- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borote
addikt
válasz
Pocok256 #21633 üzenetére
De ennyi pénzért már kap Vostro-t is, értelmes CPU-val.
A legszörnyűbb az egészben, hogy nem is nagyon fog bekapcsolni a GT610M olyan felhasználás mellett, amit írt.(#21636) Namiren: és gyengébb anyagra.
(#21635) Pocok256: ez ráadásul csak HD3000-res
200k alatt lehet kapni Ivy CPU-s Vostro 3360-t. 3 év helyszíni garancia, piros, szálcsiszolt alu, egyes modelekben háttérvilágított billentyűzet. Ha olcsóbban kell, van akkor is választás.
Persze még a méretet és tömeget sem tudjuk, ezért tippeltünk, hogy kicsi gép kell.
(#21638) Pocok256: a linkelt még mindig HD3000-es. Akkor legalább Ivy lenne
De az Intel HD akkor sem megkerülhető, esetleg ha AMD Ultrathin gépek kaphatóak lennének kishazánkban.
-
fajemujiba
csendes tag
válasz
Pocok256 #18946 üzenetére
Igazad van, azt hiszem túl későn írtam...
Főként wordre, excelre, zenehallgatásra, filmnézésre, netre használnám. Szeretném, hogy könnyen hordozható legyen, mert talán az egyetemi órákon is ezen jegyzetelnék. Ezekkel e felhasználási célokkal szerinted melyik lenne a legjobb?
Vagy esetleg teljesen más gépekben gondolkodjak? Van ötleted/ötletetek?
-
salieri.
őstag
válasz
Pocok256 #18258 üzenetére
Nekem abszolút csalódás a G580.
Ha már mindenképp kazánt akar venni valaki akkor ezt ajánlanám helyette -
spyduck
nagyúr
válasz
Pocok256 #18205 üzenetére
Én láttam szétszedve őket, semmi különbség nincs köztük.
szerk: Cimborám Probookja leesett az asztalról, az oldala végigrepedt. Szétszedtem, összeraktam és működik. Sztem ez csak puszta véletlen, h hogyan esik a notebook. Ami műanyagból van az eltörik. Na egy EliteBook-on viszont még egy autó is átmehet.
-
salieri.
őstag
válasz
Pocok256 #18136 üzenetére
ha mediumon menne az már jó.
viszont ez a pixelhiba, holnap szépen viszem vissza ,extremben az eladó bekapcsolja ms dos-t és mondja itt lehet látni a pixelhibákatvicc
és ezen ő látja ,hogy nincsen.... csak azért mert kérdeztem ,hogy van a pixelgarancia
no comment
Chaser: nem mondhatják, mert letisztáztam ezeket előre szakképzettségének köszönhetőenmondta ha ha gond van vigyem vissza.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Pocok256 #16831 üzenetére
Egy hét, vagy 14 nap? A honlapon 14 napot írnak. Nem tudod véletlenül, ez abban az esetben is áll, ha a neten rendelem meg, de személyesen veszem át a boltban? Az előbb kérdeztem telefonon a srácot, aki visszaigazolta a rendelést, de egyáltalán nem volt benne biztos.
-
-
Borote
addikt
válasz
Pocok256 #16672 üzenetére
Én találtam
De hogy őszinte legyek, ezek a belépő Acerek nagyon távol állnak tőlem. (A gagyi kijelzőtől most tekintsünk el, mert nagyon kevés gépben van értelmes), de ezek a fényeslakkos felületek szerintem undorítóak, ráadásul a csuklótámaszon kifejezetten előnytelen is. Arról ne is beszéljünk, hogy a hűtése ennek is Aceresre sikeredett -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pocok256 #16525 üzenetére
Lassan csak kiderül a lényeg...
Fater szerint műhelybe kéne, autók diagnosztizálására. Annyira kéne gyorsnak/erősnek lennie, hogy ne kelljen sokat várni az indulásra. Soros portra a műhely diagnosztikai gépei miatt van szükség. Nem tudom, hogy a soros port->USB átalakító megeszi-e ezeket a gépeket.
Strapabíróság a fentiek tükrében fontosabb lenne, mint a multimédiás képességek. A méret nem számít azon felül, hogy "túl kicsi" ne legyen, szóval nem nettop kategória.
Megbízhatóság és jó support sem ártana, mert egy ilyen gép nem eshet ki csak úgy egy hónapra a melóból.
Elnézést a körülményességért, de nehéz úgy igényeket tolmácsolni, ha a "vevő" se tudja pontosan mi kéne neki.
-
válasz
Pocok256 #16463 üzenetére
persze a céges gépem Dell volt, imádtam. (D630)
de ezek az inspiron szériás sz*rok, hát messze kerülném őket.az a lényeg, hogy mivel a gép anyámnak lenne, akinek végtére is tökmindegy a teljesitmény ezért olyan szempontok lépnek előre, mint a numpad megléte, vagy az anyagválasztás minősége, vagy az esetleges garanciális ügyintézés (garanciafutár, stb) vagy az usb portok száma és elhelyezése...
-
spyduck
nagyúr
válasz
Pocok256 #16123 üzenetére
Mivel nem volt rá lehetőségem, a teszt megjelenése előtt 1 héttel már nem is volt nálam a notebook. Én is lezárom, de megfogom csinálni úgy is, ahogy írtad. Én csak egyszerűen nem tartom valószínűnek, h be fog válni, ennyi. Miért? Mert nagyobb tesztoldalak közül senki se csinálta meg.
Namiren: Akkor viszont egyértelműen G580 egy GT635-el maximum 140k-ig, felesleges többet költeni rá.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Pocok256 #16109 üzenetére
Igen! Mert én sem értek hozzá meg a notebookcheck sem. De úgy látszik a HP szoftverfejlesztő részlege sem ért hozzá aki a drivert csinálta arra a gyári gépre. Akkora ismeretségem nincs, hogy a notebookcheck-hez berakjalak, de ha valóban olyan nagy koponya vagy akkor intézek neked állást a HP-nál vagy a kalauznál. Nem venném a szívemre ha ekkora tehetség csak egy multinál dolgozna.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pocok256 #16086 üzenetére
Én is ezt hajtogatom. Mondjuk azért azt tegyük hozzá, hogy az 1 bites user nem fog nekiállni DG-re reszelgetni a gépet, meg cserélni a drivert. Sima karikhoz pedig már a win7 is tud updatelni magától. De egy tesztet össze lehetne ütni és akkor véglegesen le tudnánk zárni a dolgot.
-
istika
tag
válasz
Pocok256 #15636 üzenetére
A stilusommal baj? Miért is? Egyébként nem baj az...ezért nem vagyunk egyformák :-) de azert köszönöm a kéretlen tanácsod a stilusom terén, majd talán egyszer megfogadom.
Ami az i7et illeti...nem én raktam bele a notiba az i7et. Az h 8 giga ram es 1 Tera HDD meléé adnak i7et, arrol nem tehetek. De talán az még sosem volt baj a történelemben ha vlki vlmiből erősebbet vett. Károm talán nem számrazik belőle, függetlenül attól h valóban nem vagyok rendszergazda, de kitudja...talán pár ev mulva grafikai programok futnak majd a gépen vagy éppenséggel vlki tervezni fog rajta.
Egyébként nem a saját pénzem költöm és csakazért is olyan gépet veszek, olyan felszereltséggel amilyet csak lehet...attol függetlenül hogy mit csinálok a géppel. -
-
Chaser
legenda
válasz
Pocok256 #15614 üzenetére
Hát igen, mondhatjuk úgy, hogy az AMD megint megelőzte a korát. Megfelelő sw-es támogatással jobb lenne mint az intel. De a game fejlesztők nem optimalizálnak, nincs miért. Egyre kevesebb játékot adnak el, egyre többen warezolnak. PC-re igazi fejlesztés már nincs, legtöbb game konzolport. Játék és pc fogalma szép lassan elválik, idő kérdése. Helyüket átveszik/vették a konzolok és szépen lassan a tabletek is. Ott meg lehet figyelni, milyen szintű sw bázis áll a háttérben. Azért egy gta3 picsányi' hw-en nem semmi, vagy FPS-ek, némelyik már súrolja egíy konzol game szintjét. Hw-e meg klasszisokkal gyengébb.
Sajnos az AMD-nek kevés a pénze, nem tud nyomást gyakorolni igazán a piacra. Intelnél meg más a helyzet.szerk: Notebook2012 Én továbbra sem emlékszem ati-ra. SG-nek igazából nem hiszek. De ha van még forrásod add meg. Akkoriban benne voltam a témában, de valahogy csak nv rémlik. Ha félted a személyes adataidat féltsd, éppen nem fontos, csak kíváncsi voltam hol dolgozol.
-
Notebook2012
tag
válasz
Pocok256 #15601 üzenetére
És te ezt komolyan gondolod, hogy az AMD ilyen üzletpolitikát folytat?
"Megcsináljuk a technológiát, de csak azok használják akik innen, meg onnan le tudják tölteni a hozzá szükséges szoftveres környezetet"
Na neeeee
Én még emlékszem azokra az időkre, amikor kipattant a botrány, hogy az ATI olyan Catalys-tet csinált, ami manipulálja a 3Dmark-ot. Nem lehet, hogy a DC meg a CAP is ilyen?
Tudnál nekem linkelni, mert még életemben nem hallottam ezekről? Kipróbálnám szívesen.
-
Notebook2012
tag
válasz
Pocok256 #15597 üzenetére
Több játékot is tudok neked mutatni, amiben az első pályán a játék kétszer annyi FPS-el megy, mint a második pályán. A tesztek lényege az azonos tesztkörnyezet és az utána történő összehasonlítás. Az eltérő eredmények egyébként lehetnek az eltérő anti aliasing vagy anisotropic filtering miatt is, amiről se te se a Notebookcheck-es tesztelők nem nyilatkoztak. Én úgy gondolom, hogy a világ egyik legnézettebb hordozható számítógépekkel foglakozó tesztelő csapata nem fog hamis információkat közölni.
-
Notebook2012
tag
-
Tikakukac
titán
válasz
Pocok256 #15538 üzenetére
Látom a képeket. Tehát szerintem a sérült gép lett befotózva. A másik tök ugyanez, csak nincs leütve a sarka. Lásd az első hsz. alapján is. Csak annak valami akksi baja van. Rá kell kérdezni. De szerintem az eladó erre gondolt, azért is húzta át a második géphez tartozó sort.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Pocok256 #15463 üzenetére
Minden gyári volt, mint ha egy mezei felhasználó telepítette volna. A Catalyst pontos verzióját nem néztem. Nem láttam értelmét mivel havonta adnak ki újat és nem hiszem, h Catalyst és Catalyst között olyan őrült nagy különbség lenne. Ha ráérsz és érdekel akkor eljössz majd egyszer hozzám és meggyőződsz róla magad is. Adok én neked bármilyen gépet és próbálkozhatsz bármivel. Amíg nincs egy játék a dual graphics-ra optimalizálva nem lesz gyorsulás. AMD-n belül biztos lesz különbség a single és dual között, hozzáteszem nem véletlenül (marketing), de az Intel ellen esélye sincs.
az összes többszállasított alkalmazásba agyonverte anno az i3 at még az A8 -am
Kérhetek példákat? Csak mert a töbszálasított videókonvertáló programban nem kis vereséget szenvedett az AMD, de a Win rar-se feküdt neki.... A Benchmarknak pedig nem hiszek! Mondj olyan programot amit tényleg használ is valaki. Hozzáteszem erre nehéz lesz válaszolnod, mert szakfórumokban se nagyon tudtak rá válaszolni. De olyan se tudott válaszolni rá, aki ezzel foglakozik. Szóval mester, várom a válaszod -
spyduck
nagyúr
válasz
Pocok256 #15445 üzenetére
Azt nem tudom, h az AMD DG vagy az integrált grafikus vezérlő olyan módon való reklámozása-e a nagyobb marketing bullshit, mint például a "4GB rendszermemóriát is használó integrált grafikus vezérlő"
Tetszik, nem tetszik az AMD DG nincs kiforrva, nincs optimalizálva. Talán majd egyszer lesz, de ez most még nem jött össze. Az pedig senki nem fog vigasztalni, hogy 1000-ből 1 játék jobban fut. Amikor pedig az i3-as konfig 30.000ft-al olcsóbb mint az A10-es konfig és még le is gyalázza mindenben, akkor megkérdőjelezendő, h még is mi a lótüdőért fizessek egy gyakorlatban lassabb (elméletben gyorsabb), nem kiforrott, drágább technológiáért?
Korábban én is azt hittem, hogy jó az AMD DG, de mivel nem volt hasonló hardver rendelkezésemre bocsájtva nem is igazán tudtam pontos következtetéseket levonni. Ez a 4 notebook viszont most elég hiteles! Csalni nem csaltam, hülye nem vagyok! Az pedig, hogy te korábban kipróbáltad DG-vel és DG nélkül is és ott tapasztaltál különbséget nem releváns, ugyanis mint láthatod az Intel leggyöngébb processzora is megeszi reggelire az AMD legerősebb processzorát.
szerk: Önmagához képest az AMD DG előny de, hogy ne kocsis példát hozzak fel kapsz repülőset
Adott egy 1db rotorral felszerelt repülő, viszont ha rárakunk egy másodikat is akkor két rotorral gyorsabban megy. De baszhatod a két rotort ha a másik gépen sugárhajtás van
-
Tikakukac
titán
válasz
Pocok256 #15404 üzenetére
Amíg a legtöbb gamma fizetett nVidia+ugye eleve durván driver függő maga a DG is, én inkább nem adnám rá a fejem, hogy minden flottul fog menni. Ha minden klappol, akkor más a helyzet. De ez ritka, mint a fehér holló.
szerk.: Amit én tudok: sima 1 GPU-m van, semmi trükk. Ha megnézem a játék fórumrészlegét és az alapján cserélek drivert, akkor kijön 10% plusz, simán. Azt el nem hiszem, hogy egy alapból is nVidia párti játékra úgy meg legyen írva egy dupla GPU-s, hibrid megoldás, ami minden játékra jó és tökéletes teljesítményt nyújt és simán hozza egy adott gémre hangolt szimpla kártyás megoldást.
-
darvak
senior tag
-
válasz
Pocok256 #14703 üzenetére
Egyrészt 4430s-t Mo-on nem láttam forgalmazni, csak 4330s-t, vagy 4340s-t; másrészt a Probook-okat nem 130k-ért dobálják.
(#14702) Gutenberger
14"-os, matt kijelző, 3 év gari, Win7, minőségi tapipad, és billentyűzet, mindez 130k-ért... hát ilyen csak a mesében van.
Esetleg nézd meg az Acer P243-at!Vagy használtat is nézhetnél:
HP EliteBook 8440p
HP ProBook 6465b
Lenovo Thinkpad T410
Lenovo Thinkpad Edge E430 -
mjani1172
addikt
válasz
Pocok256 #14592 üzenetére
A PB mitől olyan rossz?
Nekem az van mikor vettem a műszaki adatok nem voltak rosszabbak mint a konkurrenseknél,viszont jóval masszívabb és jobb anyagból van szebb kidolgozással mint a hasonló árkategóriában akkor kaphatóak.Az új Samsungok úgy hajlanak hogy az szánalmas,az E 530 as Thinkpad Edge nevetséges a videó szerint [link]
Nem tudom mi a jó,de egy pár napja keresek új gépet,és olvasgatok ezzel kapcsolatban amit csak lehet,de nem látom, hogy máshol minden teljesen szuper lenne.(Adott árkategóriában) -
Tikakukac
titán
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Pocok256 #14205 üzenetére
Hát nem tudom, lehet az lesz végül hogy mindenhova kiírom akkor, mert most már tényleg kurva ideges vagyok. Most felhívom a HP-t adataimat felveszik, mondják kapcsolják a reklamációs osztályt, foglalt, és lehetőleg délután hívjam majd...
Jó hogy nem előre 2 héttel időpontot kell kérnem...
Besz@rok...
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- PlayStation 5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen routert?
- Nintendo Switch 2
- Milyen TV-t vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ / 13600HX 14C / 16G D5 / 1TB G4 / WS tervező
- ! Dell Precision 7670 FHD+ / i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A4500 16GB Pro tervező
- ! Dell Precision 7770 i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A5500 16GB Pro tervező BOX
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!