Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTU
addikt
A SUMUP-nak is van nyomtatós POS terminálja, ahogy a MyPOS-nak is.
Szerintem Magyarországon kell a nyomtatós POS.
Online számlánál se adnak meg e-mail címet, hogy meglegyen a vásárlónak a számla digitálisan, akár a papír alapú is.Most szabadulok az OFSZ-től, 3 éves szerződés forduló előtt, 6. és 9. hónap közt kell jelezni, (bemásolom):
"Határozott idejű szerződés újabb határozott időtartamra való meghosszabbodását
megakadályozó jognyilatkozat (megállító nyilatkozat)"
és a,
"Szerződés felmondására vonatkozó jognyilatkozat"
szóval ezeket, tértivevényes levélben, az ÁSZF szerint.
Ha ezt nem jelzed, megint kapsz 3 év rabságot, de már kötnek 5 évest is.
A kötbér 500 Ft / nap.
Nem tévedés naponta. Megkérdeztem többször, hangfelvétel van róla.
Nagyon gondold végig hogy akarod-e.A MyPOS-t választottam, de ez csak akkor jó, ha ingyen le tudod húzni a mellé járó kártyáról a pénzed (Curve).
Írtam erről a 2. hsz.-ban, az OFSZ-nél is így csinálom.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
KTU
addikt
Ami működik még a SUMUP-nál és a MyPOS-nál, ha nyomtató nélküli POS-t választasz.
SMS-ben is elküldi a vásárlónak a fizetési bizonylatot.
Ingyen vagy sem, nem igazán érdekelt,
mert könnyen kitörölheti, rossz telefonszámot ad meg, stb.E-mail-ben küldi a fizetési bizonylatot.
Igen nem adnak meg e-mail címet az emberek különböző okok miatt (nincs, nem akar, nem tudja, stb.)
Viszont ha magadnak saját e-mail címre elküldöd, máris kinyomtathatod és a kezébe nyomhatod.
Ehhez jó bármilyen A4-es nyomtató.
Csak ugye a nyomtatás költsége sem elhanyagolható,
szóval mégse jó bármilyen A4-es nyomtató, mert akár nagyon drágán is nyomtathatod a bizonylatokat.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
balinlin
senior tag
Én csak ügyfél oldalról tudok nyilatkozni:
Munkáltató a költségek kifizetéséhez kéri (kérte, már inkább nem fizet...) a bizonylatot.
Ha sikertelen a fizetés akkor saját költés esetén is elkérem, a későbbi ügyintézés érdekében.
Volt már szóváltásom olyannal aki egyből kidobta a sikertelenség esetén a cetlimet.Más esetekben szoktam is mondani, hogy nem kérem a saját példányt.
-
KTU
addikt
"Nekem egyelőre nem kellett céges számla, lafora is tudnák utalni a kártyás forgalmat, azt hiszem a Sumup azt tudja, mypos nem."
Majdnem megkértelek hogy fordítsd le nekem légyszi, de rájöttem a szövegkörnyezetből hogy
"lafora" = lakossági folyószámla-ra.Pont ez a másik:
" ha itt beáll a sor, biztos nem tudok telefonszámokkal meg email címekkel tökölni."
Ennyi.
Én se.
Kártya lehúz, jön a bizonylat, 1. a kereskedő példánya, megáll, letépem, 2. a vevő példánya, letép odaadom,
de már ezt se nagyon tudják, akarják kivárni.Szóval a saját nyomtatós sokkal gyorsabb, meg azt már ismerik.
Ahogy balinlin is írta, bizonylatra főleg akkor van szüksége a vásárlónak, ha a tranzakció sikertelen.
Megkönnyíti részére a bizonyítást. OK SMS, e-mail is bizonylat, de a fentiek miatt kiesett.[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
Működik MyPOS terminálom.
Icard kártyát adnak hozzá, Bulgáriában vezetett IBAN számlákat adnak ill. igényelhetők.
Magyar nyelvű telefonos alkalmazás, magyar nyelvű webes felület.
Nagyon segítőkész a magyarországi support IQOM, ha most náluk kezdjük a regisztrációt, akkor kevesebb a fogyasztói betéti és hitelkártyák fizetéselfogadás díjai (1,5%), (SUMUP 1.95%) ill. a myPOS-Combo84 900 Fthelyett, 63 675 Ft + ÁFA 2020 szeptember 30. 23:59-ig.
Ezt csak akkor válaszd, amennyiben hajlandó vagy fintech cégek közbeiktatásával "áthúzni a pénzt".
Kiutalás drága, ahogy írtad, de ezt már részleteztem előző hozzászólásaimban.
Viszont azonnal hozzájutsz a pénzedhez, ahogy fizetnek nálam, alkalmazásban már látom a számlámon a pénzt, levonva a költséget, és ugyan így tranzakciónként, egyesével látom fizetéselfogadás díjat is.
Nagyon korrektül, egyértelműen. Ezt nagyon hiányolom az OFSZ-nél.Nem néztem az olcsó terminálokat, csak a nyomtatósokat, de már erről is írtunk korábban.
A fizetésről is KELL bizonylatot adni és ez lehet SMS vagy e-mail. OK hogy akkor van jelentősége ha valami gond van.
MyPOS-ban úgy működik, hogy alkalmazásban rányomok a tranzakcióra, alul "e-nyugta küldése" gomb, e-mail cím beír, elküld.
Az elküldött e-nyugta angol nyelvű, ami a terminálból kijön az magyar, de ugyanúgy néz ki, és ugyanazt tartalmazza. Weben böngészőből fiókba belépve is el lehet küldeni e-mail címre, de itt meg is lehet nézni, rajta jobb klikk, és nyomtatás ez is magyar.SUMUP-ot nem tudom.
Ha még nem használtad a fintech megoldásokat és nem is érzel affinitást, vagy nincs időd ezekkel foglalkozni, akkor SUMUP.
2,5 éve használom a Revolut-ot, nekem napi rutin pénz áthúzni fintech láncolattal ingyen.
Általában reggel 6-ra OFSZ-en van a pénz, ekkor belépek, megnézem mennyi van rajta, Curve-be beállítom az OFSZ kártyát, és Curve kártya zárolásának megszüntetése, Revolut feltöltés, beütöm az OFSZ egyenleget, Curve kártya kiválaszt, feltölt gomb, CVV megadás, figyelmeztetés hogy ez egy GBP alapú kártya és biztos hogy így akarom végrehajtani, Igen. Ezután Revolut-ból ingyen HUF utalás valamelyik OBA védett magyarországi bankszámlánkra, 2 - 2,5 óra múlva itt is a pénz.
Ugyanígy működik MyPOS-sal OFSZ helyett.Hosszúnak és bonyolultnak tűnik első olvasásra.
2 - 3 perc alatt megcsinálom, persze partnerek, kártyák már berögzítve, csak ki kell választani.
Létrehozni több idő, és elsőre tesztelni is kell kis összeggel.
De ezután már tényleg rutin.Utalás nélkül is meg lehet oldani és a pénzt fel tudod venni ingyen ATM-ből.
CURVE alkalmazásba beállítod a berakott MyPOS kártyát HUF-ra, és CURVE kártyával felveszed ATM-ből a pénz ingyen.
Gördülő ATM kp felvét limitek CURVE,
1 nap 200 GBP,
30 nap 3 500 GBP,
365 nap 10 000 GBP.Ha Revolut-ra áthúzod, ott is felvehetsz havonta ingyen kb. 1 x 200 GBP-nek megfelelő forintot ATM-ből.
[ Szerkesztve ]
-
mpriby
csendes tag
Köszi! Én csetelni próbáltam velük. De nem jutottunk messzire. A no-coop az oké, értettem, h kérnek vmi adatot, igazolást én meg nem működök közre. Inactivity is oké, évente legalább 1 vásárlást követelnek meg. Arra sem válaszoltak, hogy minimális összege van-e ennek. De kérdeztem a no acquiring fee-t is, arra már nem adtak választ. Meg az a monthly turnover kevesebb/egyenlő 50.000 EUR? 1699Ft? Ezt évente számolják fel, vagy havonta?
-
mpriby
csendes tag
Én arra gondolok, h havi 50.000 euróig van az 1700ft-os díj, ha a havi forgalom 50e EUR fölött van, akkor pedig a magasabb, 4950 Ft. A no-acq. fee sztem inkább valami más lesz. Na mind1, holnap felhívom őket. Bár az iqom-nál egyik aloldalon 1,5%-os tranz.díjat írnak, másiknál már ugyanúgy 1,75%-ot. Ez nem annyira bizalomgerjesztő, mint ahogy a rosszul megírt/fordított szövegek sem. Hibák, szóismétlések... De még mindig szimpatikusabb a fizetésipontnál, ahol gyakorlatilag semmi info nincs kint az oldalon, csak kb. hogy regisztrálj azonnal!
-
KTU
addikt
Rendelj HUF bankkártyát még most.
Nekem amit a terminál mellé raktak az €-s bankkártya volt.
Ezt a kártyát csak €-s számlához lehet kapcsolni.
A terminált - mivel Magyarországon használom - HUF számlához kapcsoltam, ezért kell még egy kártya.
Ennek a rendelése is ingyenes, maga a kártya és a szállítás is.
Ezt már csak HUF számlához lehet kapcsolni.Mivel MyPOS-nál a második bankkártyától van éves vagy havi fenntartási díj kártyánként,
megkérdeztem a support-tól hogy lesz ez.
Szerintem ma válaszolnak."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
mpriby
csendes tag
Köszi, engem közben elsodortak a melók, így nem foglalkoztam most a dologgal. Szerintem mellettük döntök én is. Amúgy kormányunk/NAV nem fog kitalálni valamit, pl. hogy "csak sárga színű pos terminált lehet használni, a többi kuka?" Választanám szívesebben a hazai "terméket", de minimum normális tájékoztatást várnék el cserébe a honlapján, mert ez így tipikusan lehúzás szagú. Persze az ügynökeik jönnek és nyomulnak, hogy ha nem szerződünk velük azonnal, akkor sorosgyörgy elveszi a napszemüvegünket.
-
KTU
addikt
Regisztrálj TransferWise-ra, költségeket leírtam, nem hiszem hogy olcsóbb lesz a közvetlen MyPOS kiutalás HUF esetén, mint amennyi most a TW-al (0,46%). Az itthoni banki szabályozás miatt.
Így ingyen ATM felvéthez is jutsz a TW-nál 200 GBP-nek megfelelő HUF,
de ugyanez a lehetőség áll a Revolut-nál is,
ill. a Curve-nél is 3500 GBP / 30 nap, naponta max. 200 GBP.
A TW kártyát belehet rakni Revolut-ba és Curve-be is innen már ingyen veheted ki a pénzed.Az egész láncba csak a TransferWise-nak van költsége, a többi ingyenes.
FinTech topikba goop írta, hogy neki a Curve megette a virtuális iCard bankkártyáját.
Ez lehet jó és rossz hír is.
Rossz, ha a MyPOS kártyák más besorolás alatt vannak mint más iCard kártyák.
Jó, lehet halad az ügy, és mi kártyánk is fog működni.Terminált péntek reggel rendeltem, és hétfőn hozta a TNT.
Hónap elején még nagyon gyorsak voltak.
Bár én először terminált rendeltem / kifizettem, és csak utána regisztráltam.[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
Csak a HUF kártyával próbáltam, mivel az € számlához nem kapcsolódik terminál, így arra nem megy pénz.
Bár majd megnézem a €-s kártyát Curve-be, hátha.MyPOS-ba hozz létre HUF számlát, ha nem lenne, mivel ehhez kapcsolod a terminált.
FinTech megoldások "agyalósak" mivel szerencsére sokféle lehetőség elérhető rajtuk keresztül, és ezeket lehet / kell kombinálni, hogy találjunk költségoptimalizált, gyors, "egyszerű" megoldást
Egyszerű, ha már egyszer "kitapostuk az utat".[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
Először személyes fiók, és majd innen tudsz céges fiókot létrehozni. Van magyar nyelvű ügyfélszolgálat, telefonon és e-mailben is válaszolnak a magyarul.
Egy alkalmazás ugyan az a felhasználói név és jelszó, mikor belépsz választani kell hogy személyes fiók vagy céges fiók, de ha már bent vagy, bármikor átléphetsz a másikba.
Persze minden teljesen elkülönül személyes vagy céges fiók.
Külön vannak nyilvántartva az egyenlegek, ugye több pénznemű szolgáltatóról beszélünk (HUF, €, $ stb.).
Külön vannak gyedi bankszámlák mind céges és magán, már HUF esetén is, ezt pár hete vezették be.
Külön bankkártya mindkét fiókhoz.
Több mint 2 éve használom, a céges fiókot az elsők közt regisztráltam.
Akkor még ingyen küldték a kártyákat, mára fizetős lett.
Többit a TransferWise topikba."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
KTU
addikt
Szoftver frissítés megvolt?
Hőpapírszalag 57x40x12 mm-es kell bele.
A pénztárgépembe kicsit vastagabb hőpapírszalag, 57x50x12 mm,
Míg nem vettem belevalót, kicsit ha fogyott a pénztárgépből, átraktam a terminálba.kb. úgy használom mint egy mobiltelefont, nincs folyamatosan töltőn, "alvást" beállítottam:
"Funkc" --> "▼" kétszer --> "Alvásbeállítás" --> "1" --> "1" itt 5 percet adtam meg.Ahogy érkezett, csak a kijelző kapcsolt ki pár perc után.
Kell neki vagy 10 másodperc míg "feláll a hálózatra", ami nálam Telenor, addig ütöm a pénztárgépbe az összeget.
Cserébe ritkábban kell kell tölteni, kb. majd 1 hetet bír az akku, záráskor kikapcsolom.
Ja nem azért csinálom így mert sokat fogyasztana,
hanem hogy az akku sokáig bírja, jó kondiba legyen.Ahogy számolgattam, kb. 1 év alatt térül meg a terminál ára az OFSZ mostani tarifájához képest.
Bár mégis kicsivel több hónap, mivel még nálam márciusig működik az OFSZ terminálja is, aminek vannak fix havi díjai.
Október lesz az első hónap hogy 0 forgalom lesz rajta.
Szeptember közepétől nem volt a számlán pénz.
Utaltam rá, hogy le tudják vonni a költségeket, egyből le is kapták róla, a teljes utalás összege meg se jelent a számlán.
Még egy utalás díj is megjelent, de ez hogy mire?
Majd 1 hónap múlva leszek nagyon kíváncsi a költségekre.[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
Több mint 2,5 éve van OFSZ terminálom, még most is fel van tüntetve a számlán 5000 Ft kedvezmény, amire kitaláltak egy díjat.
A számla felépítése az első évben nagyon nem így nézett ki.
Ez csak úgy van, lett ez a tétel.
Nem mobilnet díja, nem a számlavezetés díja, nem a kártya díja.Leírtam pár hozzászólásba hogy milyen költségek vannak, ill. hogy változtatgatnak a feltételeken.
Nem fogyasztók vagyunk. Megtehetik.
Olyan költségek is vannak pluszba amik nincsenek a számlán.
Számolni kell, nyomon követni x tranzakció útját, és meglesz hogy mennyi a valós összes költség.
Pont erre alapoznak, hogy ezt nagyon kevesen teszik meg.
Plusz hozzájönnek a fix költségek havonta.Nekem is van olyan boltos ismerősöm aki most szerződik az OFSZ-el.
nyolc éve ismerem, üzleti kapcsolat is, havonta többször beszélgetünk, nem csak pár szót, tudja hogy utánanézek a dolgoknak alaposan.
Olyannal "eteti" az OFSZ-es üzletkötő, hogya SumUp nem hivatalos, nem NAV engedélyes, sokan harcolnak a pénzükért hogy egyáltalán megkapják, hozzájussanak a pénzükhöz, magánszemélyeknek jó csak, stb.
Ezt a barátom mondta hirtelen egy szuszra, mikor beszéltünk a terminálokról, párszor már jártak nála.Ennyi hazugságot, valótlan hamis információt terjeszteni.
Át is húztam nehogy valaki valósnak higgye.Barátod és az enyém is, 5 éves szerződést köt.
Majd 2022 év vége fele térünk vissza a kérdésre, addig tart a támogatás.
De lehet hamarabb.[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
Kártyakontrollt nézted?
Mindent aprólékosan be lehet állítani.
Évente, havonta naponta össz, érték.
Évente, havonta naponta kártyahasználat hányszor, és hogy milyen módon, webes, fizikai POS, ATM.
Ezekre mindre külön értéket lehet állítani, minden egyes opcióra.Ezekbe "beraktam": Simple, Revolut, TransferWise működik.
Multhéten szokásos NAV járulékokat fizettem vele Simple fiók nélkül.
Héten NAV ÁFA, de beraktam előtte a Simple fiókba a MyPOS iCard kártyát, hátha így nem kell megadni mindenféle adatot, de így is meg kellett adni bejelentkezve.
Fizikai üzletben is vásároltam már vele.
Szóval nálam működik.PIN csere a Revolut VISA kártya esetén nekem K&H bank ATM-nél sikerült, előtte jó sokat kipróbáltam ahol nem ment.
[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
100 Ft levonás nem megy, akkor a többi sem fog.
Kártyakontroll??NAV EFER link jó, kattintgasd végig kép, itt a végén ahogy látod ügyfélkapus bejelentkezés, ezután már középen felül EFER.
[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
OTP VPOS fizetést válaszd.
Segítség a fizetéshez:
NAV adóztatási számlaszámok és adónemek érvényes jegyzéke [link] mivel a webes felületen a 3 jegyű "Adónemkód" látható, ebben a pdf-ben látod a számlaszámot, megnevezést és adónemkódot is.Revolut-nál avval nem kell foglalkozni, minden feltöltésnél írni fogja.
-
ottalai
lelkes újonc
Ha meg tudjátok nézni, hogy mi a Mypos számlaszámotok, akkor az IBAN vagy 16/24 hosszú magyar számlaszám?
Ha IBAN, akkor mi az országkódja? Az első két karakter HU vagy más?
Ha magyar formátumot láttok, akkor nem kérdés, de akkor érdekelne, hogy mi az első 3 numerikus karaktere a számlaszámnak?
[ Szerkesztve ]
-
Motar
tag
Köszi. Hát csak véleményre lennék kíváncsi. Kinek, hogy vált be?! Sikerült egy 1,3%-os jutalékot kiharcolni. Szóval valszeg beleugrom jövöhéten.
Voltama Budapest bankban is, de most nincs akció. Havi 3500 lenne +1% forgalom után. Szóval drága.Attól hogy mindig a szexre gondolok, már szexmániás vagyok?
-
WhiteWalker
nagyúr
Nálam se engedi , vagy nem engedélyezett , de ezek szerint akkor nemcsak nálam áll fenn ez a dolog.
Pedig a próba vásárlás összeget levonta , majd jóvá is írta . Nah mindegy , elengedtem a dolgot ..Curve alá viszont én is betettem , ott mennyit von le a Curve jutalékként?
[ Szerkesztve ]
-
-Mosquito-
őstag
-
AssAssynn
őstag
7ezer + áfa az alapgép egy spéci linken keresztül.
De gondolom csak csomagban érdemes venni, tehát töltővel együtt. Az meg több. Vagy úgy érted?
Alapgépről érdekelne vélemény. Mennyire hátrány, ha nincs papír? Email/SMS jön mindig? Nincs olyan gond, hogy nem jön meg az üzenet időben és ezért nem tudod, hogy levonta-e a pénzt?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
De papír nélkül is biztos lehet benne mind az eladó, mind a vásárló, hogy levette a megfelelő összeget?
Papír nekem felesleges, habár másnak intézem az ügyet, aki még ennyit sem ért hozzá. Ha a könyveléshez, akármihez nincs rá szükség, akkor részéről úgy is a szemétbe menne szerintem.Gondolom ez a bölcső mégis azért jobb töltő, mert ha meghal az akku, akkor ebben még lehet használni, míg egy kábelnél félhetsz, hogy ha kiesik a kábel, kikapcsol az egész.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
Köszönöm.
Tehát akkor a lényeg, hogy nem történhet meg olyan, hogy "azt hiszem" fizetett az ügyfél, de közben sikertelen volt a tranzakció és ezért fizetség nélkül távozott.A másik: úgy tudom érdemes olyat választani, ami szép kártyát is fogad (nekem nincs ilyen, nem tudom hogy működik a szép kártya), mert sokan azzal akarnának fizetni. Ezek, amikről beszélünk, tudnak ilyet?
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
@rglaaf
veterán
-
Elemental
addikt
Akkor én már alig meren írni, hogy az én 5000ft/hó otp-s terminálonnál is ugyanez a tapasztalat. Ami, mint tudjuk 10 év alatt 600.000. Bele sem merek gondolni 100 év alatt mennyibe kerül...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest