Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Végre, örülök, hogy már nincsen tiltva a boltajánló, mert eddig nem lehetett normális használt gép-forrást ajánlani.
-
Dhampir
félisten
válasz kisskd #104156 üzenetére
NUM PAD (itt akadtam el) mindenképp kell, könyvelő az egyik fő user, külső nem játszik
Csak érdekességképpen írom le, hogy bár régebbi ThinkPadeken nincsen NumPad, de a Fn+NmLk bilentyűvel aktiválható a számolásra alkalmas mód, amellyel a billentyűzet speciális szám- és matematikai művelet karakterei aktiválhatóak.
Természetesen kényelmesebb a különálló numerikus billentyűzetrész.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Van valami információtok arról, hogy a Dell Inspiron 5555 AMD A8 Carrizo procival is kapható lesz?
Jelenleg csak A6-os konfigurációk vannak. -
Dhampir
félisten
válasz Tikakukac #104245 üzenetére
Saját Toshibám még nem volt (nem is valószínű hogy lesz, mert hazánkba csak a leggyengébb AMD-s konfigurációk jutnak el).
A Lenovo Z50-75 drivereivel viszont nem volt gondom (W7, 8.1, 10, Ubuntu 14.04 alatt tesztelve), illetve egy apróság mégis akadt (), mert a 64-bites Win 7-es touchpad driver nem települt fel, közreadom, ha valaki ilyet használ és beleszaladna:A setup.cfg fájlt az X64 mappában át kell szerkeszteni:
Régi:
String27=*ETD061EÚj:
String27=*ETD062EEzt az "apróságot" a Lenovo is megoldhatná, de a többi rendben volt.
-
Dhampir
félisten
válasz bandi0000 #104277 üzenetére
Habár pénzkeresésre, értő kezek alatt még manapság is bőven megfelel egy DOS-os számítógép.
-
Dhampir
félisten
válasz Nocsak2015 #104937 üzenetére
Nem tudom, hogy kijött-e újabb, javított széria az IPS-kijelzős Dellből, de felülről több ponton bevilágítás tapasztalható a kijelzőjén, ezt nemcsak teszt, hanem felhasználói tapasztalat is állítja.
IPS-kijelzős Toshibánál ilyen bevilágítás tudtommal nincsen,szintén LG paneles, viszont fényes, ám sokkal jobb ennek a kijelzőnek fényereje és a Gigabites LAN-t sem spórolták ki a japánok, a pici Onkyo hangszórói is szebben szólnak a Dellben lévőnél, a garanciáztatás pedig futáros elszállítással történik, nem kell becipelni a szervizbe.
Anyagminőségben egyik gép sem nagy szám, itt csak az IPS-panelt érdemes mérlegelni és az apró körítést.
A jelenleg az egyik boltban leárazott IPS-paneles Dell hasonlóan fényes fekete, mint a Toshiba burkolata, de a pénz beszél... -
Dhampir
félisten
válasz Nocsak2015 #104955 üzenetére
Nehogy "infúzióvá" fajuljon a keresés , konkrétan semmit sem ajánlok, csak "kritérium" szempontjából ráböktem pár figyelembe vehető jellemzőre.
(#104953) Mackósajt
Az 5 év garancia miatt is igencsak időtálló ez az üzleti Fujitsu.
(#104957) pezo00
Súgjátok meg nekem is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dhampir
félisten
válasz nelsonmanian #104964 üzenetére
Thinkpad T510, HP 8540 (magyar billentyűzettel 5000 Ft-al meghaladja a keretedet).
Gari nélkül a Hardveraprón is kereshetsz 70.000 körül.
-
Dhampir
félisten
válasz IkszIpszilon #105305 üzenetére
Különböző fórumokon és szakboltokban gyakran feltett kérdés, hogy az adott Asus G551 / N551 készülékben TN vagy IPS panel található. Mutatjuk a listát:
G551JK-DM059D - TN
G551JM-DM057D - TN
G551JM-DM031D - TN
G551JM-DM024D - TN
N551JM-XO023D - TN
N551JM-DM056D - TN
N551JK-CN067H - IPS
N551JK-CN067D - IPS -
Dhampir
félisten
válasz antocian #105579 üzenetére
A K501-et mindenki veszi-viszi mint a czukrot, de az Asus topicban írták, hogy nagyon hangos a hűtése, nincs átmeneti vezérlés a működésében, hanem csutkára felpörög és folyamatosan nyomja ki a csövön, ami belefér.
Pár tapasztalat: 1 2Ha nem mindegyik ilyen, akkor írja meg egy jótét lélek.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Dhampir #105604 üzenetére
Ami a K501-et egyebekben illeti, itt olvasható egy rövid beszámoló a K501LX DM116D típusról.
-
Dhampir
félisten
válasz Tikakukac #105677 üzenetére
Ha tudsz szintén nagyon olcsó T540p-t, megkérlek szépen, hogy szóljál.
(#105676) s3toraph
Használt is. ... közel új állapotú gépekkel
Bocs, hogy belevauzok, csak elmesélem, hogy két használt gép kereskedőnél is, amikor kissé fitymáltam karcos leharcolt külsejű notikat, mind azzal jöttek, hogy "de hát ez használt". Hát igen, csak az áruk nem azt tükrözi.
Ilyen esetekben valóban jobban járhatsz egy új géppel, amire alapból több garanciát kapsz, de meg kell küzdeni érte, ha nincsen komád a boltban. Akkor leszel szerencsés, ha tényleg kompromisszummentes újszerű állapotban vagy fehér hollóként, új dobozos gépet fogsz ki mérsékelt áron a használt boltok valamelyikében[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz s3toraph #105696 üzenetére
Tökmindegy ki az eladó, hidd el, hogy gépe válogatja.
Nemrég valahol láttam egy olyan dzsuvás, garancia nélküli notit, hogy pár jobb érzésű munkavállaló hányt volna tőle vagy felmondta volna az állását, de még így is elkelt valakinek, mert nagy úr a négymagos processzor.
Tikakukac fórumtárs korábban megírta, hogy most már nem reklámoz senkit, én is így vagyok vele, mert sem jutalékot, sem kedvezményt nem kaptam és kapok senkitől, a tapasztalataimat a magam kis pénzén szerzem. Ha kell buszjegyet veszek és ráköltöm a pénzt a felderítésre, de sajnos ritkán éri meg messzebb utazni, egy 5-6 éves gép meg már nem fog csodát csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Cowardly Dog #105702 üzenetére
Az egyik dzsunka, anno akciós Fujitsu Siemens Amilo Pro V2055-öm is évekig működött, pedig kapott eleget és nem volt magnézium borítása.
-
Dhampir
félisten
válasz s3toraph #105706 üzenetére
Semmiféle nézetem nincsen, Te miről beszélsz?
Nem beszéltem személyekről és konkrét boltokról, csak gépekről.
Onnan érdemes venni, ahol kitakarítják, különben ráköltheted még a plusz pénzt, nem beszélve a honosított billentyűzet beszerzésének ár-kálváriájáról.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz s3toraph #105711 üzenetére
Nem akarlak én semmiről meggyőzni. Az viszont tény, hogy nem minden gép szép, hiszen használtak és van amelyik nagyon agyonhasznált. Némelyik pedig újszerű, nyilván a kívül-belül szép állapotúakat javaslom, ezzel is kezdtem lentebb.
Ha már szóba hoztad Debrecent, ott is előfordulnak jó használt gépek, keresd meg a Hardveraprón.
Egyébként tudok olyanokról, akik feljönnek vidékről egy-egy jó áron vesztegetett notiért, de én nem mondtam ilyesmit, hogy el kellene utaznod bárhová is.Majd pár tisztogatásnál jól le is jön az a matrica. Pár ezresből veszel egy billentyűzetet is, ha jó helyen keresed.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Másoknak keresek laptopot az alábbi kritériumok megadásával. A lista alján feltüntettem egy típust és arra kérlek szépen benneteket, hogy erősítsétek meg, ha megfelelőnek tartjátok vagy ajánljatok jobbat.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minél hamarabb, karácsonyi ajándék lesz.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Bruttó 100.000-110.000 Ft.(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Böngészés, filmnézés, szövegszerkesztés, Flash-játék ("Farmerama").(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Flash-játék ("Farmerama") 1366*768 vagy 1600*900 (utóbbi jobb lenne).(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15-17", 1366*768 vagy 1600*900 (utóbbi jobb lenne), fényes vagy matt, TN.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem valószinű, inkább csak házon belül.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Linux.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Legalább 500 GB.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Sok garancia (a Dell 3 év lenne a legjobb), HDMI, webkamera legyen benne, elfogadhatóan szóljanak a beépített hangszórók.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új.Szerintetek ez a "büdzsé-laptop" megfelelne a fenti követelményeknek?:
Dell Inspiron 5749, Intel Pentium Dual-Core 3805U, 4 GB RAM, 500 GB HDD.[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Köszönöm szépen a válaszokat!
Chaser
Még egy valaminek utánanéztem, a "Farmerama" gyakorlati tapasztalat szerint Intel Celeron N2830 (2,1 GHz) két kijelzőn (1366*768 laptop kijelző + ...? felbontású külső monitoron) elmegy, de olyankor "közepesen" lassúak a műveletek.
A Pentium Dual-Core 3805U-nak viszont már nagyobb, 1600*900 felbontással kellene megbirkóznia a "Farmerama"-val. Ezenkívül csak alapfeladatokra lenne használva a gép, fényképmásolás, szövegszerkesztés, weboldalak olvasgatása.
Viszont tényleg hallgatok a jó szóra, sajnos ilyen kevés pénzből és még sok garanciával nem tudtam jobbat találni.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz szabonagyur #105957 üzenetére
Igen, akkor i3 alá semmiképpen sem szabad menni.
-
Dhampir
félisten
válasz thompherkins #105992 üzenetére
Érdemes figyelembe venni ajándék pixelhiba-garanciát, plusz bolti garanciaidőt, stb.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Dell Inspiron 5749 lenne kinézve karácsonyra.
Meg tudnátok erősíteni, hogy alapfeladatok (szövegszerkesztés, böngészés, filmnézés) és régebbi játékok tekintetében nincsen olyan óriási különbség az Intel i3 5005U + Nvidia 820M kontra az i7 5500U + 840M között, mint amekkora felárral kapható (cirka 50-60 000 Ft differenciával)?
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Sordoran #106066 üzenetére
Szerintem jól összerakták a többi konzumerhez képest (legalábbis egy Haswelles 5748-at használtam már, abból kiindulva).
Ráadásul a 3 év Dell garancia is megbízható.
A Dellen és HP-n kívül manapság már nem is mernék más gyártótól gépet venni, főleg konzumer-vonalon.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz petty88 #106093 üzenetére
Rövid teszt az AMD-s változatáról.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Ha egymás mellé tennénk a HP ProBook 650 G1 és a HP ProBook 455 G2 azonos felbontású kijelzőjét (1366*768), akkor leszűrhető, hogy nem rosszabbak egy HP ProBook 6570b HD-kijelzőjénél?
Tehát irodai munkán kívül még filmnézésre is elmenne a fenti két gép kijelzője egy kis kalibrálás után?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- OLED TV topic
- Diablo IV
- Milyen TV-t vegyek?
- Automata kávégépek
- Call of Duty: Black Ops 6
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- Dell Latitude 5400 Quad Core i5-8365u 8 GB RAM új 256 GB SSD és akkumulátor
- Macbook Pro 14" M1 16gb RAM 512gb SSD 2021
- Asus F415E 14" Laptop
- Újszerű HP Elitebook 840 G7 (256SSD, i5, 16GB RAM)+ ajándék új ASUS gamer füles
- Lenovo Thinkpad P52 üzleti profi laptop, szép állapotban, I7 8850h erős processzor, 512g
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest