- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ: 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zin
őstag
E8500-al meddig lehetne kihuzni?
-
"Igaz az, hogy a core 2 duo lefelezi a memóriát"
Ekkora hülyeséget már rég hallotam.

Quad-ot csak abban az esetben érdemes venned, ha pl konvertálásra használod a géped, játék esetén nincs sok értelme, mert nagyon kevés játék használja még ki a 4 magos CPU-kat. A két négymagos között annyi a különbség, hogy a Q6600 régebbi, 65nm-es csíkszélességgel készül 8 megabját gyorsítótárral, míg a Q8200 az újabb, 45nm, viszont ha jól tudom csak 4MB gyorsítótárral van felszerelve.
Egyébként szerintem talán a Q8200 gyorsabb az új gyártástechnológiának köszönhetően, viszont a feleannyi cache bizonyos alkalmazásoknál hátrányt jelent, pl tömörítés. -
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Tudna nekem vki segíteni abban, hogy melyik procit érdemes venni? Core 2 Duo-t vagy Core 2 Quad-ot?? Igaz az, hogy a core 2 duo lefelezi a memóriát vagy ez csak egy rossz tréfa? Nem a legjobbat szeretném, mondjuk ezek:
CPU Intel s775 Core2Duo E7300 2,66GHz
CPU Intel s775 Core2Quad Q6600 2,40GHz
CPU Intel s775 Core2Quad Q8200 2,33GHz
Az utolsót csak azért raktam be, mert szeretném kérdezni, hogy mi a különbség a Q6600 és a Q8200 között? Mi miben jobb? Árban ugyanannyi, vagy csak a neten van elírva! Előre is nagyon köszönöm mindenkinek!!!! -
spae
aktív tag
De ezek is kihajtják a vga-t nem?
Akkor most egy 6000X2 lesz, és majd csere utána, elvileg belemennek az alaplapba majd! -
kommunism
aktív tag
válasz
DarPet
üzenetére
köszi a részletes leirást 1 8800gs t kéne kihajtani a procinak és amugy a micro atx ment bele nehezen a házamba
és 1 asrock a780fullhd t néztem a jó integrált kártya miatt hogyha esetleg a naggyal történne valami ja és sose tuningolok és azért az x2 es versenyzó jó 5ezressel olcsóbb és 200mhzel magasabb órajelen van. -
spae
aktív tag
Üdv mindenki!
Segítségre lenne szükségem, nem tudom melyik procit vegyem:
6000 ATHLON 64 X2 S-AM
9600 PHEONON QUAD CORE AM2
esetleg: 9550 PHENOM QUAD CORE AM2 BOX
eseteg megéri várni az új AMD procikra, mert akkor az X2 lesz addig!
Egy GTX 260 mellé kellene, 4GB Rammal?! -
DarPet
tag
válasz
kommunism
üzenetére
[P][/P]Milyen lapot szeretnél hozzá? Mert ha már lapot is cserélsz, akkor lehet, hogy érdemes elgondolkodnod Intel oldalról, mert abból tuninggal többet ki tudsz hozni (lásd feljebb
). [P][/P]Gondolom a Core2 Duo-s E5200-as Intelre gondolsz. Ez a proci mindenképpen veri az x2-est, mivel közel azonos órajelen járnak, és azonos órajelen az Intel jelen pillanatban erősebb, tehát jobb vétel (hála annak, hogy az x2-es AMD-k 2005-ös szülemények... (legalábbis az 5000+-os az, ezért gondolom az 5200+ is). Visszatérve a tuninghoz, az E5200 biztosan a jobb vétel, mivel igen keményen tuningolható. (egy jó hűtővel (lásd feljebb))
[P][/P]Milyen VGA-d van? Nagyon függ a játékok gyorsasága a videókártyától is, tehát pl. lehet egy brutál procid, ha integrált VGA-val vagy egy kisebb kártyával párosítod, mert úgy kb. semmi előnyét nem élvezheted a magas prociórajelnek, tehát megteszi az olcsóbb, lassabb is.
[P][/P]Ahogy elnézem, jelenleg mATX lapod van, ha mATX házad van hozzá, akkor arra mindenképpen figyelj, hogy mATX méretű alaplapot vagyél, különben nehezen megy majd bele
. A lap kiválasztásánál mindíg vedd figyelembe, hogy milyen chipset van rajta (milyen memóriákat támogat, PCI-E 1 vagy 2-t támogat), tuning esetén a kondenzátorok minősége is szempont lehet. Természetesen itt az a legfőbb kérdés, hogy miyen szolgáltatásokra van szükséged az alaplaptól, úgyhogy a gyártó oldalán érdemes végigbogarászni a termékeket.Üdv:
DarPet -
kommunism
aktív tag
most tervezem hogy kicsit fejlesztek a procin két jelölt van az e5200es és az 5200x2es ugyebár az x2 olcsóbb és jobb alaplapot is kapok hozzá a gépet játékre használom na most akkor melyik?
-
DarPet
tag
válasz
Postal1944
üzenetére
Hello!
Túlhajtás nélkül az 5200+-ot javasolnám, ha viszont húzni szeretnéd, akkor a Dual Core jobb választás (akár 100%-os tuning megfelelő hűtéssel, saját felelősségre
). az AMD e-vel jelölt processzorai alacsonyabb fogyasztásúak, ezért, kb. 20W-ot megspórolsz vele (65W-os TDP helyett 45W). Teljesítményben viszont az 5200+ alatt van.
Amennyiben az AMD-knél engedélyezed a Cool&Quiet technológiát, akkor magától kevesebbet fogyaszt, mert visszaveszi az órajeleket (mondjuk mikor netezel vagy zenéthallgatsz csak).Üdv:
DarPet -
DarPet
tag
válasz
oilver1
üzenetére
Szia!
A 6300-as Core2 Duo mindenképpen jobb mint az E2160 (FSB, másodikszintű gyorsítótár), viszont ebben az árkategóriában (30 000Ft) inkább az E7300-as processzort ajánlanám. Az E7xxx széria nagy tuningolhatóságát tesztelték. Persze az E2xxx széria is a nagy tuningképességéről híres (akár 100%-ig is). A döntést itt a cache méret, az E7xxx széria újdonságai (pl.: SSE 4.1) és az ár befolyásolhatja...
Üdv:
DarPet -
Postal1944
csendes tag
HAli!
Szerintetek melyik a jobb proci játékhoz?
AMD Athlon 64 5200+
AMD Athlon64 X2 4450e AM2
Intel Dual Core 2.20 GHz
??? Válaszokat előre is thx
-
DarPet
tag
A Dual Core végülis azt jelzi, hogy két mag (core) található a processzorban, ez mindkét típusra elmondható (Core2 Duo és Dual Core). A különbség az, hogy a Dual Core jelzésű processzorok "lebutított" Core2 Duo-k, pl. csökkentett második szintű gyorsítótárral, órajellel, FSB-vel.
A P4-est biztosan lehagyja mind a dual core (ez gondolom AMD, ugye?), mind a Core2 Duo, ráadásul a P4-re valószínűleg egy brutális hűtőt kellene tenni, hogy kordában lehessen tartani a hőmérsékleteket... (tapasztalat
). Viszont a Dual Core és a Core2 Duo között már erősebb verseny lehet. Természetesen ez függ attól, hogy melyik Core2 Duo-ról van szó...
Amennyiben tuningban gondolkodsz, és a pénztárcád is megengedi, akkor a Core2 Duo a jó választás egy erős hűtővel (pl.: Hyper TX2) megspékelve. Ha nincs szó tuningról, akkor elvileg a 3Ghz-s AMd-nek (Dual Core) kell erősebbnek lenni a magasabb órajel miatt, persze ez nem mindíg van így...
Természetesen érdemes megnézni a teszteket több oldalon is (például itt).Üdv:
DarPet -
nnnnn
tag
Mi a különbség a Dual Core és a core 2 duo között?? és egy 3,2Ghz-es P4-es, 3Ghz-es dual core vagy egy 2,6 Ghz-es core 2 duo az erősebb?
-
redkill3r
tag
Sziasztok!
Van egy Agp-s 2600-as pro-m, ami nem túl kompatibilis az nforce2 chipsettel (az fsb-t vissza kellett venni 133-ra, hogy rendesen működjön).
Ha eladom a lapot használtan tudok venni helyette ugyanannyiért egy Asrock AM2NF3-VSTA-t.
Ti milyen procit választanátok hozzá? -
oilver1
tag
Sziasztok!
Kérdés: A core2 6300 jobb mint a Dualcore E2160? Valamint: valakinek nincs véletlenül eladó ez utóbbiból?

-
zolynet
veterán
válasz
<.RicHarD.>
üzenetére
lehet kellene több fesz a procinak, ill egy hangyányi ramnak, esetleg mch-nak egy szösszenetnyi, mien feszek vannak beállítva?
topikja
-
<.RicHarD.>
tag
Udv
Miert van az hogy felhuzom a procimat 3.3ghz re,minden jo,de a windows nem indul el. (Windows Vista 32bit SP1)
Konfigom az adataim kozott.
Elore is koszonom a valaszokat.
-
bmwkid
csendes tag
Sziasztok,
Melyiket javasoljátok inkább játékra AMD X2 6000+ vagy INTEL Core 2 Duo E8400.
Köszi előre is a segítséget -
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Egy olcsóbb irodába használandó gépet szeretnék összerakni. Az alpalját már kiválasztottam, 15k-ért van egy jó integrált vga-s amd-s lap.
A procin vacilálok, hogy melyik érné meg jobban?:egy X2 5200+
vagy 4850eAhogy néztem árban hasonlóak. Illetve aki tud ajánlani olyan 15-16k körül, ami lehetőleg nem valami falsh webáruházban kapható ennyiért, az kérem írja meg véleményét!
Köszi a válaszokat előre is!
-
Myers
senior tag
350-es Csifi bőven elvisz egy ilyen 2 magos procit, még húzva is és az általad írt grafkártyákat is. Tehát a táp miatt ne aggódj, jó lesz az.

A cache-ről:
e2xxx - 1 mega, e5xxx - 1,5 mega, e4xxx 2 mega, e7xxx - 3 mega. Namármost ha melóhelyeden repül az e4500, akkor ugye az e7xxx bőven jó, az e5xxx meg nem hal bele abba a fél megába.
-
pzske
aktív tag
Sziasztok
Szerintetek 1 Atom 230 vagy 330 1 Amd Turion Mt 30, 32 -höz /mobile bár nem tudom , hogy ebből készült 1 egyátalán asztali/ képest gyengébb vagy erősebb ? A neten sehol sem találok ilyen benchet vagy tesztet.
Thx előre is
-
e_david
tag
Hali!
Szervert szeretnék venni, de nem vagyok tisztába a DP Xeon proci és a QC Xeon proci közti különbséggel. Tudna valaki segíteni?
-
p.smith
csendes tag
Hy játékra szerintetek melyiket?
intel Core2Duo E8400 3.00GHz
vagy
AMD PHENOM 9850 X4
válaszokért előre is thx -
guni
tag
Igen arra gondoltam, a 2200-t és az 5200-t meg lehet venni még 20 alatt. A cache miatt aggódom, mert a munkámhoz kell a cache, bár végülis az x2-ben még kevesebb van. A munkahelyemen core 2 e4500 és AMD x2 5000+ van azok megfelelő sebességgel üzemelnek, minimum ezt szeretném elérni.
A tápról tudsz valamit mondani? Egyéb vélemények?
Guni
-
Myers
senior tag
Hi!
Melyik Intel Dual Core-okra gondolsz?
Az e2xxx vagy az e5xxx sorozatra?
Mert azok valójában rendes Core2-esek kevesebb cache-sel, csak a nevükben Dual core-ok. (Azt hiszem.
) Ha a e2xxx vagy az e5xxx sorozatra gondolsz.Viszont ha erre gondolsz, pl: Intel P D 945
Na ezt felejtsd el szerintem! Azonos órajelen egy C2D (bármelyik, amielyiknek a típusjele "E"-vel kezdődik) rommáver egy Pentium D -t.Az én tippem Intel Core 2 Duo E7200, bár az most kicsit fölment árban (akárcsak minden más), vagy az E5200-as is tuti lenne.
-
guni
tag
Sziasztok!
Egy viszonylag olcsó jó ár/érték arányú konfigot szeretnék öszerakni. Van egy olyan kritérium is, hogy a 350-es Chieftec tápomat ha lehet nem szeretném kicserélni.
Tehát pár viszonylag különböző árú processzor ár szerint nővekvően:
-AMD Athlon 64 X2 5200+ BOX
-AMD Phenom 8450 BOX
-Intel Core 2 Duo E7200 BOX
-AMD Phenom 9550 AM2+ BOXMeg szintén pár különböző árfekvésű videokártya(chipset) ár szerint nővekvően:
ATI Radeon 4350
ATI Radeon 4650
NV Geeforce 9600GTMi az ami ezek közül szerintetetek ár/érték arányban a legjobb és mi az amit még a tápom is elbír? Valamint az Intel Dual Core-ok hogyan viszonyulnak az X2-es Athlonokhoz, mert bár árban kb ugyanott vannak, elég kevés cikket találtam a Dual Core-okról.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Guni
-
prime_adam
aktív tag
Thx a válaszokat!
Hát amihez nekem kell, ott az i7 leelőzi a quad extreme-t is
Szal még a 920-is simán veri. Memóriában 2 kites változatra gondoltam egyelőre.És megfogadom a tanácsodat, megkérdezem az i7-es fórumon nekik mi a véleményük
És thx még1szer! -
Myers
senior tag
válasz
prime_adam
üzenetére
Azért várjuk meg, hogy mennyibe fog fájni a 920-as!
Ha a 965-ös 1000 dodó, ez meg 300, + még hozzáteszünk egy kis sarcot és kisker mohóságot, akkor a 80.000-rel nem lövünk nagyon mellé.Főleg ilyen audio-video konvertáló szerkesztő progikban erős az i7. Szerintem nézd végig a teszteket, és keresd meg, hogy milyen progikat használsz, azt nézd leginkább.
0,8GHz?
A 940-es csak 266MHz-el gyorsabb, dupla áron.Persze még DDR3-as ram is kell hozzá, amit nem tudom milyen árban mérnek mostanában. Abból is a 3 darabos kitek lennének jók a tripla channelhez. Bár ha 2-es kit-eket veszel, akkor ugye csak dual channelben mennek, viszont az meg alig volt lassabb a tripla channelnél.
Még mielőtt megveszed írjál az i7 topikba, hogy mit javasolnak. Több szem többet lát alapon.
Mondjuk halandónak még nincs ilyen cucc, ezáltal tapasztalat sincs vele. Szerintem legalább 1-2 hétbe beletelik, mire lesz valakinek ilyen.
-
prime_adam
aktív tag
Aham, jó tudni h akkor tuningolható ez is.
Így viszont az én szememben az 920-as típus sokkal jobban megérné a Q9650-nél is, mert tuninggal felvihetem eléggé, és alapból is igaz kevesebb hertzen müxik, az eredmények nagyobb sebességet mutattak (néhol elég sokkal)
És nem utolsó sorban a 920-as 30 000-el olcsóbb a Q9650-nélViszont a 940 sztem irreálisan sokba kerül :S Ez a 0,8 ghz +ba dupla áron nagyon rossz vételnek tűnik nekem.
Ha valakinek még lenne megjegyzése, más gondolata nagyon megköszönném ha még reagálna, mert még mindig nem biztos a dolog és nem kis pénzekről van itt szó
-
Myers
senior tag
Plusz még Tom's Hardware cikk, ami ismertebb.
-
Myers
senior tag
válasz
prime_adam
üzenetére
160k? Alaplappal együtt?

Te akkor valószínúleg a 940-eset láttad. A 920-as olyan 70-80 körülire saccolható, ha lesz.
A 940-es nem sokban különbözik a 920-astól, sőt csak órajelben. 2,93 vs 2,66 GHz.Lehet tuningolni a 920-at is és a 940-et is, csak nem akkora a szabadségfok, mint a 965 esetében. 3,7-4,2 GHz elég jó a 920-astól. Legalábbis a legtöbb tesztben ennyit mentek.
ITT van vagy 15 teszt az i7-ről. Nézegesd.

A Quadokról nem tudok nyilatkozni.
-
prime_adam
aktív tag
Helló mindenkinek!
Segítségeteket szeretném kérni processzorvásárlás ügyében
Multimédiára kell majd a cucc, és hát hallottam erről a core i7-ről, csakhogy mikor ma megjelent és megnéztem a 160 000 Ft-os árát, hát elég nagy sokk ért
őszintén olcsóbbra számítottam..Naszal most ott állok, hogy lenne 3 választottam, és ebből 2-nél szeretném azt is megtudni beelőzheti-e tuningolva a 940-es i7-et (mert tudtommal annak nincs tuningolási lehetősége) Egyik lenne az Intel Core 2 Quad Q9550, a másik a Quad Q9650, és az i7-es közül a 920-as. Tesztben elvileg leverte a 920-as a QX9770-et is, de arról nincs hír, hogy egy Q9650 vagy Q9550-es tuningolva elverné-e. Noh mind1, már nagyon összekavarodtam, a lényeg szerintetek a 3 közül melyiket válasszam a multimédiához (kisebb tuningot is beleszámítva)?
Jah és nem hátrány h a 920-as csak 2,66 ghz-n müxik?

-
Armando_19
őstag
válasz
dave93
üzenetére
Attól függ, melyiket mennyire tudod húzni. Eddig nekem egy Q6600-am volt, amit 3400-on használtam, játékok alatt soso, videó kódolásban erős volt, de most intéztem E8500@4500mhz procit,amit játékban kb rommá veri a quadot, videó kódolásban meg kb egál teljesítményt hoz.
Jók ezek a 2 magos procik, én is arra tolom a voksom. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egyébként Urak! Melyik erősebb (alap órajelen)?
E6550 v. X2 6000+
?A 9600-as Phenomokról mi a vélemény?

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Tessék.
Alaplap: Gigabyte GA-EP45T-DS3R ~28,0k
CPU: Intel Core 2 Quad Q9550 ~60,0k
Cooler Master Hyper TX2 ~5,0k
RAM: 4*1 GB OCZ Gold Edition DDRIII 1600 ~33,0k
VGA: Sapphire Radeon HD 4870 512 MB GDDR5 256 bit ~60,0k
DVD: Pioneer 115D fekete ~5,5k
HDD: 500 GB Western Digital Caviar SE 7200/16M/SATA2 ~14,5k
ház: Cooler Master Elite Black PRO ~8,5k
táp: Corsair HX-520 ~25,0k
monitor: 24" Samsung SyncMaster 245B ~80,0k
bill.: Genius LuxeMate Scroll ~5,0k
egér: Microsoft Wheel Mouse Optical 1.1A ~3,0k
SteelPad Qck ~2,5k
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
330kHa meg nem kell neked ddr3, akkor Gigabyte GA-EP35-DS3R+4*2 GB 1066-os memó.
Ezzel elszenvednék én is egy darabig...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Hi!
E8400 vagy Q6600?
THX -
Killing
addikt
Sziasztok!
AMD Athlon X2 Dual-core (Kétmagos) 4400+ az szerintetek elég játékra?pl.
rysis Warhead?Mellé még tervezek venni egy jó izmos videókarit is.(Az izmos videókarival elég játékra?) -
Myers
senior tag
válasz
barnam_
üzenetére
Az e8xxx sorozatnak nem nagy megerőltetés az 500-as FSB.

Nokedli92: Most mennyin megy a Q6600-ad? Mert ezeknél a 3600MHz már az elég jó eredménynek számít. De ha főleg játszol, akkor E8500.
Egyébként Q6600-ról érdeklődj a Intel Core 2 Quad - Kentsfield topikban.
-
C2D-ok közül melyik megy valószínűleg 500-as FSB-n? Nem nagy órajel kell (elég 3.5Ghz), csak minél jobban ki akarom használni az 1066-os ramokat.
-
malisonX
aktív tag
Sziasztok! Szerintetek E5200-ast(19K) vagy E6400-ast vegyek(15K)? Mind a kettő M0 steppinges. A proci tuningolva lenne
Esetleg más alternatíva ilyen árkategóriában? 
-
Nokedli92
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy meik éri meg jobban ha feltuningolom a Q6600-ot,
nem tudom meddig mert X38-as lapom van.Vagy vegyek egy E8500-at. Azért kérdezem mert én csak általában jáccok és nagyon néha filmet konvertálok mást nem nagyon... ja meg fórumozgatok. és sztem az órajel nekem fontosabb lenne + nem tudom mennyit lehetne kihozni a Quaddal.Amugy a 9800GX2-t uysem szolgálja ki a Q6600.Hogy magasabb órajelen kitudja-e használni azt már nemtudom.Na szóval meik éri meg jobban ha veszek egy E8500-at vagy veszek a mostani Q6600-hoz egy Xigmatek Achilles hűtőt és felhúzom. -
Kickass
őstag
Sziasztok kérdésem lenne, AMD konfigról pártolnék át Intelre, ami most van az egy 5600+ procc + egy Gigabyte M57SLI-S4, lenne cserealap egy srácnál egy Asus P5B+E6320 ez igy tudna annyit tuninggal együtt mint a mostani renccer illetve mekkora tuningpotenciál az E6320? esetleg tudnátok javasolni procit esetleg alaplapot ami hasonló árfekvésű mint a fennt említett amd konfig illetve tuninggal még oda is ver neki.
válaszokat előre is megköszönöm
-
aor
tag
Sziasztok!
Valaki homályosítson már fel, hogy az intel e5200 proci core2duo, vagy csak dual-core?
Mert valahol így valahol úgy látiom!
Illetve mi a különbség a core2duo vs dual-core? -
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Ha quad, akkor 45-ösben érdemes gondolkodni, de kérdés, hogy szükséged van-e 4 magra.
-
Richter36
őstag
Szia
Itt egy teszt, ezt ha végig nézed segít dönteni.A teszteben egy X2 6000+ szerepel az AMD 2 magosai közül, de ettől függetlenül segít eldönteni melyik jó neked.
Ha van kedved a tuninghoz akkor mindenképp az E2200-ra szavazok.
De nézd meg a tesztben az E5200-at is. ~2000huf különbségért mennyivel jobb. -
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Nagyon nagy segítségre lenne szükségem!!
Szeretnék egy komplett gépet összeállítani, amire van kb 300-330 ezrem monitorral mindennel együtt.Olyan gépet szeretnék amihez nem kell nyúlni jó darabig. CSAK INTEL!
Prociban valami QUAD-ban gondolkodom, de abból melyiket érdemes megvenni?? Azért tuningolni is akarok! És milyen hűtéssel??
Alaplapot is ajánlhattok hozzá.
Köszi a segítséget!

-
pzske
aktív tag
Sziasztok
Melóra gondolkodom 1 Asus Pundit-on csak nem tudom milyen rendszert válasszak:
Amd x2 5000 + vagy Intel dual core e2200. Árban majdnem fillére ugyanannyi , de szerintetek melyikkel járok jobban ?
thx előre is
-
JackeL
tag
-
Nyx89
aktív tag
válasz
JackeL
üzenetére
Úgy látom nem érted

Az e4xxx nem minden tagja a tuning potenciáljáról híres, míg az e5200igen, a te lapodban is jobban menne mint egy e6550 mivel az alá lap is kell hogy birja a tuningot de mivel ennek 12.5ös szorzoja van neked is van sanszod hasonló eredményekre(alapfesz vagy minimális feszemelés). -
JackeL
tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Elhiszem, hogy nálad viszi, de nálam az e4500 nem visz 2,6ghznél többet mindegy mit adok neki és mennyit. Nekem az lenne a lényeg, hogy gyorsabb legyen, mint az e4500 és elég gyors is legyen. Leginkább valamilyen teszt győzne meg, hogy melyik a jobb, de sajnos ilyet nem találtam. Remélem betéved valaki, akinek volt szerencséje a két procihoz vagy megtud valaki győzni, hogy melyik miért jobb, de nálam a tuning nem számít igazán, mert valószínű, hogy nem bírom, majd húzni

-
Dark KillerX
addikt
válasz
JackeL
üzenetére
Én is az E5200-as procit.venném mert gyári hütéssel simán viszi nálam a 3,2Ghz-et,és nem meleg(Load kb 48-50fog).Amúgy pedig teljesítmény szempontjából kb azonos,de ahogy nézegettem a 3DMark Vantage listát,ott néhány 3,2-3,4Ghz-re húzott E6400-nál több cpu score-t kapott az én procim.
-
gooool
őstag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Oké!
De az a baj,hogy az AthlonXP helyett lenne ez a páros,mivel az beadta az unalmast.Gondolom akkora különbséget nem érezne a tulaj internetezés közben. -
Dark KillerX
addikt
válasz
gooool
üzenetére
Emlékszem mikor sulineten vettem egy 2100+ Athlon Xp-t, mi 2400Mhz-en stabilan ment(1,8Ghz-es alapórajel, Spire Falconrock rézmagos hütőm volt),hogy haverom Northwordos cerkája mennyivel gyengében vitte pl:az Underground2-őt,meg a FarCry-t,de főleg ennél vettem észre különbséget
Sztem az Athlon Xp-t válazd. -
gooool
őstag
Helló!
Az lenne a kérdésem,hogy egy 2,8GHz-es Cerka mennyivel jobb,mint egy AthlonXP 2800+?A Cerka egy Asrock P4I65G lapban menne,az AthlonXP pedig egy Asrock K7S41GX lapban.Szóval melyik a jobb?Kösz a választ!
-
TomBoy1986
veterán
válasz
krupitomi
üzenetére
Még mielőtt nagyon...
Rev1.0 CPU Support
Rev2.0 CPU SupportMindenképpen nézd meg, hogy neked melyik van, nehogy csalódottan kinyírd az alaplapot azzal a Quaddal.

Tehát ha nem "kettő pont nullás" a lap, akkor bizony gond van, nem is kicsi. Plusz még ha 2.0-s is, akkor is ezt kell tenni, hogy működőképes legyen - a legújabb BIOS mellett:
"FSB1066-CPU is supported by overclocking only when you adopt an external VGA card and DDR400 CL2.5 memory modules."
-
Zadia
őstag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes egyáltalán Intel Celeron E1400-as procit venni?
Illetve,hogy ennek mi lenne a párja AMD vonalon?
Válaszokat köszönöm.
-
krupitomi
tag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
http://www.hardwarebolt.hu/termekek/alaplap/asrock-775i65g.html
Ezen az oldalon úgynéztem hogy bírni fogja
-
JackeL
tag
Nekem is lenne egy kérdésem.
Mostani konfigom: Gigabyte GA-G31M-S2L, E4500, HD2600XT és 2x1Gb Kingmax 800Mhz RAM. Le akarom cserélni a procimat és találtam két olyat, amire van anyagilag keretem. E5200 és az E6550. Már csak azt nem tudom eldönteni, hogy melyikkel járnék jobban? Játékra kellene vagyis cod2be szeretném, hogy stabilabb legyen az fpsem, de VGAt nem akarok venni még, azt későbbre tervezem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- BeQuiet! GAMER alap! i9-14900K / Z790 / 32GB 6000MHz / 2TB Gen4 / 1000w Gold! BeszámíTOK
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

és 1 asrock a780fullhd t néztem a jó integrált kártya miatt hogyha esetleg a naggyal történne valami ja és sose tuningolok és azért az x2 es versenyzó jó 5ezressel olcsóbb és 200mhzel magasabb órajelen van.
). [P][/P]Gondolom a Core2 Duo-s E5200-as Intelre gondolsz. Ez a proci mindenképpen veri az x2-est, mivel közel azonos órajelen járnak, és azonos órajelen az Intel jelen pillanatban erősebb, tehát jobb vétel (hála annak, hogy az x2-es AMD-k 2005-ös szülemények... (legalábbis az 5000+-os az, ezért gondolom az 5200+ is). Visszatérve a tuninghoz, az E5200 biztosan a jobb vétel, mivel igen keményen tuningolható. (egy jó hűtővel (lásd feljebb))

) Ha a e2xxx vagy az e5xxx sorozatra gondolsz.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
esetleg az E7300-as még elmegy ezen a lapon? Vagy jobban járnék régebbi szériákkal?

VirsLee