- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- MárkaLánc
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskakas
senior tag
válasz osztraksajt #378 üzenetére
Igen...már énis sajnálom, de hosszú vacilálás után a Mypos-ra esett a választás
-
sellerbuyer
őstag
válasz osztraksajt #346 üzenetére
Az online felületen, ahol meg tudod adni a számlázási adatokat rendszerint nem fogadják el a magyar formátumot. Előre meg van adva előtte a HU és az első kötőjelig lehet csak megadni az adószámot. Magyarul force-olja a közösségi adószám megadását. Sőt pl. a Stripe rendszerében ha a kereskedőtől érkezel a számlázási adatokhoz és a kereskedő (pl. szoftver fejlesztő cég) nem kéri be a nevet a profilodhoz, akkor még név sem adható meg a Stripe-os számlához! A cím2 sorba szoktam beírni, így végülis szerepel a számlán. Ehhez hasonlóan meg lehet kerülni a rendszert úgy, hogy nem ad meg közösségi adószámot az ember és mondjuk a cím2 sorba beírja a magyar formátumot, így szerepel a számlán a magyar adószám. Csakhogy a szabályok szerint amennyiben kiváltottad a közösségi adószámot, úgy kötelező azt megadnod az elszámolt beszerzési számlákhoz. Az lehet megoldás, hogy nem váltja ki a közösségi adószámot az ember, vagy esetleg visszaadja, bár ez utóbbi lehetőségről még nem hallottam. Ráadásul ha nincs rajta ÁFA, akkor úgysem tudod elszámolni magyar adószámmal sem a számlát, mert ugye valahol így is úgy is meg kellett volna fizetni.
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
válasz osztraksajt #344 üzenetére
Igen, erre már én is gondoltam, de akkor meg semmilyen adószám nem lesz rajta, akkor hogyan számolom el ev-ként? Akkor kvázi olyan, mintha magánszemélyre lenne kiállítva. Egyébként ezt sem értem, mert a könyvelőm pl. olyat mondott egyszer, hogy nem baj ha nincs rajta adószám, attól még el tudjuk számolni a számlát. Szerintem ez baromság, hiszen akkor hogyan lehet megkülönböztetni, hogy magászemélyre, vagy ev-re állították ki?
-
sellerbuyer
őstag
válasz osztraksajt #340 üzenetére
Előre is köszi ha informálsz róla, mire jutottál. Én alanyi adómentes ev. vagyok közösségi adószámmal és SumUp, Stripe, PayPal jutalék számlákról volna szó. Előfordulhat, hogy a számlán feltüntetik, hogy Reverse Charge VAT. Ebben az esetben sincs ÁFA fizetési kötelezettség?
Szerintem most sokan nagyot néznek, mert nem is gondolták, hogy ilyesmi kérdés egyáltalán felmerülhet.[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
válasz osztraksajt #338 üzenetére
Hát az alap ÁFA szabály az, hogy bármilyen EU-n belüli cégtől veszel igénybe szolgáltatást, ha van közösségi adószámod, akkor neked kell a saját országodban befizetned utána az ÁFA-t, ő nem is számíthat fel rá. Mivel fixen tudni vélem, hogy senki nem fizet a levont jutalék után ÁFA-t, ezért gondoltam, hogy vannak ez alól valami okból kivételek. Akkor ezek szerint ez lenne a kivétel, hogy a pénzügyi szolgáltatás alapból tárgyi adómentes?
-
nagyúr
-
gabrielarky
tag
válasz osztraksajt #183 üzenetére
Köszönöm Neked is és WhiteWalkernek is a választ. Céges számlára azt értettem, hogy a MyPosnál "Visa Business" Card-ot adnak hozzá de lehet akkor ez csak egy elnevezés.
SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/
-
gabrielarky
tag
válasz osztraksajt #181 üzenetére
Szia,
Köszi szépen, az adózást hülyén fogalmaztam meg, a kérdés talán úgy jobb, hogy lakossági számlára mehet-e a kistermelőnek a pénz, vagy külön céges számla szükséges. Nyugtát természetesen mindig adunk, csak eddig ez papír alapú volt. A lakossági számlás dolgot azért is kérdezem, mert ez az egyik legnagyobb különbség, hogy a SumUp-nál ugyebár kaphatod arra is ha azt állítod be, MyPos pedig ingyen ad egy Visa Business kártyát és azon hamar ott van a pénz ha jól értelmezem.
SumUp AIR és MyPOS GO között próbálunk dönteni.
[ Szerkesztve ]
SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/
-
Zsoly
tag
válasz osztraksajt #175 üzenetére
Köszönöm, én is beszéltem velük, szerintem maradok a sumupnál, nekem az jobb ha az én meglévő számlámra érkezik a pénz
-
$atirka
senior tag
válasz osztraksajt #177 üzenetére
Én sem a hivatalos oldalról rendeltem meg.
Amit fentebb linkeltem, ott nem látom ezt a 15 forintot.Itt nézd és előtte kapcsold át forintra felül.
"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
$atirka
senior tag
válasz osztraksajt #175 üzenetére
Nem ismerem amit írsz, de MyPos most 1,75% jutalékkal dolgozik, egyéb költség nincs.
Mondjuk én még tavaly akcióban 1,5%-ot kaptam, később még lehetnek akciók...
LINK"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Battlefield 2042
- Klasszikus, átlátható HardverApró listanézet (2025-01)
- Nyaralás topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- ASUS notebook topic
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla