Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
Sziasztok!
Jelenleg egy Intel E6750 procit használok, azonban szeretnék egy kicsit gyorsabbat... Szerintetek mire érné most meg lecserélni 40ezer körül, főleg HD videókonvertálásra (x264) használom és ebben várnék sebességnövekedést.
Kösz előre is! -
gg72
veterán
válasz vzsryl #13888 üzenetére
Inkább újat vennék.
Eddig a Q8200 a szimpatikus, az alacsonyabb fogyasztás miatt is, és valóban nem húznám, nem játszanék vele, elsődleges a videótömörítés (HD x264).
Jelenleg ugye egy E6750 procim van 4GB SuperTalent DDR2 RAM, P35-ös Foxconn alaplap és egy Noctua NH-U9F hűtő. -
gg72
veterán
Sziasztok!
Szüleim gépét újítom fel (alaplapcsere volt erre: ASRock A785GXH/128M AM2+), a gépben lévő procit (Athlon 64 X2 4800+ 65W) eredetileg nem akartam cserélni, de elég jó árban hozzá tudnék jutni egy AMD Athlon II X2 255, vagy 265-höz, kb. 5-6ezret kellene ráfizetnem. Szerintetek megérné a csere?
2*1GB DDR2 800MHz ram van amúgy a gépben. -
gg72
veterán
Sziasztok!
Egy Intel Q9400 procis rendszert tervezek lecserélni, amelyet leginkább videó konvertálásra, tömörítésre és vágásra használok. Mit ajánlotok?- AMD X6 1090T/1100T
- Intel i5 2500K v. i7 2600KAzt tudom, hogy árban egyáltalán nincsenek egy súlycsoportban, de teljesítményre melyik érik meg a legjobban a fenti célokra?
-
gg72
veterán
Kösz mindenkinek, sokkal okosabb most sem lettem, mert a tesztekből is látszik, hogy nem nagy az intel i5/i7 előnye az X6-al szemben kódolásnál, ráadásul én meg inkább X264-es kódolásra használom a gépet, amiben meg az X6 a jobb (?). Vagy esetleg érdemes lenne várnom a Bulldozer procikra? Mert végül is annyira nem sürget a dolog...
Ami pedig nem jön le a tesztekből az az, hogy ezek a százalákos adatok mennyit számítanak időben? Pl. ha egy kódolás most (Q9400) kb. 3-4 óráig tart, menniyre számíthatok egy X6, i5 2500K, i7 2600K procival?
-
gg72
veterán
Kösz.
Én is inkább az Intel felé húzok, vajon mennyi lehet a különbség kódolási időben nézve egy i5 2500K és egy i7 2600K között? Mert árban van köztük 20ezer Ft... Mondjuk az is igaz, hogy a procit nem szoktam havonta cserélgetni, kb. 2,5-3 évet kellene, hogy "kibírjon".
Kódolásra x264 64bit video codec-et használok megfelelő segédprogrammal.Vajon érdemes lenne várni az AMD Bulldozerre?
-
gg72
veterán
-
gg72
veterán
Új rendszert készülök összeállítani, amelyet főleg videókonvertálásra (h264/x264) használnék egy Intel Z77 lapban 8GB DDR3 1600 Mhz rammal. Játék nem menne rajta, ill. tunning sem.
A jelenlegi rendszerem: Intel Q9400 proci + EP35 alaplap + 4GB DDR2 ram.
i5-2500K és i7-2600K között vacillálok, vagy szerintetek érdemes lenne várni az Ivy Bridge CPU-kra? -
gg72
veterán
válasz csucsbicep #34889 üzenetére
Árben milyen különbségek várhatók?
Illetve vajon egy 2500K vajon konvertálásban mennyivel gyengébb/lasabb egy 2600K-nál? -
gg72
veterán
válasz csucsbicep #34891 üzenetére
Azt lehet akkor mondani, hogy konvertálásban az i7-2600K kb. 20%-al gyorsabb, mint az i5-2500K.
Az ivy procik mennyivel lesznek drágábbak a teljesítményben hozzájuk hasonló SB-kez képest?[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Új rendszert építenék egy ASRock H77 Pro4/MVP alaplap és 8GB [ilyen] RAM köré, most már csak a procit kellene eldöntenem.
A gépet leginkább HD anyagok kódolásra (x264 Encoder) használnám, nem lenne tunning, ezért gondoltam első körben a sima i7-2600 procira (ez ugye 8 szálon is tud kódolni), amit olyan 51ezer körül kapnék meg. De most feltűnt a képben az új i5-3570K CPU 60ezer körül, ami alig szerepel gyengébben x264 kódolásban a 2600-nál: [link]
Szerintetek melyik legyen?
-
gg72
veterán
És amúgy meg vagy elégedve a Z77-D3H lappal? Én H77-D3H-t készülök venni, de sajnos az alaplapos topicban (ill. úgy általában az egész neten) alig találok róla felhasználói véleményeket. (Nekem egy sima 3770 vagy 2600 proci megy majd bele, tunning nem lesz, de kell a 8 szál a videókódoláshoz).
-
gg72
veterán
Apósomék gépébe (alapszintű irodai felhasználás, internet) keresek procit, az Intel G2020 továbbra is ajánlott? Tavaly nyáron építettem be egy hasonló célokra használt gépbe és ott jól teljesít. Esetleg más alternatíva 20ezer Ft-ig?
-
gg72
veterán
Szeretném a közeljövőben (1-2 hónapon belül) lecserélni a meglévő, lassan 6 éves lesz konfigom (i7-3770) és két proci között vacillálok:
AMD Ryzen 1700
Intel i5-8600K
Alapvetően office felhasználás a cél (semmi játék) + elég gyakran tömörítek HD anyagokat a BD Rebuilder programmal, azon belül is az ún. FRIMSource opcióval, ami a meglévő Intel procim SDK/Quick-Sync dekódolását használja, így elég gyorsan is megy a dolog. Azzal tisztában vagyok, hogy kódolásnál a Ryzen 1700 több magja jól jön, csak a kérdés az, hogy az Intel 8600K procija és a Quick Sync funkció nem egyenlíti-e ki ezt több mag adta előnyt.
Mivel nem játszom, így az Intel beépített grafikus egysége nekem tökéletesen elég volna, a Ryzen mellé ugye kellene még egy VGA-t is vennem.
Mit javasoltok, vagy esetleg várjak még az újabb procikra? -
gg72
veterán
válasz palfitom #77153 üzenetére
Igen, ez a kérdés. Persze sajnos olyan tesztet nem találni, ahol így hasonlítanák össze a CPU-kat, egy [ilyet] találtam, itt normál esetben "csak" 15%-al gyorsabb az x264 kódolásnál a Ryzen 1700 az Intel 8600K-nál. Szerintem ezt a 10-20%-ot a Quick Sync opció kompenzálja, persze csak azoknál a szoftvereknél, amelyek ezt kihasználják.
A másik pedig a problémamentesebb RAM-kezelés, ami miatt inkább az Intel felé húzok. -
gg72
veterán
Sziasztok! Lassan csereérett lesz 7 éves i3770-es rendszerem, e helyett szeretnék valamit. Alap (irodai) dolgokra használjuk a gépet, korábban sokat tömörítettem HD anyagokat, manapság kevesebbet, de előfordul (Handbrake, BD Rebuilder). Nem játszunk a gépen, ezért integrált kártyás CPU-t keresek. Utánavolvasgatva az AMD új sorozatú 3300G/3600G procijai szimpatikusnak tűnnek, érdemes ezekre vármi, vagy Intel vonalról mi lenne az ajánlott? 2*8GB RAM menne majd a CPU mellé.
-
gg72
veterán
válasz Geller72 #84514 üzenetére
Nem értem a kérdést, hogy mit érzek kevésnek...
Ha arra irányult, hogy a 3770-es CPU nem tudja a jelenlegi felhasználási szokásiamt kiszolgálni, akkor valóban ki tudja, de 7.5 éves lesz a konfig, attól tartok, hogy az alaplap már nem, fogja sokáig bírni.[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Lassan újra aktuális lesz az a januári kérdésem, amire akkor azt tanácsoltátok, hogy halasszam el, ha nem sürgős az új Ryzen-ek megjelenéséig. Hát eljött ez az idő.
Szóval szeretném a közeljövőben lecserélni a 6 éves konfigom (i7-3770). Alapvetően irodai felhasználás a cél (semmi játék) + elég gyakran tömörítek HD anyagokat a olyan programmal, ami támogatja Intel procik SDK/Quick-Sync dekódolását, így sokkal gyorsabb a tömörítés, mintha csak a CPU erejére támaszkodnék.
Intel i5-9600 vagy Ryzen 3600 között vacillálok jelenleg, tudom, hogy Ryzen erősebb CPU, csak nem tudom, hogy a Quick Sync funkció nem egyenlíti-e ki ezt az előnyt.
Mivel abszolút nem játszom, így az Intel beépített grafikus egysége nekem tökéletesen elég volna, a Ryzen mellé ugye kellene még egy alap VGA-t is vennem.
Mit javasoltok? -
gg72
veterán
válasz VirsLee #85313 üzenetére
Sajnos nem ilyen egyértemű a dolog, sőt!
BDRebuilder és Handbrake progikat hasunálok. Találtam két friss tesztet, ahol azt írják, amit sejtettem (igaz a tesztben a 3900X vs. i9-9900 szerepel): ha csak a CPU erejére támaszkodunk, a Ryzen kb. 3X gyorsabban végez a hasonló kategóriás Intel-lel szemben, de ha az Intel QuickSync funkcióját hasznájuk (hardveres tömörítést), akkor az Intel legalább 4X gyorsabb:It’s another big, big win for the Ryzen 9 3900X for CPU-based encoding. But we’d be remiss if we didn’t also mention that the one ace the Core i9-9900K has up its sleeve is QuickSync encoding. Rather than using the general-purpose CPU processors to convert the video, the Core i9 has a built-in GPU with fixed function processors that do only one thing, but do it stupidly fast.
Convert the video on the eight CPU cores of the Core i9, and you’re looking at a 47-minute wait. Convert it on the 12-CPU cores of the Ryzen 9 and you’re looking at about 30 minutes—just enough for a short lunch. But use QuickSync’s H.265 fixed function, and you’re looking at 4 minutes. Just barely enough time to grab a cup of joe. Not all features or profiles in HandBrake use QuickSync, but when it does—damn. [link]QuickSync is still better
When it comes to raw encoding video using software through CPU (like with X264), the Ryzen 9 3900X stomps the 9900K. That’s no surprise. Again, 12 is greater than 8. But this is a function where Intel’s years of investment in specialized hardware and software separates it from AMD. Nearly ever Intel CPU has a dedicated GPU module built in that is capable of encoding video using the company’s proprietary QuickSync codec.
Using a program like Handbrake, the 3900X was regularly around 33 percent faster than the 9900K in my tests. But if you encode using QuickSync instead of X264, you can do the same encode in less than a quarter of the time of the AMD chip. [link]A hardveres vs. szoftveres tömörítés minősége egy másik kérdés és állandó vita tárgya, de a különbségek nem számottevőek, én eddig is hardveres tömörítést használtam a az i7-3370 procimmal és teljesen elégedett voltam az eredménnyel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Vezetékes FEJhallgatók
- LEGO klub
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest