- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ: 
Új hozzászólás Aktív témák
-
csimav
őstag
válasz
AdamMcKraken
üzenetére
Sztem az E8500 at vedd
Az simán elmegy 4 ghz-n
Azmeg már mindent elvisz. -
AdamMcKraken
tag
Sziasztok! A kérdésem az lenne h E8500 vagy Q9300 ?! Melyik lenne jobb jelenleg teljesítményben(1-2évig), jövőben gondolom mindenképp a 4-magos, ár-teljesítmény arányban? Nem akarom húzni a procit,HC játék
, illetve multimédia(videó,kép,hang,animáció), web fejlesztésre használnám! -
L4R$()n
tag
Hát én a jövőre nézve gondoltam úgy hogy 4 mag mégis csak jobb mint 2
Amúgy az e 8400 miért jobb választás mint a q6600 vagy x4 9850 ? gondolom kevésbé melegszik, meg ilyenek, habár ha tuningra szánnám magam akkor tényleg jobb lenne az intel
a mai világban elég még a 2 mag? Én kb 1-2 évig tervezem hogy megtartom a procit "bár ki tudja"
ezért gondoltam hogy nekem 4 mag kell
. Köszi a választ de még nem döntöttem 
-
Gyuri27
félisten
válasz
L4R$()n
üzenetére
A kérdés a jövöbe vezet. Ha most am2+-s lapot veszel akkor abba később belemegy az am3-s proci és nem kell lapot, ramot cserélni. Ha inteltöl veszel most valami ddr2-s lapot akkor azt a kövi generációnál adhatod el, ramostól. Ha valami olyasmit veszel ami ddr3-s az nem olcsó, és a ddr3 sem az. Viszont a lapot akkor is selejtezni kell. tehát mit szeretnél a jövöben?
-
piadex2
senior tag
Hello!
Video szerkesztésre kellene a proci.
De úgy látom, hogy nem érdemes a régi prescottokkal foglalkozni.
Köszönöm mindenkinek a segítséget:piadex2
mod: minden válaszolónak a lelkére kötöm, hogy nem lenne tuningolva a proc., eddig sosem érte meg nekem, hogy tuningoljak: sosem kaptam jobb eredményt ill. bár a tesztek alatt nem fagyott, normál használat közben azonban igen.
-
L4R$()n
tag
Sziasztok, csak egy kérdés HD 4850 es VGA hoz melyik procit vegyem? Q6600 vagy Phenom x4 9850? naggyából az áruk azonos, legalábbis ahol én veszem a gépet.
Nemtudok dönteni, segítsetek !
-
mackosajt
addikt
válasz
piadex2
üzenetére
Hali!
Én nemrég váltottam P4 3.0 GHz Prescottról E2180-ra.Nem bántam meg. sőt.
Próbálgattam, olvasgattam, és mivel oem procit kaptam, mert épp dobozos nem volt, és így hozzá az intel-es hűtőt nagyobbat kaptam, elkezdtem húzni.
teljesítményről annyit, hogy 3.0 Ghz-en, a Gigabyte P31-ds3L lapban stabilan fut a 2*1GB OCZ cl4-es ramokkal, amik meg 900MHz-en futnak.
Ha hinni lehet az everestnek, akkor valahol a 6550 környéki értékeket produkál benne.
(Tudom, nem mérvadó, de lista szerint ott van)
Nyúzom rendesen, és hőfokkal sincs bajom.
Vagyis nekem egyelőre bejön. Nem mondom, hogy nem lenne jobb egy másik, de igenis jobb, mint amim volt. Nem kicsit. -
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Ismét felteszem a kérdést:
Szerintetek olyan feladatra, amire elég az egy mag a 3,0 vagy 3,2GHz-es Prescottok (631, 641 stb) lekörözik az alsóbb kategóriás Core2-ket (mint pl: E2180)?
Előre is kösz a segítséget:piadex2
-
csimav
őstag
What is the AMD Equivalent of Intel. Ezt ird be a kugliba és nézelődj

-
csimav
őstag
Szia! Ilyen nincs.Vagyis én nem tudok róla. De ezt egyszerű leellenőrizned
Pl: Van egy AMD-s proci pl: AMD Athlon 64 X2 5600+ AM2 BOX akkor felnézel egy webshopra.. pl: ipon
Az adm 2,8 ghz-s és 2 magos. Ilyet keresel intelben is. Pont ugyan olyan lehet hogy nemlesz. Akkor nézd a hozzá legközelebbit. Ebben az esetben: INTEL Core2 Duo E7300 2.66GHz 775. -
drr
őstag
Hetek óta guglizok és már kezdek bekattanni
Könyörgöm, mutasson nekem valaki egy linket, vagy ha nem lusta és képben van, akkor gépelje be ide, hogy a most kapható AMD prociknak mik az Inteles megfelelői. Tehát arra vagyok kíváncsi, hogy pl. egy E2180-al melyik AMD van egy szinten (tuning nélkül)? -
csimav
őstag
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek olyan feladatra, amire elég az egy mag a 3,0 vagy 3,2GHz-es Prescottok (631, 641 stb) lekörözik az alsóbb kategóriás Core2-ket (mint pl: E2180)?
Előre is kösz a segítséget:piadex2
-
Nyx89
aktív tag
válasz
Produkció
üzenetére
Én a Phenomot választanám ,de lehet hogy érdemes elgondolkodni egy 4magosban is ,nem sok az árbeli különbség.De mondjuk előbb érdemes lenne tisztázni hogy a használt programok profitálnak e valamit a több magból ,mert ha nem egyértelműen az Intel a jobb megoldás.
syC: Munkahelyen nem preferálják a tuning lehetőségét.
-
Produkció
senior tag
irodai és tervezői munkára phenom x3 2.1-2.3ghz vs E7200? csak olyan tesztet láttam ahol e8200-val volt komparálva és ott a 2.1ghz-es ugyanazt hozta mint az e6550 ami kb u.a mint a 7200
-
Billu
aktív tag
Hali!
AMD Athlon™ X2 BE - 2400+
AMD Athlon™ X2 4050e
Szeretném megtudni, hogy a két proci közt mi a különbség.
És milyen Intel procinak felelne meg? -
Hoffer
őstag
Hali!
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy hozzájutottam jó áron egy AMD-s laphoz, de én eddig Inteles voltam! Gondoltam összerakok egy AMD-s gépet akkor magamnak de nem tudom milyen AM2-es procit kéne bele vennem mert az AMD-hez igazán nem értek!
Most egy 6300-mas procim van 2.8Ghz-en!! Ennél rosszabb procit nem igen akarnék venni bele az AMD szintjén!! Esetleg egy 6000+ kellene vagy egy X3-mas Phenom??? Ki mit gondol erről??Köszi előre is!!

Üdv.
-
csimav
őstag
A fogyasztásról

Intel Core 2 Duo Processor: 65W or 95W
és az amd 6000+ :
Model number:6000+
Frequency:3.0 GHz
CMOS:90nm SOI
Cache:2MB
Packaging:socket AM2
Thermal Design Power:125WSzval sokat eszik,igen
de ezt tudtam... de nemirt semmit se az aki kérdezte hogy milyen procit 100$ alatt..Szerk: Az E8400 am 65 W ot eszik ehez képest az amd 2 szer ennyit..
-
jetimokus
tag
válasz
sgergi
üzenetére
Pont most érdeklődök közben az X48-as lepok felől:
"Ami nekem kell a lapra: DDR3 DC támogatás (1600 MHz, ha több nem baj, de ez elég) és 2db PCI-E 2.0 foglalat (CrossFire-t szeretnék 2x 16x-os módban), mindez ugye csak X48 alatt elérhető"szerk.: különben köszönöm, a lényeg, hogy most egy teljesen új gépet veszek, amihez egy darabig nem kell hozzányúlni (mivel a régi gépem felett már rendesen eljárt az idő)
Miért kérded különben? Van valami egészségesebb ötleted is? -
sgergi
veterán
válasz
jetimokus
üzenetére
Bőven elég a 8500, tényleg jobban jársz vele, mert sokkal olcsóbb ahhoz képes, hogy csak egy kicsit gyengébb. Az Asus hűtő jó lesz hozzá, még húzás mellett is el fogja bírni. Tuningot megpróbálhatod, 75 fok fölé ne menjen a proci, akkor nem lesz baja. (persze terheléssel)
A 4GHz egy 8-10k-s hűtővel bőven elérhető. Egyébként minek kell x48? -
jetimokus
tag
válasz
sgergi
üzenetére
Igazad lehet, mivel az egyik ugye 3.17, a másik meg 3,33GHz-en pörög és kb 20ezer ft a különbség... Akkor viszont E8500 lesz.És szerinted egy ASUS Silent Knight 2 elbánik vele? Tuningolni nem hiszem hogy akarom, bár lehet erős lesz a kísértés, és mégis, abban az estben viszont szintén hogy viszonyulna szerinted ehez a hűtőhöz?
Mert már akkor lemondok a Q9450-ről is, mert a 2000+ AMD-m után ez is maga lesz a menyország... A táp Külöben CM Real Power Pro M620 lesz, azzal nem hiszem, hogy baj lenne...Syc: 4 - 4.2Ghz?
Azt egy E8500-ből hogy hozom ki? Milyen hűtővel lehet azt megoldnai? Csábító számok az 1.67GHz-em után... A másik hogy X48-as lap lesz, és az is melegszik tisztességesen...Különben köszönöm mindenkinek a segítséget!

-
oilver1
tag
Figyi, lenne egy kérdésem, gyorsan kéne válasz (azért is ideírom, nem a helyes topichoz, mert az 3naponta frissül - nekem az is jó, ha a válasz oda jön). Szóval van egy 2500+ procim, ami egészen addig megy Xp alatt vígan 3200+-ként , amíg fel nem rakom az Abit nf7 s2 driverét (nforce 5.10). Onnantól kezdve Win töltöképernyő beáll, nem tölt tovább. Újraindít, csökkentett mód, indul lazán. Vissza rendes mód, megint nem jó. Visszaveszem 2500+-ra, csoda: megy. Tehát talán a driver-el van valam???
Valakinek ötlet?
(athlon xp 2500+, 3x 512 ddr 400 ram, HD2600PRO, XP Prof.) Köszi!
-
sgergi
veterán
-
jetimokus
tag
Hali!
egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek mit érdemesebb venni: E8600-at, vagy Q9450-et? Azért kérdem mert mindkettő kb egyforma árban van, Viszont az egyik 2, a másik meg 4 magos.... A gép kül 3D-s tervezésre, játékra lenne, stb.
Előre is köszi a segítséget! -
drr
őstag
Üdv mindenkinek!
A bűvös 100$-os árig milyen processzort tudnátok javasolni. Mi lenne a legjobb? Általános célú otthoni gépbe kerülne, amin azért játszani is fogok néha. -
Huvi00
tag
Hello
Mien Procit vegyek ?
4850 VGA lesz
ehez mien Procit érdemes venni ?
Játékra használom gépemet 4 magosat nem szeretnék
és ha intel akkor 1 alplapot meg ha amd akkor is 1 alplapnevet
Elöre is thx -
perempe
veterán
válasz
kornel8585
üzenetére
Igen, ez a Prescott...
-
syC
addikt
válasz
kornel8585
üzenetére
Ezzel próbáld meg, ez tuti pontos

-
syC
addikt
válasz
kornel8585
üzenetére
Szia!
Mivel méred?
-
kornel8585
tag
sziasztok.egy p4 2,8ghz 1mb/800fsb procinál normális a 60fokos hőmérséklet?üdv
-
Daert
őstag
Hali.
Még mindíg vergődök milyen procit vegyek.Segítsetek dönteni.
Elsősorban játékra használnám,de videókat is szeretnék kódolgatni.
Két éven belül nem szeretném lecserélni a procit,utána meg mindenképpen kell,mert más tokozásúak lesznek,platform váltás.
A kiszemelt áldozatok:
Core 2 Duo E8400 (3,00GHz, 1333MHz, 6MB
Core 2 Quad Q9450 (2,66GHz, 1333MHz, 12MB
Légyszi válaszoljatok,ne kíméljetek a véleményekkel. -
ATish0
tag
Tudom, hogy valamennyit bukni fogok rajta, de nem mindegy hogy mennyit.

Egy E5200as proci nem hiszem, hogy sokkal tovább kiszolgálna mint egy E2180 vagy akár E7200. Ha hosszabb távra tervezek akkor mindenképpen a 4 magban kellene gondolkodni. Jövőbe nem látok, de egy most beújított 2 magos rendszer meddig lehet elég? Talán 1,5-2év, de az már nagyon a vége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Belépő Gaming PC! i7-8700 / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD / Z390 / 500w!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

Az simán elmegy 4 ghz-n
a mai világban elég még a 2 mag? Én kb 1-2 évig tervezem hogy megtartom a procit "bár ki tudja"
ezért gondoltam hogy nekem 4 mag kell
. Köszi a választ de még nem döntöttem 

Azt egy E8500-ből hogy hozom ki? Milyen hűtővel lehet azt megoldnai? Csábító számok az 1.67GHz-em után... A másik hogy X48-as lap lesz, és az is melegszik tisztességesen...

VirsLee