Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggbuffon1897
őstag
kis helpet kérnék srácok
már 2-3hónapja tervbe van egy új konfig
először kinéztem az fx 6300-at, aztán olvasgatva ph-s fórumokat szépen áttértem az i5 verzióhoz, aztán vissza az fx vonalra a 8320-hoz, most pedig vissza a kezdeti 6300-hoz
most egy x2 250 pörög a gépben immár 3éve, elsősorban játékra kellene a masina, igaz így már 29évesen eléggé leritkult a játékbázis (kb autós szimulátorok, különösen a majd most megjelenő Assetto Corsára,Project Carsra, Football Manager, Assassins Creed-ek), na meg a koromból adódóan a meló melletti pár óra játszadozásra már nincs kedvem 180k+ -t verni, így megpróbálok érték/arányosítani és lecsippenteni kicsit a költségekből
a vidkártyát már kinéztem (Sapphire r9 280 3gb) .
emellé bevállalhatok egy fx 6300at? illetve milyen hűtőt és lapot ajánlanátok hozzá?
1920*1080-ban játszok, az h minden ultrán legyek, nekem nem akkora lényeg, igaz ne is lowon menjen ennyi pénzért
Előre is köszi a segítséget
-
ggbuffon1897
őstag
mondjuk egy fx 8320 v 8350 is elég szerintem évekre bármire, főleg ha a progik/játékok nem csak az egy-két szálas megoldásokat szeretni, játéknál meg egy jó vga-val tesztek alapján édesmindegy h ilyen kategóriáknál melyik platform mellett döntesz. Mindezt pl egy 8320 esetében megteszed hűtővel együtt kb 40k-ból.
az h 3-4 év múlva is minden szipi-szupi legyen, szerintem hw ügyileg nem működik, mint koncepció.
De hát mindenki magának dönti el, az biztos h én 80k-ért nem vennék procit a jelenben, akkor se ha futna rá, egyszerűen nem találom reálisnak h egy átlaguser kihasználná v észrevenné számottevően azt a különbséget amit az Intel tud nyújtani, max a pénztárcádnak is, ahogy írod.
De lehet én gondolkodok szarul
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
miből gondolod h pl egy 8320at nem fogsz tudni addig használni? Nekem 5éve egy x2 250em volt, ami úgy kb tavalyra lett kevés. Ennél többet szerintem felesleges számolni bármilyen hardware-re főleg, h az átlaguser a büdös életben ki se fogja használni nemhogy az Intel de valszeg az AMD-ben rejlő összes tartalékot (azonkívül 4-5 év múlva amúgyis lehet kifele dobálni mindet a lappal együtt)
egyedül szerintem a fogyasztás, amibe belelehet kötni Intel oldalról, de nálam okosabb emberek már kiszámították h kb mennyit jelent, ha 100%on pörög a proci napi 24be (asszem évi 3-4k)
Én csak arra a felvetésre reagáltam, h 170ről indultál (énis onnan indulok, de max 180ig vagyok hajlandó elmenni punktum ) és hát jóval pénztárcabarátabban is meglehetne úsznod ezt a dolgot De hát te tudod, a te pénzed, nem is a meggyőzés volt a célom
-
ggbuffon1897
őstag
válasz jocomen #56680 üzenetére
én nem néztem utána szval nyílván igazad van
de ha ezeket a számításokat átültetjük a realitás talajára, akkor évi 4-5 ezer Ft-nál aligha hiszem h nagyobb különbséget okoz
mert hát ugye egy átlagember mennyit pörgeti 100%on a procit? persze az, aki éjjel nappal játszik meg hasonló nyalánkságokkal foglalkozik, ott megértem a dolgot, de nekem ne mondja senki h egy magamfajtánál, ahol meló után pár óra játék,böngészés stb ez akkora difit okoz. Arról nem is beszélve, h aki már ennyit elver gépre, biztos az a havi párszáz forint többlet fogja földhözverni. Szval szerintem kicsit túlvan ez spirázva.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Hobbbyt #56761 üzenetére
mivel gépújítás előtt állok, már 3hete böngészem a fórumokat, hsz-eket, a bizonytalanságom csak még tovább fokozódott
egyszerű laikusként (kéretik ezt figyelembe venni)
amit nem tudok belátni, az pl az h az Intel i5ök közel 50rugóért mitől annyira best buy ph szerte. Persze értem én h gyakorlatilag minden tesztben jobbat produkál, de kb itt itt 3-4 fps különbségekről beszélünk (tesztek alapján) , ráadásul h pl az amd 65 fps-e helyett az intel csinál 70-et, engem speciel nem érdekel, nem frapssal játszok, ha nagyon akadna képes vagyok kompromisszumokra graf terén stb (persze ez nyílván szubjektív).
Aztán ugye jön a következő pont h de hát az AMD-re kell + hűtő + drágább lap. Ez oké, csak az mintha elfelejtődne, h terhelés alatt a sima, tehát nem k-s i5-ök is melegszenek mint a dög (haverommal is leteszteltettem gyári hűtővel a 4570-jét, vmi 78 fok körül állt meg) , tehát azért oda se árt egy + hűtő, azonkívül, h aki ennyire zajérzékeny, valszeg amúgy se rakná fel az alapot se az AMD-re se az Intelre.
A lapoknál se értem h miért mondják, h de milyen drága az am3+-hoz, holott 22k-ért már meglehet kapni a giga 970A-UD3P lapját. Az Intelekhez se olcsóbb tudtommal, főleg ha előjön a "fejleszthetőség" szempont, ott is 20 felett van a normálisabbja. A fejleszthetőségről meg annyit h a PC meg a fejleszthetőség, vagyis pontosabban a "jövőbegondolkodás" két külön világ, mire odaérsz már foglalatcsere volt új procikkal stb..
Az utolsó pont ami elbizonytalanít, h ugye mindkét nextgen konzol alatt AMD-k dübörögnek..
A fogyasztási mizériához annyit, h aki 150k felett vesz elsősorban játékra gépet, azt nem fogja földhözvágni az a havi +1000 ft áram, de szerintem sokat mondtam, meg amúgyis rezsicsökkentés van
Úgy indultam neki augusztus közepén h na i5, de ezek miatt egyre bizonytalanabb vagyok és egyre több az infó ami tovább bonyolítja a dolgot.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Picturemaker #56764 üzenetére
Hát igen, pl én napközbe melózok, hazaesek 5re, max eljátszogatok 2-3 órát, többi böngészés stb, max hétvégén húzom meg kicsit az ipart, de akkor se non-stop szinten..
Egyébként az fx-ek ennyire gázok alapórajelen, mint amilyennek itt be vannak állítva? Mert nem vagyok egy tuningbajnok (szívesen próbálkoznék vele egyébként, természetesen csak mértékkel, illetve amíg értelmét látom). A hűtő is tényleg ennyire gázos? Mert nekem eddig 4 amd konfigomból mind a 4en a gyári ment és engem sose zavart a hangjuk (fel se nagyon tűnt h őszinte legyek)
Ezt a fogyasztást egyébként egyszer vki belőhetné, h kb milyen összegről is beszélünk, mert hallottam már végleteket.
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
-
ggbuffon1897
őstag
válasz lorincz92 #56934 üzenetére
énis AMD b*zi vagyok, énis hasonló dilemma előtt állok x2 250ről való fejlesztésben, de sajnos be kellett látnom h nem alternatívák jelenleg
egyrészt ugye kell rájuk alaphangon egy 10k-s hűtő, egy drága lap, amivel árban ugyanott vagyok mint egy i5-el (én fx 8320al viszonyítok)..és akkor még ott van h tuningolni kell amihez én nem értek és nincs is kedvem vele macerálni, h kihozza belőle az ember amit a proci tud (legalábbis fórumtársak véleménye szerint)
engem is a 8mag 8 szál vonz,de ha egyszerűen nincs játék ami ezt kihasználja akkor tök felesleges, ráadásul amire majd odaér a dolog h szeretni fogják, már mind a jelenlegi i5-ök, meg ezek az AMD-k is kevéskék lesznek..legalábbis szerintem.
A 8320-ak tdp-je engem modnjuk önmagában nem riasztana el, de a 9xxx-eké igen.
De amúgy kb itt ilyen 4-5 fps különbségekről megy az öldöklő harc az AMD és az Intel "harcosai" között, szval egy mezei júzernek jó lehet mind2, pláne játékra. De szerintem az ésszerű alternatíva tényleg egy i5.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Zsivaagoo #56944 üzenetére
engem nem kell győzködnöd, énis szemezgettem vele, de mivel neki is elsősorban játékra kell, ezért nyílván célszerűbb az abban többnyire jobban teljesítő és vmennyivel olcsóbb i5-öt választani, ahogy sajnos énis tenni fogom
én ugyanis most akarok játszani, nem 3év múlva, ameddig a kókány programozók írnak olyan játékokat, h képesek legyenek kihasználni az AMD előnyeit. (ráadásul hol lesz már 3 év múlva egy 8320 v egy jelenlegi i5 teljesítményben, ezért is győztem meg magam, mert beláttam (mint már többször is) h a hw + időtállóság párosa merő szemfényvesztés és önhülyítés)
én pl a haswell-e prociknak se látom értelmét, pl a 4570 uazt tudja mint a 4590, előbbire elég egy 16-17k-s jó minőségű b85ös lap, utóbbira h97es kell. Persze nyílván sokan utóbbit veszik, mondván "fejleszthetőség", holott 2évente cseréli az Intel is a lapkészleteit, jön a DDR4 meg p*csatudja h még mi.
Én a pénztárcámat tartom szem előtt és az ár/érték arányt. Az meg meló, meg némi játék mellett szeretne még inni is
-
ggbuffon1897
őstag
válasz IntelKiller7 #57018 üzenetére
1150-nel szerintem jobban jársz
játékra szerintem bőven elég egy non-k-s i5 is, K-sokhoz uaúgy kell +hűtő meg drága lap, mint az AMD-s vonalhoz
-
ggbuffon1897
őstag
válasz RaZroX #57172 üzenetére
az a gond , h csak a videókártya 50 rugó körül van (használtan talán ki lehet fogni 30-40között egyet,nemtudom mennyire vagy ilyen szinten rugalmas) h megfeleljen neked a "full-grafikás" játékra,
a táp az tuti kuka, azzal számolj
Szerintem egyébként egyszerű ha valahogy egyszerre félreteszel 130-150k-t, aztán abból már neki lehet indulni a dolgoknak, így apránként nem tartom valószínűnek a dolgot.
szerk: egyébként ha úgy néz ki a dolog, h marad a jelenlegi géped még használatban és most csak elkezdenéd apránként összevásárolni az alkatrészeket, amelyek még nem lesznek "bevetve", akkor talán ellehet kezdeni a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
Sziasztok,
Mini itx kis játékos gépet tervezek összerakni (Jonsbo A4 v umx1 plus házba)
Alapvetően már elég hobbijátékos lettem így 35évesen, főleg a régebbi AC-k , stratégia (total warok, anno sorozat, football manager a fő csapásirány)
Egy 4k tv-re lenne kötve a masina, de nincsenek se illuzioim se millioim a 4k kepes konfigra, igy majd tolom rajta FHDban. (AAA játékra ott a ps4 prom vagy majd valamelyik új konzol
Alapvetően egy 1650s a terv vgaban (emellett az árak mellett talán ezzel bukom majd a legkevesebbet egy cserénél)
Ami között megy a vacila:
I3 10100 + asrock h470m itx ac - egyetlen "bajom" hogy a 10400f csak 12 ezerrel drágább, de nem tudom megeri e most a felárat, illetve ez az 1200as platform kicsit nekem átmenetinek tűnik (szokas szerint)
R3 3100/r5 2600 + asrock b450i itx ac - előbbi olcsóbb a 10100nál, utóbbi 6/12 (a 3600 erősen tul van arazva most szerintem) , kesobb am4bol lesz választék upgradre
Előre is köszi a tanácsot (ja és nem szeretnék várni új ryzenre stb. az nem az én mufajom )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- BestBuy ruhás topik
- OpenWRT topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- SörcsaPH!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest