Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
iglo farmer
csendes tag
Na nekem pont ez kell hogy 4-5évig jól elvagyok vele a mostani configom is kb 6-7éves de eljött az ideje hogy lecseréljem kiszolgált a P4 1.8a mai napig megy! 2.6-ton
Hat egyelöre 2 magos de később még mindig vehetek bele elég olcsóért 4magosat
Szal azt mondjatok hogy E8 2 magos megbizható jól tunningolható és Stabil! ?
4-5évig nekem ilyenre lenne szükségem. -
darál0w
Jómunkásember
inkább a kingstonok.
az, meg hogy mekkora VGAt tud kiszolgálni a 630as...felbontás és tuningfüggő is.
(#25414) chron ha a fejleszthetőség a fő szempont, akkor várj még...jövőre jön az uj amd foglalat ( AM3+/AM4 nem tudni a nevét...), ami nem lesz kompatibilis AM3al....AM3as proci nagy valoszínűséggel fog menni az uj lapokban...de az uj procik nem fognak menni AM3ban.
[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Ribi
nagyúr
Valamit csöppet elnézhettél, neki lesz vga, szóval lényegtelen az integrált vga.
Ha nem tuningol, totál felesleges a K-s proci, ilyenkor általában a 2400-at szoktuk ajánlani, mert alig lassabb, de "sokkal" olcsóbb. De akár a 2300 vagy 2310 is lehet.
Best buy ártól függetlenül kicsit paradoxon, de ezt gondolom te is érzedui: nézed egyáltalán hogy kinek írod amit írsz, vagy csakúgy írod azt jóvan?
Merthogy ugyanannak az embernek javasolsz eccer intelt, eccer amdt
Játékra 6 magos cpu totál felesleges.
Emlékeim szerint a videjó szerkesztő programok sem mindig használják ki a 6 magot, de ha igen, akkor is általában intel nyer.
Javasolt megnézni, hogy az adott video szerkeszto progit melyik proci szereti jobban.[ Szerkesztve ]
-
93.Szabi
aktív tag
Köszi akkor ezzel azt akkartad nekem le írni ,hogy a 980 as elavult a maga 6 magjával és erősebb a 2600k mert engem ez érdekelne.
AMD-re nem váltok már volt és nem jött be sose én Intel párti vagyok.
De még mindig nem atattók konkrét választ melyik az erőseb->>"♪♫ $z@ßł▐ さび▐ ♪♫"<<-▐ "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt"▐ ══════════════════════════════════════════════════════
-
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
Na hát ezeket az All-in-one megoldásokat egyáltalán nem preferálom.
Egyébként a 30.000-et hardverapros árból hoztam össze! De ezt írtam is. Nyilván boltban újonnan valamivel több, de mivel úgysem én fizetem, ez nem probléma. Szóval ha 40.000 lesz az sem gond.
Lehet, hogy végül inkább maradok egy Intel konfignál. Valami olcsóbb Celeron/Pentium dual core proci+egy GT620 vagy ilyesmi VGA. Nekem szimpatikusabb, mint az AMD.
De majd meglátjuk még mi lesz. Mindenesetre kösz a tanácsokat.
Na kb. én is ezt a konfigot néztem.
[ Szerkesztve ]
-
5000watt
aktív tag
2600k val szemezek :9 játék a fő cél persze ,de ki tudja még mi lesz?
valahol előre gondolkodok +10-20-30 ezer nem számít ha több dologra lesz jó a gép időben is
vízhűtéssel hűtöm a cput így is Kás proci meg azért érdekel mert húzható
Tehát inkább előre gondolkodok mert hát később ne kelljen már alkatrészeket eladnom hogy megvegyem a 2600kát[ Szerkesztve ]
Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna.. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=5000watt
-
Rypejakten
addikt
az Extreme4-gyel csak baj van, mintahogy az FX6350 sem éri meg a többletet az FX6300-zal szemben.
dave93: ha i5-öt akarsz, az csak a VGA rovására menne - a legolcsóbb Sandy-k is 30-35k körül vannak, ergo marad 25-30k VGA-ra, amiből legfeljebb egy 6970 / 7790 jön ki használtan.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
nem rossz lap a Giga,hogy még Digitális kimenet is van rajta
inkább írd meg,hogy mennyi a keret a lapra,az előbb javasolt linken ott tudsz érdeklődni,hogy mely lapot érdemesebb megvenned adott árban.
a tápban van tartalék és hosszabbak a kábeleik,valamint több csatik vannak rajta
[ Szerkesztve ]
-
Cargo
aktív tag
Jeni:
köszönöm akkor a lapon még gondolkodom.
taknyí:
A 7790-esből is a 2gb-os változatot néztem. A problémám az a 660-ossal hogy drágább pár ezerrel mint a 7850-es, és teljesítményben pedig gyengébbnek tűnik a tesztek alapján. (Vagy csak tűnik?) A 7790 2gb-os változat pedig több mint 5Eft-al olcsóbb mint a 7850-es és több mint 10Eft olcsóbb mint a gtx 660-as, ami azért a relatíve szűkös forrásokat tekintve soknak tűnik.
Üdv: Péter
nothing
-
bul07
nagyúr
Én nem a foglaltra gondoltam , processzort+alaplapot mindig egyszerre cserélek így engem nem nagyon izgat a foglalat váltás
3-4 évente az alaplapot is illik cserélni szerintem, ha jön egy új processzor
Mostani alaplapom is 4-éves lesz lassanÚgy értettem hogy 1.5-2 év múlva nem fogom azt érezni hogy nagyon lassú a i5-4670K
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
aktív tag
Valóban, csak ezekről lemaradtam egy picit. Viszont az fm1 csúnya húzás volt tőlük. Mire az ember fia összerakta a rávalót addigra már jött az fm2 most meg ugye a 2+
bul07 nem fogod lassúnak érezni, szerintem ezen processzorok teljesítménye elegendő lesz még (jó) pár évig.
[ Szerkesztve ]
Azért nem emelem ki a hirdetéseimet, mert jómagam is átugrom az ilyeneket :)
-
janos666
nagyúr
A kupak annyival vastagabb, direkt azért hogy a korábbi hűtőkkel kompatibilis maradjon.
Szerintem elég jól felfekszik a kupak a lapra, illetve a lap is a foglalatra, hogy akár központosan nyomva, akár egyszerre külpontosan nyomva, és így hajlítva is az alaplap fog tönkremenni először, ha jól megcibálod (mármint szándékosan, nem véletlenül, ahhoz viszonylag vékony alaplap és relatívan hatalmas hűtő kell, és mondjuk áthajtani vele egy méretes kátyún szállítás közben, plusz extra balszerencse).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
A CPU általában akkor hal meg, ha 1: halva születik (és mégis átcsúszik), 2: te magad kinyírod (túlfeszeled és túlhevíted tuninggal, esetleg elromlik a hűtés és valamiért nem működik a thermal throttling sem, mert pl. véletlenül letiltottad, vagy bugos, netán lehámozod róla a fémkupakot és úgy nyomsz rá hűtőt, hasonlók...), 3: más alkatrész (táp, alaplapi tápáramkör, stb) hibája kinyírja. Ezek többségere eleve nincs is garancia (tuning, fizikai módosítás, stb).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
nagyúr
Eddig az utóbbi időben/években szinte semmi hatásuk nem volt az ilyen megjelenéseknek... max a használt piacon egy minimális.
Kivéve ha egy két bolt csinál valami készletsöprő akciót.Sőt általában az újdonság miatt, meg a kezdeti készlethiányok miatt az új szokott drágább lenni, mint kéne.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
-
lacus83
senior tag
Tiszta sor.
Azért is írtam én is hogy 8.ik gen I5 CPU plusz új B360 lap?
Vagy a jelenlegi B250 és abba egy 6 ik vagy 7ik genes I7?MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
lacus83
senior tag
Az általad leirt dolgok miatt is lettem bizonytalan.
Azonos áron inkább én is a 8.ik gen 6 mag 6 szálon agyaltam a 7ik gen 4 mag 8 szál helyett.
Ryzen sem feltétlen olcsóbb.?!
Ryzen 1600 kb egy ár az I5 8400el.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
cidalain
veterán
Koszi a valaszt mindkettotoknek.
Igen, 775-os a foglalat, nincs bolygatva, gyari kiepites.
A meg erosebb Q8400-zal elbirt a gyari tapegyseg (csak 300W), es a gyari huto? Ez most csak ilyen low budget projekt lenne, igy ilyen uri huncutsagok, mint ssd szoba sem kerul. A ram upgrade is lenne vagy 8-10 rugo (bar a lehetosegek kesobbre megmaradnak)[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
cidalain
veterán
tudom, szedtem már szét takarítás céljából, és láttam hogy nagyon bolygatni nem lehet.
ezért is csak a procit cserélném nagyobbra, és olyanra amilyet gyárilag is tettek bele, mert ahhoz elvileg elegendő a gyári hűtés is, és a táp is.
a mostani proci 65W-os TDP-jű, a Q6600 meg 105W, ami rohadt sok többletfogyasztás, és hő. Az általad ajánlott Q8400 (vagy Q9300) csak 95W, de itt tényleg lehet hogy nem ártana egy hűtő upgrade is, bár mivel ezek már kisebb csíkszélességűek, ezért a hőtermelés is kisebb lehet.
Ha megelégszem egy E8400-zal (TDP 65W ennél is), akkor ugyan visszafogottabb lesz a teljesítmény, de a gyári megoldások elegendőek. Nem mellesleg ez egy tényleg low budget upgrade lenne mert 2500-ért már van ilyen proci (és akár akkor egy 4×2 GB ram bővítés is opció lehet mellé)
fogós kérdések ezekilletve van itthon elfekvőben egy E5200 proci, így ez is szóba jöhet, ami ugyan előrelépés, de semmiképpen sem akkora, mint egy E8400 esetén. (most dolgoztam egy E5200-as 4GB ramos gépen a napokban, azért ez is sokkal jobb volt Win7 esetén, mint az adott HP-s konfig)
[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel