Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓKérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Geresics #39901 üzenetére
Grrrr... Egy non-K processzor +4-es tuningjához kellett egy olcsó, max. 25 ezer forintos, de minden földi jóval felszerelt lap, nem pedig extrém tuninghoz.
kieg: azt a tuningot, ami ingyen, ráadásul "káros mellékhatások nélkül" több, mint 10% teljesítménynövekedést hoz, azért nem becsülném le.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Harsonás #39884 üzenetére
Arra válaszoltam a 39879-ben: belső USB3 hiánya.... + nem tudsz belőle esetleg 2 VGA-s rendszert építeni. Az mATX-esből meg igen.
kieg: ez jó lenne, normál ATX, de 1200 ft-tal drágább az általad megjelöltnél.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Harsonás #39881 üzenetére
Azt a gyártót én nagyon nem preferálom - sokaknak van hasonló véleménye, tapasztalata.
(#39882) tikshow: Sajnos a pénz az nagy úr..... ...akkor vegyél valami olcsó, megbízható Asrock lapot, 2x2GB memóriát és a neked tetsző gyártótól a legnagyobb procit, ami még belefér a keretbe. Notivinyóval sajnos nem lesz valami fürge, de hibátlanul működni fog. Én az öreg, használt Codegen táptól félnék. Nem kicsit, hanem nagyon...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
tikshow #39878 üzenetére
Ezek mindegyike megfelel az általad vázolt célra:azt vedd, amelyik szimpatikusabb, vagy olcsóbb.
Alaplap választásnál arra azért ügyelj, hogy SATA3 és USB3 csati legyen rajtuk, mert robbanásszerűen terjednek a gyorsabb perifériák. Ha megteheted (belefér a keretbe) akkor lepd meg őket egy Samsung 830 64GB-os SSD-vel: a lassú gép is "szárnyakat kap" tőle.(#39880) Harsonás: Nincs alaplapi (belső) USB3 csatija, modernebb házaknál nagy hátrány! (nekem is ez az egyik egfőbb bajom, hiába van komolyabb házab USB3 csatival, ha a mostani alaplapomon csak külső aljzatok vannak. Amúgy miért idegenkedsz az mATX-től? Annyi bővítőkártyát használsz? Nekem már 10 éve csak ilyen alaplapjaim vannak, régen normál midi-toronyban, tavaly óta egy mini házban (Fractal)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
atti_2010 #39783 üzenetére
Nejem gépe is ilyesmi, abban is egy AM2/AM2+-os deszka van, AM3-as procival (Athlon II X2-250), 4GB 1066-os Kingston DDR2 rammal. Probléma nélkül működik, egyetlen hátránya, hogy a ramokat csak 800MHz-en kezeli. Az eredetileg benne használt 4600+ -tól váltam meg 2 évvel ezelőtt, mert azt később esetleg lehetetlen lenne eladni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
k.soma #39664 üzenetére
Nem foglak az Intelre váltásra rábeszélni, mert mindened meg van (masszív alaplap, komoly hűtő, brutál jó tápegység) egy AMD-s továbbfejlesztéshez. Így valószínűleg ezt úsznád meg legolcsóbban. A januári árviszonyokat mondjuk egyelőre sejteni sem lehet... ...a lehető legnagyobb procit vedd, amit elbír a pénztárcád, és amit támogat az alaplapod.
kieg: ha nulláról építenél egy új gépet, akkor persze mindenképpen a másik oldalt támogatnám, mert jelenleg ugyanannyi pénzből, okosan átgondolva Intelből lehet erősebb konfigot összehozni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Az Fx8320-hoz nem árt egy új CPU-cooler, esetleg 50W-tal nagyobb táp, sőt akár egy-két plusz házventi is. Szerintem ezek bőven 6k plusz költség fölött vannak, nem beszélve az éves szinten megtakarítható villanyáramról (Ha a 6K számít, akkor ez is kell, hogy számítson...). Az Intel el van a gyári ventijével, nem is túl hangos. Az intelhez bőven elég lehet egy 14k HUF-ba kerülö, Asrock H61M/U3S3 alaplap, azon is van minden, ami kellhet.
kieg: Ez is csak egy vélemény, mint az előttem szólóé volt (esetleg kevésbé elfogult?)
kieg2: nem mellesleg az Intellel kapsz egy egész elfogadható integrált VGA-t is, ami néha nem jön rosszul! -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
FlyInMyEye #39632 üzenetére
Kihajcsa, becsülettel!
A legfrissebb BIOS-t elég feltenni. Ahogy nézem, 125-140W TDP-jű procikat is viszi, tehát a kizárólag rev.C3-at (125W) nem igazán értem...
kieg:amúgy a CPU-support listában a 140W-os C2-es 965-ös is szerepel, ha jól látom. Vagy mégsem? Nincs mellé írva rev.-szám -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Normi™ #39541 üzenetére
Ha "csak" a 660Ti-hez kell, akkor a kisebbik is bőven jó/sok, azért fölösleges pénzt kidobni a drágábbra. Ha viszont tuningos alaplapod van, akkor a 660TI "utáni" időkre is gondolva érdemes lehet.
Most néztem csak az adatlapodat, szerintem teljesen fölösleges váltanod a jelenlegi procidról...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
csucsbicep #38690 üzenetére
Viszont, mivel az i3-at nem lehet húzni, így nem kell hozzá külön coolert venni, sőt esetleg 50-100W-tal kisebb (pár ezer forinttal olcsóbb) táp is elégséges lehet, így szerintem ez sem lenne drágább összességében. Ami a villanyszámlán megmarad, az meg a tiszta haszon...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-D4nO- #38633 üzenetére
Akkor passz: csak a Sandy-bridge óta vagyok újra Inteles, a 775-ösök kimaradtak az életemből. Nekem egy erősen húzott 4830-asom volt egy Athlon II X2-250-nel, az nem gyorsult szinte semmit sem, amikor a 4 magos AMD (640) került a helyére. A kisebbik Athlon pedig nem erősebb egy tuningolt 2160-nál, sőt...
Kieg: én arra tippelnék, hogy beleölsz egy rakat pénzt, és nyert 5-6-10% teljesítményt, a VGA korlátja miatt... ...annyiért szerintem hozzá sem érdemes fogni a cseréhez
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
csucsbicep #38543 üzenetére
(Amikor 23k-ért adják a 3 év bolti garis gyárilag szorzózármentes X4-et, akkor ez nem tűnik túlzottan jó ajánlatnak)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Alister71 #38454 üzenetére
Sőt, már vagy egy hete 14,9k-HUF-ért, az Agility3-nál komolyabb SSD-t lehet venni (az enyém például holnap jön. A régi A-DATA-t már pár hete áttettem a
notibanetbookba.)
Erősen akciózzák. Sajnos a 128GB-os ára viszont nem megy lefelé.... -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
kis.miklos #38334 üzenetére
Erre nem számíthatsz biztosan: én pont egy éve vettem a Sandy i5-2500 non-K procit, ugyanitt, bruttó 42k HUF-ért. Pedig azóta egy egész új generáció (Ivy) kijött...
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
daredar562 #38283 üzenetére
Az FX-4170 nagyon gyónge
bármirejátékra. Ha AMD, akkor FX6000-sek közül, amelyiket még meg tudja fizetni. Főleg - hogy mint írtad - nem akar félévente új cuccba feccölni. Én azért körül járnám az Intel dolgait is, lehet, hogy hasonló pénzért jobbat, korszerűbbet, kevésbé avulót kap. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
freaghill #37696 üzenetére
Én az alaplapon spórolnék, nem is keveset: valamelyik legolcsóbb i5, akár Hardverapróról, (egyre inkább kell az a 4 mag), egy H61 vagy B75-ös Asrockkal.
kieg: nekem van 6 éves, hibátlan Asrock deszkám is ( a nejem gépében). Nem nagy hátrány a 2 év gari... ...a processzoron viszont csak ésszel spórolnék.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
haxiboy #37636 üzenetére
A sheriff mindjárt le fog torkollni
, de ha mindkét verzió szóba jön nálad (magyarul alaplapot is kell cserélned), akkor mindenképpen az Intelt: gyorsabb, kevésbé melegszik, kevesebbet is fogyaszt a másiknál. Sőt, lesz egy ingyen beépített tartalék VGA-d, végszükség esetére...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Grave_444 #37619 üzenetére
Ott valami nagy disznóság lehet a hűtéssel (vagy egyszerűen rosszul mér az alaplapod): Linx-szel "szétkergetve" alapfeszen a sima i5-2500-am 74 fokig ment fel fél óra alatt a gyári hűtővel, ezen az olcsó Freezer 7pro rev.2. 10 fokot csökkentett.Alulfeszelve meg épphogy eléri a 60 fokot..., idle 32-34 körül van.
szerk: amikor ilyen horror hőfokot mutat a hőmérő, akkor a borda oldalát meg tudod fogni kézzel? Ha igen, akkor rosszul van feltéve a hűtő.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Silentfrog #37400 üzenetére
Elég, kivéve BF3 multi. Ha ezt nem játszod, akkor ki fogja szolgálni az igényeidet.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Grave_444 #37279 üzenetére
Váltanod akkor érné meg, ha:
1., Munkához kell a nagy teljesítményű gép, és számít minden perc.
2., Játékhoz csak akkor (adatlapodat nézve), ha tervbe veszel egy fullHD vagy nagyobb felbontású monitort, és ehhez egy erősebb videokártyát. A mostanit kiszolgálja a Phenom is.
Szerintem.kieg: legelőször a helyedben egy 64 vagy 128GB-os SSD-t szereznék be, "érzetre" az gyorsít legtöbbet a gépen.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Viktor77 #37203 üzenetére
Én - kissé árnyaltabban - inkább azt mondanám: attól függ, mibe fájna a csere. 5-10 ezret kompletten én simán "rádobnék" az AMD-re (alaplapostul, stb.), ennél többet nem ér a váltás. Ennyi pénzt viszont napi sok óra használat mellett egy év alatt akár a villanyszámlán is behozhat... ...és azért jópár dologban erősebb egy kicsit az Intel.
Nem húzod? Az én ugyanilyen Athlon II X4 640-esem csak 3GHZ-es volt gyárilag...
Viktor77: én is így értettem...: Ez az Athlon bőven gyengébb az alapórajelen járatott Phenom II X4 955-nél, annál meg egy picivel erősebb a legtöbb alkalmazásban a kis 2 magos Intel. Én ugyanerről az AMD-ről váltottam egy éve az i5-2500-ra. Simán duplájára nőtta teljesítmény... (CAD+játékok), ugyanazon VGA mellett.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Malibutomi #36853 üzenetére
Na ezt jó tudni, ennek azért még utána kérdezek több helyen. 10-11k-ért simán elmenne a mostani lapom, 23 körül meg már láttam ilyesmi asrockot. Annyit talán még meg is érne a dolog, főleg hogy azon 4 memóriafoglalat lenne, tehát még 2x4 GB belerakható volna. Azt meg a CAD-CAD programok szeretik!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Alister71 #36850 üzenetére
Nyaralni voltam egy hétig, meg azóta szinte éjjel-nappal dolgozom.
Megfordult a fejemben, valami olcsó Asrock mATX-deszkában korlátozott tuningra fogni a procit. Sajnos viszont a jogtiszta OEM Win7 "ragaszkodik" az alaplaphoz, nekem a munkához az viszont elengedhetetlen...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Grave_444 #36818 üzenetére
Én egy Asrock H61M/U3S3-ban használok egy szorzőzáras i5-2500-at, 8 GB rammal, SSD-vel, immár közel egy éve. Tökéletes kombó, pedig ez a kenyérkereső eszközöm, nm "csak" játékra használom... Asmedia SATAIII vezérlő, USB3, meg ilyesmi.
(#36844) gyenesmartin: Az ára is kétszer annyi, de a teljesítménye is. Ráadásul van benne IGP, ami néha jól jöhet. Némileg jövőállöbb processzor/platform.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
csucsbicep #36491 üzenetére
Nem akarok kötekedni (dehonnem...
), de ha a Phenom húzva lesz, akkor kell hozzá egy 10k-ba kerülő venti, meg legalább 50Wtal nagyobb táp, mint az Intelhez. Innentől kezdve ezek árából (villanyszámlát nem nézve is) simán kijön a legkisebb i5. Annak meg nem ellenfél a Phenom...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Hege1234 #36432 üzenetére
Legolcsóbban és legcélszerűbben egy Phenom II X4-955BE beszerzésével tudod megoldani a fejlesztést. A memóriát cseréld 4 vagy 8 GB-os kitre, én fölöslegesen nem költenék extra órajelű példányokra, szinte alig hoz valamit a konyhára. Ha tuningot is tervezel, akkor egy jobb hűtő még kelleni fog. Pontosan milyen az a táp?
Ha ez nem lesz elég, akkor meg teljes platformváltás Intel 1155-re.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Alister71 #36172 üzenetére
"...Ezen lehet vitatkozni, de velem felesleges.
"
Igen, ebbe már beletörődtem.Amúgy Gigabyte alaplapom még soha nem volt, de évek óta nagyon sok, az előttem szóló, másik "Bogyó"-éhoz hasonló tapasztalatot olvastam az elmúlt évek során itt a PH-n, és egyéb fórumokon is. A "hőskorban" (P2) Abit, majd a P3 érától kezdve felváltva Asus és Athlon II óta (nejem gépében most is az megy, csont nélkül!)Asrock lapokat használok, mindig a legalsó ársávból választva. Asrockkal még soha semmilyen negatív tapasztalatom nem volt, annál több viszont a belépő Asus-okkal. Legutóbbi deszkám (Athlon II X4-640-hez) egy M4A78-VM volt, hibátlanul működött, csak éppen 5%-nyi tuningot sem tudott, bármilyen beállítással instabillá vált, amint elkezdtem piszkálgatni. Ugyanez (!!!) a proci áttéve nejem ezer éves Asrock NF6G-GLAN lapjába, 30%-kal túlhúzható lett, atomstabilan. Az ezer éves Asrock maradt, a másfél éves (még garis) Asus ment a háztól tavaly ősszel, mikor Intelre váltottam.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
tranceplanet #36165 üzenetére
Köszönöm szépen neked és csucsbicep kollégának is!
Annyi pénzem most nincs, de a későbbiekben valószínűleg be fogok rá nevezni!
A Z77 Pro4-M-mel ráadásul még egy gondom is megoldódna: tudnék még 2x4GB ramot tenni bele, mert a PS néha "aggódik", a kikapcsolt lapozófájl miatt, 8 GB memóriával... -
Bogyó bá'
nagyúr
Urak! Tudom, hogy nem egészen ide való, de az alaplapos totyikot nem szoktam olvasgatni.
Szóval, jelenleg melyik az a legolcsóbb alaplap (boltból..., mondjuk Ip*n), amelyik:
- Asrock (nekem beváltak, ASUS-ból volt több belépő szintű deszkám az elmúlt 10 évben, az utolsó, amit szerettem, az a TUSL-2 volt, PIII-hoz..., Gigát meg a büdös életben nem vennék)
- mATX
- LGA 1155
- Alaplapra dugható, belső USB3 portja van
- Lehetőleg natív SATA3 (vagy ha nem, akkor Asmedia vezérlős)
- Tudja a non-K i5-2500 korlátozott tuningját? (+4 szoró emelés)
(H61M/U3S3-at váltanék vele, ha érdemes... ...a házon belső portra dugható az USB3, és így nem tudom használni, meg a csekély tuning is jó volna procicsere nélkül)Thanx, és bocs az OFF-ért....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Vasinger! #36126 üzenetére
Attól függ, mennyiért sikerül a "vackodtól" megszabadulni. Mivel alaplap is kell, így azért nem lesz egyszerű a dolog. Intel i3-2120, i5-2300, 2400 körül nézegess. Az előbbi picit (de fele-harmada fogyasztással), utóbbi kettő sokkal-sokkal erősebb, szintén jóval alacsonyabb fogyasztás, így melegedés mellett. Sőt, mind a háromhoz elég a gyári hűtés is, így a mostani cooleredet is pénzzé tudod tenni, közelebb jutva a vágyott célhoz.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Alister71 #35819 üzenetére
Sajnos Te viszont, márkaszeretetedből kifolyólag - kissé demagóg módon - , féligazságokkal tévútra vezeted a "kezdőket".
"...Az Athlon X4 teljesítményben nem éri el az I5-öt..." Ez igaz, de van benne csúsztatás rendesen: Még az Athlon II X4- nél jóval erősebb Phenom II 955 sem veri meg az i5-öt, de igazából a szintén hóval gyengébb i3-at sem! Maximum erős tuninggal az i3-at, de akkor már teljesen mások a beszerzés költségei: jó alaplap, külön vett, 10.000,- forintos CPU-cooler, jóval nagyobb táp, éves szinten akár 10-20 ezer forinttal nagyobb villanyszánla. Ezeket valahogy mindig kifelejted a "kispénzűeknek" tett javaslataidból... Használtat meg használttal hasonlítsunk kérem, nem csak AMD-t lehet venni jó áron a Hardveraprón.
Egyébként de, már rohadtul unom: valóban volt egy időszak, amikor AMD-t venni okos, gazdaságos döntés volt, de ez nem most van!
Ezt le kellett írnom, nehogy egyszerűen flame-keltéssel vádolj! Peace!
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
csucsbicep #35626 üzenetére
Abba az alaplapba - a link szerinti CPU-support lista alapján - PH II X6 1100T-ig bármit beletehetne. A legalján...
(#35631) geksz : jogos, akkor a legeslegalján a listának F7 BIOS-sal Phenom II X4 940 -ig (DENEB magos). Az sem rossz azért...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Tiszta sor: kicsit sarkítottam.
Nem feltétlenül a flame-keltés volt a szándékom.
Ő viszont most szeretne vásárolni és - szerintem - most a "sötét oldal" kínálja ugyanazért a pénzért a jobb
vételtteljesítményt, fogyasztást, egyszóval ár/érték arányt. Mivel új deszkát is keres, így mertem ajánlani a teljes platformváltást.Az általam említett első két procihoz (mivel nem tuningolhatók) ráadásul nagyon olcsón lehet megfelelő alaplapokat vásárolni.Mondjuk azt a topictárs leírhatná, hogy milyen játékokkal, milyen felbontáson, és főleg milyen VGA-val szándékozik játszani.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Játékra? Nagyjából semmilyent: az alsóházban az i3-2120, középen az i5-2320, feljebb meg az i5-2500K ár/érték arányban jelenleg verhetetlen. Nem beszélve a legújabb Ivy-kről...
Egyetlen esetben érdemes - játékra - AMD procit venned: ha már van egy korszerű, drága AM3+-os alaplapod, amit csak anyagi nagy veszteséggel tudnál eladni. De mint írod, alaplap vásárlására is készülsz, tehát ez sem állja meg a helyét. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Matt-OPT #35546 üzenetére
Ez tényleg csak a felhasználás várható céljától függ: ha nem akarsz a legújabb játékokkal játszani (mondjuk VGA-t nem is írtál...), nem tervezel 3D-ben. nem foglalkozol rendereléssel és videovágással, akkor simán elég kell legyen az i3 is. Ha viszont az előbbi tevékenységek bármelyike bele tartozik az "általános, otthoni használatba", akkor nagyon jól jön a fizikai 4 mag. Az időtállóságnak is jót tenne, mert előbb-utóbb minden program ki fogja használni a nagyobb processzor lehetőségeit.
Azt leírhatnád, hogy tervezel-e diszkrét VGA-t, és ha igen, akkor milyet?
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Viktor77 #35390 üzenetére
Én nem hiszek annyira a processzorba integrált VGA mindenhatóságában, több okból sem:
- egy olyan, alsóközép VGA, ami a mai játékokat a ma elvárt felbontásokon kompromisszumokkal és döcögve (!) éppen elviszi, 256bit széles, min 4GHz-es DDR5 memóriával éppenhogy beéri úgy, hogy közben nem kell vele senkivel sem osztoznia. Ezt még sok-sok évig nem fogják tudni elérni.
- ugyanezen satnya alsóközép VGA simán (mondjuk 5850, 6850 kaliberű) bepuszil (és hő formájában lead) 130-150W-ot. Ezzel sem fognak még sokáig tudni mit kezdeni. Illetve mire tudnának, addigra már újra nagyobbak lesznek az igények.Persze sok feladatra bőven elegendők, de nem fogják tudni soha kiszorítani a diszkrét kártyákat az igényesebb felhasználásoknál. Irodába, meg a maminak netezni már most is tökéletesek, azt aláírom.
Szerintem...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Geller72 #34802 üzenetére
4 harmatgyönge magra nem biztos, hogy szüksége van. Inkább 2 "rendesre", meg a vele egybe integrált elfogadható VGA-ra.Ha már flémelünk, flémeljünk rendesen!
#34804) Csygusz:: azért ne érjen csalódás: a Sandy-bridge processzorok közül csak a legdrágább, K jelzésű 2500, 2600-at lehet tuningolni. A többit számottevő mértékben sehogy sem!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Studiossrác #34784 üzenetére
Én inkább memóriára költeném a különbözetet... (nincs 10 % az órajel növekedése a kettő között)
Az alaplapon 2 RAM foglalat van: egy olcsó, pld. Kingston 2x4GB-os, 1333MHz-es kitet bele, és évekig el lehetsz vele...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Studiossrác #34782 üzenetére
i3-2100 + Asrock H61M/U3S3
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Alister71 #34706 üzenetére
A 6 magos "ájemdé" és az i5 közül melyik fogyaszt kevesebbet? Melyikre ajánják azonnal a hiper-über-brutálszuper spéci ventiket?
Ki beszélt nem megbízható "ájemdéről"? Én egy sokaknál - nálam is - nagyon bevált konkrét alaplapot ajánlottam neki. Ami nem drága, de jó!
9 évi masszív "ájemdézés" után vettem Intelt, mert jobb. Azonos pénzért is jobb.
Ja egyébként tegnapelőtt vásároltam újra "ájemdé" processzort, egy Lenovo E125 netbook/szubnoti formájában. (E-450). Kicsit lassika, de nem rossz!
-
Bogyó bá'
nagyúr
Valamint az Intel jóval kevesebbet fogyaszt, kisebb (olcsóbb) táp elbírja, jó a gyári hűtője is (ezt sem kell plusz pénzért venni), kevesebb vagy halkabb házventilátor is elegendő...
Olcsó, nagyon megbízható H61-es alaplap (pl. Asrock H61M-U3S3) tökéletes hozzá, ezen SATAIII és USB3 portok is vannak. -
Bogyó bá'
nagyúr
Ha tényleg csak néhány fps hiányzik a boldogságodhoz, azt legolcsóbban úgy tudod elérni, hogy marad a processzor, az 5770-et eladod egy huszasért, 35k-ért pedig veszel egy használt, még garis 5850-et. A processzor többé-kevésbé elegendő hozzá. (volt ilyen felállásom a nyáron... el lehet vele még Crysis2-zni is)
-
Bogyó bá'
nagyúr
A G530-nak (meg az összes 1155-ös Intelnek) egy egészen elfogadható "videokártya" van a processzorba integrálva, azzal el lehet lenni akár sokáig is. Inkább a videokártyára rászánt pénzt fordítsd SATA-s (használt) vinyó vásárlására, és akkor lesz egy szerény, de bármikor könnyedén bővíthatő, korszerű kis géped a kinézett elavult sz*r helyett, majdnem ugyanannyiért. 12k-ért már van megbízható Asrock alaplap hozzá, a proci gyári hűtője is tökéletes, arra sem kell költeni. Hallgass ránk, ha megteheted, akkor ezt a verziót lépd meg, nem fogod megbánni!
Na, akkor elkéstem....
Nem akarlak elkeseríteni, de bár olcsón megúsztad,tulajdonképpen nem vettél semmitsem.... mennyivel is vagy előrébb?Ettől ugyanúgy nem fogsz tudni megszabadulni, mint ahogy a régi cuccaid nem kellettek ingyen sem.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
tomy0628 #34073 üzenetére
Ha tényleg csak ekkora az árkülönbség, mindenképpen az i5-öst vedd! (Négy valós fizikai mag, + Turbo core)
Mellé 2x4GB olcsó (Kingston, Kingmax) ramot (fölösleges 1333 MHz-esnél drágábbra költeni), egy olcsó H61-es Asrock deszkát, és nagyon tuti géped lesz. VGA-t meg amilyenre telik, amilyenre szükséged van. Ha nem játszol, akkor az integrált is jó.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen SSD-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- LibreOffice topik
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- One mobilszolgáltatások
- Kutya topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- AMD Ryzen 5 3600 gyári hűtővel
- AMD A10-6700 Quad Core FM2+ processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest