez is csak egy gyűjtőoldal közvetlen download linkje. Legalább ha a page-re vinne, akkor ott láthatnánk a fejlesztőt. De tök mindegy, az alternativeto.net keresés alapján ami még akad az ingyenes kategóriában jó véleményekkel, az a sima ScreenRec.
Erről valamiért egyszer lepattantam (tippre azért, mert az offline telepítője 447 MB, ami elég indokolatlannak tűnik
). Más nem nagyon van, amivel érdemes lenne foglalkozni.
-
BitRider
senior tag
Felújítottam az összefoglalót az utóbbi 3 napon, enjoy! Azt hittem, soha nem fejezem be...
Újrarendeztem a kategóriákat, a linkek és ikonok update-elve lettek, illetve pár tucat új program is bekerült. Biztos lenne még mit faragni rajta, de én már annak örülök, hogy végre új ikonokat látni a legfelső sorban.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52273 üzenetére
DS Clock > always on top, de még a full képernyős alkalmazások tetejére is ráhúzható, illetve akár milliszekundumot is beállíthatsz
-
BitRider
senior tag
válasz
Donki Hóte #52268 üzenetére
Jól összerakta, ékezetes karakterekkel együtt (már ha magyar szöveg volt)?
-
BitRider
senior tag
válasz
Donki Hóte #52265 üzenetére
A PDF24 Creator-ban megpróbálhatod, az mégiscsak egy összetettebb, de ingyenes szerkesztő. A konvertálást online is eléred a progi felrakása nélkül.
Ha nem megy, mert mégis kép formátumról van szó, akkor van benne OCR (szövegfelismerés). Ahogy minden eszköze, ez is kint van weben.
-
BitRider
senior tag
válasz
BitRider #52258 üzenetére
MH: beállítás #1 | beállítás #2
4k+: beállítás #1 | beállítás #2 | beállítás #3 -
BitRider
senior tag
válasz
DrDobos #52257 üzenetére
Igen, van jobb annál: az új változata, aminek + van a végén (átvette a régi helyét, így már te is ezt linkelted). Ez a szinte teljesen újraírt progi, csak enged nagyobb felbontásokat is letölteni és sokkal jobban kezeli a vágólapot. Ugyanúgy 30 db / nap at ingyenes limit, ami teljesen élhető. A download részen van belőle offline installer, meg portable változat is (ha rendszeresen használod, érdemes az előbbit használni, mert az normálisan tud automata frissíteni).
Kicsit más a logikája, mint a réginek: előre beállítod felül, hogy mit akarsz kezdeni a cuccokkal (videó / audió / milyen felbontás / hova), utána meg csak bedobálod a linkeket. Sokkal gyorsabb így, mint a régi, ahol egyesével bekérte a videók infóit. Ha váltogatod azt, hogy zenét vagy videót akarsz letölteni, arra nem a legkényelmesebb.
Ha csak zenét töltenél le, arra meg a legjobb a MediaHuman Audio Converter. Be lehet úgy állítani, hogy ha a vágólapon van a link, csak annyit kell csinálnod, hogy a system tray ikonján megnyomod a Paste link funkciót és máris dobja ki neked a változatlan M4A-t (vagy konvertál MP3-at) a kiválasztott mappába.
Szerintem az a legkényelmesebb, ha mindkét progit egyszerre alkalmazod. Az egyiket a videókra, a másikat a zenékre. Utóbbinál egyébként nem érdemes MP3-akat konvertálni, mert az egyrészt lassabb, és hiába állítod 320-asra, nem lesz jobb a minősége, mint az eredeti M4A-nak (ezt a normális lejátszók még a telefonokon is viszik, szóval teljesen jó).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- Építő/felújító topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Motoros topic
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest