Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Azon múlik a dolog mekkora gépet akarsz, mert itt ugye jó gépek vannak, de a fő döntés rajtad van, az x230 biztosan tuti a hordozhatóság miatt, cserébe nem workstation, így egy W530 naná, hogy megeszi. 8570W-ből pölö kijön 2 X230 bőven, ha nem 3 is, súly ügyileg.
Szóval ezt kell elsőre végignyálazni.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
x200s-em van, ezt rmclock alatt 65 fok fölé vinni képtelenség, x201-be mondjuk már combosabb cuccok is lehetnek az igaz.
Nem tudom, én megpusztulnék nagy géppel az fix, mikor tele a tasi és benne van minden ami kell és felkapom a vállamra, akkor húzom a szám, pedig ennél könnyebb gépem nem is nagyon lehetne már.
Nem tudom, itt tényleg munkaeszközökről van szó, ez olyan mint egy csavarhúzó, ami vagy kézre áll és tökéletes, vagy nem, és akkor sosem jó a munka. Én legalábbis hosszú és rögös gépválasztásom után ide jutottam.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Passzolom, a legkisebb fokozatra belőve a ventit nálam olyan szépen elvan kézmeleg állapotban a gép, hogy juj. De inkább passzívban ketyeg. Ez mondjuk SL proci, középmezőny, T biztosan jobban fűt, sima x200 eleve hangosabb is, nekem ezért is esett ki a sima verzsön.
Amit én nézek, szigorúan, csak számok alapján: W530 tűnik a legjobbnak. Trackpoint HP-nál nem okés, Dellnél sem, HP nagy procikkal melegszik és sokkal nehezebb is.
x230 ha bírja a nonstop i7 kínzást akkor talán az sem lehet rossz választás. De én azért szkeptikus vagyok, szerintem az nem neki való, meg igazán nagy cuccot nem is lehet beletenni.
Kb, ennyi tippem van
-
Tikakukac
titán
Ez így van, sajnos a fizika az fizika marad. Szimplán még mindig ez korlátozza a gépeket, ezért nem lehet subnotikba berakni nagy procikat főleg nem dedikáltakkal. Még a nagyobb gépek is küzdenek, 3-4 kilóval, meg köbméteres belsővel
-
Chaser
legenda
Nekem is volt x200-am, ráadásul P8700-tel. Nem sikerült nyáron se túlfűteni Alulfesz nélkül is megállt 80-90 fok között hosszú prime alatt. Alulfesszel meg ennek közelébe se volt.
13" IPS gép megoldható, van 13-as IPS panel._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
félisten
Ha mobilabb munkagép kell, akkor megnézhetnéd a Lenovo T430-at, vagy a HP 8470p-t - utóbbi szerintem szebb, és brutálabb cpu kérhető bele, viszont IPS-sel nem lehet venni.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
brumi1024
veterán
Szerk.: Szerintem az arra utal, hogy 1 DIMM-el oldották meg az adott memóriamennyiséget, de passz. Ha a 4600U-s procival szerelt típusokban van 2 slot, akkor nem hiszem, hogy a kicsivel újabb 4310U-sokból kiforrasztottak egyet.
[ Szerkesztve ]
-
redwhite78
aktív tag
A komoly munkán a GPU-t érintően gondoltam.
A grafikai munkához nem sok közöm van. Laikusként arra gondolnék, hogy ott a kijelző a legfontosabb és minél nagyobb felbontás (akár FHD felett), valamint színhűség kell. A minap hívták fel rá a figyelmem, hogy már erről is van lista.
De a grafikusok ha lehet, úgyis külső monitoron dolgoznak, a noti kijelzőjét szükség esetén használják.
never go full retard
-
runner 125
nagyúr
M procival ritkán szerelnek ultrabook-ot.
A Latitude E6440 volt elérhető M hardverral, de azt kivezette a Dell.
Nem tudom miért írja úgy a Dell, biztosan 2 slot van az E7440-ekben, de ha érdekes lehet írj és utána tudok nézni.Zbook működhet még alternatívaként.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Tikakukac
titán
Itt ez a fantasztikus 15"-on UHD-s 4710HQ-s 16GB memcsis gép a maga 860M-jével és olyan szinten nincs kedvem hozzányúlni, hogy kész. Felbontáskezelés fos, a windows továbbra is kiakaszt minden percben ülnék az asztali elé és használni rendesen végre valamit. Meghalnék egy surface előtt.
A piac meg messze nem belőlünk van, az átlag embernek a noti nem workstation.
-
-
Tikakukac
titán
Volt főninek is Carbon első 2 genből, nálam a 2. volt, gyorsan el is lett adva, üljön aki akar 80k-s kijelző meg 50k-s alaplap előtt
Egy Y510 konkrétan romosra veri ezeket is billentyűzetben.
-
Tikakukac
titán
Ja. Olyanokkal nem foglalkozunk. Most, hogy cserélnek TP-s részlegvezetőt talán megindul valami laptopgyártás is arrafelé.
Könyvelő9892: Ha a full alap-alap gép elég, arra jó, ennél többet nem szabad várni.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Igen, van. Te ezt írtad konkrétan én erre válaszoltam. Ne száradjon már ez is a lelkemen, mert megborulok
Egy percig sem írtam, hogy fos lenne a benne lévő panel. Nem-nem.
Valóban, az érzések nem sokat érnek. Csak ezek az érzések mind-mind azokból a tapasztalatokból és olvasottakból jött amiket vagy perverz módon saját magamnak adok be vagy engem nyaggatnak vele mások. Ha a múlt a külön tábla és laptop/asztali és innentől kezdve a fejlesztők esetleg pályadizájnerek és grafikusok ilyenekkel fognak szaladgálni akkor hajrá intuitív eszközök, hajrá jövő.
Amúgy igen, én minden generációnál akartam Surface-t. Mert hát 1 eszköz, nincs annyi baj a cuccok tologatásával ide-oda, sok felhő, hálózat, töltők, dokkolók, rendszerek miatti szívás kiborít. Mégis évek óta laptop és asztali és tabom van. Na most vagy azért, mert szadista vagyok vagy azért, mert ezek a csoda innovatív és forradalmi összevonások és egyszerűsítések úgy sülnek el, mint az 1 dugaszos Mac: nagyon gyorsan megtanulsz úgy káromkodni, mint egy 30 éve pályán lévő kőműves
-
Tikakukac
titán
Lássuk be, utoljára 10 éves koromban hittem azt, hogy ha új dolgot kapok, akkor jobban szeretnek, mint ha használtat. Tört alattam szét új forgószék, után vettek egy kicsit leharcolt németet. 3 hete cseréltem telót benne és húzattam át. Eltelt 17 év
-
Prowler
senior tag
Egyátalán nem volt durva az a mondat, teljesen fedi a valóságot. Lakótárs vett tavaly egy ilyen csodát, X555LA, random módon működik a billentyűzet TYGHCV része, néha jó néha nem. Nem lett beleöntve semmi, a polcon pihent, alig volt használva. A műanyagok minősége valóban vetekszik az 1985-ös Lada Samara belső terének anyag minőségével, a frankó zsanérokról nem is beszélve, mikor felnyitottam a kijelzőt azt hittem a kezemben marad az egész.
Egy ilyen ipari hulladékot birtokolni csak büntetés#Régenbezzeg10évigjóvolt
Veremivadék Undorkutya
-
-
Tikakukac
titán
Nem procira gondoltam, másolásnál minimálisan lesz proci hajtva. Hanem, hogy te annyi olyan sebességű meghajtóból etethesd a PCIE SSD-t a másik oldalról. Magában forgatva a meghajtón a dolgokat meg kicsit olyan öntökönlövéses a dolog.
Tesztek gyakorlatban olvashatók, itt a PH-n is. Ha annyira professzionális a felhasználás, akkor nem szóltam, de ahhoz meg akkor csak te értesz, minden másra ez bőven-bőven-bőven olyan, mint a raklap 4 magos procis netezős gép.
-
Tikakukac
titán
Én keveset fordítok, ellenben annál többet dolgozok baromi mennyiségű forrásból, ami vagy kicsi vagy nagy aztán render. Ehhez van összesen 3 meghajtó. 1 HDD eszi a nagyon nagy méretű 4K-s anyagot, 1 SSD-n fut a rendszer és egy másik SSD nyeli a többi apróbb anyagot. Render dettó egy SSD-re megy.
Így van értelme. Egyszer ezt játszottam egy SSD mellett. Hát nem a PCIE lesz a megváltás, oda valami igencsak okos dolog kellene
Ilyen kikötésekkel passzolom, lesz 1-2 gép plafon, egyéni preferenciák mellett szerintem egy sem. Nekem sem lenne laptopom, pedig én aztán tényleg nem raktam magasra a lécet
-
Frawly
veterán
Na, most jól behúztalak a csőbe ezzel az ártatlannak álcázott kérdéssel. Tényleges felhasználási sebességben nincs különbség a SATA2, SATA3, mSATA, M.2, PCI-E, NVMe között. Bechmarkokban jön csak ki a nagyobb szekvenciális sebesség, de ez csak jóformán videóvágásnál, meg virtuális gépek lemezképeinek mozgatásánál, nagy fájlok mentésénél jön ki, akkor is csak akkor, ha a cél/forrásmeghajtó is elég gyors, és nem telítődik az adatbusz. Nagyon csalókák a benchmarkadatok, nem a valós felhasználást mérik le.
Átlag felhasználásnál, pl. OS, programok betöltődése pont nem a szekvenciális sebesség számít, de még a 4K írás/olvasás értékei sem annyira, hanem az elérési idő, és ebben alig van szórás az SSD-k között, ráadásul pont ez az, amit a legtöbb tesztben és benchmarkban pont nem mérnek, kivéve, ha mérik a bootolást, programindulást, illetve az AS SSD benchmark és a HD Sentinel tudja mérni az elérési időket. Ha nem hiszed el, csinálj ramdrive-ot, ami még az NVMe-nél is nagyságrendekkel gyorsabb, és forgass forráskódot arról. Meglátod, hogy semmit nem gyorsít a SATA-s SSD-hez képest, tesztekben, ahol stopperal mérik az OS/programok indulását, ilyen 0,5-1 másodperces diffiket mérnek az SSD-k között, szinte mérési hibahatáron belül van, olyan keveset lehet nyerni vele, épp ezért értelmetlen másfélszeres, kétszeres árat kicsengetni az PCI-E/NVMe-s SSD-kért, ráadásul melegednek is. Sokkal jobban jársz egy olcsóbb, de mondjuk kétszer akkora tárterületű SATA SSD-vel, azok ráadásul nem is melegednek, meg később is könnyű őket akár még régi gépekbe is átszerelni, és ott hasznosítani.
Plusz el kell keserítselek, mert pont a kódforgatás az a spéci műfaj, ami alig gyorsul a jófajta HDD-hez képest az SSD-től is, nem hogy a PCI-E-s SSD-s vagy ramdrive-os felállással mérve. Az OS, programok, vaskosabb IDE-k gyorsabban indulnak SSD-ről, meg ramdrive-ról, de a kód lefordulása minimálisan lesz gyorsabb, mivel inkább ott a CPU a szűk keresztmetszet, nem a háttértár sebessége. Elég ha a háttértár simán gyors, meg van minimálisan elég memória hozzá, onnantól csak bika proci kell a kódforgatáshoz, máson nem múlik.
-
Frawly
veterán
Na, ezekkel a számokkal talán fogunk valamire menni. Most mérd le ramdrive-on is, hagyj a fordításnak elég RAM-ot. Kb. 38-39 mp.-es eredményre lehet számítani. Tehát SSD-vel is csak 33%-ot gyorsult a HDD-hez képest, ramdrive-val még 1%-ot sem fog. Összehasonlításképpen az OS bootnál a HDD-hez képest ilyen 90%-kal szokott gyorsulni, de az NVMe ezen is csak kb. 1%-ot gyorsít, pedig a szekvenciális átvitele az NVMe-nek min. 300%-kal jobb. Végezetül nézd meg az M.2/SATA SSD és az PCI-E/NVMe SSD közötti árkülönbözetet, nem 1% lesz, szóval fejlesztőnek, meg átlag felhasználónak, gameröknek benchmarkeredményekben való villogásra jó csak.
-
Frawly
veterán
Itt most a háttértárak sebességéről volt szó, nem a cache-ről. Ez a lényeg, hogy kellően sok memória, elég erős proci társaságában nem lesz különbség a különböző SSD-k között. Ahogy a RAM is iszonyat gyors, hiába gyors a PCI-E SSD, nem nyernél vele. Lassabbnak azért nem kéne lennie, mérd újra kisebb ramdrive-val, ne csak a fordításnak legyen elég alkalmazásmemória, de a cache-nek is, nem mintha a ramdrive sok cache-t igényelve, fel lehet fogni úgy, hogy maga is csak egy cache és abba dolgozik a rendszer.
Azt meg nem mondtam, hogy HDD-hez képest nem lesz különbség, csak azt, hogy a forráskód fordítása nem gyorsul annyit SSD-vel, mint az átlag felhasználás műveletei. SATA-s SSD-hez képest viszont nem lesz különbség, innen indultunk az M.2/SATA és PCI-E SSD összevetésénél.
-
Frawly
veterán
Nekem csak 16 giga RAM-om van, de nem játszós, linuxos, i7 2620M-es laptopban ez nekem bőven overkill, nem használom ki. Csináltam egy 5 gigás ramdrive-ot, oda a böngészőcache-t teszek, és forráskódot is onnan fordítok (ha van ilyenre szükségem néha napján, mert adott szoftvernek nincs bináris csomagja, de a yaourt is a RAM-ban lévő alap tmpfs-ről forgatja az AUR-os forráskódokat alapból), meg a maradék 11 gigának is a nagy részét a kernel fájlrendszercache-nek fogja be, hogy ne maradjon parlagon memória. Az Arch linuxos rendszer egy 525 gigás SATA3-as SSD-n van, sok cache-elést az sem igényel.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Mert mindent tarolhat, alkalmazasok is indulhatnak onnan, nekem is 16gb van, altalaban 4-5ot hasznalok ki, pagefile off, mindig tervben van ram drive de aztan elfelejtem ( : volt olyan is, csak a chrome megevett 6gb-ot
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tikakukac
titán
Mondjuk az x230 pont a vékony fedlap miatt csinálja azt a rengeteg hibás kijelzőt
Amúgy igen, a vasaló ritka. Az azonos rekeszbe rakott dolgot a noti mellett meg nem. A legtöbb fedlap és kijelző sérülés, ami nem törés emiatt van.
-
Tikakukac
titán
Nagyon séróból kérdeztél, nyilván gugli megmondja, de egy ideje én úgy emlékszem ezek a dolgok annyira össze vannak drótozva, hogy nem. Ha nem nagyon spéci dolog miatt kell amúgy mindegy, eszközkezelős tiltás maximum, fogyiban kb. semmi a diffi.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Latitude E5470 + ajándék dokkoló
- MSI gamer laptop
- Gyors Lenovo Thinkpad T460s 14" Full HD üzleti laptop i5-6300U ,8GB DDR4,256GB SSD,Win10, DUPLA aksi
- Apple MacBook Air 13" 2017 (500 GB SSD/8GB DDR3/1.8GHz Intel Core i5) 1 év garanciával, használt!
- Dell Latitude E3510 15.6" 256GB SSD, 2.10 GHz intel Core i3-1011U, Intel UHD Graphics - Használt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs