Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓKérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
doboka98
tag
Asus HD 6770 1GB mellé mit ajánlotok? FX 4100 vagy Phenom 945?
-
atoka1
tag
Sziasztok! Milyen processzort javasoltok AMD-től, ami kihajtja rendesen a HD7850 et? Csak játékra kéne. A4-5300 át néztem, esetleg erősebbet?
-
-KP-
addikt
szerintetek mennyi a reális értéke jelenleg egy intel core2 quad q6600-nak?
-
po1son
addikt
Köszönőm, meggyőztetek.
-
po1son
addikt
válasz
T_Stark #39486 üzenetére
Sziasztok!
Van egy több mint féléves i5 2400am, amivel megvagyok teljes mértékben elégedve.
Most lehetőségem van rá, hogy egy i5 2400ért +6500 Ft-ért kapjak egy új garis i5-3470-et.
Szerintetek megéri? Avval tisztába vagyok, hogy szinte ugyan az a teljesítmény lesz, de ha jól tudom kevesebb lesz a fogyasztás és egy jó pár fokkal kevesebb lesz a hőfoka. Várom a véleményeket. -
stratova
veterán
Phenom II X4 965, jobban muzsikál mint a 2 modulos FX-ek.
(#39484) gyáliSanyi: Ha mindenképpen ragaszkodsz a régi platformhoz, akkor Q9450 de szerintem nyugodtan próbálkozhatsz kis tuninggal, úgy rémlik 3.2 GHz-en elrohangál, nagyobb kétmagosra végképp felesleges váltani.
-
gyáliSanyi
őstag
-
-KP-
addikt
Phenom II X4 965 vagy FX4100. melyiket érdemesebb játékra? valószínűleg HD 7770 lesz a vga. vagy érdemes a 4170-est venni a magasabb órajel miatt?
-
Geresics
addikt
Ajánlom figyelmedbe a kettővel előtted levő kommentemet!
-
stratova
veterán
válasz
gyáliSanyi #39477 üzenetére
Több esetben inkább multiban jön elő a több mag előnye illetve folyamatosabb lehet a játékélmény.
Viszont ezeknek a Quad-oknak az a baja, hogy lényegesen drágábbak, mint egy újabb hasonló vagy jobb teljesítményű négy magos proci és a VGA-d sem mai darab már (milyen felbontáson játszol?).
Tehát a két proci közül tényleg a Q9450 lenne a jobb csak nem feltétlenül éri meg pl. egy Phenom II X4 965 BE 22e de ez egyben platformcserét is jelent. -
Geresics
addikt
válasz
gyáliSanyi #39477 üzenetére
Mielőtt ennyit áldoznál processzorra, olvasd el ezt a cikket!
Már egy G620 is tudja azt produkálni, mint egy 4GHz-re húzott LGA775-ös processzor! -
stratova
veterán
válasz
gyáliSanyi #39475 üzenetére
Üdv!
Q9450
-
gyáliSanyi
őstag
Hali!
Melyik lenne a jobb választás?
Egy E8500 (3,16Ghz 2 mag) vagy egy Q9450 (2,66Ghz 4 mag)?
Játékoknál és tuning nélkül. -
attiati
veterán
processzor oldalról egy A10-5700 elég 1680*1050-hez multira?
-
Yass_27
csendes tag
válasz
Geresics #39457 üzenetére
Köszi, igen láttam
És egyet is értek, i3 2100 lesz a vége a sztorinak.
Amúgy is olcsóbb, mint egy a8-as, hisz nem kell hozzá külön hűtő
Másrészt az eddig látott fm2-es lapoktól sem vagyok úgy odáig...
Mondjuk egy csini z77-es lap sem olcsó, de ha figyelembe vesszük, hogy 3 év múlva mehet bele egy i5-ös, később egy i7-es, el leszek vele egy ideigKöszönöm a segítséget a döntéshez...
(életem első inteles gépe ez lesz, ha a PI-II-eseket nem számíccsuk)
-
doboka98
tag
Akkor mit tennétek a helyemben?
-
Maximow
tag
Sziasztok!
Egy propus magos phenom II x4 b25-nél, ami 3,2 Ghz-en jár mennyivel erősebb egy fx6100-as proci? Érdemes lenne arra váltani?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
marinea2 #39467 üzenetére
Nézted a Linkemet? Akkor nézd meg jobban... Az alján vannak játékok. Én sem trémárkozok, csak a játékok érdekelnek (a munkán kívül) 1680-hoz képest ne várj sok változást gépigény terén! Én úgy érzem Te már eldöntötted... Akkor ne filózz rajta!
(#39469) doboka98: Az mi lesz, ha szabad tudni?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
marinea2 #39465 üzenetére
Hoz az többet is sokszor. Itt tudsz hasonlítgatni.
-
doboka98
tag
Hát gyerekek, nem tudom mit tegyek. Szerintem a HD 6770 nem egy gyenge kártya, elbír sok játékkal rendesen. Most akkor mit érne meg legjobban venni, mert valszeg veszek majd új VGA -t idővel. A helyemben mit tennétek?
Szerk: Talán egy FX 4100-as?
-
marinea2
addikt
Nem tudom miért de nem jól rakta be a linket
ITT van újra.
vagy itt:
http://prohardver.hu/teszt/ivy_bridge_az_otodiken/jatekok.html
Lord Vader : Én full HD-ban szeretnék játszani. Haladjunk a korral
-
marinea2
addikt
-
Geresics
addikt
válasz
marinea2 #39455 üzenetére
1155 +1 voks!
(#39453) Yass_27
Itt már válaszoltam, remélem láttad! -
marinea2
addikt
Sziasztok!
Játékhoz kellene processzor a leendőbeli 7870-emhez.
Nem tudom eldönteni hogy egy AMD X6 1090T vagy egy "gyengébb" i5-ös legyen. Azt tudom hogy az intel minden másban agyonveri az AMD-t de nekem csak kizárólag játékhoz kellene.
Mit javasoltok? Több javaslatot is szívesen meghallgatok! -
Yass_27
csendes tag
válasz
atti_2010 #39401 üzenetére
Köszi a segítséget
Amúgy a lap tetszetős, viszont kissé megkavartak azóta
Szóval, újabb kérdés...
am3+, fm2, 1155 tokozást válasszak?
A fő cél, hogy tudjak olyan procit rakni a lapba, ami kis mákkal 10 év múlva is kiszolgál.
Alapból én 1155-re tenném a voksomat, mert az i7-esek virgoncak, csak épp amilyen lapokat én láttam 35 pénz magasságáig, csak 95 wattig etetnek procit. Ennél egy i7 többet eszik.
am3+ esetében a csúcs fx-ek hozzák a csúcs i7-esek 65-70% teljesítményét, így szerintem ha most váltok am3+-ra, legalább 7 évig nem kell teljes konfigot cserélnem. Szerintetek?Az fm2-es lapoknál szintén a max 100 watt a gond. Szerintem a későbbi apuk ennél többet fognak enni, nem?
Szóval mindezek figyelembe vételével...
1. várjak egy kicsit, hogy több fm2-es lap jöjjön ki
2. ruházzak be am3+-ra
3. gyüjtsek drágább 1155-ös lapra, ami több wattot nyom a cpu-ba?köszi az eddigi segítséget egyébként
-
x_o_n
veterán
válasz
doboka98 #39447 üzenetére
jelenleg amd részen fm2 ben érdemes gondolkodni,fm1-re már nem jön semmi ,am3 -ra is most jött az utolsó fx-8xxx cpu.
igy szerintem csak jó áron érdemes használtan am3.fm1 lap+cpu-t venni
i3 vagy x4-7xx amit érdemes átgondolni. esetlkeg ha vga igényed nem magas akkor amd a10 -
tranceplanet
addikt
válasz
doboka98 #39447 üzenetére
A legjobban azt lehet húzni ~4GHz, viszont a legrégebbi-45nm technológia, ezért ez fogyasztja a legtöbbet.
Az i3 is erős, de kétmagos, viszot HT-vel 4 szálon tud dolgozni, fogyasztása alacsony, de nem tuningolható.
Az athlonok kis fogyasztásúak és viszonylag jó teljesítményt nyújtanak (FM1-négy mag ; FM2-két modul~4 szál).szum: a phenom a legerősebb szerintem
-
doboka98
tag
válasz
tranceplanet #39446 üzenetére
Hát ezek közül a phenom a legjobb, nem?
-
Sziasztok!
Most egy AsRock H55 + i3 540 @ 4GHz kombó van a tulajdonomban. Vettem egy i3 2100 + Asus H61 kombót viszonylag olcsón.
Kérdés: melyiket tartsam meg? Teljesítményben elég hasonlóak...Hogy mit csinálok a gépen? Mostanában nagyon keveset játszom, inkább csak netezek, zene esetleg egyetemhez minimális 3D tervezőprogramok (mindkét proc bőven elég). De pl hallottam hogy BF3 is mehet HIGH beállításokkal i3 2100-zal szóval annyira nem félek ettől a tuningmentességtől.
Fogyasztásban lennék előrébb szinte csak. Teljesítményben minimálisan hátrébb.
Mit tanácsoltok?
-
Csokiii
aktív tag
Tuningolnod kell, fell kel húznod a procid órajelét
-
doboka98
tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a jelenlegi Core 2 Duo E8200-asom, hány %-ban tolja ki az Asus HD 6770 1GB kártyámat 1920*1080 pixelben játékoknál. Egyébként karácsonyra tervezek venni, egy négy magos Phenom 945 -t.
-
Joco0337
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a gyors választ.
-
Joco0337
csendes tag
Sziasztok, g540 kihajt egy gf gts450 karit?
-
Geresics
addikt
válasz
Alister71 #39422 üzenetére
Komolyan ennyit javultak a hetesek csupán a driverek miatt?(Ha most vennék, én ilyet vennék.)
-
Geresics
addikt
-
Geresics
addikt
válasz
Csokiii #39416 üzenetére
Azért az sem kevés ám!
A felbontás gyakorlatilag meghatározza, hogy hány pixelt kell a VGA-nak kiszámolnia, pl.:
1440x 900= 1 296 000 Pixel
1680x1050= 1 764 000 Pixel <- a Te monitorod
1920x1080= 2 073 600 Pixel
Ebből remekül látszik, hogy azonos konfig mellett az első monitor esetében közel 30%-kal kevesebbet kell számolnia a VGAnak, mint a Te monitorod esetében, ami még mindig 15%-kal kevesebb számítást igényel, mint egy FullHD monitor esetén.
Ennek mindössze annyi értelme volt, hogy lásd, hogy miért javaslunk erősebb VGA-t, mint a 30eFt-os kategóriában "Best Buy" HD7770. Ha megengedheted magadnak, akkor továbbra is a 7850 2GB-t ajánlom. Ha nem, akkor természetesen jó választás a 7770, csak az élsimítással/élelmosással csínján kell majd bánnod, és még így is lehet, hogy egy-két opciót ultrabrutál-high-ról vissza kell venned high-ra, ami így is pazar látványt nyújt majd!
(Csupán eredeti kérdésedre válaszolva: a proci jóval combosabb VGA-t is elbírna!) -
stratova
veterán
válasz
sdavic01 #39406 üzenetére
Mert már kifutottak újonnan alig vagy még drágábban kapni őket és az adott platform fejlesztési csúcsát jelentik (amibe már nem igazán érdemes venni bármit is). 35e-t kérnek egy Core 2 Quad 9550-ért miközben újonnan dobozosan kapsz 22-23-ért Phenom II X4 965-öt, ami még erősebb is.
-
sdavic01
tag
socket 775 foglalatba mért ilyen drágák a 4 magos processzorok ??
-
Jaurin
csendes tag
Értem, tehát FM1-be kár lenne befektetni. Az a baj, az FM2-esek már eggyel magasabb árkategória, amit most nem tudok megengedni magamnak (legalábbis azokat, amiket te ajánlottál).
Tulajdonképpen szükségmegoldásról lenne szó. Jelenleg egy 2GHz-es Intel Celeron van a gépemben, 1 GB DDR-400 RAM, Radeon 9600 VGA... tehát sürgősen szeretnék összedobni egy használható konfigot ehelyett az ócskavas helyett, amit később bővíteni is tudok, de a 45-50k-s keretet semmiképp nem szeretném túllépni (RAM-mal, táppal együtt).
Arra gondoltam, most beruházhatnék egy FM2-es lapba, és egy lehető legolcsóbb FM2-es prociba, amit úgy fél év múlva egy komolyabbra cserélnék. Itt van pl. a Gigabyte F2A55-DS3, A75 chipsettel (csak akkor miért A55 van a nevében? ...na mindegy), hozzá egy A4 5300 vagy A6 5400K (+4GB Kingmax DDR3-1600 RAM, 400W FSP táp) összesen úgy 45-48k körül lenne. Kérdés, hogy ez így működőképes-e, tudok-e ezzel HD filmeket nézni, élvezhető grafikával játszani, stb. Illetve mit tud ez az integrált Radeon HD 7450D/7480D (mondjuk a HD5670-hez képest)? -
Livio
tag
Sziasztok, kis útbaigazításra volna szükségem.
Jelenlegi konfigomban egy E6300-as C2D és egy 5750-es van. Mennyit dobna a tempón, ha a procit kb E8400-ra cserélném?
Azért kérdezem, mert nagyon a küszöbön van már nálam a platformcsere, viszont a új fm2-esek éppen a határon vannak árban és teljesítményben annak, amit egy új platformtól elvárnék, így próbálnám az időt húzni a jelenlegivel míg tisztul kicsit a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel